Det skulle göra mer nytta om de jobbade för att få ned antalet oönskade graviditeter istället för att skrämma och hota patienterna och personalen från abortkliniker

En amerikansk kvinna la ut en videoblogg på youtube där hon berättar om sin abort, nu blir hon dödshotad av abortmotståndare.

Jag tycker att abortmotståndare är konstiga (speciellt amerikanska sådana), inte för att de är mot abort, utan för att det ofta känns som att de lägger sitt engagemang på helt fel saker. Istället för att lägga sin energi på att klaga, protestera, trakassera kvinnor och läkare och försöka hindra att abort förekommer, hur vore det om de arbetade för att förebygga oönskade graviditeter?

Det känns som att det finns betydligt produktivare saker de skulle kunna gör, föreläsa på skolor om säker sex, dela ut kondomer, informera om hur det fungerar om man väljer adoption istället för abort och så vidare. Jag tror ju på att det vore mer betydelsefullt och skulle göra mer nytta om de jobbade för att få ned antalet oönskade graviditeter istället för att skrämma och hota patienterna och personalen på abortkliniker. Jag blir helt dum i huvudet på att de inte själva kan se dubbelmoralen i det som de sysslar med, de hotar att mörda någon för att den personen gjorde abort, de ska alltså "ta ett liv för ett liv" det bara måste vara kristna fanatiker, vilka skulle annars lyckas förbise den dubbelmoralen?

Som Mahatma Gandhi sa "Ett öga för ett öga, och snart är hela världen blind" det är något som de där abortmotståndarna kanske borde ha i åtanke.

Kommentarer

  • Lizzy säger:

    2010-03-10 | Bloggadress: http://lizzey.blogg.se/

    Det kanske är mina fördomar som talar, men något säger mig att abortmotståndarna inte vill informera om säkert sex för de vill helst att befolkningen ska vara "kysk". Jag inbillar mig att det är ungefär samma personer som inte tycker om sexualkunskap i skolorna.  • Ewa säger:

    2010-03-11 | Bloggadress: http://queenofspadina.blogspot.com

    I USA informerar man inte om sex. Sånt ska man inte syssla med förrän man gifter sig nämligen och "att informera vore ju samma sak som att uppmuntra". Nu tänker kanske inte alla så här, men väldigt många och särskilt de som "bestämmer". Och alldeles säkert abortmotståndarna! USA är ett helt galet land på så många sätt.
Kommentera inlägget här: