Vampyren

Kategori: Trassel

 

jag blir varse om att jag inte ska tro att det är lungt att slappna av bara för att klockan är tre på eftermiddagen, jag befinner mig i tätort och det är ljust

Kategori: Genus & jämställdhet

Idag när jag stod vid busshållplatsen där jag bor så stannade det en gammal volvo i den satt en obehaglig medelåldersman som försökte locka in mig i hans bil. Så fort han rullade ned sin ruta så fick jag onda aningar och backade ett par steg för jag såg hur han liksom åt upp mig med blicken och jag upplevde inte hans allmänna uppsyn som normal. Fast att jag försökte vara avvisande och ganska otrevlig så pratade han och försökte få mig att sätta mig i hans bil, vilket mest fick mig att backa ännu mer. När jag tackade nej på ett otrevligt sätt gav han sig av.
 
Det är inte första gången en man har försökt att få in mig i en bil, det är faktiskt fjärde. En gång var jag kanske 11 år och gick med en kompis från skolan, han ville ha hjälp att läsa en karta, för det vet ju att att 11-åringar är bra på. En gång när jag var 17 blev jag efterkörd av en man som erbjöd mig 500 kronor för att åka i hans bil, ett erbjudande som var lätt att tacka nej till. Ytterligare en gång var när jag bodde i fittja och en man körde efter och ropade på mig och lockade och när jag inte kom utan sa att han fick säga vad han ville på avstånd så hoppade han ur och började gå efter mig och gapa istället.
 
Jag blir faktiskt förbannad. Jag tycker inte att det är okej, oavsett om avsikten är att ragga eller bara att ta kontakt. Det kanske är oskyldigt och harmlöst ur deras perspektiv, men jag känner obehag och jag känner mig hotad och utsatt. Jag blir förbannad över att en jävla mupp i en bil tycker att det är okej att bete sig på ett sätt som får mig att känna mig otrygg och att jag upplever situationen som hotfull. Jag blir förbannad för att de där jävlarna gör så att jag blir varse om att jag inte ska tro att det är lugnt att slappna av bara för att klockan är tre på eftermiddagen, jag befinner mig i tätort och det är ljust. 

Folk ruttnar på de föräldrarna som låter sina barn härja och blöjbyten på kafébord

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag tycker att det här med att barnförbjuda ett kafé är ganska intressant. Å ena sidan så är det ganska underligt eftersom att även föräldrar har pengar och betalar för sin lunch eller fika, alltså borde kafét vara intresserade av inkomsterna som de får från småbarnsföräldrar och barn är ju också människor, eller vad man nu brukar säga.
 
Däremot så kan jag förstå att folk ruttnar på de föräldrarna som låter sina barn härja och blöjbyten på bord och ute i kafét. Ett ledset barn kanske är svårt att göra något åt, det vet jag själv och det kanske man får ta ibland men röjandet och gapandet från lekande barn tycker jag faktiskt är ganska så oacceptabelt.
 
De flesta barnen och föräldrarna har ju som sagt människor men sen finns det undantag där barnen är mindre tama än vilda djur och då kan jag förstå att folk tjurar till. Vill man fika tillsammans med andra människor så får man också bete sig som en människa och inte som ett vilt djur. Det är givetvis inte upp till barnen att uppföra sig utan det är föräldrarna som bär skulden när barnen inte vet hur man beter sig i möblerade rum.
 
Läs mer om barnförbud:
 
 

Evigt och oföränderligt

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag tror att de allra flesta har stött på könsrollsivrare lite här och där i diskussioner på bloggar eller kommentarer under artiklar, ni vet de där som prompt envisas med att mödrar bör lä'ra sina döttrar att ansa kroppshåret eller att riktiga män är så viktiga på sina jobb att de inte kan vara föräldralediga alls. Ibland så ser jag tappra människor som ger sig på att försöka förändra deras inställningar. De förklarar, vrider och vänder, förklarar på nytt och ytterligare en gång, men könsrolls ivrarna ger sig inte för de är övertygade att världen har sett ut så här sedan dinosauriekvinnorna rakade svansen, dinosauriemännen rapade och fes på sofflocket och dinosauriebarnen hade prinsessperioder i rosa klänningar och tiaror. Evigt och oföränderligt.
 
Jag tror faktiskt att det som är evigt och oföränderligt är att många människor saknar förmågan att tänka efter själva och dra egna slutsatser, jag tror att förklaringarna och vädjandet till deras sunda förnuft är bortkastad tid. Människor som är lagda på det sättet kommer aldrig att ändra på sig, det ligger inte i deras natur att ifrågasätta den allmänna ordningen. De kommer att vara med på båten den dagen som det är norm att välja själv och att inte bli behandlad efter vilket kön man tillhör. Förmodligen kommer de då att försvara jämställdheten då med "att det alltid har varit så".