Rätt hus, rätt bil, rätt ekonomi och rätt barn, så får vuxna också vara med och leka med andra vuxna

Fågan om man ska lära sina barn att följa strömmen diskuteras inne hos Lady Dahmer. Jag tror att det är positivt att barn får känna att de är annorlunda ibland, att veta hur det känns gör det lättare att relatera till och skapar förståelse inför andra människors situationer och känslor. Jag tror att om man får känna själv att det är okej att vara lite annorlunda ibland så kommer man att lära sig att det är mer okej när andra kanske är lite annorlunda eller sticker ut.

Jag tror faktiskt inte att föräldrar formar sina barn efter flocken för att barnets skull, jag tror att det handlar mer om att föräldern ifråga själv är rädd för att sticka ut och sen använder föräldern barnet för att passa in, precis samma skitbeteende som många föräldrar anklagar genusmedvetna föräldrar för att göra, de använder sina barn till sina egna högst egoistiska intressen. Rätt hus, rätt bil, rätt ekonomi och rätt barn, så får vuxna också vara med och leka med andra vuxna.

Jag vill inte att mitt barn ska vara som alla andra barn, jag vill inte att han ska växa upp och bli normal och normativ. Jag tror helt enkelt inte att "normala" och superanpassade individer blir de mest lyckliga och lever upp till sin fulla potential, varför sikta på normal när man kan vara exceptionell?

Att lära sina barn att det är viktigt att vara och se ut som alla andra är ganska uselt och egositiskt, snacka om att springa sina egna ärenden genom sina barn. Som vuxen får man faktiskt ta ansvar för sin egen rädsla för att sticka ut och sin rädsla för att "inte få vara med" om man inte är som alla andra.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: