Män slår ju liksom inte bara kvinnor, helst slår de andra män

På nyårsafton blev min lillebrorsa misshandlad, han var helt ommöblerad i hela ansiktet, svullen och blå. Två småkukade bybor från Oskarström sparkade på honom efter att de hade slagit ned honom. Sparkar man på någon som ligger ned, upprepade gånger dessutom och dessutom i huvudet, då har man seriösa empatiproblem, mer djur än människa. Min lillebror hade dessutom druckit så han var inte alls istånd att försvara sig. Jag kan helt ärligt medge att jag har empatiproblem just nu, jag dagdrömmer om att de där djuren ska gå för långsamt över ett tågspår eller kanske stöta på en anabolapumpad dörrvakt som råkar ha en riktigt dålig dag, ett öde värre än döden, karma is a bitch.

Caschar ut på sin dåliga karma, det gör man i alla fall inte genom att bli dömd proportionerligt på laglig väg, straffen som de där två neandertalarna fick är skrattretande på alla sätt och vis.

Jag fattar gammalt hederligt slagsmål (även om det också är ett ganska primitivt tilltag) två muppar med knytnävar liksom, men att regelrätt spöa upp någon som inte kan försvara sig själv, att vara fler mot en och att sparka någon som ligger ned, fegare än så blir det inte. Att sparka på någon som ligger borde fan vara borderline till mordförsök. Tänk om de hade sparkat en gång för mycket? Eller en gång för hårt? Då hade jag kanske aldrig mer fått se min bror igen.

Det är anledningen till varför jag är totalt emot allt vad vapen och våldslekar heter, jag är övertygad om att white trash våp som bjuder in till våldslekar bäddar för att deras barn ska bli våldsamma as
, steget från noll våld till övervåld är betydligt längre än steget från vålds-tv, våldslekar och boys will be boys- bullshit till övervåld. Att killar slåss är ett problem, ofta så är föräldrar rädda om sina döttrar "gå inte ensam genom parken" liksom, risken för att din dotter ska bli våldtagen är betydligt mindre än att din son ska bli misshandlad, män slår ju liksom inte bara kvinnor, de gillar ju tydligen att banka på varandra också. Att en man misshandlar en annan man är de vanligaste misshandelsfallen. Idiotin leder alltså både till att killar slår och blir slagna.

Jag undrar ibland vad det är för jävla föräldrar som lyckas producera såna jävla misslyckanden till barn.

Bilden föreställer Viktor ett par dagar efter att han blev överfallen

Kommentarer

 • Nina säger:

  2011-05-12 | Bloggadress: http://Ninaruthstrom.se

  Fy fan så han såg ut stackarn. usch

  Huvudet på spiken vad gäller mäns våld.  Härligt med ett inlägg från dig! • Fia säger:

  2011-05-12 |

  Fy fan för skitstraffet de fick! I den åldern är de knappast omedvetna om vad som kan hända när de använder människor som de använder bollar! Det där straffet kommer knappast lära dem att det är fel, det behövs ju vård på riktigt! Jag kan förstå mig på en smäll i stundens hetta (även om det inte heller är acceptabelt) men att sparka upprepade gånger på en annan människa bevisar verkligen hur störd man är!  Min kusin gav en mobbare en smäll som fick ett litet sår på läppen (som ett munsår ungefär). Han fick betala 8000 i böter och fick ett år då han måste sköta sig för att inte hamna i fängelse. Det är nästan som de som misshandlade din bror fick och han blev nästan ihjälslagen! Så vrickat rättssystem vi har! • Freja säger:

  2011-05-12 | Bloggadress: http://blogg.amelia.se/reddevil

  Jag förstår inte de som tycker det är OK att barn, pojkar, syskon slåss! Vi är en ganska open minded familj, det mesta är tillåtet, barnen får utforska världen, men det är ett absolut förbud på alla antydningar till att slåss. Det är ALDRIG acceptabelt... Så skulle min son bli överfallen skulle han inte ens veta hur han försvarade sig.... • Tess säger:

  2011-05-12 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Jag förstår verkligen inte ursäkten "pojkar är pojkar". Det skär i mina öron när jag hör det. Det finns bara en enda ursäkt för våld och det är vid självförsvar. Men om annat våld inte fanns så skulle självförsvar inte behöva finnas det heller. • Lina säger:

  2011-05-15 | Bloggadress: http://ladylinas.blogg.se/

  Usch så ledsamt att se. Håller med dig till punkt och pricka om våldsbiten.

  Har också funderat varför många pojkföräldrar inte ser det som sitt yttersta ansvar att se till att deras söner inte faller in i våldsmentaliteten. Jag blir ledsen i ögat när 4-åringar på dotterns dagis kommer fram och skjuter mot mig eller någon annan och vrålar "jag skjuter, du är döööd!!

  Hatar det. • Angelica säger:

  2011-06-25 | Bloggadress: http://aimeesmom.blogg.se/

  FAN VAD JAG BLIR ARG!!!! Ord räcker inte till för mina tankar om detta.

  Idag läste jag om Nadia som blivit slagen i lekparken. Skrev ett inlägg om detta med allt våld. Länkade till dig och tog ett citat från dig. Jag hoppas det är okej! Du skriver ju så bra :)
Kommentera inlägget här: