Då blir vi ett enda överdrivet enhetligt samhälle som bara består av en massa hen och det är ju inte spännande alls

Alltså är det bara jag eller finns det få saker som är så oporrigt som en riktigt macho man? Jag har läst en del diskussioner där folk oroas av feminiseringen av svenska män, den förlorade manligheten och förlusten av de "riktiga männen". Det är både kvinnor och män som blir förskräkta och upprörda över att män inte längre får vara män, de har blivit någon slags halvkärringar enligt könskonservativa bakåtsträvare. 
 
Jag känner liksom, ut ur grottan med er era jävlar! För helt ärligt, jag vill hellre ha en partner som kan sortera tvätt, byta dammsugarpåse och shoppa matchande soffkuddar än en som helt på egen hand kan klubba en björn, hugga ved med en egentillverkad yxa eller bära mig över ena axeln och beskydda mig från farliga djur och inkräktare från grannbyn. Nej, nu ska jag inte vara sådan, de gör faktiskt manliga saker som att använda vattenpass när de hjälper någon hjälplös kvinna i nöd att skruva upp en hylla och sånt också.
 
Ett hyfsat vanligt påstående är ju att attraktionen sinar och att spänningen dör om kvinnor och män inte är varandras motpoler. Utan könsroller, då blir vi ett enda överdrivet enhetligt samhälle som bara består av en massa hen och det är ju inte spännande alls, folk kommer sluta kopulera och nativitetstalet kommer att sjunka stadigt ända tills mänskligheten slutligen dör ut. Jag har lite svårt att förstå mig på motpols-teorin, mest för att jag själv inte vill ha en motpol, jag vill ha en partner och att förhållandet ska vara ett partnerskap. Jag vill inte vara någons kvinna, jag har inga prinsessfantasier och behöver varken bli räddad eller omhändertagen. Jag kan vara aningens ömklig och tycka jäkligt synd om mig själv vid sjukdom annars reder jag mig ganska bra på egen hand. Jag vill bli behandlad väl och respekterad som medmänniska och partner inte som kvinna.
 
Folk fortsatte ju faktiskt att föröka sig fast att kvinnor började använda byxor och män började använda elborrmaskin. Mänskligheten är mer motståndskraftig än vad man kanske kan tro vid första anblick.
 
Btw, jag hatar när folk säger saker som "han respekterar sin kvinna" eller "man måste ta hand om sin kvinna" det låter som att man pratar om en golden retriever, inte en människa. 

Kommentarer

 • Mariel säger:

  2013-06-15 | Bloggadress: http://genusdebatten.se

  haha en golden retriever :P

  Själv förstår jag motpolsgrejen... jag tycker den där stereotypa typen som kan slå ner en björn är sexig :-) Och när jag vill ha en kvinna... så vill jag inte att hon ska kunna slå ner en björn.

  Det jag inte gillar med könsrollssamhället är inte normerna, utan bara alla bestraffningar när man går utanför. Alla kommentarer och att man ska rätta sig i ledet. Förutom det så har jag inget emot att de finns sk. "mallar". • Tess säger:

  2013-06-16 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

  Klockrent! :-D
Kommentera inlägget här: