Om livet i earlybird filter eller den råa ofiltrerade sanningen

Kategori: Blogg

Nu när folk har roat sig i ett par dagar med att diskutera om Underbara Clara får visa rumpan eller inte så har jag sett flera personer kommentera hur de mår att läsa saker som framställs i ett visst ljus, att de får ångest, mindervärdeskomplex deluxe och gud vet vad. 
 
Jag tycker att man kan blogga på om perfekta eller defekta rumpor, träning eller godissvullande, om livet i earlybird filter eller den råa ofiltrerade sanningen. Om vi slutade att betrakta bloggar som någon form av ordagran och detaljerad redogörelse av livet och snarare som "baserad på en verklig historia" så vore det ett par steg frammåt.
 
Folk publicerar bilder på postorderkläderna de köper, men inte på den hutlösa räkningen som kommer ett par veckor senare. Eller för all del, glömmer att nämna att de skickar tillbaka mer än hälften. Super gymaren nämner när han eller hon går till gymet och publicerar foton när det är sallad på menyn, men inte när gymet hoppas över på grund av lathet eller när det råkade slinka ned tre kexchoklad på en eftermiddag. Lyckliga mamman lägger upp instagramade bilder på lilla Agnes i nya koftan och skriver något lulligt om mammas lilla älskling, men inlägget om hur Agnes femton minuter senare sket ned både nya fina koftan och fina vagnen, det uteblir. 
 
Ibland är en röv bara en röv. Med eller utan instagramfilter. Hur roligt blir det att blogga när man hela tiden ska tänka på hur någon enstaka jävel kan bli negativt påverkad av något som man skriver?
 
 
(Lady Dahmer har en massa länkar till andra som har skrivit om rumpor i det offentliga och vem som skrev vad, för nu håller jag på att bränna middagen)