Det här går liksom i samma kategori som att bleka arselhålet

Någon postade den här tråden från familjeliv i en facebookgrupp som jag är med i "Hur viktigt är det för dig att vara snygg vid förlossningen?" och precis när jag tror att jag ska trilla av stolen så ser jag att det är en massa svar i stil med "när värkarna satte i gång så sminkade jag mig" eller "innan vi åkte till sjukhuset rakade jag benen, armhålor, underliv och sminkade mig" någon annan sorglig liten människa berättar om hur hon har förberett med målade naglar och ny frisyr.

Först ville jag skratta, sen blev jag mest irriterad. Min spontana tanke är liksom "förbannade veka, fjompiga, patetiska och löjliga töntmänniskor" Det här går liksom i samma kategori som att bleka arselhålet, att sova med smink på för att ens partner inte ska se vad som döljer sig under spacklet och diverse annat trams som man mest inbillar sig är hörsägen. Fast det är det ju konstigt nog inte.

Nu kan jag skriva en massa om hur utseendefixeringen smyger sig in överallt, stackars dem liksom. Men det kommer jag inte att göra för det går liksom en gräns någonstans och det här är trams, löjligt, våpigt.

Jag försöker att förstå tankegången, du ska alltså stretcha din vajayjay till maximum, blod, slask och elände, svett, djungelvrål och helvetisk smärta men du ska ändå se snygg ut samtidigt. Ledsen alltså men inte ens maybelline, gillette och loreal kan få dig att se särskilt fancy ut i den situationen. Looken med smink och styling kommer förmodligen att sluta i svettigt, ruffsigt och kladdigt crackluder snarare än i cosmoglamm.

Kommentarer

 • Elin Astrid säger:

  2011-10-18 | Bloggadress: http://elinastrid.blogspot.com

  True that Anna! Trams är vad det är!

  Jag undrar hur många av dem som svarade sådär tramsigt hade barn sedan tidigare. Nu har jag ju inga barn men jag fattar att det sista man tänker på när fittan töjs ut till max är att man ska vara snygg.

  Och snygg för vem?! Barnmorskan? Ungen så hen inte får allvarliga men av att ha en ful morsa? • Freja säger:

  2011-10-18 | Bloggadress: http://blogg.amelia.se/reddevil

  Ohh, jag blev paff när en bekant berättade att när hennes värkar satte igång var raka benen det första hon gjorde för att barnmorskan skulle slippa se hennes ludna ben... Personen som kommer att se dig bajsa, kissa, spy och blöda okontrollerat, skulle alltså rynka på näsan åt dina håriga ben? Hur tänker man då? • Tess säger:

  2011-10-18 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Bra skrivet! Fattar inte att folk kan vara så fåfänga när de ska få träffa sitt barn för första gången. Jag struntar oftast i rakning, smink använder jag sällan... Det enda jag gjorde inför förlossningen var att ta en varm dusch för att det var så skööööönt :-) • Nina säger:

  2011-10-19 | Bloggadress: http://Ninaruthstrom.se

  Det känns som att eftersom man ska bajsa på sig öppet så är det liksom ingen ide med smink. • Michael säger:

  2011-10-19 | Bloggadress: http://lifeofcray.blogspot.com/

  Jag förstår inte precis vad det är som ger dig rätten att döma andra personer? Att fixa sig innan något, även förlossning, är en rutin som kan göra en lugnare och ge en mer självförtroende. • Fia säger:

  2011-10-19 | Bloggadress: http://lusth.org

  Ja alltså det känns ju lite konstigt tänkt i och med vad man kommer vara med om. Vad är det egentligen som gör en så rädd för att gå runt osminkad och orakad att man till och med gör det på sin förlossning. Särskilt med tanke på att slutresultatet är att man förmodligen bajsat ner barnmorskan och sminket står på ända när man är klar.  Förstår att det kan vara en ritual som Michael skriver men det är något som gör att det inte känns helt rätt ändå. Det är något med våra normer om hur vi ska se ut som är helt fucked up. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2011-10-19 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Michael Det är ingen som ger mig rätten, jag tar mig friheten. Jag tycker att det är löjligt att tro att man måste stylas inför att föda barn.
Kommentera inlägget här: