"Fan vad PK av dig, tror du att invånarna i mellanmjölkssverige blir stolta nu"

Alla har nog stött på de där människorna, de som stolt säger negerboll, vågar säga blatte högt på bussen och är så modiga och frispråkiga att de vågar erkänna att kvinnor är svagare, trögare och kör sämre bil än män. Stolta icke-PK:are som vågar säga allt det där som alla egentligen tänker.
 
Oftast när folk slänger med "fan vad du är PK" så menar de att man passar in i samma kategori som andra människor som har en ganska välfungerande moralisk kompass som fattar att de egna fördomarna bör stanna i just tankarna och aldrig passera varken stämband eller mun. Jag har helt missat det befriande och förlösande i att våga vara elak, för jag tror inte att de drivs av att säga någon sanning eller att vädra sina egna åsikter, jag tror att det är helt andra orsaker bakom att man blir rasist, kvinnohatare eller allmänt människofientlig. 
 
PK blir man kallad som en förolämpning, men jag blir inte förolämpad, jag känner mig rätt nöjd med det. Jag tycker att man ska vara snälla mot varandra, vara hjälpsam, respektera andra människor, att alla ska få samma möjligheter och chanser oavsett kön, etnicitet, ålder, sexualitet och utseende och att man försöker avhålla sig från att kränka sina medmänniskor, om det gör att jag blir stämplad som PK så ska jag fan bära den stämpeln med stolthet. 
 
 
 

Kommentarer

 • Hanna säger:

  2013-04-23 | Bloggadress: http://ilandsproblems.blogg.se

  Bra skrivet! • Emma säger:

  2013-04-23 | Bloggadress: http://hemmahosknyttet.blogg.se

  Bra skrivet, ja för är det inte ofta så att de där goda egenskaperna som man ibland faktiskt måste jobba lite på ofta klankas ner på av de som inte orkar bemöda sig att uppföra sig som folk. Att vara snäll är tråkigt, att vara pk är nördigt... men att "säga vad man tycker och stå för det" är uppmuntrat. Men man kan ju fråga sig vad som skapar ett bättre samhälle, eller ett trevligare sådant framför allt. • Apan säger:

  2013-04-23 | Bloggadress: http://sugarmonkey.blogg.se

  Hehe, när jag ger mig in i diskussioner (särskilt genus, feminism) brukar jag kalla mig för pk på en gång mest för att avdramatisera det lite innan folk börjar hetsa om vilken PK-FEMINIIIIST man är. Men jag är ju pk, och som du skriver, det är bra!
Kommentera inlägget här: