Man är ju så jävla sugen på det i en period när de skiter, skriker och knorrar i ett oändligt enbebismarathon

Här om dagen pratade jag och en kompis om hur vrickat det är att många gillar att ställa frågan "när kommer det en till då?" till folk som precis har fått barn. Jag har fått frågan om fler barn sedan Oskar var några få månader, för man är ju så jävla sugen på det i en period när de skiter, skriker och knorrar i ett oändligt enbebismarathon.
 
När jag ser bebisar och småbarn så blir jag mer och mer osugen på att någonsin skaffa fler barn. Mitt barn är 8 och ett halvt. Han äter själv, klär sig själv, torkar sin egen bakdel, duschar själv och ja, det mesta gör han själv. Han behöver sällan hjälp med saker, man säger vad han ska göra och kontrollerar att det blir uträttat på rätt sätt. Nu låter det som att jag är lat, och det är sant, jag är lat. Nu kan man använda tiden och orken på att göra roligare saker tillsammans istället och jag har mer tid att göra Anna-saker. Folk säger att barn blir svårare ju äldre de blir, de ljuger. (bara för att jag skrev så kommer Oskar säkert att bli den besvärligaste tonåringen ever).
 
Jag tycker om när saker är enkla, okomplicerade och oansträngade och jag är inte direkt den självuppofrande typen så jag trivs som fan med hur det är nu. Så svaret på frågan om när nästa kommer är, aldrig.

Kommentarer

 • Lisa säger:

  2012-07-11 | Bloggadress: http://mondolane.blogspot.se/

  Jag har alltid antagit att det bara var en artighetsfras. Något som föräldrar ofta gillar att jamsa om, folk älskar ju att få prata om sina ungar och vad man vill med sina liv.

  Svar: Jag tycker att det är mer att lägga sig i, känner man bara någon ganska ytligt så är det otrevligt. Det kan lika gärna vara så att de inte kan få fler barn eller att den ena vill men inte den andre. För en del så kan det vara en ganska infekterad fråga.
  Anna Kaagaard Kristensen



 • Teskedsmamman säger:

  2012-07-12 | Bloggadress: http://www.teskedsmamma.se

  Jag tillhör de där som började längta efter nästa barn när barnet var bara ett par månader. Det blev 4 barn på 6.5 år och då är det ändå 3 år mellan de två sista...
  Alla har olika gränser, vissa nöjer sig med ett barn, vissa nöjer sig med inga barn alls, men bara för att jag inte kan förstå det resonemanget så betyder det ju inte att de personerna eller jag har rätt. Det enda det betyder är ju att respektera varandras olikheter.
  Vill man ha 0, 1 eller 4 barn så är det inte någon jäkels angelägenhet, förutom min och kanske då min partner...

  Svar: waaa! fyra på så kort tid, då hade jag gått under. Värsta hästjobbet :) Nej, men det viktigaste är självklart att man lever så som man själv önskar.
  Anna Kaagaard Kristensen



 • Mariel säger:

  2012-07-12 | Bloggadress: http://mixifamily.com

  Jag tyckte bara det var kul när folk (nära vänner och familj, inte övriga) ställde sånna frågor för de visar att de är engagerade i ens liv liksom. Jag kunde glatt svara "så fort som möjligt" för det vad var jag ville. Jag ville ha mina barn tätt. Det blev 20 månader mellan så det gick ju typ enligt planerna :) För min del hade det kanske inte ens blivit en tvåa om vi hade väntat för länge. Som du säger så blir det bara bättre med tiden, deblir mer självständiga osv. Man blir helt enkelt mer o mer nöjd. Därför ville jag ha tätt för att klumpa ihop blöjperioder o sånt. Och det känns helt fantastiskt nu. Vår familj har perfekt dynamik o ja.. allt e awesome :D Nu när folk frågar om vi ska ha fler säger jag fetnej! med ett leende :) Människor e olika på de där... Jag brukar fråga andra i min närhet...

  Svar: Det jag tänker är, borde inte frågan "vill ni ha några fler barn?" vara mer korrekt och inte bara anta att man är värsta avelskossan bara för att man förökade sig en gång? Men visst, det är trevligt när andra bryr sig om en och vad man har för sig :)
  Anna Kaagaard Kristensen



 • Lisa säger:

  2012-07-12 | Bloggadress: http://mondolane.blogspot.se/

  Jag håller med. Det är inte min poäng, dock. Jag tror inte att folk frågar mycket om andras liv för att de är speciellt intresserade utan för att de tror att andra vill prata om sina egna liv. Dock vill ju många inte göra det, och då blir det en otrevlig fråga. Vill du aldrig ha barn igen är det väl bara att säga "jag vill inte ha fler barn". Däremot är det ju en ypperligt ofin sak att fråga folk man inte känner så väl eftersom man ju aldrig vet varför folk inte har barn eller fler barn, men det handlar ju om furnuft vilket folk inte har.

  Svar: Jag förstår vad du menar. det lättaste sättet att inbilla andra att man är intressant är att låtsas att man tycker att de är intressanta :p
  Anna Kaagaard Kristensen



 • Tess säger:

  2012-07-12 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se

  Jag stör mig på när folk antar att man vill ha/orkar ha fler barn och att en aldrig verkar räcka. Jag är supernöjd med mitt enda barn. Ska jag inte få vara det?

  Svar: Eller hur. Det är läggs ofta fram som att det inte är riktigt okej att bara ha ett barn.
  Anna Kaagaard Kristensen



 • Alex Awesome säger:

  2012-07-12 | Bloggadress: http://nightmaresangel.blogg.se

  Eller om man håller i någon anas bäbis och så kommer någon och säger "ja, det är inte så långt kvar innan du har en egen"
  Hände mig när jag gick i ca 6an, hade redan då bestämt mig att jag inte vill ha nå barn och står fortfarande fast vid det. Men ändå så antog människan (min styvmor) att jag skulle skaffa barn.. Blir alltid lika irriterad varje gång någon, nära eller ej, gör sådana antagande eller börjar med påtryckningar om "men hörru, när blir jag mormor/moster/morfar/whateveritnowis då?" *morr*



 • Mariel säger:

  2012-07-17 | Bloggadress: http://mixifamily.com

  Ja, håller med om att man kan anta lite mindre när det gäller andra förstås. Jag brukar ställa frågan "har ni tänkt något mer på fler barn eller är ni nöjda som det är?" för det visar ju att alternativet att INTE vilja ha fler är fullkomligt okej och rimligt.

  En fråga jag tyckte var störande var typ "vill ni ha ett till barn? en flicka den gången? Min son har en flicka och en pojke nu så de behöver inte fler". inte ordagrant men det var budskapet iaf att man ska vilja ha av de olika könen. Liksom. Som om att bara för att jag har två pojkar så "fattas" det något som en flicka kan tillföra?

  Svar: Ja, det där jävla tramsandet om "en av varje" ger jag inte heller mycket för, som att man ska skapa en liten egen ark med sina två avkommor av olika kön eller något, helt vrickat.
  Anna Kaagaard Kristensen




Kommentera inlägget här: