En kal apa med extra päls

Jag läste precis en sån där härlig kommentar "men åh, det är jätteäckligt med hår, herregud hur jobbigt är det att raka sig under armarna när man duschar?". Jag har läst liknande saker flera gånger, folk som tycker att det är ohyfsat, äckligt och att de som inte rakar sig är lata. Varför tror folk att de har med att göra vad andra gör med sina kroppar? Jag är rätt flitig rakhyvelsanvändare, men inte fan kräver jag av omgivningen att de ska anpassa sig till mina preferenser.

Det är helt okej att inte tycka att det är snyggt med kroppshår, alla gillar olika, vad du tycker om kroppshår och vad du gör med ditt eget, det skiter jag faktiskt i. Men när man tror att man har rätt att kräva av andra människor att de ska anpassa sig efter ens egna smak och tycke, då tror man lite väl mycket om sig själv. En annan favorit är ju att tycka att tjejhår är äckligt men killhår är normalt och helt acceptabelt, det kan man självklart tycka om man vill, men det bevisar ju ganska tydligt att man inte är den snabbaste indianen i kanoten.

Mest intressanta är faktiskt de som känner sig manade att lätta sitt hjärta "Asså, du får göra som du vill, men jag tycker att det är svinäckligt att inte raka sig under armarna" vad fan är grejen med det?
Det hör liksom till normalt folkhyfs att man inte ränner omkring och säger precis vad man tycker bara för att det dyker upp en person som inte stämmer överrens med det man är van vid. Jag undrar om det är ok om jag är "ärlig" och säger "Jo men alltså, du får ju vara hur smal du vill men jag tycker ju att det är jävligt vidrigt att se ut som du" eller "du får göra som du vill, så klart, men jag tycker att silikonpattar är skabbiga, du ser ut som ett billigt luder, du äcklar mig"?

Sen måste jag säga att det är något grymt komiskt över att predika om kroppshårets äckelfaktor och kräva att andra ska raka sig för att annars är de "ofräsha" och sedan använda löshår, jag får inte ihop det alls. Du skäller alltså på andra över att de inte avlägsnar sitt kroppshår samtidigt som du slaskar på någon annans hår på din egen kropp.

Trimma ditt eget, skit i alla andras.

Kommentarer

 • Lizzy säger:

  2010-10-07 | Bloggadress: http://lizzey.blogg.se/

  Det absurda är väl mest att personer som äcklas av hår under armarna oftast bara äcklas av det om det sitter på någon som är kvinna. Jag kan köpa att man tycker att det är ofräscht med armhålehår, MEN då ska man tycka det oavsett vem håret sitter på. • Emma Kaagaard Kristensen säger:

  2010-10-07 | Bloggadress: http://emmakaagaardkristensen.blogg.se/

  Jag håller med dig till 100% men jag kopplar detta inlägg till hela plastikoprations diskussionen... du skriver själv "Varför tror folk att de har med att göra vad andra gör med sina kroppar?"

  och det var precis så jag kände när vi diskuterade sillikonbröst, men då fick jag inte använda mig av det "argumentet" :-S  Jag står fast vid att alla har rätt i att göra som dom vill med sina kroppar men det måste ju gälla åt alla håll.  Du kanske inte vill raka dig under armarna... fine!

  Jag kanske vill skaffa sillisar... fine!  Förstår du hur jag menar?

  När vi diskuterar något du tycker är fel då anser du att du har rätten att yttra dig men när det diskuteras något som någon annan tycker är fel (som du tycker är rätt) så ska dom hålla käft...  Som sagt jag håller med dig i allt du skriver, men jag tycker det är synd att du inte resonerar på samma sätt när det gäller all "utseendefixering" utan bara när det är något som rör dig.

 • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-10-07 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Emma nu missförstod du nog lite hur jag menade, jag syftar på när det är en specifik person som får höra "du borde raka dig" att någon generellt tycker att hår är mindre tilltalande, där är alltid fel att gå på en enskild person och attackera vad de gör med sina kroppar, jag har ALDRIG klankat på en specifik person som plastikopererar sig, jag har aldrig sagt "jag tycker att DU är ett dumt våp som opererar dig" vad enskilda individer gör är alltid den personens ensak och alla andras skitsak, att generellt diskutera kring vissa företeelser är en helt annan sak.  Anledningen till att jag skriv det här (för övrigt ganska hafsiga nödinlägget) var för att jag blev irriterad på att det var en person bland kommentarerna på en blogg anmärkte på att LD borde raka sig under armarna, som sagt att ge sig på en enda person på grund av deras val är alltid fel.  Jag skiter i om anonyma sofia eller okända lotta opererar sina pattar, det är fenomenet i sig, utseendefixeringe och bekräftelsebehovet i vårt samhälle som intresserar mig och som jag brukar diskutera. Att diskutera en enda individ utifrån ett generellt perspektiv fungerar aldrig eftersom att det alltid finns de som skiljer sig från gruppen.  sen är ju att säga "alla måste raka sig under armarna annars är de äckliga" ett statement på samma nivå som "alla som inte har silikonbröst är fula" jag har liksom aldrig hävdat att alla borde göra som mig eller att det inte skulle vara tillåtet att plastikoperera sig, jag ifrågasätter varför det finns så många som gör det, jag undrar vem de gör det för och om det verkligen är eftersträvansvärt att människor lägger ned mer energi på sitt yttre än på sitt inre, för jag tycker att det är stört att vi lever i ett samhälle där plastikoperationer mer och mer börjar bli en naturlig del av livet snarare än något som man tar till som sista utväg. • Sanna säger:

  2010-10-07 | Bloggadress: http://iefterhand.blogg.se/

  Nämen kom igen nu. Det är väl klart att det är jobbigt när håret växer har fattat helt fel och växer på fel ställe. Då måste man väl rätta till och sätta i löshår och raka sig under armarna. (Eller så är jag ironisk.)  Det är konstigt att det inte räcker med att själv vara slav under vissa normer och tvång utan att man måste pracka på det på andra också. Eller så handlar det om att ju fler som reproducerar beteendet desto mer rätt blir det. • Emma Kaagaard Kristensen säger:

  2010-10-07 | Bloggadress: http://emmakaagaardkristensen.blogg.se/

  hmmm... jag förstår hur du menar men LD använde ju t.ex Kissie som exempel... det var ju då hela diskussionen drog igång på riktigt för jag blev irriterad över just detta med att gå in på personen som gör det...  Men men... tyckte bara ditt inlägg var lite intressant då det du skriver om är PRECIS så jag känner när folk pratar om plastikkirurgi.

  Typ sköt dig själv och skit i vad andra gör :-) • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-10-07 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  "sköt dig själv och skit i vad andra gör" Absolut det gäller på individnivå, men jag anser att allt är okej att diskutera generellt, så länge man inte pekar ut enskilda personer. • Tess säger:

  2010-10-07 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Man kan ju tycka att kroppshår är äckligt, men jag har aldrig förstått äckelfaktorn...Vi SKA ju ha hår på kroppen annars hade det försvunnit genom evolutionen. I framtiden kanske vi blir helt hårlösa iofs men nu är ju nu. Sedan undrar jag varför kroppshår anses så mycket äckligare på kvinnor än på män....? Även andra kvinnor tycker så. • Rockabillan säger:

  2010-10-08 | Bloggadress: http://rockabillan.blogg.se/

  Jag hittade en (enligt mig) sjukt rolig kommentar på Aftonbladet gällande kvinnlig behåring, måste dela med mig:  "Givetvis skall kvinor få göra som de själva vill, men tyvärr så är det inget jag tänder på (dock behöver inte en tjej vara helt ren rakad mellan benen en väl trimmad funkar med) känner att det skall vara lite skilnader mellan att smeka en kvinna eller om man skulle smeka en man (Är inte en bi så jag...vill ha kvar skillnaden)"  Jag vet inte, men är det bara jag som undrar vilka kvinnor han legat med om det är hårväxten som är skillnaden på könsorganen...? Sen gör alla fina stavfel och språkfel det ännu roligare, om man är lite småelak som jag... • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-10-08 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Rockabillan för att inte tala om att han verkar tro att vi måste "bevara skillnaderna" som att det ligger i kvinnors dna att vi måste raka oss, haha, sjukt puckat! :D
Kommentera inlägget här: