På tal om anal

Jag har snöat in mig lite på det där med analsex diskussioner, jag ringer Emma tre gånger om dagen och gapar "vet du vad jag har läst om analsex!" bara så att ni vet.

Idag så stötte jag på något som jag tyckte var ganska upprörande, en tjej frågar hur hon ska hantera att hennes pojkvän tjatar om analsex och hon är inte sugen på det, hon vill inte. Tipset hon får? Att om hon verkligen vill vara ihop med den där killen så får hon nog kompromissa och låta honom testa med ett finger i alla fall.

Är det inte förjävligt att det finns människor som år 2011 tycker att kvinnor ska vara schyssta och bjuda på lite röv? Vad fan hände med "nej betyder nej" och "alla har rätten till att bestämma över sin egen kropp"? I takt med att analsexet har smugit sig in i den vanliga sexrepertoaren så förväntas också att kvinnor i alla fall ska "prova" och nu har jag ju fått lära mig att "testar du så testar jag" är dumt, taskigt och dåligt eftersom att det tydligen är någon magisk skillnad mellan mäns och kvinnors bajshål, att kvinnor ska testa det är inte alls samma sak som när män testar, att kvinnor testar är mindre bög, typ.

Sen så tycker jag att det är ganska intressant att väldigt många, ja nästan alla kvinnor som jag har, frågat, läst eller hört om säger att de första gångerna gjorde ont eller var allmänt obehagliga men "det blir bättre efter några gånger" varför fortsätter man och gör om det om man har ont eller tycker att det är obehagligt? Det övergår mitt förstånd.  Jag vet att det finns kvinnor som gillar analsex som har testat det av nyfikenhet och som gillar det. Men jag tror faktiskt inte att de hör till majoriteten, jag tror att allt för många tjejer och kvinnor "ställer upp" för att de är rädda för att ses som tråkiga, kyska och oäventyrliga, det handlar snarare om tillfredsställa tjatiga och porrskadade män som ser ett nej mer som en utmaning än som ett slutgiltigt svar.

Kommentarer

 • Tess säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Helt SJUKT att kvinnor inte respekteras alls! Om man inte vill testa för att det går emot varje fiber i ens kropp så är man "tråkig", "feg", "självisk", "pryd" och liknande. Som sagt SJUKT! • Cecilia säger:

  2011-01-22 |

  Intressant. Ett nej borde alltid betyda nej, utan undantag. När jag var jätteung, långt innan jag sett på porr började jag onanera och experimentera med fingrar i analen. Jag har alltid varit nyfiken, men vågade säga något först förra våren till min pojkvän och han gick med på att testa. Jag blir alltid vansinnigt kåt, kommer på 1 sekund och tycker det är superskönt. Min kille gillar det också, men han skulle aldrig få för sig om att tjata eller ens fråga. Jag förstår din inställning, och som du säger, det finns tjejer som gillar det väldigt mycket :) • LINN säger:

  2011-01-22 |

  I mitt fall är det verkligen "no exit" där bak, nej är nej helt enkelt o jag har en kille som respekterar det och han är inte direkt nyfiken på det . jag skulle aldrig palla en kille som "tjatar" om sex, oavsett. • Lizzy säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://lizzey.blogg.se/

  Min personliga erfarenhet är att de kvinnor som har varit nyfikna på analsex har testat det. De som gillade det har gjort om det, de som inte gillat det har inte gjort om det. Medan de kvinnor som inte tyckt att analsex verkar intressant inte har haft det. Jag känner inte igen det du beskriver i min bekantskapskrets. Det låter väldigt Slitz, men Slitz är ju inte riktigt representativt för svenska folket som tur är. • Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://ninaruthstrom.se

  Jag känner igen och kan bekräfta din hypotes. Tyvärr är det precis så där jag tror att det är.  Ville passa på att skriva at det förra inlägget var helhärligt också. Att fisa konfetti var ett förjävla bra uttryck.  Du är en jätteduktig skribent Anna och jag hoppas och tror att du kan tjäna pengar på ditt skrivande en dag. Kanske snart!? • Fia säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://lusth.org

  Jag avskyr de diskussionerna på familjeliv. Fullständigt avskyr. Folk är ju dumma i huvudet. Som om att det skulle vara okej att tjata. Jag var ihop med en karl som tjatade och frågade ifall han kunde få prova lite och sånt där. Bara en gång och så slutar jag tjata sen, jag lovar. Sen fällde han en tår. Vilken jävla jubelidiot.  Min uppfostran idag går bland annat ut på att sonen min måste lära sig att det aldrig är okej att tjata om sånt. Att aldrig försöka övertala någon när han väl fått ett nej. Att ens egen kropp är ens borg och du får inte röra någon om de säger nej. Det är ALDRIG okej. Det är vad delar av min uppfostran går ut på för jag tycker att det är så vidrigt att bli utsatt av tjat, trugningar och falska tårar att jag skulle kunna springa tillbaka karln och köra upp en falukorv i arslet på han utan nått jävla förspel bara för att. Vidrigt. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Cecilia Så länge alla är med på det och gillar det så är det ju prima :)  Lizzy Ja, då fungerar det ju som det ska för dem som du känner i alla fall, det är ju så det ska vara, att man gör det av egen nyfikenhet, för att man själv vill, aldrig bara för att man känner att man borde.  Nina Ruthström Tack, vad glad jag blir för den komplimangen :D Jag kommer nog aldrig att satsa på att tjäna pengar på att skriva dock, jag tror att konkurrensen är svinhård och det finns många som är väldigt mycket duktigare än mig, när det kommer omkring så handlar det ofta om att vara driven och ambitiös och det är jag tyvärr inte :)

 • tankgirrl säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://orafflandemeningslosheter.blogg.se/

  JAg håller med! och när någon skriver " men min pojkvän sket i vad jag sa och han stoppade in den fast jag sagt nej" så finns det folk som ALLVARLIGT svarat "Jaha men han gör säkert saker för dig som inte han tycker om" så länge han inte får en dildo eller annat tillhygge i röven så är det inte samma sak! typ "älskling, jag vill ju inte"

  - "men va fan, tror du jag ville dammsuga då??"

  Såna diskussioner är så laddade och de som råkat ut för att få den i röven efter de sagt nej är det tyvärr många som säger "nej men det är ju inte våldtäckt, ni är ju ihop"

  Det där "nej är ett nej" gäller tydligen inte om det är ens pojkvän....? • Viola säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://mummyfied.blogg.se/

  Det störigaste är ju folk som säger: "jamen vaginalt sex gör också ont de första gångerna men man lär sig tycka om det." Det ÄR INTE samma sak. Som sagt; VARFÖR ska man vänja sig vid något som gör ont om man redan vid tanken på det känner obehag. • Fia säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://lusth.org

  Vaginalt sex behöver dessutom inte göra ont första gångerna om man är riktigt redo... Analt behöver förvisso heller inte göra ont nödvändigtvis men det är en annan sak. Många förknippar analen med toabesök och bakterier, obehag och inte alls som något man stoppar in saker i. Känner man inte lust vid tanken på analsex så ska man heller inte behöva ha det. På samma sätt som att man inte ska behöva ha vaginalt sex om man inte vill... • Tildaf säger:

  2011-01-22 | Bloggadress: http://tildaf.wordpress.com

  Inte för att vara extremt privat här eller nåt, men för mig blev det snarare sämre efter några gånger och nu har jag det inte alls. Jag tänder inte längre på förnedringssex och dominans. • Molly säger:

  2011-01-23 |

  Självklart att kvinnor har rätt till sin egen kropp och att säga nej! I ett sunt förhållande ska det finnas respekt för 17! Sedan så sen när har tjat blivit tändande?? Jag var länge en analsexskeptiker, sen vågade min kille sig på att smeka lite försiktigt i den regionen, jag tyckte det var skönt, tändande o trevligt så jag uppmuntrade honom att gå vidare :) MEN skulle han istället ha tjatat så aldrig i livet att han det skulle blivit till något, och det var verkligen inget jag ställde upp på för att va snäll utan som jag ville, jag blev nyfiken av egoistiska skäl :) Kan väl påpeka att jag också utforskat honom i de regionerna och det var nice för oss båda :) Jag anser fortfarande att jag som tjej äger min sexualitet och känner mig inte förnedrad på ngt sätt :) Men analt är inget standardutförande eller vad man ska säga, det händer ibland bara :) • Nikita - Hundra hundar och annat trams! säger:

  2011-01-23 | Bloggadress: http://nikitaistheshit.blogg.se/

  Nej, jag förstår inte heller det där. Jag får ofta höra att jag inte gillade det för att det var första gången, men måste jag lära mig att älska det? För jag TVIVLAR på att en dag så bara tycker man om det, jag tror det handlar om att LÄRA SIG tycka om det.  Och ska det verkligen behöva vara så? • Tildaf säger:

  2011-01-23 | Bloggadress: http://tildaf.wordpress.com

  Nikita, jag tror av egen erfarenhet att det handlar mycket om att vara nyfiken på det själv och att tycka att det verkar spännande. Och nej, jag tror inte heller att man "lär" sig att tycka om det. Det är snopp i rumpan man talar om, inte rödvin eller något annat som kan vara läskigt första gångerna men sen blir gott. • Jane säger:

  2011-01-24 | Bloggadress: http://ohdeerme.blogg.se/

  Absolut som du skriver, nej betyder nej, alltid. Och jag, som gillar analsex väldigt mycket, vet även jag att jag tillhör verkligen ingen majoritet. Innan jag träffade min sambo var jag helt emot analsex - och det var han också! (Det vet jag, det är inte något som han bara sagt till mig för att det ska låta bra). Men sedan bara så... kändes det rätt. Det var aldrig så att han tjatade, eller något sådant. Jag har varit med den typen av killar, och de fick sig aldrig något därbak, och det hade inte min sambo fått då heller. Men vi ville helt enkelt prova, vi började med att läsa om det, vad man skulle tänka på, etc. Det helt kändes spännande, och vi var båda på precis samma våglängd. Och så skred vi sakta framåt, och efter ett par gånger lärde vi oss att förstå hur vi skulle göra det skönt för både parter, tillsammans, och det blev något riktigt bra och fint, som vi idag praktiserar. Och jag är alltid den som har "kontrollen". Säger jag stopp, då är det naturligtvis stopp genast, det är ju jag som kan få ont. Så jag styr det hela.  Det var...lite av mitt sexliv, jag tyckte att det kunde vara intressant för diskussionen att se hur det KAN vara i vissa fall! Men, som sagt, inte oftast. Hoppas jag tillförde något, och inte bara blottade mig! • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2011-01-25 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Jane Absolut :) Det är alltid roligt att höra vad andra tycker och tänker, även om man inte tycker lika eller tycker om samma saker :) • Nemo säger:

  2011-02-19 |

  Jag hoppas verkligen att ingen tror att detta med analsex är något alla killar är nyfikna på och vill prova. Jag finner bara tanken otroligt avtändande och fattar ärligt talat inte grejen. No way. Ni tjejer som killar tjatar på - kräv att få sätta på killarna med dildo så får vi se hur det uppskattas?

  Tror inte bara porrindustrin är att beskylla för detta fenomen då vissa kulturer anser analsex som naturligt och i vissa fall "nödvändigt" för att bevara illusionen oskuld.
Kommentera inlägget här: