Att kalla Halmstad för kunskapsstad är lite som att strössla glitter på en bajskorv

Kategori: Halmstad

Nu har jag bott i halmstad i lite drygt fem veckor, vissa saker är trevliga, andra inte så värst. Stränderna är fina, vattnet är badbart, turisterna är fulla och glada (badjävlar, det är stockholmare, tydligen). Något som roar mig ganska mycket är hur Halmstads kommun stolt deklarerar hur halmstad siktar på att bli en "kunskapsstad" något som rimmar jävligt illa med att man skär ned på komvux och har ett kursutbud som skulle få även den torraste personen att börja småfnittra, halmstad borde snarare kallas "komunalpolitikermedkassaprioriteringar-staden".

Jag blev nekad att läsa på distans med motiveringen "har ej planerat studier med studievägledare på vägledningscentrum" kruxet är bara det att jag tror inte att farbrorn på vägledningscentrum som var med och skrev under min ansökan skulle hålla med riktigt om det. Jag ska överklaga, sen ska jag ha den riktiga anledningen på papper med en namnunderskrift, sen ska jag ifrågasätta om deras ganska godtyckliga utval av studerande faktiskt är okej, jag är sur som fan och har fem-sex långa studiefria och helt lediga veckor.

Jag vet vad den egentliga anledningen är, det är att de bara har kryssat för en random anledning bara för att den riktiga anledningen ser dålig ut på papper, nedskärningar, besparingar och att de selektivt väljer ut folk som har väldigt lite kvar att läsa. Oärligt, oseriöst och jävligt fattigt.

Jag kommer att få läsa en massa skräp som är helt irrelevanta för mina mål, som tex geografi, för att utbudet på kurser är så fattigt att det inte går att välja
, det finns kurser för precis för att täcka upp poängen som krävs för högskolebehörighet, så det enda alternativet är att maxa ut hela det fattiga utbudet. Jag har bott i Botkyrka, kommunen som är känd för att vara skit, men Botkyrka Komvux kickar Halmstads komvuxs röv, där fick jag välja vad jag ville, massor av kurser, distans, flex eller lektioner och när jag fick avslag så fick jag en riktig anledning till varför.

Att kalla Halmstad för kunskapsstad är lite som att strössla glitter på en bajskorv, det ser finare ut men stinker fortfarande lika illa.

Jag vill förmedla goda mänskliga egenskaper, könet skiter jag i

Kategori: Genus & jämställdhet

Nina Ruthström och Lady Dahmer har skrivit inlägg om att ändra på sig för att vara en bra förebild, har man mindre bra ovanor, vanor och personlighetsdrag så är det givetvis bra att man jobbar på det, eller om man gör saker enbart på grund av att man är osäker och inte vågar gå sin egen väg, ingen människa är fulländad och den som tror att hon är det borde slå upp ordet självinsikt.

Men jag förstår inte riktigt konceptet med att rata intressen och att sluta göra saker som man tycker om för att sätta ett exempel. När det kommer till genus, jämlikhet och jämställdhet så är det frihet det mest centrala för min del, att alla människor ska ha möjligheten att tycka om, vara intresserade av och göra det som de vill oavsett kön och andra faktorer. Valet att raka eller inte raka, att baka eller inte, att spela fotboll eller hugga ved, personligheten och individen är det primära, kön, hudfärg, utseende och så vidare är liksom inte relevant, jag uppfostrar Oskar likadant som jag skulle göra med en flicka, jag vill att han ska våga visa känslor, vara öppensinnad, modig, social, hänsynsfull, accepterande och våga ta för sig, jag vill förmedla goda mänskliga egenskaper, könet skiter jag i.

Jag vill förhålla mig könsneutralt och betona det egna valet och rätten till att vara sig själv, därför väljer jag att försöka vara mig själv och göra det som jag tycker om, för det är mitt val.

Jag tycker att diskussioner om offer och förövare är ganska tradiga, jag ser inte mitt barn som en potentiell förövare, precis som att jag inte skulle se en dotter som ett potentiellt offer.
Jag utgår inte ifrån den bilden, och jag lägger definitivt inte upp barnuppfostran efter den principen, för jag tycker att det känns cyniskt och förlegat och jag vill inte passa vidare uppfattningen till mitt barn, varken i form av problematisering eller problemlösning, jag tror att offer/förövare blir totalt passé och inaktuellt om barn blir uppfostrade som människor istället för kön, jag känner inte att jag behöver gå in med förövar-förebyggande åtgärder enbart på grund av att jag har ett barn som är född med snorre, det är lika dumt som att hävda att alla flickor måste vara klädda i rosa, en dum slutsats dragen enbart baserat på kön.

Grå skrynkliga monster

Kategori: Kost och hälsa

För ett par dagar sedan så var jag, Elin och min kusin Rebecca på vattengympa, det var vi och sen en massa gamla tanter och någon gammal gubbe. Gamla människor är lite som gråhåriga och skruttiga meangirls, de bitchar sig, snackar skit och är otrevliga. På Onsdag ska vi på vattengympa igen, då ska vi komma tidigt och sno deras platser längst fram, om vi så ska stå i poolen i två timmar och bli värsta universal russinen.

Inte för att vattengympa är jätte roligt, utan mer för att jävlas med tanterna och sur gubbe, tji fick dom liksom.

Att skriva eller inte skriva, det är frågan

Kategori: Vardagligt

Jag har ju inte skrivit här på ett tag, jag har flyttat till halmstad och bott hos Emma i en månad sen flyttade jag till mina päron, där jag har bott i några dagar nu. Jag har avslutat mina kurser som var aktiva och sen har jag latat mig och inte haft någon direkt att bloggas, jag kände mig lite repeterande och trött på skriva ett tag (okej, typ hela våren), det är svårt att hela tiden försöka vara innovativ och relativt underhållande och inte skittråkig, jag vill liksom inte tråka ut folk och sedasn klappa mig själv på axeln för att jag lyckades producera ett halvsketet leffe-inlägg. Men jag vill inte sluta blogga, för jag gillar ju att skriva. Jag behöver fräscha upp mina perspektiv lite bara och hitta lite nya ämnen, sen borde det börja flyta på igen.

Btw, jag har skaffat mig ett gymkort, ett gymkort som jag har använt hela tre gånger, fast jag har bara haft det i fem dagar så det är ganska skapligt. Jag ska bli smal(are), och smartare, mer utbildad och mindre socialt efterbliven, min hobby för tillfället är att förbättra mig själv. Allt går bra förutom med min sociala retardation, okända människor är läskiga människor.

Oskar gillar halmstad, han trivs som fan, speciellt nu när vi bor hos min mamma och pappa för han älskar min syster Elin, Oskar älskar Elin. När vi var i stockholm för några dagar sedan och hälsade på Rodde så frågade jag lite skämtsamt om han ville bo i stockholm eller i halmstad, han tänkte någon minut sedan svarade han att han ville bo med Elin.