Senaste personen jag såg naken var inte en tant i stråhat på en strand

På tal om den naturliga nakenheten, är inte det egentligen lite av ett önsketänkande? Att vi änker på svensk sommar och nakna barn, gubbar och tanter som nakenbadar på en strand och vattnet blänker, glittrar och hela världen luktar kobajs och belgiska (fast egentligen marockanska) svenska jordgubbar. 
 
Senaste personen jag såg naken var inte en tant i stråhat på en strand eller en nudist som vadade iklädd endast födelsedagskostymen genom snön, det var nog Samantha i sex and the city i någon förvriden position i en sexscen, eller kanske var den där annonsen för en porrsida inne på en torrentsida här om dagen? Kanske var det den där "se på mig, jag är naken, deffekt och har en pytteliten degmage" dudugersomduär-inspon som kändes jätteinspirerande, när hon som agerar modell väger lika lätt som en fjäder och har en bilring som inte ens barbie her self skulle bemöda sig att viktväkta bort tillsammans med Leila och Shirley, då måste det betyda att jag duger som jag är. Vad lättad jag kännde mig. 
 
Vi föds förvisso nakna men sen lär man sig att kläder ska vara på, barn ska inte bada nakna för sånt gillar pedofiler och vi gillar inte pedofiler så dem vill vi absolut inte göra glada. Badbrallor och bikinisar för tre-åringar på. Speciellt överkroppen ska skylas at all times, kanske kan vi göra ett undantag för någon enstaka medelåldersman med lagom stora tuttar, om det blir riktigt varm. Man ska inte visa för mycket hud på fel plats, speciellt inte i form av dekolletage eller bara ben, för som en ointelligent man en gång sa på twitter "man har visst egenansvar för vad man ger sig in i". Det är förmodligen inte en jättebra idé att gå en promenad i födelsedagskostymen oavsett väder och jag kan kortfattat förklara varför: förargelseväckande beteende.
 
Hur naturlig är nakenheten idag?

Kommentarer

 • Tess säger:

  2014-01-21 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

  Tyvärr har den naturliga nakenheten ersatts av den sexualiserade nakenheten.

  Svar: Precis, därför blir det konstigt när man ska använder den "naturliga nakenheten" som argument mot de som känner sig obekväma med att vara nakna med folk som de inte känner sig bekväma med.
  Anna Kaagaard Kristensen • susanne säger:

  2014-01-30 |

  Tyvärr har den naturliga nakenheten ersatts av den sexualiserade nakenheten.

  Men det gäller att motarbeta det så mycket vi kan.Och inte minst inom familjen och nära vänner.Barn är bekväma med nakenhet men vi vuxna liksom samhället för övrigt lär oss att nakenhet inte är bra.Väninnan o jag åker inte så sällan på äventyrsbad i Tyskland med min son o hennes 2 tjejer alla i nedre tonåren .Bastu delen är textilfri och det funkar hur bra som helst att gå dit tillsammans Bikinisar o badbrallor hängs på en krok utanför det funkar hur bra som helst o ingen bryr sej Kan verkligen rekommendera detta.Och alla åker därifrån med en mkt naturligare syn på nakenhet. Och särskilt dyrt är det inte heller
Kommentera inlägget här: