Okej då, i ärlighetens namn...

För ett tag sedan skrev Lady Dahmer ett inlägg om att snacka skit. Jag känner igen det där, jag är en skitsnackare av rang. Det är inget som direkt besvärar mig faktiskt. En riktig skvallerkärring är jag också. Blir jag arg på någon så kan man vara riktigt säker på en sak, jag kommer inte bevisa att jag är den större personen. Snarare tvärt om. 
 
Det händer att jag snackar skit om kompisar och människor jag tycker om också, blir jag arg eller dödligt irriterad på något som en kompis gör så tenderar jag att hantera det genom att "prata ut" (aka. snacka skit) med en tredje part. Varför kan man fråga sig. Det finns flera anledningar, kanske är det för att jag är konflikträdd, ibland kan det handla om att någon har ett problem som lastas över på mig och jag kan inte säga ifrån utan att vara elak och göra personen ledsen, ibland för att det är en person som jag vet inte kan ta kritik utan istället blir defensiv och förbannad.
 
Okej då, i ärlighetens namn kan jag säga dumma saker om folks inredning, kläder och sånt skit med. Det kanske är dumt, småaktigt och fult som fan, men om någon liksom kommer med ett par skor som de har slösat någon tusenlaapp på som ser ut som skit, då kan jag inte hjälpa mig själv. Jag har svårt att känna mig dum ändå, jag är halvkänd i mina snäva kretsar för att ha lite "speciell" smak när det gäller färgsättning, inredning och diverse annat så oftast tycker folk att det är öppet mål att bara ösa kommentarer om hur fula och konstiga saker jag gillar. Jag tycker att mitt skitsnackande är schysstare än att säga det rakt ut helt enkelt.

Kommentarer

  • Kajz säger:

    2013-11-07 | Bloggadress: http://faunabonadea.blogspot.se/

    Har också läst LDs inlägg och ja, i ärlighetens namn så känner jag igen mig jätte mycket. Speciellt när som du säger någon lastar något på mig som jag egentligen inte pallar, men inte kan säga nej till eller klaga rakt ut på. MEN jag pratar oftast skit om mina kompisar inför min sambo, som vet att jag egentligen tycker om dem jättemycket, och han gör samma sak till mig. Det finns ändå en förståelse för att det är "tillfälligt agg" och i framtiden oväsentligt. På nått sätt vill jatg väl rättfärdiga mig med det... + att jag tror att de flesta snackar skit om folk då och då, och jag skulle nog inte bli speciellt upprörd om jag fick veta att någon snackat skit om mig egentligen, man är ju inte bättre själv :P

    Jag tycker att det ska vara ok att snacka skit, bara man håller det relativt bakom "stängda dörrar."
Kommentera inlägget här: