Inte för vatten, cola och inte för mjölk, bara för vin

Kategori: Vardagligt

Igår så köpte jag nya vinglas, sen hade jag ett lånt föredrag för Rodde om att vinglasen var till för vin, inte vatten, cola och inte för mjölk, bara för vin (om man inte hittar ett rent glas så dricker han ur vaser eller vattenbringare istället för att diska ett glas). För en stund sedan så såg jag Oskar vingla omkring med ett av mina nya fina vinglas, fyllt med cola givetvis.

Jag föreläste för fel person.

Så nu har jag lovat honom att jag ska köpa ett fint glas till honom. I plast.

borsta-dina-tänder-snälla-ta-på-dig-skorna-sluta-sparka-på-dörren-annars-blir-jag-fan-galen

Kategori: Om föräldrar & barn

"jag är jättenöjd med mitt liv som mamma och jag saknar inte alls att leva som man gjorde när man var ung" ungefär så lät trådstarten som jag precis läste på fl. Alltså att leka mamma pappa barn i all ära, men jag kan faktiskt tycka att det är ganska tråkigt ibland (oftare än vad jag vill erkänna) jag kan bli riktigt avundsjuk på människor som inte har några barn och har sin frihet kvar, nästan på gränsen till att jag blir lite halvbitter för en liten stund.

Jag vill också dricka vin med kompisar på en fredagkväll eller gå på krogen på en lördag, gå och luncha ostört med en kompis eller åka på semester och bara göra vad fan jag vill när jag vill.

Jag vet att vissa säkert trivs jättebra med hela mamma pappa barn grejen men jag tycker att det är ganska ospännande, det är roligt att göra saker med Oskar och att umgås med honom men hela borsta-dina-tänder-snälla-ta-på-dig-skorna-sluta-sparka-på-dörren-annars-blir-jag-fan-galen grejerna känns bara som ett nödvändigt ont. Vissa dagar så känns allt bara som en enda stor jävla charad, jag har ingen lust att leka mamma pappa barn, jag är trött på skiten och jag vill ha lite jävla semester. Jag förstår inte hur en del människor tycker att det känns som att de har dött och kommit till himlen när de får barn, för vissa dagar så känns det faktiskt snarare som att de försöker ta död på mig (bildligt talat, givetvis). Vissa dagar så är det inte särskillt inspirerande, roligt, lyckligt eller njutningsfullt med hela familjegrejen, det är mer som att sitta i ett soprum och försöka inhalera cement.

Är det bara jag som inte går runt varje dag och stolt njuter av att leva "mammaliv" (vad fan det nu betyder)?

Jag vill gärna inbilla mig att man står emot frestelsen om man är rädd om sitt förhållande eller äktenskap

Kategori: Sex & kroppsligt

En man i usa var otrogen, nu har hans älskarinna blivit dömd till att betala skadestånd på 65 miljoner kronor till mannens fru.

Det är populärt att skylla på personen ens partner bedrog en med, man skyller på älskarinnan "hon är en jävla hora" men mannen, honom tar man tillbaka, ungefär. Det är helt absurt att en person ska betala skadestånd för att han eller hon har haft sex med en gift person, om någon ska betala skadestånd så borde det väl snarare vara den otrogne partnern i så fall? Meningen "att förstöra någons äktenskap" tycker jag bara är löjlig, personen som är otrogen gör ju ett superbt jobb själv för att förstöra sitt äktenskap.

Självklart så är det fel att ränna efter upptagna personer. Men det är faktiskt inte andra kvinnors jobb att dadda efter din man så att han sköter sig, det är hans eget ansvar att se till att kuken stannar i byxorna.

Han kanske inte hade gjort något om han inte hade blivit frestad, sure, men seriöst om man inte kan stå emot frestelsen hur bra var förhållandet då egentligen? Jag vill gärna inbilla mig att man står emot frestelsen om man är rädd om sitt förhållande eller äktenskap.

Snål, snålare, snålast

Kategori: Personligt

När jag inte hade några pengar så gick jag runt och var lite halvbitter över allt skräp som jag inte kunde släpa med mig hem, nu när jag kan släpa med mig en massa skräp hem så är jag bara snål. Jag är så snål att jag blir riktigt irriterad på mig själv. Det sitter liksom i att bara leta efter saker på rea och billiga grejer.

Visserligen så slösar jag inte bort mina pengar på 24 timmar (som brukade vara sann Anna anda) men jag kan liksom inte förmå mig att köpa en blomkruka för typ 80 kronor (eller annat skrot) för jag skulle få ångest av att betala 80 kronor för en jävla blomhållare, jag vet att 80 kronor är lite pengar men det var mycket pengar för mig för bara några månader sedan. Jag brukar planera att jag ska vinna på lotto och att jag ska köpa en bentley, ett slott och en massa möbler som är pinsamt dyra, men jag börjar bli rädd för att jag skulle bli en sån där snål jävel som skulle köpa en rostig fiatt, en sommarstuga utan el och avlopp och fynda möbler på stadsmissionen och sen sätta upp kontoutdaraget i en begagnad ram ovanför myrorna-soffan.

Dagen då Oskar kom på att man kan ha för höga krav...

Kategori: Oskar

Igår så bestämde sig Oskar för att kritisera mina parenting skills, han sa ungefär:

"Anna, du skäller på mig, det ska mammor inte göra. De ska fråga snällt, jag ber dig att vara snäll, så ska mammor säga. Du skriker när du blir jätte arg, det är inte bra. Du måste inte säga till mig varje gång när jag gör dumma saker, du kan vara tyst istället. du är inte världens värsta bästa mamma, du behöver öva mer"

Jaha, tack för den konstruktiva kritiken Oskar.

Fördelen är att när jag säger "jag ber dig att vara snäll" så känner han sig tvingad att vara snäll eftersom att det var han som sa att jag skulle be snällt så lovade han dyrt och heligt att han skulle göra som jag sa, han himlar med ögonen och suckar sen gör han som jag säger, jag får njuta av det i de förmodade 24 timmarna som det kommer att fungera.

På tal om att hylla olikheter mellan könen...

Kategori: Genus & jämställdhet

Är det inte viktigare att hylla individers olikheter snarare än olikheterna mellan könen? Jag ser mig först och främst som människa, kvinna är jag i andra hand, det är för det mesta helt oväsentligt. Jag har en fitta, jag är inte en fitta.

Vad är det för poäng i att hylla olikheter mellan könen när det faktiskt är så att alla människor är olika. Varför ska man fortsätta att mata ideal bilder av hur kvinnor och män är eller borde vara? Det kanske låter jätte härligt att "hylla olikheterna mellan könen" men det är fan varken härligt eller någon form av frihet att försöka klämma in sig i en snäv mall som man känner att man inte riktigt passar in i, det är lite som att försöka klämma i sitt (mitt) feta arsle i ett par 34: or.

Vad innebär egentligen att "hylla våra olikheter" ska vi ha styrke tävling med vikter och sedan hurra och klappa händerna för att de flesta männen är starkare än kvinnorna? Ska vi ha en mobbingtävling och gå på händerna av lycka när kvinnorna både förlorar i att komma på lämpliga förolämpningar och börjar gråta först? Vad fan betyder egentligen "att hylla olikheterna mellan könen"? Är det inte viktigare att lägga sin energi på att jobba för att "manliga" och "kvinnliga" egenskaper värderas lika och att det ska vara ok för både kvinnor och män att besitta de egenskaperna?

Bloglovin, va fan!?

Kategori: Blogg

Är det bara jag som blir helt galet på den där reklamen som väcklar ut sig på bloglovin? Min dator är inte värsting high tech, men den funkar bra till det mesta. På bloglovin så är min dator seg och den där förbannade reklamen fläker ut sig tusen gånger för att jag av misstag råkar dra muspilen förbi den, jag fattar att det en gratistjänst och att de måste håva in lite pengar, men det är skitstörande när jag inte kan använda bloglovin utan att min dator blir helt seg.

räkna inte med att jag kommer att ansluta mig till någon rosafluffig kvinnoparad och diskutera mens, känslor och husfrukunskaper

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag läste ett sånt där "pojkar och flickor är olika av naturen, jippie!" kommentar på Lady Dahmers blogg. Det står mig fan upp i halsen med alla dessa "vi borde hylla skillnaden mellan män och kvinnor och pojkar och flickor" Ska jag vara helt ärlig? Jag känner samma spyfärdiga känsla inför biologi älskande könsrolls fjantande muppar som jag känner inför nazister, sverigedemokrater och kristdemokrater, det är ett jävla pack.

Man ska ju respektera andra människors åsikter och yada yada, ledsen alltså men jag känner inget annat än avsmak och medömkan. Det är absolut inget fel i att klä sin dotter i klänning, ge sin son en bil eller att inte bry sig så mycket men att hurra av lycka varje gång man anser sig få det bekräftat att pojkar och flickor kommer från olika planeter, då är man bara dum i huvudet. Tror man inte på individualism så är man dum i huvudet. Punkt.

Jag köper inte att man ska ha olika förväntningar utifrån kön, det är väldigt trångtänkt.

Jag är trött på människor som tittar på en som att man precis gav knark till barn när man råkar ta ett steg utanför deras förväntningar. Jag vill att mina barn ska kunna vara precis som de är, jag vill inte att Oskar ska bli retad för att han gillar rosa eller hello kitty, jag vill att han ska kunna leka med ´flickor även om man leker med bilar eller transformers. Jag vill att ALLA barn ska få vara precis som de är oavsett om de är pojkar flickor, gillar prinsessor, tåg, bilar, rosa, grönt eller gult.

Det där med att hylla våra skillnader har jag aldrig förstått, vill du hyckla med skillnaderna mellan könen be my guest, men räkna inte med att jag kommer att ansluta mig till någon rosafluffig kvinnoparad och diskutera mens, känslor och husfrukunskaper.

Ni kan ta era prinsessperioder och sticka upp dem där solen aldrig skiner.

Livet är jävligt orättvist när man är född med penis

Kategori: Genus & jämställdhet

Förtryckta män ploppar upp som svampar ur jorden, bland kommentarerna på aftonbladet, på fl och bland bloggar och bloggkommentarer. De kommer med jättesmarta kommentarer om att kvinnor vill styra världen, att precis allt och alla har blivit hjärntvättade av onda radikalfeminister och att mansdiskrimineringen får för lite utrymme i media. För det mesta så är det bara skrattretande att lyssna på deras konspirationsteorier och hysteriska paranoia. Ibland så är det någon som har en poäng som tex att det faktiskt går orättvist till i vårdnadstvister ibland, kvinnan vinner barnen för att hon är kvinna. Men hela poängen går förlorad bara för att istället för att tala för sin sak så gnäller de om hur jävla orättvist livet är när man är född med
Är de för eller emot delad föräldrapenning? Är de männens motsvarighet till feminister, maskulinister? Eller vill de ha kvar kvinnorna vid spisen, en pipa i käften och en nyfluffad fåtölj och nybryggt kaffe när de kommer hem?
penis.

Fast att jag oftast tycker att deras utspel är ganska komiska så blir jag lite intresserad. Hur vill de att samhället ska se ut? Vad är rättvisa och jämställdhet för dem? Är de för eller emot delad föräldrapenning? Är de männens motsvarighet till feminister, maskulinister? Eller vill de ha kvar kvinnorna vid spisen, en pipa i käften och en nyfluffad fåtölj och nybryggt kaffe när de kommer hem?

Jag ser liksom bara "kolla här! Kvinnor begår brott! De slåss! De diskriminerar!", "radikalfeminister vill ha världsherravälde" och "Orättvist! jävligt orättvist, män blir också diskriminerade!" det säger mig ingenting. Självklart så borde man eftersträva att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter i den mån det går, men jag förstår inte ens om det är det som de är ute efter, eller om de vill försvara "mannen", eller om de vill leva i ett superkonservativt samhälle med de gamla goda könsrollerna. Allt jag hör är en massa gnäll "ni gör också!" och så står de där och pekar finger som ett gäng med snoriga ungar som också vill ha glass.

Liten, mindre, minst

Kategori: Om föräldrar & barn

wendela så står det att graviditeter smittar av sig. Jag vet att en del kvinnor förlorar förståndet helt när de ser en stor rund mage eller en liten gullig bebis "åh, bebis luktar gott, söt, gullig naaaaw! vill också ha!" jag blir inte smittad, jag är imun. Den där lilla snälla bebisen kanske ligger där i vagnen och ser snäll, söt och gulligast i världen ut. Men bebisar är luriga, förmodligen så ligger den där och småsovver och ser snäll ut just för att den har terroriserat sina päron hela natten lång, skitit och skrikit fem gånger de senaste 45 minutrarna och ammat sin mamma helt fördärvad, nu samlar den sina krafter för att orka göra om allt igen om ett par timmar.

Bebisar är jättesöta och mysiga, sure, men jag tycker faktiskt att större barn är betydligt roligare och mysigare. Bebistiden ser jag mest som en transportsträcka till det roliga.

Då går feminismen alltså bara ut på att sträva efter nya normer?

Kategori: Genus & jämställdhet

Lady Dahmer skrev ett blogginlägg och en trådstart på fl med frågan "kan bara yrkesarbetande kvinnor vara feminister?".

Jag tycker att diskussionen är intressant, jag har själv absolut inga som helst ambitioner att bli hemmaförälder själv, men jag tycker att det är självklart att man kan vara feminist även om man inte arbetar. Jag har upptäckt att det finns väldigt många som tycker raka motsatsen. Vissa tycker att de kvinnor som är hemma med barnen sabbar jämställdheten för oss andra,  bland Lady Dahmers kommentarer så kan man hitta den här kommentaren  "Det jag ifrågasätter är ju ditt sätt att tycka vissa delar av just genustänk vara så oerhört jätteviktiga, medan du väljer att resonera bort andra som inte passar" Är det så det fungerar? Allt eller inget? Antingen så är du perfekt eller så kan du
Då kan man ju ifrågasätta om inte alla kvinnor som rakar sig, sminkar sig och har långt hår också sabbar för alla andra kvinnor, de lallar ju med i alla befintliga skönhetsideal och bidrar till att fler kvinnor känner att de måste se ut på ett visst sätt
lika gärna ge upp?

Jag kan helt ärligt säga att jag inte alls förstår mig på Lady Dahmers val, det är min värsta mardröm att fastna hemma som hemmaförälder, och jag tror att det är viktigt att kvinnor arbetar. Är det inte viktigare att jobba för att fler män ska kunna (våga?) ta steget att vara hemma med sina barn än att skicka ut alla kvinnor i arbetslivet? Jag tycker att om man nu har råd så ska man ha valet om man vill jobba eller vara hemma med sina barn oavsett om man är kvinna eller man.

Om man inte kan vara feminist om man inte yrkesarbetar så står ju alltså inte feminism för fria val, då går feminismen alltså bara ut på att sträva efter nya normer?

Då kan man ju ifrågasätta om inte alla kvinnor som rakar sig, sminkar sig och har långt hår också sabbar för alla andra kvinnor, de lallar ju med i alla befintliga skönhetsideal och bidrar till att fler kvinnor känner att de måste se ut på ett visst sätt. Man kan också peka på alla kvinnor som är duktiga, får bra betyg, alltid är snälla och omtänksamma och alltid ställer upp, de förstärker ju bilden av den snälla, duktiga och omtänksamma kvinnan, duktighetsfällan, eller vad fan folk nu kallar det. Alltså bidrar de till att allt fler kvinnor blir utbrända. Så kan jag fortsätta att rabbla ända till år
Om man inte kan vara feminist om man inte yrkesarbetar så står ju alltså inte feminism för fria val, då går feminismen alltså bara ut på att sträva efter nya normer?
2050.

Jag pluggar på distans och jag får studielån och studiebidrag som sammanlagt blir 8600 kronor i månaden, Jag och Rodde har kommit överens om att jag handlar, diskar, städar och tvättar mot att han betalar alla räkningar och betalar all mat och jag behåller alla mina pengar. Det fungerar för mig, jag lägger gladeligen 1-2 timmar om dagen på att städa om jag får behålla alla mina pengar och Rodde jobbar oftast 45-50 timmar i veckan och är jävligt trött när han är hemma. Jag vet vad folk brukar tycka om det, men det skiter jag i. Oskar lär sig ändå, han städar, tvättar och lagar mat tillsammans med mig, han städar sitt eget rum och vi pratar mycket om hur olika människor lever.

Jag tror på att man ska leva för sig själv, göra det man känner är rätt och det som gör en lycklig, man kan inte leva sitt liv för andra människor.

Man ska inte ha för höga krav...

Kategori: Oskar

Det är ganska lätt att bli en bra förälder inligt Oskar.

En "värsta bästa" mamma ska ska enligt Oskar kunna: Dricka mycket te, äta lagom så att man inte får onda gallstenar och vara bra på att se på tv.

En "värsta bästa" pappa ska enligt Oskar kunna: Jobba, låta bli att dricka mycket öl och gosa och titta på tv.

Sen avrundade han konversationen med att säga "Pappa är inte en värsta bästa pappa, men det gör inget för jag tycker om honom ändå".

Topplista

Kategori: Blogg

Drömmen om furu

Kategori: Vardagligt

Jag och Rodde behöver köpa nya möbler, så vi kollar runt och försöker komma överens. Rodde har flera gånger pekat på furumöbler, det gör ont ända in i själen, Furu är så jävla fult. Jag försöker snällt förklara för Rodde att han får välja mellan att bo med furu eller med mig, men det verkar inte riktigt gå hem.

Något annat konstigt som han tjatar om är glasbord, det är en till sak som jag inte kan bo tillsammans med. Han tittar på omoderna, fula glasbord som ser ut som att de har åkt hit i tidsmaskin från ett decennium som mänskligheten helst vill glömma. Han hade en tredje konstighet för sig också, svarta hörnsoffor i skinn, men den drömmen tog jag död på igår när vi enades om en svart tyg hörn soffa istället (jag ville ha den i brunt men jag får tyvärr inte bestämma allt).

Jag vill se att alla människor som bildar familj inte är så jävla svenniga

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag hatar föräldratidningar. Jag har ägt typ 3 stycken i hela mitt liv men det är för att min mamma gav dem till mig, jag använde dem inte som guide/instruktioner/inspiration. De tidningarna jag fick känndes som att de försökte göra parodi på sig själva på något sjukt sätt, en artikel om mammor som inte ville ha sex efter att de hade fått barn (alltså vi snackar månader och år), mammamode och napptester. De uppfyllde varenda fördom som jag hade om den formen av tidningar.
Vad fan är mammamode btw? Finns det en speciell dresscode för mammor?
Vad fan är mammamode btw? Finns det en speciell dresscode för mammor?

Jag känner inte igen mig, jag blir inte inspirerad och jag känner att en telefonkatalog skulle hålla mig vaken längre tid. Det var visserligen 6 år sedan, mammatidningarna kanske har blivit bättre?

Jag vill ha en FÖRÄLDRAtidning, inget jäkla mammatjafs. Jag vill se artiklar om hemmapappor, mammor som hoppar fallskärm, annorlunda och konstiga familjer, Jag vill läsa om hur olika människor uppfostrar sina barn och varför, jag vill se att alla människor som bildar familj inte är så jävla svenniga, jag behöver se det. Vill jag se volvomänniskor med bugaboovagnar och beige inredning och höra långa upplägg om livspussel och amningstoppar så kan jag gå en promenad i närmsta radhusområde.

Jag blir jättearg av att diska

Kategori: Personligt

Jag blir jättearg av att diska, inte för att det är tråkigt eller ens för att det alltid är jag som får ta rätt på skiten. När jag diskar så börjar av någon outgrundlig anledning gå över varenda händelse som någonsin har gjort mig förbannad i mitt huvud. Jag tänker på när Oskar ritade på min nymålade vägg, jag tänker på hur många gånger Rodde har sagt att han ska komma hem och sen gått och druckit öl istället, jag tänker på när min mamma torktumlade min nya tröja och försökte försvara sig med "det kanske är du som har gått upp i vikt?, jag skulle kunna fortsätta hela dagen.

Jag är långsint som satan också när jag diskar, jag blir själv lite förvånad över vilket jäkla minne jag har. När jag har diskat klart så är jag oftast dyblöt, köket är fullt med vatten, till och med på golvet. Ju mer förbannad jag blir ju mer skvätter, stänker och slabbar jag. Två minuter efter att jag har diskat klart så har jag glömt allt. Jag förtränger det till nästa gång. Ibland så lyckas jag mota undan det, men då börjar jag tänka på allt som jag har gjort fel istället. Skolkat, stulit, ljugit, gjort bort mig, snackat skit, varit falsk, manipulerat och hur bara fel jag är generellt. Det glömmer jag också två minuter efter att jag har diskat klart.

Jag vet inte om det är det att jag hatar att diska och försöker förtränga det genom att lägga över irritationen på något annat eller vad fan det nu är med mig.
Jag har dock kommit på en lösning, jag tar med min dator och hörlurar och sätter på något som tar min koncentration och gör det omöjligt att tänka, typ en ljudbok, ett avsnitt av något tv program, absolut inte musik för då kan jag tänka alldeles utmärkt.

Jag är blondin

Kategori: Personligt

Jag har färgat håret blont, det är lite läskigt för när jag ser min egen spegelbild så får jag en liten chock varje gång för att skillnaden är så stor, ganska skumt egentligen eftersom att färgen som jag har nu egentligen är min naturliga hårfärg. För en gång skull så har mina ögonbryn och mitt hår samma färg.

(det här är ett sådant inlägg som hade behövt en bild, men min kamera har batteritorsk)

"kom igen då! ta henne på röven! jävla fegis!"

Kategori: Vardagligt

Idag när jag stod på tunnelbaneperongen så var det några snoriga invandrarkillar i tolv-tretton-års åldern som försökte utmana sin kompis att tafsa på mig "kom igen då! ta henne på röven! jävla fegis!" sen fnittrade dem, jag försökte få dem att fatta att det var en jävligt dum idé genom att blänga på dem och få dem att förstå att jag en var rädd för att ta tag i den jäveln som har mod nog att våga sig på det.

Problemet var att de inte verkade skrämmas av mina mördarblickar, de fortsatte att tjata på varandra, så jag tog Oskar och gick till andra änden av perongen. Vad fan är det för fel på vissa småkillar? Hade någon av dem vågat sig på den så hade den ungen åkt i marken och fått sig en utskällning som de sent hade glömt. Jag kan bara tänka mig vilka fullblåsta små svin de där killarna kommer att vara om si sådär tio år.

Jag gillar inte att bråka men...

Kategori: Blogg

Något av det roligaste som finns med bloggar är bloggbråk, om jag slipper att delta alltså, jag gillar inte att bråka. Det spelar egentligen inte så stor roll om det är bloggar jag brukar läsa eller inte, hittar jag något lagom spännande tjafs så läser jag igenom allt jag kan hitta.

Egentligen är det ju inte roligt, det är ganska tradigt att tonåringar och vuxna sitter och ordkrigar på internet, men det är det som är en del av spänningen.
De flesta människorna har ju i verkliga livet vett nog att inte bråka ute bland folk, men på internet kan alla se allt. Roligast är det om bråket börjar med en trivial skitsak och sen blåses utom alla proportioner, för att det ska bli total cirkus liksom.

Snoppen går ingenstans

Kategori: Oskar

Oskar står och tittar ned på sina pyjamas byxor.

Jag: Vad tittar du på?

Oskar: Jag tittar att han finns kvar...

Jag: Vem?

Oskar: Snoppen.

7 frågor

Kategori:


1: Om du fick välja mellan att få ut 12 000 i månaden och jobba med vad du vill (det får vara hur galet som helst, lejontämjare, astronaut, författare, you name it) eller att få ut 50 000 och jobba med det tråkigaste, äckligaste eller värsta du kan komma på (typ gatusopare, att korrekturläsa telefonkataloger)?

Jag skulle välja att få jobba med vad jag vill för 12 000, man ska ändå jobba nästan varje dag i hur många år som helst, jag kan inte se att det skulle vara värt att nästan sälja sin själ för pengar.

2: Om din pojk eller flickvän skulle träffa en ny kompis av det motsatta könet (eller samma, i fall att du inte är hetro) skulle du ta det med ro eller skulle du bli vansinnig?

Jag skulle nog ta det ganska bra tror jag, kanske inte om de blev värsta värsting bästisarna, då skulle jag känna mig utanför. Jag är inte särskilt svartsjuk av mig. Jag tycker inte att man kan säga nej till att ens partner får ha en kompis som är av motsatta könet (eller vice versa) hur gör då bisexuella? Får de ha kompisar alls om man ska tänka så?

3: Om det skulle vara så att du blev tvungen att välja mellan jämställdhet eller amning (om världen nu vore helt svart/vit) vad skulle du prioritera?

Amningen skulle ryka, det är inte viktigt för mig.

4: När du inreder ditt hem, tänker du alls på att andra människor ska bli imponerade, eller väljer du 100% för din egen skull? Har du någonsin avstått från att köpa hem något av rädsla för vad andra skulle tycka om saken/sakerna?

Jag tänker på mig själv, jag vet att vissa tycker att min smak är hemsk, men jag bryr mig inte för jag älskar mina saker. Men jag har faktiskt varit med om att folk har svarat att de bryr sig om vad andra tycker.

5:Vad är du helst smart och ful eller korkad och vacker?

Jag vill helst vara smart och ful, det kan jag jobba med, att vara korkad tror jag är ganska handikappande.

6: När jag var yngre så brukade vuxna säga "vänta tills du blir vuxen, då kommer du att sakna att vara barn och ansvarslös" Vad föredrar du att vara vuxen, eller saknar du att vara barn?

Jag gillar bättre att vara vuxen, det är över min döda kropp att jag skulle vilja vara barn igen. Jag kan själv (som barn brukar säga).

7: Vart går gränsen för otrohet? En tanke, sex fantasi, att ha känslor för någon annan?

Det måste vara fysisk kontakt för att jag ska se det som otrohet, jag tycker att man måste få tänka på vad man vill, det man inte vet har man inte ont av.


Andra som har bloggat om samma ämne: Lizzy

Veckans bloggämne: 7 frågor

Kategori:

Jag har en halvodd hobby, jag snöar in mig på ett ämne sen så kommer jag på en bra (enligt mig) fråga, sen roar jag mig med att ringa runt till personer som jag känner (speciellt Emma och Elin blir utsatta med jämna mellanrum) och frågar vilket alternativ de skulle välja.

Jag tänkte att det skulle vara veckans bloggämne, en del av mina gamla frågor som jag redan har trackat folk med och ett par nya som jag har undrat över på senaste tiden.

1: Om du fick välja mellan att få ut 12 000 i månaden och jobba med vad du vill (det får vara hur galet som helst, lejontämjare, astronaut, författare, you name it) eller att få ut 50 000 och jobba med det tråkigaste, äckligaste eller värsta du kan komma på (typ gatusopare, att korrekturläsa telefonkataloger)?

2: Om din pojk eller flickvän skulle träffa en ny kompis av det motsatta könet (eller samma, i fall att du inte är hetro) skulle du ta det med roeller skulle du bli vansinnig?

3: Om det skulle vara så att du blev tvungen att välja mellan jämställdhet eller amning (om världen nu vore helt svart/vit) vad skulle du prioritera?

4: När du inreder ditt hem, tänker du alls på att andra människor ska bli imponerade, eller väljer du 100% för din egen skull? Har du någonsin avstått från att köpa hem något av rädsla för vad andra skulle tycka om saken/sakerna?

5:Vad är du helst smart och ful eller korkad och vacker?

6: När jag var yngre så brukade vuxna säga "vänta tills du blir vuxen, då kommer du att sakna att vara barn och ansvarslös" Vad föredrar du att vara vuxen, eller saknar du att vara barn?

7: Vart går gränsen för otrohet? En tanke, sex fantasi, att ha känslor för någon annan?


Andra som har bloggat om samma ämne: Lizzy
| Mother, Married & Twenty | Fia

"Hur jag gick ned 22 kilo på 4 dagar"

Kategori: Tankar & funderingar

Ibland när jag sitter och kollar runt på internet så stöter jag på annonser för bantningspreparat och skit som man man kan få gigantiska muskler av, givetvis så är det subbersnabbverkande och ger lysande resultat på mindre än en vecka.

Hur blir man så dum att man går på typ "jag gick ned 10 kilo på en vecka med hjälp av ******"  när påståendet är sjukligt orealistiskt och dessutom så ser hemsidan ut som att den är designad av en extremt lågbegåvad 3-åring, borde det inte klicka till någonstans om att det förmodligen är skitsnack? Nyss så såg jag en annons för något som skulle ge baota muskler utan att man behövde träna ihjäl sig, fin fina före och efter bilder på killar som har gått från feta till super trimmade på 3-4 veckor, jag undrar vad det är för idioter som går på sånt där?

Det är alltid en "välbevarad hemlighet" med de där pillerna och pulvren som kan trolla fram muskler eller trolla bort fett, det är nog bäst så, för annars så skulle det snabbt sprida sig vilken bluff det är. Om de vill att folk ska börja rota i väskor och fickor efter kreditkort så är det nog bättre att ljuga inom rimliga gränser typ "Monica berättar: så gick jag ned 12 kilo på en månad".

"Får jag dö först?"

Kategori: Om föräldrar & barn

För några månader sedan så dog en av mina släktingar och jag och Oskar var på begravning. Jag hade inte riktigt tänkt på hur barn kunde reagera på att gå på begravning. Sedan dess så har Oskar ställt femtiotusen frågor, den ena frågan är mer morbid än den andra. En dag så frågade han om han inte kunde få lov att dö innan mig och Rodde så att han inte behöver bli ledsen, en annan dag så frågade han om vi var tvungna att gräva ned honom när han dör för att han var rädd för att det skulle bli mörkt och läskigt, en gång så sa han att han inte ville dö precis innan han somnade. Han frågar när man dör, varför man dör och så vidare i all oändlighet.

På senare tiden så har han lugnat ned sig med frågorna, sen så köpte vi böcker på bokrean, en bok såg ut som en vanlig Alfons bok, men det var det inte. Det var en Alfonsbok för äldre barn, jag tänkte att det var skitsamma, det är väl allmänbildande eller något, jag läste boken och så kom vi till en kort historia om en 5-åring som skulle dö. Då smällde jag ingen boken och sa "nu var sagan slut!" jag vet att barn undrar över döden och att de ställer frågor och jag har svarat på alla hans femtiotusen frågor, men jag tänkte att han precis har kommit över sin "prata om döden varje dag" period ganska nyligen så jag ville inte påbörja en ny sådan period som kanske håller på flera månader. Jag kan se frågorna framför mig "varför dör barn? Dör alla barn? Ska jag dö när jag är barn?" och så vidare i en till oändlighet.

Jag vill att Oskar ska vara glad, leka och göra sånt som barn gör, utan att han ska känna att han har döden flåsandes i nacken hela tiden. Jag vet inte om det var en särskilt briljant idé att ta med honom på begravning över huvudtaget.

Hur mycket ska barn egentligen få bestämma?

Kategori: Om föräldrar & barn

Igår så läste jag världens roligaste kommentar, det var en kvinna som tyckte att det var taskigt att man inte frågade sina barn om de ville ha syskon innan man skaffade fler barn, för sånt förstår minsan barn, själv så hatade hon sin syster och skulle gärna vara utan henne.

Om jag hade låtit Oskar bestämma om han skulle ha syskon eller inte så hade jag nog haft ett helt knattelag vid det här laget, vilket jag inte vill. Jag undrar hur det skulle låta "Snälla Lisa! Snälla!? Mamma och pappa vill JÄTTEgärna ha en till bebis". Måste man då vänta tills barnen blir tillräckligt gamla för att på allvar förstår vad de säger ja eller nej till? Vad är lagom då? 2 år? 7 år? Vad gör man då om man blir gravid av misstag? "Ska mamma och pappa göra abort eller spara bebisen"?

Det värsta var att det var inte ens på fl som jag fick syn på den där kommentaren...

Bilder

Kategori: Blogg

Ofta när jag stöter på "bloggtips" alltså listor på vad man ska göra för att ha en bra blogg, så står det att det är viktigt med bilder, massor av bilder.

Är det bara jag som tycker att bilder är överskattade? Visst det är roligt att se vem som skriver bloggen och vilka det skrivs om och ibland så kanske en bild behövs för att illustrera vad man menar, men för övrigt så tycker jag att det är ganska måttligt intressant om man inte ha exceptionellt fina bilder. Jag tänker liksom "vem fan är intresserad av fotobevis på vad jag pysslar med?" för att inte tala om att det är en massa extra jobb och jag är lat.

Kan man stjäla något som man egentligen redan har betalat för?

Kategori: Tankar & funderingar

Om man laddar ned något som man redan har köpt (alltdå en skiva eller en film), är det fortfarande fel att ladda ned? Jag skiter visserligen i om det är ok eller inte för jag skulle göra det oavsett. Jag menar, man har ju redan betalat för filmen eller cd:n då, bara att man kanske är för lat för att föra över det till datorn så man laddar ned det istället, kan man stjäla något som man egentligen redan har betalat för?

Himlen är grön och gräset blått

Kategori: Genus & jämställdhet

Ibland på internet så stöter man på riktiga general idioter, min favorit just nu är det som inte vill förstå. Ett superbra exempel på det är de som tycker att genus medvetenhet är skit, du kan förklara baklänges, framlänges, upp eller ned, de vägrar att ta till sig att det skulle innebära något annat än att "pojkar ska ha prinsessklänningar och leka med barbie och flickor ska ha spidermanoveraller och tvingas leka med bilar" fascinerande...

De människorna är dumma i huvudet. Inte för att de inte håller med eller för att de tycker att det är ett dåligt förhållningssätt, utan för att de sitter och bråkar, tjatar och envisas trots att man förklarar och förklarar så har de redan bestämt sig, genus=pojkar i rosa klänning. Punkt slut. Det är barnsligt, idiotiskt och sjukt tröttsamt.

Ungefär som att jag ska bestämma mig för att alla föräldrar som inte gillar genustänket de tvingar sina barn in i könsmallarna med våld, om någon protesterar då tänker jag stoppa fingrarna i öronen och ropa bingo, min sanning är mycket bekvämare. Sen vill jag passa på att bestämma att himlen är grön och gräset blått. Så är vi på ungefär samma intelligens nivå.

Varför ger man sig in i en diskussion om man inte läser eller lyssnar på den eller de som man diskuterar med?


Sen så blir jag ganska fascinerad över hur många föräldrar som lever i en värld där de enda leksakerna som existerar är dockor och bilar, jag undrar om de har besökt toys r us någon gång?

....

Kategori: Blogg

Ny Bloggtopplista för gravid- och föräldrabloggar (och för dem som försöker) i fall att någon är intresserad.

BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Jag är fortfarande jag och det skulle jag inte ge upp för alla miljoner i världen

Kategori: Personligt

En sak som jag har tänkt på ett tag är i hur stor utsträckning man ska behöva anpassa sig till andra människor, jag började egentligen fundera på det för ganska länge sedan, när jag läste en massa diskussioner om offentlig amning.

Jag har fått klagomål på min oföretagsamhet, mitt "aggressiva" sätt att tala på (Jag blir i princip överdrivet engagerad i ALLT), att jag debatterar och diskuterar så att omgivningens öron nästan trillar av, jag är ganska sur de första 10 minuterna efter att jag har vaknat (ok jag är skitsur, men efter 10 minuter brukar jag faktiskt bli glad igen), att jag är oföretagsam, lat och att jag skjuter upp saker på obestämd framtid, jag har också fått höra att det inte är alla bebisterror fjollande mammor som lever för sina barn som det är fel på, det jag mig, jag borde ändra på mig och sen är jag en riktig fegis också, jag är rädd för att tala inför människor, gå på toa utan att ha spolat bort ormarna först
Jag kan sluta komma försent men jag kommer nog alltid att dyka upp tio sekunder innan vi har bestämt tid, jag kan låta bli att spola bort ormarna på din toa men hemma så kommer ormarna alltid att spolas
(alltså jag är rädd för att någon av mina grannar ska ha en orm som har rymt ned i avloppssystemet som kommer att dyka upp  i min toa) och så vidare i all oändlighet.

Jag är absolut inte felfri, det är ingen människa, jag vet att jag måste jobba på en massa saker och jag inser att jag aldrig kan bli perfekt, men vart går gränsen? Hur mycket ska man egentligen behöva anpassa sig vart går gränsen, i vissa fall, som till exempel mitt sätt att tala på så står det mellan om jag ska göra vissa personer obekväma eller om jag ska vara obekväm. Varför ska deras bekvämlighet gå före min? Det är ett personlighetsdrag (tycker jag) och gillar man inte mitt sätt att prata på, ja då är det ganska enkelt, då gillar min inte mig. Tråkigt för dig då.

Jag kan sluta att göra alla samtal till debatter, jag kan låta bli att prata med någon innan jag har blivit glad på morgonen och jag kan skjuta upp saker i mindre utsträckning, sån skit kan jag göra något åt.
Att jag inte har förvandlats till ett hormonstinnt bebismonster ser jag som en tillgång, inte en brist. Jag är fortfarande jag och det skulle jag inte ge upp för alla miljoner i världen. 

Ibland kan jag känna att folk får nöja sig, om jag skjuter upp något i två eller tre dagar istället för på obestämd framtid, ja då kanske de helt enkelt får nöja sig med att jag "bara" har förbättrat mig, för på den fronten så kommer jag nog aldrig att bli perfekt, jag är sådan helt enkelt. Jag kan sluta komma försent men jag kommer nog alltid att dyka upp tio sekunder innan vi har bestämt tid, jag kan låta bli att spola bort ormarna på din toa men hemma så kommer ormarna alltid att spolas. Visa personlighetsbrister och neuroser får man helt enkelt leva med hos sig själv och hos andra.

Hundra kronor är mycket pengar och tusen kronor är en hel förmögenhet

Kategori: Tankar & funderingar

Bambi och Nina Ruthström har skrivit om hur man känner inför att ha det bra, Nina skriver att hon känner att de aldrig borde gnälla egentligen, för att de har det egentligen väldigt bra. Bambi skriver att hon är stolt över att de har pluggat, kämpat och slitit för att slippa oroa sig för ekonomin.

Om jag ska vara ärlig så är jag lite allergisk emot när man klagar över vad man inte har istället för att vara tacksam för det man faktiskt har, men jag gör det själv ibland, jag klagar och gnäller och tycker att det är fasligt synd om mig själv.
Jag sitter hellre i min trädgård i en ranglig brassestol och dricker avslagen cola och är glad över att jag har en trädgård, än att jag sitter bekvämt och dricker champagne och sörjer att jag inte har någon pool
Eller jag gjorde det tidigare i alla fall, nu när jag pluggar så får jag ju pengar varje månad och jag känner mig super förmögen, jag kan köpa den där jäkla tekoppen, kläder och lite vad jag vill egentligen. Det är fördelen med att ha varit ganska fattig, man får ett hel snett perspektiv på pengar, hundra kronor är mycket pengar och tusen kronor är en hel förmögenhet, nu får jag lite drygt åtta och en halv förmögenheter varje månad (jag har det förhöjda bidraget så det är runt 1800 som är  lån). Det känns som att jag har vunnit på lotto varje månad den 25:e när jag tittar på kontoutdraget. När jag tänker på att jag kan utbilda mig och få typ 16 förmögenheter eller mer så svimmar jag nästan av lycka.

Jag försöker ha inställningen att jag ska vara glad för det jag har, jag har någonstans att bo, kläder att klä mig i, mat för dagen (alla dagar), alla människor som jag bryr mig om har det bra och mår bra. Det är givetvis inte fel att sträva efter mer och jobba för att få det bättre, det är i alla fall konstruktivt, att vara bitter över vad man inte har det är inte särskilt givande.

Jag sitter hellre i min trädgård i en ranglig brassestol och dricker avslagen cola och är glad över att jag har en trädgård, än att jag sitter bekvämt och dricker champagne och sörjer att jag inte har någon pool.

Jag lyssnar på musik och sjunger och skränar, Oskar uppskattar inte min skönsång

Kategori: Oskar

Oskar: SLUUUTAAA SJUUUUNG!

Jag: Jag får sjunga och lyssna på musik hur mycket jag vill, jag bor här.

Oskar: ANNAAA! JAG BOR OCKSÅ HÄR! SLUTA SJUNG!

Jag sjunger fortfarande. Jag kör på samma sak som mina päron brukade säga till mig "när du flyttar hemifrån och betalar dina egna räkningar så kan du göra vad du vill, men så länge du bor här så bestämmer vi" sen sjunger jag ännu högre.

Det skulle göra mer nytta om de jobbade för att få ned antalet oönskade graviditeter istället för att skrämma och hota patienterna och personalen från abortkliniker

Kategori: Sex & kroppsligt

En amerikansk kvinna la ut en videoblogg på youtube där hon berättar om sin abort, nu blir hon dödshotad av abortmotståndare.

Jag tycker att abortmotståndare är konstiga (speciellt amerikanska sådana), inte för att de är mot abort, utan för att det ofta känns som att de lägger sitt engagemang på helt fel saker. Istället för att lägga sin energi på att klaga, protestera, trakassera kvinnor och läkare och försöka hindra att abort förekommer, hur vore det om de arbetade för att förebygga oönskade graviditeter?

Det känns som att det finns betydligt produktivare saker de skulle kunna gör, föreläsa på skolor om säker sex, dela ut kondomer, informera om hur det fungerar om man väljer adoption istället för abort och så vidare. Jag tror ju på att det vore mer betydelsefullt och skulle göra mer nytta om de jobbade för att få ned antalet oönskade graviditeter istället för att skrämma och hota patienterna och personalen på abortkliniker. Jag blir helt dum i huvudet på att de inte själva kan se dubbelmoralen i det som de sysslar med, de hotar att mörda någon för att den personen gjorde abort, de ska alltså "ta ett liv för ett liv" det bara måste vara kristna fanatiker, vilka skulle annars lyckas förbise den dubbelmoralen?

Som Mahatma Gandhi sa "Ett öga för ett öga, och snart är hela världen blind" det är något som de där abortmotståndarna kanske borde ha i åtanke.

Fjortisspråk del 2

Kategori: Kommentarer

"Fjortisspråk" det är ordet som de flesta har googlat innan de kommer in på min blogg via google. För några månader sedan så skrev jag ett blogginlägg med det namnet. Det roliga är att det är någon (några?) personer som har hängt upp sig på det där och är inne med jämna mellanrum och försvarar sin rätt att tala som en idiot.

Jag hoppas att det är en person som försöker driva med mig och att det inte är flera människor som är allvarliga för då blir jag fan orolig. Det är olika ip-nummer på alla kommentarerna, men det kan ju ändå vara samma person.


"Res dig upp och hjälp till din lata gris"

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag läste en debattartikel på aftonbladet nyss om att kvinnor tar över rollen som mamma åt sin man och att kvinnan oftast är den som bestämmer över hemmet, bland annat så står det "Jag kan inte komma på någon familj jag känner där inte mamman och hustrun är den som bestämmer det mesta i den lilla världen. Så gott som alla familjer, släkter, grannskap är matriarkat, det är kvinnorna som styr och ställer i fråga om familjemiddagar, julfirande, semester, grillfester..."

Jag tror att det oftast finns en ganska bra anledning till att det ofta upplevs som att det är så, en del män skiter i de där sakerna när semester planeras så är de inte jätteintresserade, när bordet ska dukas av på familjemiddagen så har jag flera gånger reagerat över att kvinnorna dukar av och männen sitter på sina arslen och dricker öl och tjattrar, kvinnorna kanske ler men jag kan svära på att en del tänker "res dig upp och hjälp till din lata gris" det är i alla fall vad jag tänker om de rövsittande männen som inte har lärt sig att duka av sin egen tallrik. Det finns inget som hindrar en man från att säga "du, helena, jag föredarar att vi dukar med de gröna servetterna" de som tiger får skylla sig själva, precis samma sak gäller givetvis när kvinnor inte säger något om när vissa män tror att de inte behöver hjälpa till att duka, duka av eller laga mat inför familjemiddagar och liknande.

Jag tjatar hål i huvudet på rodde, för han tar inte rätt på sin del av skiten "ställ bort dina skor, snorpapper i soptunnan och ge fan i att ha dina stinkande strumpor i den nybäddade sängen!!" varje dag, flera gånger så tjatar jag. Jag ger det en stund för att se om han gör det själv och när jag inser att han tänker skita i det, då tjatar jag. Jag kommer att tjata tills han lär sig för det finns ju bara två alternativ, antingen så plockar jag undan efter honom eller så tjatar jag tills han gör det, det första kommer inte att hända, så jag tjatar. Det värsta är att jag inte är särskillt ordningsam så mina krav är ganska låga, ändå så känns det som att jag tjatar fyratusensjuhundraåttioelva gånger om dagen.

Det är inte så att han måste göra det på mitt sätt, vill han till exempel bygga typ en liten skopyramid i hörnet av hallen istället för att ställa skorna i skostället så är han fri att göra det, bara han inte slänger sina saker i en hög innanför dörren, det borde alla vuxna människor förstå att man inte gör. I alla fall, han är fri att ta rätt på sina saker på sitt sätt, självklart, så länge han tar rätt på sakerna.

Rodde har ju trots allt också två val, att börja ta rätt på sina saker och plocka undan efter sig eller att fortsätta att lyssna på tjatet.

Hur är en kvinna som är kvinna och hur är en man som är man?

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag läste en kommentar inne på magdas blogg "Heja heja! Låt kvinnan vara kvinna och mannen man" jag tycker att det är lika irriterande varje gång hela det där låt kvinna vara kvinna och virce versa resonemanget, men mest av allt så undrar jag, hur är en kvinna som är kvinna och hur är en man som är man? Hur är man om är en fullbordad kvinna enligt det resonemanget? Bär man rosa? Ammar och roffar åt sig av föräldraledigheten? Får man skruva ihop en ikea bokhylla, eller är man då en låtsas man?

Jag vill så gärna fråga någon vad de egentligen menar, men jag blir oftast så irriterad att jag inte skulle formulera mig särskillt
Kvinna är något jag är, inte något jag gör
snällt, så jag låter bli.

Vad gör man om man är kvinna eller man och vantrivs i könsrollen som man har blivit tilldelad? Ska man då leva ett långt och miserabelt liv och försöka fejka att man är en "riktig" kvinna eller man? Jag tycker att om man trivs i att leva som en "riktig" kvinna så ska man vara fri att göra det, jag skiter i vilket, men de som vill vara fria att bara vara istället för att vara ett kön de måste få ha det valet. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag tror att de som behöver könsroller är de som inte riktigt kan hitta sin plats och då är det ju fiffigt att det finns en mall att ta efter.

Det känns lite som att de som tror att jämställdhet är millimeterrättvisa, hälften av allt "vadå!? ska män föda barn också då eller?!" de har missat poängen. För mig handlar det i alla fall om att alla val ska vara tillgängliga för alla, ingen ska behöva få dörren drämd i arslet för att man råkar vara av fel kön, etnicitet eller sexualitet. Sen om du vill diska, sy gardiner, klä dig i rosa, snickra, klippa gräs eller hugga ved det ska vara upp till dig själv. Det spelar ingen roll vad jag gör så är jag fortfarande kvinna. Kvinna är något jag är, inte något jag gör.

Jag personligen tycker att alla borde få göra som de vill, så länge man är lycklig och inte skadar eller kränker någon annan så är det ok, ganska enkelt att leva efter.


Är ok att säga till en kompis att hon eller han borde dumpa sin partner?

Kategori: Tankar & funderingar

För ett tag sedan så pratade jag och min syster om i fall att det är ok att säga till en kompis att hon eller han borde dumpa sin partner, alltså om du tex har en väninna som lever tillsammans med en man som är ett riktigt arselhål och behandlar henne som skit, är det då ok att säga till henne att hon förtjänar bättre och att det börjar bli dags att packa och dra?

Jag har frågat flera personer efteråt och vissa tycker att det är så en riktig kompis gör och andra tycker att det typ är en av vänskapens sju dödssynder.

Jag tror nog att jag tycker att det är ok, om jag skulle se någon av mina kompisar bli behandlade som skit och han
om du tex har en väninna som lever tillsammans med en man som är ett riktigt arselhål och behandlar henne som skit, är det då ok att säga till henne att hon förtjänar bättre och att det börjar bli dags att packa och dra?
eller hon skulle må uppenbart dåligt av det så hoppas jag att jag skulle våga säga till när det gick över styr. Det kan vara ganska svårt att se på sitt förhållande objektivt när man lever mitt i misären, om jag skulle leva i ett förhållande som gjorde mig totalt nedbruten så hoppas jag att mina kompisar skulle tala om för mig att de ser vad som händer och att det kanske börjar bli dags att tänka på refrängen.

Samtidigt så kan jag förstå att det finns de som inte tycker att det inte är ok, att man inte ska lägga sig i och försöka påverka andra människors liv. Fast å andra sidan, jag tänker att om man beklagar sig och berättar om hur miserabelt man har det så bjuder man liksom in till att få höra hur andra människor ser på saken. Jag besitter inte förmågan att bara passivt lyssna, tycker jag något så brukar jag oftast säga det så om jag skulle tycka att någon blev behandlad som skit så skulle jag nog med största sannolikhet klämma ur mig det.

Vad tycker du? Är det ok att tala om för sin vän att det kan vara en bra idé att dumpa sin pojk- eller flickvän?

"Hon är alldeles för gammal"

Kategori: Tankar & funderingar

Jag har hört det sägas om flera kvinnliga programledare, vad betyder det egentligen? För gammal borde väl vara när man blir så pass senil att man inte hittar till jobbet eller börjar glömma löständerna ganska frekvent. Betyder "för gammal" egentligen att de är för fula och skrynkliga för tv? Om man kan sitt jobb, är väl förberedd och insatt i vad man sysslar med och är någorlunda välvårdad hur kan man då vara för gammal?

Borde det inte handla om hur skicklig man är på sitt jobb och inte hur skrynklig man är?

Moderna myter

Kategori: Tankar & funderingar

Jag har suttit en stund och läst en del kommentarer på andra bloggar och under olika artiklar om det här mned att välja att behålla ett barn som pappan inte vill ha (sorry för tjatet men diskussionerna fascinerar mig). När det diskuteras "abort som preventivmedel" så finns det alltid en hel drös med människor som påstår att de minsann är bekanta med en hel drös kvinnor som har gjort typ femtioelva aborter, när ofrivilliga
bäbismördande kvinnor som gör 40 aborter bara för att det är roligt och bäbisgalna kvinnor som knullar runt och hoppas på en bebis som hon kan gulla med
graviditeter diskuteras så känner varannan kvinna minst 5 personer som brukar luras och nästan varje man har varit med om en kvinna som har ljugit om p-piller eller som har sparat sperma i munnen, spottat ut det och försökt inseminera sig själv, mycket intressant.

Jag tror att det är moderna myter, bäbismördande kvinnor som gör 40 aborter bara för att det är roligt  och bäbisgalna kvinnor som knullar runt och hoppas på en bebis som hon kan gulla med, vanliga är de också de där kvinnorna, så pass vanliga att var och varannan svennebanan känner någon eller har varit med om det.

Själv så känner jag nog ingen alls som stämmer in på beskrivningarna på de där ondskefulla kvinnorna, visst förekommer det säkert, men att det skulle vara så vanligt som det verkar vara när man kollar runt lite i bloggar diskussions forum och kommentarer under diverse artiklar, det tror jag inte ett skit på. Viktigt ord att komma ihåg: vandringssägen.

Om Rodde inte hade velat ha barn och hotat med att dra, då hade han fått dra

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag har ju skrivit ett par inlägg om att välja att föda ett barn mot pappans vilja. Jag får intrycket av att en del totalt missar vad det är jag skriver. Jag tycker att det är fel att luras att man går på p-piller, har p-stav eler liknande, jag tycker att kvinnor som luras är minst sagt vrickade i huvudet och jag tycker att det är fel på alla sätt och vis (jag tycker att jag har varit hyfsat tydlig med det). Jag tycker självklart att pappan ska få komma till tals och att hans åsikt ska spela roll, men, hanska inte ha sista ordet. Män kan få sista ordet i abortfrågan den dagen de börjar vara gravida och föda barn.

Män kan få sista ordet i abortfrågan den dagen de börjar vara gravida och föda barn
En person skrev i en kommentar att man inte skaffar barn för att de är söta och gulliga och att hon skulle skämmas om hennes döttrar skaffade barn utan en pappa.
För det första så skulle jag inte skämmas om min dotter skaffade barn utan en närvarande pappa, varför? För att jag har ett hjärta i kroppen och jag skulle försöka stötta och hjälpa min dotter i så fall. Det är inte barnens jobb att upprätthålla familjens heder. Sen så tror jag knappast att de kvinnor som skaffar barn ensama gör det bara för att "bebisar är söta och gulliga" det är betydligt mer komplext än så.

När jag fick reda på att jag var gravid så hade jag och Rodde bara känt varandra i tre månader, om Rodde inte hade velat ha barn och hotat med att dra, då hade han fått dra. Jag hade förväntat mig att han skulle betala underhåll också om det hade varit så, det är inte mig han skulle ha betalat underhåll för, det skulle ha varit för Oskar. Nu tänker någon säkert "MEN! Varför skulle han ha betalat underhåll för ett barn han inte ville ha!!!?" svaret är ganska enkelt: det skulle han ha tänkt på innan han hade oskyddat sex.

"för att Ugly betty är fin och vacker, jag tycker om henne"

Kategori: Oskar

Ibland så tror jag att Oskar lever i något alternativt universum eller något, Jag har läst flera gånger att barn ofta dras till vackra människor, om det är sant eller inte vet jag inte. I alla fall, den finaste personen Oskar vet är Ugly Betty. Han vill alltid vara med när jag kollar på Ugly Betty och när jag frågar varför så säger han "för att Ugly betty är fin och vacker, jag tycker om henne".

Jag har handlat...

Kategori: Vardagligt

Nu har jag köpt mig en ny dator, på min gamla så fungerar inte F, L och V så det var ganska svårt att skriva något på den, så nu kanske jag kan börja blogga lite oftare för nu slipper jag bråka med Rodde och Oskar om vems tur det är att använda datorn.