Femininitet i vår kultur och tid är konstruerat och kan köpas för pengar

Jag läste precis en kommentar under en artikel, "män vill faktiskt ha feminina kvinnor" jag har läst den kommentaren så många gånger i oändliga variationer, även tvärt om varianten dvs att kvinnor faktiskt vill ha maskulina män. Det som jag tycker är så intressant med de kommentarerna är att det självklart inte är konstigt att tända på det motsatta könet om man är heterosexuell, det underliga är poängterandet av det maskulina och femenina.
 
Femeninitet kommer ofta plastförpackat i olika konsistenser och former, för det som det oftast återkommer till om man börjar fråga vad som menas är att feminina kvinnor klär sig feminint, sminkar sig, rakar sig, har en viss kroppsbyggnad, vissa frisyrer och så vidare. Sen hänvisas det till att män alltid har attraherats av kvinnor som är feminina trots att femininitet i vår kultur och tid är konstruerat och kan köpas för pengar. När jag har frågat kvinnor vad de menar med "att vara maskulin" så handlar det ofta om att han ska vara längre, större, skäggstub, mörkare röst och andra medfödda egenskaper. Sen finns det en och en annan tramspotta som även tycker att han ska agera beskyddare också, undersöka läskiga ljud och andra saker för att försvara sin kvinna och liknande bullshit.
 
Hur som helst, det som roar mig med manliga män som tänder på feminina kvinnor är just att de tänder på kvinnor som avviker så mycket som möjligt från stenålderskvinnan och sen använder precis samma kvinna att hänvisa till för att rättfärdiga sina preferenser och bortförklara dem som naturliga och högst mänskliga. Mänskligt är det givetvis eftersom att  ingen kan matas dag och dag ut med ett ideal och inte påverkas, men naturligt och medfött? Knappast. Kvinna kan man vara utan att vara feminin, precis som att man kan vara feminin utan att vara kvinna.
 
 

Kommentarer

 • Tess säger:

  2013-04-21 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

  Klockren beskrivning! Delar detta på FB :-D • Sara säger:

  2013-04-23 | Bloggadress: http://helgur.blogg.se

  Den här bloggen tyckte jag om, måste följa! :D
  Inte nog med alla kloka åsikter, du har en CORGI! Min drömhund. ^^

  Svar: Kul :) Hur kan man inte älska corgin, världens coolaste hund :P
  Anna Kaagaard Kristensen • Thess säger:

  2013-04-23 | Bloggadress: http://regndoft.blogg.se

  Älskar verkligen att läsa dina inlägg! Du är riktigt klok och står för dina åsikter. Det gillar jag! :)

  Svar: Tack, Kul att höra :)
  Anna Kaagaard Kristensen
Kommentera inlägget här: