Twitter

Kategori: Blogg

Följ mig på twitter, här.

Jag var nog otydlig...

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag blir lite fundersam på om en del missuppfattade mitt inlägg om män, kvinnor och gnäll, jag såg att jag var ganska otydlig. Jag tycker alltså inte det där, det var mer inställningen som jag reagerade på, en gnällig eller tjatig man blir inte kallad för gnällig och tjatig, det används helt andra ord för mäns gnällande och tjatande, precis som att en kvinna som sätter ned foten och kräver bättring blir beskriven som tjatig och gnällig. Jag hatar att bli kallad gnällig och tjatig när jag säger ifrån, för jag tycker att det är orättvist som fan att mitt gränssättande och ifrånsägande inte möts med lika stor respekt.

"Din man är verkligen tjatig och gnällig"

Kategori: Genus & jämställdhet

När jag var liten så brukade min mamma säga till mig och mina syskon, ofta och mycket, tjat och gnäll kallade vi det för. när vi ändå inte skärpte oss så blev det mer tjat och gnäll, tyckte vi. När våran pappa brukade säga till oss så satte han ned foten, visade vart skåpet skulle stå, tillsagda blev vi. För män gnäller inte, tjatar gör de inte heller, har ni tänkt på det? Hur ofta säger man att en man gnäller och tjatar?

Mammor gnäller och tjatar, barn och övrigt kvinnofolk också, men man säger det ytterst sällan om män. Det stör mig.

För det innebär ju att män har mer tyngd i det som de säger, deras klagan och gränssättande är relevant och ska beaktas, men kvinnors gnäll och tjat är personligt missnöje, irrelevant klagosång som mest är iriterande och verkningslös. En man säger ifrån, en kvinna gnäller, en man säger till flera gånger, en kvinna tjatar.

Det var en gång en tysk, en japan och en hallänning....

Kategori: Vardagligt

Nu är det bara ett par veckor kvar tills jag ska flytta till halmstad, så snart är det fritt fram för by- och bondskämten, eftersom att jag inte längre behöver ta hänsyn till en del hallänningars mindervärdeskomplex (mohaha!). Jag har ju fortfarande inte styrt upp någonstans att bo, jag har försökt alltså, fast utan framgång. Första månaden ska jag bo hos Emma, Oskar är skitglad, mest för att han ska få bo med Zelda ett tag. Han har hunnit glömma att hon sliter och slänger med honom, jagar och använder honom som en tuggleksak. Zelda är en hund alltså, för dem som inte vet.

Hur homo är din tröja?

Kategori: Tankar & funderingar

En sak som jag har funderat lite på, föräldrar som är så där dödligt rädda för att deras små pojkar ska bli rungande homos i fall att de är klädda i fel färg eller leker med fel saker, tror de att Babsan är någon slags ur-bög som alla andra homosexuella män tar efter? Jag har seriöst aldrig i hela mitt liv stött på en homosexuell (eller hetrosexuell man) man på stan i rosa glittersandaler kombinerat med en babyrosa fjäderboa. Har du?

Han är född så, han gillar att vara fet, äta pizza framför tv:n och småknarka lite, det sitter i generna

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag tycker att nature vs. nurture är ganska intressant när man diskuterar barnuppfostran, alltså naturen kontra uppfostran. Vilket är avgörande och hur mycket kan man påverka? Jag tror att nature approachen är helt värdelös, vilket tragiskt sätt att betrakta sig själv och andra människor, man kan inte ändra på så värst mycket alls för det är medfött. Jag tror att miljön (nurture) är helt avgörande, för mig så är det självklart att man påverkas av sin uppfostran, miljön man växer upp i och på vilka vilkor man växer upp på. Nature, det är för lata föräldrar som inte vill ta ansvar för sina barns uppfostran och uppväxt.

Vad tror du är avgörande? Nature eller nurture?

Barn utan koppel

Kategori: Om föräldrar & barn

Lady Dahmer skriver om lösa kamphundar, givetvis är det en och en annan idiot som tycker att lösa hundar är jämförbart med lösa barn, jämförelsen är så dum att en stor sinnesundersökning skulle vara på sin plats. Men jag lovar, om mitt barn biter dig när han springer lös så ska jag personligen finansiera din stelkrampsspruta. Fast han bits oftas inte, han nöjer sig med att nosa lite på spännande främlingar och att pissa på något träd ibland, om det krisar sig.

Förbannade jävla pojkar

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag har reagerat flera gånger på att människor som kallar sig för feminister eller hävdar att de strävar efter jämställdhet har rackat ned på
Är det inte lika mycket ett misslyckande att uppfostra en dotter som är feg, mesig, som ber om ursäkt för sin blotta existens, som har duktighets komplex och inte kan stå upp för sig själv?
pojkar, inte män, pojkar. jag har läst och hört allt ifrån att det borde finnas flickskolor för pojkar stör och förstör för flickor till att flickor är att föredra eftersom att alla pojkar är gruffiga, hänsynslösa och bara kör på. Jag håller med så pass långt att det är ett problem att många lever kvar i "boys will be boys" och att killar tillåts gapa, bråka och förstöra, ja det är ett problem, ett problem som drabbar både pojkar och flickor.

Att lyckas uppfostra en son som skriker, sabbar för kompisarna, slåss, bråkar och kör över kompisarna, det är ett ganska gigantiskt misslyckande, kasst,obildat och slappt föräldraskap, ingen tvekan. Men är det inte lika mycket ett misslyckande att uppfostra en dotter som är feg, mesig, som ber om ursäkt för sin blotta existens, som har duktighets komplex och inte kan stå upp för sig själv? I båda fallen så är det ju föräldrar som har misslyckats att ge sina barn de verktygen som de behöver för att fungera bra tillsammans med andra människor.

Det finns gott om klagomål på pojk-terrorister och deras päron, men ganska få på prinsess-flickorna och deras päron, båda gör ju samma fel, de uppfostrar nya stereotyper.

Jag blir irriterad på inställningen många (speciellt flick-föräldrar) har mot pojkar, min son är snäll, hjälpsam, empatisk och kör inte över någon, varför ska han bli kollektivt utpekad tillsammans med andra pojkar som är ouppfostrade och beter sig som skit, enbart på grund av att han råkar ha snorre? då handlar det inte om jämställdhet längre då är det frågan om någon form av feme-fascism istället, och det är bullshit.
rsta artikeln handlar om den mördade lilla Caylee Anthony

x2 + (3-2) + 4* 13 = jävligt frustrerad

Kategori: Personligt

Jag håller på att slutföra de sista uppgifterna för den här terminen, det är därför som jag är ganska frånvarande här, för slappar man i början  så får man mycket att göra i slutet. Jag är oförbätterlig, jag gör om det varje gång.

Fast nu har jag inte så mycket kvar, mitt stora problem är mest matematiken. Jag fattatade absolut nada när jag började (när jag gjorde ett diagnostiskt test för några år sedan så sa de att jag behövde repetera hela högstadiet) men skam den som ger sig, det har jag skitit i och hoppat direkt på matte a istället, och det går faktiskt ganska bra med tanke på min 3-åriga kunskapslucka. Ganska mycket är det för att när jag kommer till saker som jag inte förstår så ringer jag min syster Elin "jag fattar inte dom här förbannade jävla ekvationerna, varför har det här X:et en pytteliten tvåa som är hans kompis och vad ska jag göra av den????" sen hjälper Elin mig.

Nu pluggar jag matte som ett jävla as, jag vill ha vg eller mvg, bara för att se om jag kan få, från att inte fatta ett skit och ligga efter till bra betyg, det kan gå, inget är omöjligt. Matte är inte min grej, men det kan bli.

Män slår ju liksom inte bara kvinnor, helst slår de andra män

Kategori: Personligt

På nyårsafton blev min lillebrorsa misshandlad, han var helt ommöblerad i hela ansiktet, svullen och blå. Två småkukade bybor från Oskarström sparkade på honom efter att de hade slagit ned honom. Sparkar man på någon som ligger ned, upprepade gånger dessutom och dessutom i huvudet, då har man seriösa empatiproblem, mer djur än människa. Min lillebror hade dessutom druckit så han var inte alls istånd att försvara sig. Jag kan helt ärligt medge att jag har empatiproblem just nu, jag dagdrömmer om att de där djuren ska gå för långsamt över ett tågspår eller kanske stöta på en anabolapumpad dörrvakt som råkar ha en riktigt dålig dag, ett öde värre än döden, karma is a bitch.

Caschar ut på sin dåliga karma, det gör man i alla fall inte genom att bli dömd proportionerligt på laglig väg, straffen som de där två neandertalarna fick är skrattretande på alla sätt och vis.

Jag fattar gammalt hederligt slagsmål (även om det också är ett ganska primitivt tilltag) två muppar med knytnävar liksom, men att regelrätt spöa upp någon som inte kan försvara sig själv, att vara fler mot en och att sparka någon som ligger ned, fegare än så blir det inte. Att sparka på någon som ligger borde fan vara borderline till mordförsök. Tänk om de hade sparkat en gång för mycket? Eller en gång för hårt? Då hade jag kanske aldrig mer fått se min bror igen.

Det är anledningen till varför jag är totalt emot allt vad vapen och våldslekar heter, jag är övertygad om att white trash våp som bjuder in till våldslekar bäddar för att deras barn ska bli våldsamma as
, steget från noll våld till övervåld är betydligt längre än steget från vålds-tv, våldslekar och boys will be boys- bullshit till övervåld. Att killar slåss är ett problem, ofta så är föräldrar rädda om sina döttrar "gå inte ensam genom parken" liksom, risken för att din dotter ska bli våldtagen är betydligt mindre än att din son ska bli misshandlad, män slår ju liksom inte bara kvinnor, de gillar ju tydligen att banka på varandra också. Att en man misshandlar en annan man är de vanligaste misshandelsfallen. Idiotin leder alltså både till att killar slår och blir slagna.

Jag undrar ibland vad det är för jävla föräldrar som lyckas producera såna jävla misslyckanden till barn.

Bilden föreställer Viktor ett par dagar efter att han blev överfallen