De tror att de är odödliga på sina tvåhjuliga fordon

Kategori: Halmstad

Nu har jag bott i Halmstad i lite drygt ett år. Det knallar och går. Något som jag har lite svårt att förstå mig på här nere är deras cykelvanor. Hallänningar cyklar väldigt mycket, väldigt, väldigt mycket. I garaget hemma hos mina föräldrar så svär jag på att det står fler cyklar än vad det bor människor i huset och inne i staden så står det cyklar parkerade överallt. Det är ju skitbra att de cyklar mycket, bra för hälsan och naturen och grejer.

Vad som är mindre bra är hallänningarnas cykelvett, för de flesta har inget alls. De liksom bara susar fram med vinden i håret och tror att de är odödliga på sina tvåhjuliga fordon. De flesta verkar ha ringklockor på sina cyklar men de verkar inte riktigt ha upptäckt den funktionen eller så kanske de är osäkra på när den bör användas. Här om dagen så cyklade en grinig hallänning nästan på mig så fräste hon "MÄNNISKA!!! SE VART DU GÅR!!!" helt surrealistiskt att man typ ska kasta sig i en buske för att inte bli övercyklad och sen få skäll när man inte gör så.

De cyklar rakt ut i gatan också vid övergångsställen helt utan att se sig för. Ett par gånger har jag sett hallänningar som nästan har blivit plattade jäms marken av både bil och buss. En annan rolig grej är att de tror att det är okej att cykla överallt, hade de trott att de kunde komma undan med att cykla inne på ICA och Åhléns så svär jag på att de hade gjort det. I stan i löningstider när hela stan är packad av folk så ska de cykla i folkmassorna, plöja sig fram till vilket pris som helst, självklart så använder de inte heller då ringklockan för att varna fotgängare. Nej då, då är det ingen sport.

En del saker är direkta dödssynder för din trovärdighet

Kategori: Genus & jämställdhet

Något som jag tycker är lite roligt när man diskuterar genus och jämställdhet är att det inte räcker att göra tillräckligt, insatserna ska värderas, rangordnas och utvärderas och sen ska andra medvetna och insatta värdera din insats och person utifrån det. Givetvis så finns det en del saker som är direkta dödssynder för din trovärdighet, som till exempel att inte ha delat föräldraledigheten på ett önskvärt sätt eller att gilla att baka typ cupcakes eller whatever med frosting som folk pysslar med nu för tiden.

Det räcker liksom inte med att träffa tonerna så gott man kan, det ska jävlar mätas med linjal. Jag tycker att det är skittråkigt att istället för att man kan utbyta idéer och diskutera och lära av varandra så blir det kukmäteri och pankaka av hela skiten. Givetvis så är det fördelaktigt för en del att många av kraven för att vara korrekt och för att passa in är ganska svåra att leva upp till. Finns det en topp på pyramiden och man råkar hålla till där där så är det självklart jäkligt gött när man kan kasta skit på de som håller till på lägre nivåer.