Vuxna har koll på läget och vet vad de sysslar med

När jag var yngre så trodde jag att alla vuxna hade koll på läget, att de visste vad de sysslade med. Jag trodde också att alla vuxna var smarta, rättvisa och var relativt intelligenta. De som inte riktigt passade in i mallen var någon form av kufiga avarter. Att alla vuxna inte är smarta upptäkte jag väl ungefär samtidigt som jag själv blev smartare än en del av dem, men att vuxna har koll på läget och vet vad de sysslar med, den föreställningen lever kvar.
 
Jag är världens sämsta vuxen. Jag har faktiskt ingen koll alls. Jag tummar lite här, skarvar lite här, sopar resten under mattan och hoppas på det bästa. Jag lever i ett halvorganiserat kaos och känner ganska ofta att jag inte har kontroll över särskilt mycket alls. Jag vet faktiskt inte ens riktigt om jag gör mitt bästa för att ha någon koll. Jag har nog aldrig riktigt gjort mitt bästa alls, tror jag. Jag är nog mer av en 15-åring som har fått lite för mycket ansvar kasst konsekvenstänkande,
 
Det är ju skitsvårt att vara organiserad, ansvarig och hålla koll på allt. Jag äger inte ens en almanacka, jag kör löspapperssystem. Jag har storartade planer på att köpa en alanacka och bli så där välplanerad och ha koll men det blir aldrig riktigt av. Jag fattar inte vart jag var den där dagen när duktigflicka syndromet delades ut. Jag hade säkert tappat bort lappen med tid, datum och plats.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: