Om livet i earlybird filter eller den råa ofiltrerade sanningen

Nu när folk har roat sig i ett par dagar med att diskutera om Underbara Clara får visa rumpan eller inte så har jag sett flera personer kommentera hur de mår att läsa saker som framställs i ett visst ljus, att de får ångest, mindervärdeskomplex deluxe och gud vet vad. 
 
Jag tycker att man kan blogga på om perfekta eller defekta rumpor, träning eller godissvullande, om livet i earlybird filter eller den råa ofiltrerade sanningen. Om vi slutade att betrakta bloggar som någon form av ordagran och detaljerad redogörelse av livet och snarare som "baserad på en verklig historia" så vore det ett par steg frammåt.
 
Folk publicerar bilder på postorderkläderna de köper, men inte på den hutlösa räkningen som kommer ett par veckor senare. Eller för all del, glömmer att nämna att de skickar tillbaka mer än hälften. Super gymaren nämner när han eller hon går till gymet och publicerar foton när det är sallad på menyn, men inte när gymet hoppas över på grund av lathet eller när det råkade slinka ned tre kexchoklad på en eftermiddag. Lyckliga mamman lägger upp instagramade bilder på lilla Agnes i nya koftan och skriver något lulligt om mammas lilla älskling, men inlägget om hur Agnes femton minuter senare sket ned både nya fina koftan och fina vagnen, det uteblir. 
 
Ibland är en röv bara en röv. Med eller utan instagramfilter. Hur roligt blir det att blogga när man hela tiden ska tänka på hur någon enstaka jävel kan bli negativt påverkad av något som man skriver?
 
 
(Lady Dahmer har en massa länkar till andra som har skrivit om rumpor i det offentliga och vem som skrev vad, för nu håller jag på att bränna middagen)

Kommentarer

  • Tess säger:

    2013-05-25 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

    Så underbart! Av alla bloggar jag läst så har jag känt mig ensam med min åsikt. Att man ska få skriva om det man vill. Det är ens personliga blogg och om man skulle tänka på alla eventuella saker som skulle kunna kränka någon någonstans så skulle ens innehåll bli helt otroligt censurerat. Som jag skrev i Nina Ruthströms blogg: Ska man sluta skriva om resor för att det finns folk som inte har råd? Var går gränsen? Vad är OK att skriva enligt ALLA? Nej, så kan man inte tänka. Jag tycker alla avgör och mår man dåligt av att läsa så behöver man inte läsa. Det är just det som är en av internets friheter.

    Svar: Jag var också lite inne på det, hur mycket måste man anpassa sig annars och hur kinkig ska en person behöva vara för att det då ska kunna avfärdas som trams? Var och en får ju ta ansvar för sig själv och sina egna känslor. Jag läser saker av folk som är snyggare, smartare, smalare, rikare och roligare än mig själv varje dag, man måste inte jämföra sig själv med andra och ingen kan vara bäst på allt :)
    Anna Kaagaard Kristensen
Kommentera inlägget här: