Folk ruttnar på de föräldrarna som låter sina barn härja och blöjbyten på kafébord

Jag tycker att det här med att barnförbjuda ett kafé är ganska intressant. Å ena sidan så är det ganska underligt eftersom att även föräldrar har pengar och betalar för sin lunch eller fika, alltså borde kafét vara intresserade av inkomsterna som de får från småbarnsföräldrar och barn är ju också människor, eller vad man nu brukar säga.
 
Däremot så kan jag förstå att folk ruttnar på de föräldrarna som låter sina barn härja och blöjbyten på bord och ute i kafét. Ett ledset barn kanske är svårt att göra något åt, det vet jag själv och det kanske man får ta ibland men röjandet och gapandet från lekande barn tycker jag faktiskt är ganska så oacceptabelt.
 
De flesta barnen och föräldrarna har ju som sagt människor men sen finns det undantag där barnen är mindre tama än vilda djur och då kan jag förstå att folk tjurar till. Vill man fika tillsammans med andra människor så får man också bete sig som en människa och inte som ett vilt djur. Det är givetvis inte upp till barnen att uppföra sig utan det är föräldrarna som bär skulden när barnen inte vet hur man beter sig i möblerade rum.
 
Läs mer om barnförbud:
 
 

Kommentarer

 • Tess säger:

  2013-03-06 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

  Jag har märkt stor skillnad. Det finns föräldrar som inte bryr sig utan låter barnen härja och hur ska de barnen då veta vad som är bra beteende? Jag tycker det känns tokigt då jag pratar med mitt barn om att han inte får gå före i en kö utan vänta på sin tur och i nästa stund springer två barn förbi honom utan att någon säger till dem. Vad ska han tro om det när han blir äldre? • Elin säger:

  2013-03-07 | Bloggadress: http://elinastridlonn.blogg.se

  Min mamma och jag pratade lite om det härom dagen, hennes uppfattning är att föräldrar har slutat säga till sina barn. Ungar som springer runt och skriker i kyrkan, på restauranger, på middagar, de får härja fritt eftersom de inte får någon tillsägelse.
  Nu har ju inte jag barn så jag får kanske inte uttala mig (he he) men jag tror ju att jag hade sagt till mina ungar om de hade stört omgivningen. • Lisa - MondoCane säger:

  2013-03-10 | Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com

  Varenda generation tycker att nya generationens ungar är bortklemade och inte får tillräkligt med uppfostran/disciplin.

  Svar: Ja, det brukar väl vara så :) Men sen kan jag tycka att det är skillnad mellan att diskutera hur vissa individer tillåter sina barn att härja och att diskutera generellt hur barn uppfostras.
  Anna Kaagaard Kristensen • Lisa - MondoCane säger:

  2013-04-03 | Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com

  Upp till en viss ålder så finns det inte mycket man kan göra för att få en unge att sitta tyst och stilla.

  Svar: Visst kan det vara så, jag är inne på att det är då man får chansen att träna på det. Bara för att barn har spring i benen så betyder det inte att det är tid och plats för att springa :) Jag förstår att en 2-åring kan bli leds och bångstyrig, de är svåra att resonera med. Däremot så tycker jag att det är katastrof att sitta med en skrikig och uttråkad unge eller låta dem springa vind för våg, om folk hade tyckt att det var mysigt så hade de valt att fika på en lekplats, men jag förstår vad du menar :)
  Anna Kaagaard Kristensen • Lisa - MondoCane säger:

  2013-04-03 | Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com

  (Dock skall man givetvis visa hänsyn och lära sina barn hur man skall agera socialt, inte tu tal om det.)
Kommentera inlägget här: