Det handlar inte om vad dina barn kan ge dig

Lady Dahmer skrev om att drilla sina ungar för att de ska leva upp till mamma och pappas drömmar. Jag tycker att det är jättetragiskt att det finns föräldrar som ser sina barn som blivande företagsledare, NHL-spelare, bankdirektörer och stadsministrar, snacka om att växa upp under press och oschyssta förväntningar. Självklart så är det fördelaktigt för en människa att försökas nå sin fulla potential och att bli så lycklig som möjligt, men frågan är ju om barn har som livsuppgift att sträva efter sin egen lycka eller att bara göra mamma och pappa lyckliga?

Det är lite samma resonemang som hos föräldrar som tycker att det värsta deras barn kan göra är att bli homosexuella
, det gaggar på om att de vill gå på sina barns bröllop, få barnbarn och gå på barnbarnens dop, de har skaffat barn med hundraprocentigt fokus på vad barnen kan ge dem utan att ägna en tanke åt att det faktiskt är de som ska ge barnen trygghet, kärlek och hjälpa dem att bli bra människor som kan sträva efter sin egen lycka. De har reproducerat sig och nu förväntar de sig att de ska kassera ut i framtiden.

Barn ska aldrig behöva känna att de står i tacksamhetsskuld till sina föräldrar, att som förälder kassera ut lycka på sina barn genom att drilla på dem till att göra saker som gynnar föräldern i fråga mer än vad det gynnar barnet, då är man ett riktigt bottenskrap som förälder.

Kommentarer

 • Linda säger:

  2011-01-07 |

  jisses kvinna. du har verkligen vförmågan att uttrycka dig...

  amen to that. • Tess säger:

  2011-01-07 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Vi är heterosexuella men ska inte gifta oss och ska ha namngivningsceremoni för vårt barn istället för dop. Så det behöver ju inte vara på ett visst vis bara för att man är hetero :-) Sedan finns det heterosexuella som inte vill ha barn och homosexuella som skaffar barn. Så trist med folk som bara antar saker. Som tur är så har det aldrig varit tjat om barnbarn här. Måste vara tröttsamt och till slut kanske de känner att de skaffar barnet för att få slut på tjatet?
Kommentera inlägget här: