"Vad tror du att en arbetsgivare skulle tänka om bilderna som du har lagt ut?"

Frågan som står i rubriken har jag bäde läst och hört flera gånger det kan handla om allt från bilder till text. Att folk tänker på det sättet är egentligen inte särskilt konstigt, alla människor har ju en gräns för sin tolerans. Jag skulle ju inte anställa människor som förmedlade vissa åsikter och så är det nog för de allra flesta.
 
Det som jag har tänkt på och som jag undrar över, vill folk jobba tillsammans med, eller åt, någon som inte kan ta en riktigt som man är? Jag vill inte jobba med rasister, religiösa fundamentalister, folk som tror att kvinnor är inkapabla idioter eller att män inte klarar av att ta hand om sina egna barn. Om någon skulle läsa något som jag skrivit och anse att det var en dealbreaker så var det nog ganska bra eftersom att jag omöjligt kommer klara av att gå och censurera sig hur länge som helst. 
 
Nu förstår jag att jag säkert kommer att bli tvungen att jobba med både religiösa galningar, rasister och en hel massa andra underliga typer i framtiden. Man ska se utmaningar och inte hinder, har jag hört.
 

Kommentarer

 • Tess säger:

  2012-11-24 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

  Tänker också på det viset. Skulle det jag skrivit på något vis påverka en eventuell anställning så är man nog inte lämpad att jobba där ändå. Det som skulle vara tråkigt vore ifall någon missuppfattade något man skrev och fick helt fel syn på vad man menar och fattar ett beslut grundat på det. Tycker jag skriver ganska tydligt, men man kan inte vara helt uttömmande i varje inlägg. Skriver jag om genus t.ex. så har jag kanske förklarat en viss grej flera gånger tidigare och så skriver jag bara om nåt nytt denna gång. Då finns folk som missar det där grundläggande och kan få fel uppfattning. Tycker det är trist att många hellre har sin missuppfattning än frågar mig om de undrar.

  Svar: Det som du skriver om att någon kan få fel uppfattning har jag varit med om, någon som blir skitsur och tycker att man är ett riktigt arsel för att de har missat hela grejen bakom. Det kanske händer skitofta, det vet man ju inte, för det är bara de som börjar grina bland kommentarerna som märks och hörs.
  Anna Kaagaard Kristensen • Tess säger:

  2012-11-25 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

  Svar: Absolut. Det är inte alla som kommenterar. De som kommenterar är de "harmlösa" för är det missförstånd kan man förklara för dem (om de inte är anonyma d.v.s. för då är det lite svårt att få tag på dem och veta att de verkligen tittar in bland kommentarerna på samma ställe igen). Men de som missuppfattar och inte kommenterar... De går runt med missförståndet och då kan det växa. Det har jag personligen varit med om då en f.d. kompis missförstått saker jag sagt, men hållit tyst om det. Hen gick med det inombords tills det växte och växte och det slutade inte så väl. Därmed det faktum att vi inte är vänner längre.

  Svar: Precis, man kan ju inte rätta om man inte vet att ett missförstånd har uppstått.
  Anna Kaagaard Kristensen • Pyspunka säger:

  2012-11-27 | Bloggadress: http://pyspunka.wordpress.com/

  Svårt! Jag vill gärna våga stå för mina åsikter, i bloggen och på FB. Men jag väger ofta mina ord ändå. Tänker på jobb och vad som kan missgynna mig på arbetsfronten. Tror att ett alltför "gapigt" sätt kan skada mig i mitt yrke, som kräver neutralitet. Det här gör att mina FB inlägg blir lite rädda och bajsnödiga och att min blogg är anonym.

  Vilka skulle jag inte anställa? Rasister, kvinnohatare, fundamentalister, SD-anhängare och borderline-brudar. Knarkare går bort också.

  Svar: Jag förstår att det lätt blir så för en del eftersom att det kan bli dyrt att gapa för högt om fel sak.
  Anna Kaagaard Kristensen
Kommentera inlägget här: