Men om anklagelsen är riktig och det inte finns något bevis på att flickan var oskuld, skall flickan hämtas ut från sin fars hus, och utanför dörren skall männen i staden stena henne till döds (bibeln)

Jag läste precis en artikel på aftonbladet om en 43-årig kvinna i Iran som har blivit dömd till döden genom stening, hennes brott är otrohet, något som hon erkände efter 99 piskrapp, dödsdomen är tillfälligt uppskjuten. Det är fördjävligt att sånt här får hända, vad är det för lågintelligenta och efterblivna människor som fortfarande använder sig av ett så medeltida och inhumant straff som stening. Religion är en sjukdom, det är smittsamt och det tar död på folk och det verkar vara svårt att bli botad ifrån. Nu kan man förstår som vanligt hävda att "det är kulturen det är fel på och inte religionen" Jag vidhåller fortfarande att det är religionen som förpestar kulturen och inte vice versa.

Nu kan man sitta och skrocka lite för sig själv över att de är "knasiga de där muslimerna", men faktum är att bibeln (gamla testamentet) också förespråkar stening för diverse småsaker. Det blir givetvis inte mer ok att det står i bibeln bara för att kristna inte stenar någon idag, det vore lika dumt som att påstå att det är ok att vara nazist idag eftersom att det inte finns några koncentrationsläger.

Det är tradigt att människor både är och har varit så oempatiska, vidriga och hämndlystna att de är beredda att tortera någon till döds på grund av en sketen moralregel. Man tappar fan tron på mänskligheten när man läser sånt skit.

Skriv på mot stening HÄRKommentarer

 • juanna säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://www.fruntimmersbloggen.se

  Kvinnan heter Sakineh Muhammadi Ashtiani.

  Det finns en pertition att skriva på om ni vill?!

  http://stopstonningnow.com/SakineMA/Sakin476.php?nr=58070028&lang=sw  Det är en organisation som arbetar för att straffet "stening till döds" ska upphöra. • Elin säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://elinastrid.blogspot.com

  Religion får människor att begå de vidrigaste handlingar. Det är oacceptabelt och oförsvarligt. Dock tycker ju jag att det är människor och inte religion som är boven, men där vet vi ju redan att vi inte tycker samma :) • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Juanna Tack för tipset!  Elin Nej där håller vi faktiskt inte med varandra :P Människor lyder religionen för att de är rädda för konsekvenserna i fall att de inte gör det, utan religionen så hade det varit svårt att sätta lika mycket skräck i folket. • Tess säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Jag tycker det är riktigt patetiskt när folk använder religion som en orsak till att döda, tortera och plåga på diverse vid. • LADY DAHMER säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://ladydahmer.blogg.se/

  fast jag vill nog ändå påstå att det är kulturen som är skit.  Du säger ju själv att bibeln förespråkar stening osv, men i västvärlden så har ju kristna och judar inte för vana att stena ihjäl folk för småbrott. ;-) Trots sin religiositet. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Lady Dahmer Visst är det så, vi i västvärlden har frångått det mesta av de religiösa dumheterna, exakt vad det beror på vet jag inte. Å andra sidan så om man ser tillbaka på när vi var sådär barbariska och fanatiska så var det under en tid när religionen hade ett betydligt hårdare grepp om oss i västvärlden.  Givetvis så är inte religion bara av ondo, men religionen bör i alla fall få credd för en hel del elände och skit som både förr har och i dag försiggår. • Anki säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://cirkusanki.blogg.se/

  Håller med dig till fullo, Anna, vi kan ju bara nämna korsriddarna och häxprocesserna (bland annat) som en liten parentes i vår fina, kristna kultur... Även om de mest "barbariska" sedvänjorna har avskaffats så är det ju bara att lyssna lite på KD och en del andra kristna partier i västvärlden för att få en hint om vilken människosyn som fortfarande finns hos en del kristna. • juanna säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://www.fruntimmersbloggen.se

  Övertygad om att det inte har med just religion att göra.

  Det handlar om människor som rättfärdigar sina behov av att uttrycka ondska med religion, ideologi eller politik. You name it.

  I bakgrunden finns maktbegär, ofta totalitära regimer där människor kan spela på andras rädslor.

  Man kan tvinga en människa - man kan aldrig tvinga en själ!! • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-07-31 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  LD sa precis det jag tänkte säga, att skillnaden är att vi inte tillämpar den typen av straff trots att det står i bibeln. Men det är inte de kristna som håller tillbaka sina dumheter utan det är liberaler som håller dem på mattan. hade de religiösa här fått härja fritt så hade våra samhällen säkert varit precis lika sjuka.  Jag menar dock att gränsen mellan religion och kultur är oerhört svår att dra i många fall. De flyter in i varandra och i irans fall är det lika sjukt. • sarah/jigartala säger:

  2010-08-01 | Bloggadress: http://jigartalaa.blogspot.com

  Ville bara påpeka att vi faktiskt är många muslimer som undertecknat MOT domen och som INTE stödjer stening. Bland annat undertecknad som la ut den på min facebooksida så att fler skulle kunna se den och skriva under hittade den förövrigt hos en annan muslimsk tjej som också la ut den på facebook.  Sen självklart så påverkas religion och kultur växelvis. Kulturen påverkas av religionen och religionen präglar kulturen. Kulturen är föränderlig och därför ändras också själva religionsutövandet. Jag tycker lagom är bäst kan ibland tycka att väst är "själlöst" och ytligt och bara handlar om vad du kan köpa. För mig är religion tanken på att något är större än mig och att jag har ett ansvar som medmänniska att vara mitt bästa jag. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-01 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Sarah Att det finns muslimer som är mot stening förstod jag, jag utgår nog ifrån att de flesta av världens muslimer tycker att det är fel (det hoppas jag i alla fall).  Jag kan hålla med om att väst kan verka själslöst och att allt handlar om konsumtion, men jag tror på att man kan vara så bra människa som man väljer att vara, med eller utan religion. Känner man att ens religion gör en till en bättre människa då fyller religionen sitt syfte (tycker jag) det borde vara det som religion gör för människor. • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-01 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Eller så kan man vara en bra människa i alla fall. Känns oerhört tragisk om man behöver en religion för att kunna vara shysst mot sina medmänniskor. Faktum är att de allra finaste och varmaste människor jag känner faktiskt är ateister och agnostiker. Jag är så pass cynisk att jag faktiskt är övertygad om att religion förstör människor. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-01 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Sandra af Munkakvarn Jag kan hålla med dig om att det är tradigt om man behöver religionen för att vara en bra medmänniska. Jag känner faktiskt inga troende (vad jag vet) mina päron är lite hobby-kristna när de känner för det och de väljer ganska selektivt ut bitarna som de gillar (som att kristendomen vore ett smörgåsbord) fast det tycker jag å andra sidan att religiösa gör allt som oftast. • sarah/jigartala säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://jigartalaa.blogspot.com

  Jag "behöver" inte religion för att vara en bra människa men jag tror på att det är så det ska vara och att det är en del av den gudomliga viljan och jag tror faktiskt inte jag är ensam i världen om att kämpa mot världen som jag tycker är mindre bra tex. konsumtion och egoism. Jag har inte sagt att man måste vara religiös för att vara en bra människa men de bästa människor jag känner är faktiskt religiösa. Jag tycker det är lite trist att bli kallad tragisk och förstörd faktiskt. Jag oroar mig lika mycket för extrema sekulära som vill tvinga på mig deras världsbild som extrema religiösa. • Sandiza Hotpants säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://brunettsandy.blogg.se/

  "Det blir givetvis inte mer ok att det står i bibeln bara för att kristna inte stenar någon idag, det vore lika dumt som att påstå att det är ok att vara nazist idag eftersom att det inte finns några koncentrationsläger."

  FYFASEN vad bra uttryckt!  Och reagerar på det Sarah/Jigartala skriver: Att väst är materialistikt tycker jag inte man kan skylla på att vi är icke-troende.

  Jag ser både materialim och religion som sjukdomar, dessa dock helt utan släktskap.

  Typ som virus och bakterier.  Inte sagt att man ändå inte kan vara en underbar person. Många finner tröst hopp och ro i sin tro. Ibland kan jag tom önska att jag var troende.  ----  Men detta var fan kul, måste berätta för min mamma (trots att hon inte ens är hobbykristen ^^) vad hon kunde hotat mig o min bror med i vår ungdoms dar då vi var just trotsiga och upproriska:  " ”Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.” Då skall alla männen i staden stena honom till döds. "  hahahah xD • sarah/jigartala säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://jigartalaa.blogspot.com

  Jag tycker du ska fråga dig varför du tycker det är okej att säga att religion är en sjukdom dvs något som bör botas när du säkert hade blivit upprörd om ngn tex hade sagt att homosexualitet var en sjukdom. Nu vill jag också poängtera att jag inte själv säger det så det inte blir några missuppfattningar. Jag respekterar alla människors rätt att välja sina egna liv oavsett om det är en livsstil som stämmer överens med vad jag tror på.  Det är inte speciellt tolerant att säga att människor som inte delar ens syn på livet är drabbade av en sjukdom och eftersom ni ateister ofta klagar på intolerans hos troende så bör ni inte göra på ett liknande sätt. Så länge man inte skadar någon annan genom sina åsikter eller sin tro ska man ha rätt att kläs sig som man vill precis som man ska kunna välja den man vill leva med själv. • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Är det något som skadar andra människor så är det just religion och uttryck i religiös botten så den älgen flyger inte Sarah. Sedan är det min uppfattning att det är oerhört tråkigt att trots att vi har full tillgång till naturvetenskap i västvärlden så finns det ändå folk som tror på Gud och är helt oförmögna att ta till sig sakliga argument. Men för min del får man som tro på lila spagettimonster, gud, tomtar, änglar, träskmonster, whatever - men då blir man ju liksom inte speciellt trovärdig i något annat avseende heller och det är ju inte ateisternas fel att ni upplevs på det sättet eftersom att ni faktiskt helt krasst brister i logik. • Elin säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://elinastrid.blogspot.com

  Men alltså... jag tycker att det är en stor skillnad på att vara religiös och att tro blint på en bok. Som dessutom inte är skriven av Gud utan av människor som TOLKAT gud. Det är ju bara berättelser och idag vet ju de flesta västerlänningar att det är så.

  Sedan finns det ju de som fortfarande tror på skapelseberättelsen, Adam och Eva och att Gud delade röda havet. Och det är kanske märkligt, men jag blir ledsen när troende ibland dumförklaras och blir förminskade, bara för att de vill tro på något större än människan.  Jag har lätt för att bli djävulens advokat när det kommer till religion. Om jag diskuterar med någon som är väldigt religiös blir jag anti och om jag pratar med de som idiotförklarar religion blir jag tvärtom religionsförespråkare. Jag vet inte om jag tror, men jag vet att när jag mådde så dåligt att jag ville ta livet av mig förra året så hjälpte det att prata med någon som inte riktigt fanns, någon jag bara pratade med i mitt eget huvud. Kanske en Gud, vad vet jag. Men just då hjälpte det mig att tro på något större som jag inte hade makt över.

  Gör det mig ologisk och korkad? Det skulle jag inte vilja påstå.  Och att religion har fört med sig mycket ont genom människor ageranden är ju inget att ens diskutera om. Men sen kan man ju fråga sig om ondskan inte funnits om vi aldrig haft religion och Gudstro. • sarah/jigartala säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://jigartalaa.blogspot.com

  Den flyger visst. Om du slutade dra alla människor över en kam bara. JAG har inte gjort något mot någon annan människa och vill inte bli kallad sjuk tack! Det samma gäller för alla andra personer jag känner som är religiösa. Religion är inte ont av sig själv precis som politik, politik eller vetenskap som du är så förtjust i. På 19-30-talet hade vi en "vetenskap" som var allmänt accepterad som hette rasbiologi som "bevisade" att svarta var dummare än vita, romer mer tjuvaktiga etc. Genom historien har vetenskap använts för att legitimera övergrepp tex. massterilisering betyder det att vetenskap i sig är något dåligt? Vi har haft politik som förts av tex Hitler och Stalin som mördat massvis med människor. Betyder det att politik är något i sig dåligt? • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Emma: Det handlar inte om att dumförklara någon utan det handlar om att se saker helt kallt för vad det är. Det är klart att människor inte alltid resonerar rationellt och det är det heller ingen som kräver. Jag pratar om när religionen har ett så pass stort inflytande att man lever sitt liv som om det vore absolut sanning. Det är rent omöjligt för mig att kunna ta en sådan sak som te Adam och Eva på allvar hur mycket jag än försöker för det är rena dumheter i mina ögon. Jag kan inte rå för det. Sedan kanske den personen som tror är fin och trevlig men inbillar man sig saker som att kvinnan skapades av ett revben då undrar jag såklart hur mycket annat orimligt den personen tror på. Dessutom påverkar religionen synen på människan, individen och samhället som sällan är bra. Jag föraktar religion, men jag föraktar inte människor.  Sarah: Vad vet du om jag drar alla människor över en kam? Det gör jag sannerligen inte, det finns grader i helvetet. Och jag har inte kallat dig sjuk, däremot brister ditt resonemang i logik och det du säger är därmed inte trovärdigt.  Skillnaden på vetenskap och religion är att vetenskapen inte är fundamental och lämnar alltid dörrar öppna för att ompröva sina argument när en ny och troligare hypotes dyker upp. Dessutom är den vetenskapliga metoden väldigt säker. Sedan finns det såklart saker som vetenskapen har kommit fram till som inte är så lyckat men det är det ingen som har påstått heller utan vi talar om vad som är troligt och vad som inte är det och vad man bör basera sin världsbild på. Bara för att vetenskapen kommer fram till fel slutsats så betyder det inte att den vetenskapliga metoden inte håller i något avseende. Den är inte fundamentalistiskt och hävdar inte absolut sanning. Alltså är den trovärdig rent generellt medan religion inte är det på några som helst grunder.  Så nej. Älgar kan inte flyga. • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Sarah  Hur kommer det sig att du inte tror på Zeus, Shiva, Waka Tankan, Jahve, Poseidon, Manon....  För det är inte rimliga att tro på? Men du tror på Allah, det är rimligt? Du är monoteist, eller hur? Den enda skillnaden på dig och mig är att jag har en gud till som jag inte tror på. • Sandiza Hotpants säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://brunettsandy.blogg.se/

  Sarah:

  Att jämföra religion med sexuella läggningar är enligt mig även det sjukt - sjukt ojämförbart.  MEN SOM JAG SKREV INNAN: Jag ser inte ner på folk som tror, jag snarare avundas dom. Och jag tror att majoriteten av dom som tror är väldigt goda människor som inte önskar att någon straffas med döden.  Men jag tycker det vore hälsosammare att tro på tex Bamse, trots att han drar en dunderhonung-lina lite då och då. Bamse förbannar aldrig nån när dom gjort nåt ont, han ger dom pepparkakor/låter dom vara med på midsommarfesten istället. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-02 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Jag är inget stort fan av religion, däremot så bryr jag mig inte så värst när människor utövar valfri religion på ett sätt som inte kränker eller går ut på att andra människor ska anpassa sig efter det. Jag stämmer in i det som Sandra säger, hon har redan skrivit det bättre än vad jag kan.  På tal om hitler och stalin, givetvis så suger inte politik på grund av vad de har gjort, däremot så kan man ju ganska snabbt dra slutsatsen att deras ideologier inte är så värst mycket att hänga i granen.
Kommentera inlägget här: