Jag började tänka att jag kanske var upphovsman till DET DÄR barnet, den som är värst

Motvilliga mamman skriver att det känns bra att det inte bara är hennes barn som kan fula ord.
 
Jag känner igen det där, jag kan känna att det känns bra när mitt barn kommer hem och berättar om kompisar som kan svordomsramsor värda att avundas och kompisar som gör saker som jag hade skämts om det vore mitt barn. Lycka, mitt barn är inte värst.
 
Det där började någon gång för ett par år sedan när jag skulle hämta barnet från skolan och blev ifatt jagad av en lärare som berättade för mig att mitt barn hade dragit en riktigt frukansvärd (med stort F) harang av förolämpningar till en kompis. Den skammen. Vilket misslyckande. Jag började tänka att jag kanske var upphovsman till DET DÄR barnet, den som är värst, som de andra föräldrarna kommer att säga "jag vill inte att du leker med honom" om, det barnet. I så fall skulle det vara mitt fel, vi skulle ha gjort honom socialt handikappad och med tiden utstött och utanför.
 
Givetvis var det en kraftig överreaktion, efter ett allvarligt samtal om vad man säger och inte säger till andra människor och respekt och hänsyn, sen har det inte upprepats.
 
Men fortfarande så kan det kännas ganska bra när jag får höra att andra är värre, eller i alla fall lika smådefekta.

Kommentarer

 • Nina Ruthström - skjuter från spinnsidan säger:

  2014-01-24 | Bloggadress: http://ninaruthstrom.se

  Känner inte alls igen det där. Än. Här svär vi som borstbindare allihopa och är nästan lite stolta över det.
  Men det är j inte helt otänkbart att jag ångrar mig den dagen någon personal på skolan menar att mina barns språkbruk är ett problem. Hoppas det aldrig händer. • Motvilliga Mamman säger:

  2014-01-24 | Bloggadress: http://blogg.skanskan.se/motvilligamamman/

  Jag har alltid varit rädd för att jag ska få lappar hem om att mina ungar lär de andra fula ord, eller att de ska ta upp det på utvecklingssamtalet. Än så länge får jag bara höra hur artiga och vilka bra kompisar de är. Jag måste ha gjort något rätt med dem...dock svär de som fan här hemma ibland. Kanske mitt fel. Och Makens. Mest Makens. Kanske. • LILITH - Boktokig mamma med borderline säger:

  2014-06-05 | Bloggadress: http://www.lilith.se

  Här är det jag som svär och får skäll av barnen istället för tvärt om.
Kommentera inlägget här: