Vad gör dig mest ledsen, facebook eller aftonbladet.se?

Idag så läste jag en artikel om att barn mår dåligt över att föräldrar använder sig av sociala nätverk som twitter och facebook, de känner sig sårade av att föräldrarna ibland ger dem deras odelade uppmärksamhet. Det bara måste vara skitsnack, för jag menar, mår barnen mindre dåligt av att mamma eller pappa kollar på blocket istället, läser en bok eller pratar i mobiltelefon? Oskar tycker alltid att jag är en jävla taskmört när han inte får min uppmärksamhet omedelbart, om jag sitter på facebook, bloggar, ringer csn eller lagar mat, det skiter han blankt i "Du är elakaste mamman som inte kommert när jag ropar!!" sen springer han in på sitt rum och smäller dörren ett par gånger så att tavlorna på väggen nästan ramlar ned, så att jag verkligen ska förstå vilken jävel jag är som inte väljer att bränna vid maten på spisen för att studera hans senaste framgångar i mario galaxy.

Jag undrar liksom när lilla Olle mår som sämst?

a) när mamma kollar facebook?

b) när pappa läser dn under frukosten?

c) när mamma skruvar ihop en bokhylla?

d) När pappa ringer försäkringskassan och blir placerad i jordens längsta telefonkö?

e) När mamma kollar på tv?

Kommentarer

 • Fia säger:

  2011-03-04 | Bloggadress: http://lusth.org

  Tack. Medierna kan verkligen spä på ens dåliga samvete samtidigt som ungen talar om hur jävla dålig man är för att man har huvudet på annat håll för tillfället men du vänder det till något bra. Klart att jag inte ska behöva ha dåligt samvete för att jag alla gånger inte kan ge uppmärksamhet precis på en gång. Det där med telefonen känner jag igen. Robin verkar av någon anledning känna på sig när jag sitter i telefonen och börjar krisa precis då. Trots att han kan ha suttit tyst en timme innan utan att säga ett ord.  Dessutom är det alltid viktigt att man kommer med en gång oavsett vad det är. När du skriver sådär så känner man att nä jag är nog inte så dålig i alla fall. :) • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2011-03-05 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Det är ju oftast det som såna artiklar inspirerar till, dåligt samvete. När jag var liten så använde inte mina föräldrar internet, men jag fick ändå inte alltid odelad uppmärksamhet (jag har tre syskon liksom, haha) ibland kollade de på tv, läste text tv eller läste tidningen eller lagade mat, jag överlevde ändå.  Det där med barn som krisar totalt när man pratar i telefonkänner jag igen, Oskar nästan utpressar mig när jag pratar i telefon, han skriker efter hjälp, mackor eller cola för han vet att jag är upptagen, han passar på. Ofta så hinner samtalet bara pågå i några minuter innan han sätter igång. • Fia säger:

  2011-03-05 | Bloggadress: http://lusth.org

  Ja det där med telefonen är precis som att de känner av att man absolut inte kan just precis då och så får de något slags Kalle Anka-anfall och blir galna... Jag har försökt träna den unge herrn på att han ska hålla sig undan när jag pratar i telefonen i flera år men det tycks aldrig bli bättre. Han gör aldrig så när min sambo pratar i telefonen. Då tassar han tyst på tå. Hmmm...  Ja nä som med det mesta när det gäller föräldraskap så verkar folk vara ute efter att blåsa lite på askan av dåligt samvete. Ibland verkar det som att man aldrig gör rätt. Av någon anledning så tycker många i min släkt plus några fler att jag är dum i huvudet som oftast ser till att Robin äter mat före oss och vi äter när han har somnat eller ligger i sängen och ska sova. Det verkar liksom inte gå in att vi har rätt mycket tid tillsammans ändå han och jag exempelvis när jag går till och från skolan med han. Det tar 30 min enkel väg... Man hinner socialisera rätt mycket under tiden.  Vad omgivningen tycker och tänker är viktigt även om man tycker att det inte borde vara så. Sen att folk tycker att de har rätt att lägga sig i är ju helt bedrövligt egentligen... • Tess säger:

  2011-03-05 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Ja, önskar att fler människor kunde sätta "nyheter" i kontext så att de inte sväljer allt med hull och hår.
Kommentera inlägget här: