Kortast dag vinner!

Skriet från från kärnfamiljen har skrivit om det ett par gånger förr och nu för ett par dagar sedan så togs det även upp i wendela, hur föräldrar hetsar och hetsas till att barnen ska hämtas tidigt från dagis och gärna ha korta dagar.

Jag har settg diskussionerna på FL förr och bland kommentarerna på wendela så blir det nästan favorit i repris "Varför skaffa barn om man inte har lust att ta hand om dom???" det kanske låter som en bra fråga, men en ännu bättre fråga är, hur fan ska man försörja sina barn, ge dom häftiga bugaboo rymdskepp, kläder drån po.p och julklappar för en halv förmögenhet om man inte jobbar? För oftast så duger ju inte lösningen med begagnat, billiga julklappar och lördagsgodis varannan vecka heller, för fattiga människor ska ju inte heller skaffa barn "varför skaffar man barn när man inte har några pengar!!!?" är ju en annan FL favorit. Det är inte en fråga om kvalitet eller kvantitet, det handlar inte om vintermössa från po.p eller från hm, det handlar om att folk förväntar sig att föräldrar ska ge kvantitet OCH kvalitet, vintermössa från både po.p och hm.

Barn kostar pengar, det fattar vilken idiot som hellst, men tyvärr så fattar inte vilken idiot som hellst att man måste jobba för att tjäna pengar. Ska man lita på folks kommentarer och reaktioner så är ju fattiga och heltidsarbetande föräldrar det värsta som finns. Kanke tänker dem att det bara är högutbildade och välbetalda som ska få skaffa barn? Fast det strider ju lite emot "fy fan vad pinsamt det är att ha gamla föräldrar, stackars barn !!!" och gammal blir man tydligen när man passerar trettio.

Det värsta med att folk tycker synd om de stackars barnen som får spendera nio timmar om dagen på dagis är att då får en hel del föräldrar mammor dåligt samvete över att barnen måste torteras genom att leka med kompisar, måla, sjunga, ha roligt och leka på våra svenska barn-institutioner, så då ska mamma gå ned i tid för att rädda sina stackars barn, pappa hinner inte för han är så förjävla viktig på sitt jobb så universum skulle kolapsa samman om han inte fanns där heltid för att hålla ihop verksamheten. Det kanske är bäst så eftersom att alla är eniga om att det är mamma som är för berdövlig om Nils och Elsa går för långa dagar.

Kommentarer

 • Emma Kaagaard Kristensen säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://emmakaagaardkristensen.blogg.se/

  så sant, så sant!

  Det är väll bara överintelligenta människor som gått ut högskolan och skaffats sig ett välbetalt jobb som 17åringar som får skaffa barn :-/ • Fia säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://lusth.org

  Mitt i prick. Hur man än vrider och vänder sig så blir folk helt galna. Ingen blir nöjd och dåligt samvete ska skapas bara för att. • Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://skrotmamman.blogg.se/

  När jag är tillbaka på jobbet (och hjälper till att försörja vår familj) så får våra barn vara på dagis. Ja. Pappa lämnar, mamma hämtar.  Har skrivit det förr, i liknande diskussioner. Vi har gått ifrån att KÄMPA för att "alla ska ha plats på daghem", till att "dagis" gått från "barnpassning, lek" till "förskola och pedagogisk skolförberedande arbete".  När vi fått

  1) PLATS för alla barn i behov av barnomsorg pga tex arbetande föräldrar (platsgaranti och förhoppningsvis fungerar det någotsånär)

  2) PEDAGOGISK VERKSAMHET istället för bara barnpassning  Då är det istället status att ha barnen där så lite som möjligt. Tänk vad tråkigt för lilla Lotta 3,5 år att få leka med personalen och andra barn 30 min extra istället för att sitta i kundvagnen på ICA Maxi och handla mjölk. Eller bara få en sönderstressad förälder hem.  Klart att jag gärna inte ser att mina barn är på dagis från 06.30 - 17.00, men jag tänker inte stressa ihjäl mig. Om sonen gör som dottern - ÄLSKAR DAGIS och inte vill gå därifrån...... då vill jag hellre jobba in en timme extra (pengar)  Dessutom lever vi på begagnat och det funkar TOPPEN! • Lizzy säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://lizzey.blogg.se/

  Ojdå. Själv har jag växt upp med en ensamstående, heltidsarbetande och lågbetald mamma. Dessutom skaffade hon inte mig förrän hon var 32 - den värsta sorten alltså! Hehe. Men det blev människa av mig ändå ;) • Linda säger:

  2011-03-09 |

  skrotmamman- som anställd på förskola reagerar jag en aning på det dus krev om att xxx får vara 30 minuter extra på förskolan istället för att sitta i en kundvagn o handla mjölk.. du vet att barnet endast får vistas på förskolan din arbets/studietid plus restid? inget annat. alla andra ärenden utöverer sin arbetstid får man göra med barnet med sig, alternativt med en barnvakt fixad. tycker man det är jobbigt fr man väl handla den där mjölken på sin lunchrast..ursäkta men alla vi andra dödliga får minsann ta med oss våra ungar till ica oavsett hur icke-roligt de tycker att de är. du har inte funderat på att vi som jobbar på förskolan också har tider att passa och egna barn att hämta? sånthär blir jag fan tokig på... visst man kan gärna för mig ha sina barn mellan 7 och 17 på förskolan om man så vill det, men man myglar inte med tiderna... det TÅL jag bara inte. kanske överreagerar nu men det skiter jag i. • Maria. säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://hemmahosmariaskytt.blogspot.com/

  Jättebra inlägg! • Ann säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://mytruestories.blogg.se/

  Jättebra Anna, som vanligt! • Tess säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Här har vi aldrig haft speciellt gott ställt och vi skiter totalt i att ha det "senaste" hela tiden. Deltar inte i den statusjakten för det blir man inte lycklig av. Man behöver inte tjäna mycket pengar för att ha råd med saker till barnet. Vi struntar i att köpa saker till oss själva för att kunna köpa till vår son. Vi tycker det är mycket roligare :-) Eftersom pengar inte är en fråga här så ska vi vara hemmaföräldrar båda två. Sambon jobbar och jag studerar, men vi gör det på så vis att någon alltid kan vara hemma med vår lille. Blir lite öppna förskolan och kompisträffar för att få det sociala. Det jag tycker är knäppt är att det är så omvänt numera. Om man har sitt barn hemma så är man en "barnmisshandlare" och inte riktigt klok. Jag har inte märkt av den där "ha barnet så lite som möjligt på förskola"-hetsen, snarare tvärtom. Har man barnet på dagis så visar man att man har en viktig karriär, eller liknande... det är det man upplever här. Varför ska folk inte få välja själva hur de vill planera och göra? • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2011-03-09 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Tess Du har förmodligen inte märkt av det, för båda är fel. Det spelar inge roll hur man gör som förälder så finns det alltid någon bättre vetandes som tycker att du gör fel. Jag tror att det är bäst att använda sitt sunda förnuft och känna efter vad som känns bra och sen skita i vad som är veckans "dubordehadåligtsamvete!" är. • Viola säger:

  2011-03-10 | Bloggadress: http://mummyfied.blogg.se/

  Nu beror det ju lite på hur gamla barn det är man snackar om men JA jag tycker det är synd om små barn, 1-4åringar som tvingas vara i den miljön i upptill tio timmar. Det kan vara hur kul och stimulerande som helst men barn i den åldern har inget behov av så mycket stimulans. Tycker snarare det råder nån slags aktiveringshets bland en del föräldrar.  Jag tror inte att det är drömläget för någon att ha sina barn på förskolan så länge ,men OM man kan så varför inte hämta dem så tidigt som möjligt? Man som kvinna. Sen förstår jag inte hur det kan ligga större motivation i att hämta tidigt för att inte grannen ska titta snett än i att man faktsikt vill ha tid med sina barn. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2011-03-10 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Viola Fast 1-2 åringar sover ofta middag 2-3 timmar om dagen på förskolan och har betydligt lugnare dagar än äldre barn, jag tror inte heller att det är det ultimata att ha små barn på dagis 10 timmar om dagen, men jag tror inte att det är skadligt eller förödande heller, så länge man ser till att göra det mesta av tiden hemma. • Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen säger:

  2011-03-10 | Bloggadress: http://skrotmamman.blogg.se/

  Linda kanske inte framgår, och påverkar säkert: jag är föräldraledig med syskon, då har jag tolkat det som att jag har rätt till 30 timmar/vecka (i vår kommun)  Vad jag gör tillsammans med lillebror och inte tillsammans med syskonvagnen och två barn tror jag inte spelar så stor roll IDAG. • britta bloggar säger:

  2011-03-12 | Bloggadress: http://brittabloggar.wordpress.com

  Så sant så sant... Jag läste i Mama (tror jag) om arga dagisfröknar - inte för att barnen var där för länge utan för att det ansågs "fint" att låta en oerfaren 14åring hämta barnen innan klockan tre så att de ska "slippa" vara på dagis med utbildad personal, anpassade lokaler och pedagogiska läroplaner...
Kommentera inlägget här: