sakerattgöra-listan

Kategori: Blogg

Här händer det inte så jävla mycket. Jag tänker hela tiden på att jag ska ta tag i bloggandet, jag har massor av saker att skriva om, ingen skrivkramp här inte. Däremot så har jag jäkligt kort om tid. 
 
När jag har många saker som ska göras så tenderar jag att bli stressad och virrig och jag vet inte vad jag ska börja med eller vilket som är viktigast, så jag flummar omkring och gör allt lite halvdant, ju mer stressad jag blir ju långsammare går det. Jag har ingen organisationsförmåga. Inte ens lite.
 
Jag har börjat inse att jag är konstant stressad, jag ser "att slappna av" som en syssla på den oändliga sakerattgöra-listan så jag sitter där framför någon tv-serie på kvällen och äter glass och tänker på hur jävla avstressad jag borde vara " här sitter jag och äter glass och slappnar av" liksom, men jag slappnar inte av för jag jobbar fortfarande på attgöra-listan, tänker på att jag kommer kunna bocka av "slappna av". 

Kan man verkligen tycka och resonera hur som helst och fortfarande vara en snäll och trevlig person?

Kategori: Samhälle

Jag läste precis en krönika om att rensa bort människor med underliga åsikter bland facebookvännerna och jag kommer att tänka på alla gånger som jag har läst och hört att man faktiskt kan vara en snäll och trevlig person även fast att man tycker olika, och jag tänker på den där gången som en facebookvän tog bort mig för att jag menade på att det var okej att rensa bort de värsta rövhattarna, hon blev sur för hon tyckte att man får tycka som man vill utan att bli raderad, sen raderade hon mig. Jag orkar inte ens förklara. 
 
Kan man verkligen tycka och resonera hur som helst och fortfarande vara en snäll och trevlig person? Självklart inte. En person som inte riktigt är hundra på det där med empati, som hävdar sin rätt att säga kränkande saker och till stor del styrs av hat är självklart inte snälla och trevliga personer. Man kan inte hata  muslimer och tycka att kvinnor ska behandlas som lägre stående varelser och förvänta sig att folk helt ska se förbi det ruttna och tycka att man är snäll och trevlig under skiten. Man gräver inte i hundbajs och hoppas på att hunden har ätit en diamantring.
 
Om kvinnohatarna, rasisterna och annat pack skulle rensas från normalfuntade människors vännelistor så hade de ju kunnat sitta där och hata tillsammans med sina 10-12 vänner som de har kvar, det låter som en ypperlig lösning tycker jag. Visst går det att missionera för packet och försöka omvända dem men i de allra flesta fallen så är det bara bortslösad tid. Det går inte att vara en elak, småaktig, oempatisk och hatisk människa samtidigt som att man är trevlig och snäll.
 
 

Två veckor senare kedjeröks det, hetsäts och gymkortet används för att i panik bryta upp tvättstugedörren

Kategori: Personligt

Så var det ett nytt år, igen. Jag har lite nyårsångest, jag ser liksom tillbaka på ett år där jag egentligen inte har gjort ett skit. Det fanns massor av saker jag ville göra, som jag borde ha gjort och saker som jag inte borde ha gjort. Det blir så mycket saker att jag blir halvapatisk och inte gör något alls eftersom att jag inte vet vart jag ska börja någonstans. Nyårslöften tror jag egentligen inte då mycket på, första januari slutar man röka, börjar banta, köper gymkort och köper en ny almanacka, typ två veckor senare kedjeröks det, hetsäts och gymkortet används för att i panik bryta upp tvättstugedörren för almanackan råkade hamna i tvättmaskinen.
 
Eller det kanske bara är jag.
 
 
Orelaterad bild från instagram. Tänkte att det kanske behövdes en bild.