Jag hör hur mina egna hjärtslag överrösta alla läskiga gubbar som gömmer sig i varannan buske

Lady Dahmer skriver om att vi lär oss att män är som djur och styrs av sina lustar, hon skriver också att hon kan känna sig otrygg tillsammans med män eller om hon ska ta sig hem ensam. Jag känner igen det där med att känna sig hotad eller utsatt när man ska ta sig hem ensam, eller ännu värre, när jag måste tvätta i min tvättstuga som ligger i källaren där inte en själ hör om man skriker. 
 
Det är helt sjukligt att känna sig utsatt i en jävla tvättstuga. Jag har tänkt mycket på det där jag jag har stått där nere i källartvättstugan och lyssnat efter ljud från potentiella våldtäktsmän som stryker omkring i just min källare. Vad är egentligen jävligast? Att jag står i min källare och hoppas på att någon hör mig om jag skriker, att jag går runt parken och stryker mig längs husväggarna och hör hur mina egna hjärtslag överröstar alla läskiga gubbar som gömmer sig i varannan buske, eller är det värst att jag och massor av andra kvinnor har skrämts till att tro att vi ständigt vandrar omkring som byten åt rovdjuren som vi kallar för män?
 
Precis som Lady Dahmer skriver så är det ju otänkbart för de allra flesta männen att våldta eller antasta en annan människa. Rörelsefriheten och rädslorna kommer inte från läskiga våldtäktsgubbar som prasslar i parkbuskar eller stryker omkring och söker offer i tvättstugor, det kommer från alla jävla förståsigpåare som kommer med fiffiga tips om hur man "undviker våldtäkt i sommar" eller de som har försökt att banka in att kvinnor inte ska förtära större mängder med alkohol eller klä sig för mycket som ett luder för att inte fresta buskgubbar, snuskiga tvättstugetafsare eller snälla Nisse på hörnet. 
 
Det är ju intressant att kvinnor ska anpassa sin alkoholkonsumtion, vägar att gå hem, klädsel och sitt sexliv efter hur några få sjuka jävlar tänker och agerar. Det underligaste är att män blir överfallna och misshandlade mycket oftare än vad kvinnor blir överfallna eller våldtagna men vi talar aldrig om hur män ska slippa bli misshandlade, hur de ska klä sig, vad de ska dricka och hur mycket eller vilken väg de ska gå hem. Det hänger säkert ihop med att folk är så skickliga på att se våldtäkt som något som är värre än döden. Det är det värsta av alla hemska och vidriga saker som kan hända.
 
Jag och min syster pratade om det för ett tag sedan, och om man ska vara lite lagom pest eller kolera så var vi överens om att vi hellre blev våldtagna än att bli utsatta för det som vår lillebror blev utsatt för. Man kan gapa om att "ta ifrån en människa det finaste hon har" och fittans helighet, men för mig är pannbenet heligare. 
 
Det är löjligt att komma med pekpinnar och råd och skrämseltaktiker för att rädda kvinnor från våldtäkt istället för att angripa problemet i rätt ände och fånga upp de individerna som har våldsamma och destruktiva tendenser i tid istället för att låta dem löpa fria och sen lägga över ansvaret på deras potentiella offer.
 
 
 
 

Kommentarer

 • Lisa säger:

  2012-07-20 | Bloggadress: http://mondolane.blogspot.se/

  Det är ju svårt att diskutera vad som är värst vad gäller hemska saker som kan hända. Det är ju inget man egentligen kan diskutera. Däremot vill jag ge min åsikt i frågan och bara nämna att det inte handlar om att ge upp fittans helighet när det handlar om våldtäkt. Det handlar om total maktlöshet, förnedring och att ha sin mänsklighet tagen ifrån en. Man förvandlas till ett objekt. Man slutar kämpa, man slutar se sig själv som något att kämpa för, man skäms och anklagar sig själv. Den stora skillnaden mellan sexuellt våld och osexuellt våld är väl att i sexuellt våld läggs skammen på offret, ingen är riktigt 100% offer för hemska omständigheter som din lillebror.  (I kongo utsätts 1500 kvinnor dagligen för sexuellt våld och våldtäkt. Man använder våldtäkt som ett vapen för att krossa människor och bryta ner dom totalt. Fäder tvingas att våldta sina döttrar inför sina familjer, mödrar blir våldtagna samtidigt som de tvingas se på hur grupper våldtar deras bebisar, sådana saker händer varje dag. Sexuellt våld är effektivt eftersom man bryter ner offren som människor. Det blir ofta ingenting kvar som kan slå tillbaka.)

  Svar: Det du skriver är lite det jag menar, det finns definierat hur det känns att vara ett våldtäktsoffer, fast att det faktiskt är upp till den som blivit utsatt att själv känna sina känslor och bearbeta det som har hänt. Två olika personer kanske känner helt olika inför vad de har varit utsatta för, vissa går sönder helt och mår skit väldigt länge medan andra bearbetar snabbare och inte tar det lika hårt. Det finns inget rätt eller fel. Våldtäkt i krigsföring är hemskt och vidrigt på alla sätt självklart.
  Anna Kaagaard Kristensen • Lisa säger:

  2012-07-20 | Bloggadress: http://mondolane.blogspot.se/

  Men vad nu, vad hände med min kommentar?

  Svar: Den fastnade visst som spam, underligt. jag ska publicera den.
  Anna Kaagaard Kristensen • Luxxie - Kreativitet Deluxe säger:

  2012-07-22 | Bloggadress: http://luxxie.blogg.se

  Så sant! Problemet är ju inte att det finns så många våldtäktsmän, utan hur det framställs. Om man inte fått en halv miljon om hur man ska undvika våldtäkt, vart man inte ska gå, hur man inte ska klä sig, om att låtsas prata i telefon osv. Skulle skulle man inte misstänka varje kille man ser en sen kväll på stan för att vara våldtäktsman. Det är fruktansvärt, och sjukt att de flesta männsiskor inte ser vilken kass manssyn samhället i allmänhet har.

  Svar: Jag håller med, det är precis det jag menar :)
  Anna Kaagaard Kristensen
Kommentera inlägget här: