"Man måste inse att abort innebär att man dödar ett litet outvecklat barn"

Jag läser kommentarer under Terri Herrera Erikssons krönika om anti-abort lastbilarna (wendela) det är en sorglig röra av väldigt underliga resonemang.

En person menar att man är två om att göra barn, men kvinnan är alltid ensam om att göra abort. Jahapp så gör vi det lätt för oss, killar kan alltså alltid doppa den och sen vara fria från skuld. Om mannen är helt med på att göra abort, har varit med och tagit beslutet,  är det fortfarande kvinnan som är ensam och att göra abort? Samma sekund som mannen doppar den utan att sätta på hatten på det lilla huvudet så är han precis lika "skyldig".

En annan mupp skriver "Jag tycker det är bra att folk inser vad abort innebär så de därefter kan ta ett upplyst beslut. Man måste inse att abort innebär att man dödar ett litet outvecklat barn. Men det kan vara moraliskt korrekt i många fall. Men absolut inte som ett alternativ till preventivmedel!!" Men fortfarande!? Abort kan aldrig vara ett preventivmedel.

Sen används ordet mord för att beskriva aborter, "att döda" hade fungerat, men att  kalla det bord är att vara ute och cykla, som jag har skrivit förr "
Folk som gapar om att abort skulle vara mord är ännu mer dumma i huvudet, för mord är en juridisk term och i Sverige är det inte olagligt att göra abort så hela argumentet är helt off, vill man propagera för det då får man bege sig till någon avlägsen och underutvecklad plats här på jorden där abort faktiskt är mord." Tror du mig inte? Kolla själv på NE.

En tredje person skriver " Tycker inte att aborter är helt fel men Ju färre aborter desto bättre. Kvinnor måste helt klart ta ett större ansvar för att undvika aborter" När det diskuteras om män ska ha något att säga till om vid oönskade graviditeter så gapar de högt och ljudligt om hur jävla orättvist det är att kvinnan har sista ordet. Nu är det tydligen bara kvinnans ansvar att undvika att bli oönskat gravid. Livet måste vara lätt när man är snoppfödd, ansvaret för den egna personen kommer och går lite som man känner för det, tydligen.

Sen så förstår jag faktiskt inte resonemanget bakom "man borde inte få göra hur många aborter man vill, det borde finnas en gräns" ska vi tillåta typ 5 aborter och sedan tvinga kvinnan att behålla det 6:e barnet, det låter ju inte särskilt smart. Då har ju päronen redan bevisat att de inte ens förstår hur kondomer fungerar, fem gånger, vilka jäkla föräldrar de kommer att bli.


Kommentarer

 • elli säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://rackarmorsan.blogg.se/

  Om man väljer att ha sex så får man som kille också vara beredd på att det kan bli barn. Killar om någon borde ta mer ansvar eftersom att det är just kvinnorna som väljer om dom vill behålla eller inte. • Elin säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://elinastrid.blogspot.com

  Jag blir så jävla rädd för människor som resonerar så, att kvinnan skulle få föda barnet som ett straff för att hon inte skyddat sig. "Man får stå sitt kast"-grejen. Vad är det för jävla syn på barn? • Anaiah säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://anaiah.blogg.se/

  Jag tycker den där taleskvinnan för MRO är ett lysande exempel på en "jag kunde inte ta ansvar för mitt beslut så därför kan ingen annan heller göra det"-människa. Varför är alltid anti-abortrörelser fulla av människor som ångrar sina aborter? • Anki säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://cirkusanki.blogg.se/

  Jag blir så oerhört arg! Ja, man ska kunna ta konsekvenserna för sitt handlande, MEN sunda förnuftet borde ju säga att det är vansinne att tvinga en kvinna att föda ett oönskat barn. Oavsett om hon tvingas behålla det eller adoptera bort det så är det vansinne.  I den bästa av världar så blir det ett lyckligt slut med en softad, rosenskimrande bild på mamman som inser att hon älskar det nyfödda barnet och sedan lever de lyckliga i alla sina dagar... Tyvärr lever vi inte i den bästa av världar. Det kan lika gärna bli katastrof för alla inblandade, och istället för att släcka ett liv som inte ens har börjat så riskerar man att fullkomligt ruinera flera liv.  Jag har själv en riktigt tråkig historia i min egen släkt om en tonårstjej som för många, många år sedan tvingades föda ett barn och sedan adoptera bort det. Jag kan säga att hela släkten har blivit påverkade på ett negativt sätt, och mycket sorg, ilska, ovänskap och förtvivlan hade kunnat undvikas om tjejen hade fått göra abort. • Viola säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://mummyfied.blogg.se/

  Det där sista argumentet (att man bara skulle få göra ett visst antal aborter) är ju så vrickat det bara kan bli! Särskilt när abortmotståndarna jämt predikar om att det är människoliv man tar död på. Varför skulle det 4:e 5:e eller 6:e fostret vara mer värt än de föregående kan man ju undra. • Tess säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Helt sjukt hur en del fråntar mannen allt ansvar för att undvika oönskade graviditeter. Undrar om de själva förstår att de totalt dumförklarar män med sådana uttalanden? • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-26 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Någon sa en gång: "Män är djur". Ibland undrar jag om det inte ligger en hel del i det. I alla fall kvinnors syn på dem. Uppenbarligen är de helt oförmögna att ta ansvar för sin kuk och sina handlingar så vi kvinnor måste göra det åt dem. • Fia säger:

  2010-08-26 | Bloggadress: http://lusth.org

  Att se män som djur gör även att man ser deras handlingar som något de heller inte kan ansvara över, att se män som djur gör att det är vi kvinnor som får ta ansvar för att inte få männen att bete sig på ett visst sätt.  Det är en hemsk tanke egentligen och ärligt talat vad säger det om vårat sett att se män på? Som människor som får härja fritt som de vill för det är vårat (kvinnors) fel om de gör dumheter för det är vi som lockar de i fördärvet. Intressant... • Mika säger:

  2010-08-26 |

  Älskar slutklämmen! • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-27 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Fia: Precis, och ibland undrar jag om de inte själva gillar att vissa kvinnor ser dem på det sättet för då hänvisar de bara till sina okontrollerbara lustar när de gör något underbegåvat.  Det är skrämmande då jag tror att det är mer utbrett än vad som vill erkännas. Det ser man ju tydligt i vissa kulturer där kvinnorna ska skyla sig så att inte männen får sexuella tankar som de inte kan råda över. Eller som i det här fallet där kvinnor ska bära ansvar för graviditet och preventivmedel. • ida säger:

  2010-08-27 |

  Abort kommer nog alltid att vara en kontroversiell fråga. Men jag vill påpeka att historien visar på att lagliga aborter är bättre än olagliga eftersom att färre kvinnor dör på grund av dem då! Jag måste erkänna att det får mig att låta egoistisk när jag skriver så, men det är mitt största argument till laglig abort! Själv skulle jag nog behålla mitt barn om jag var gravid, spela någon roll hur det än var, men det skulle vara mitt val, ingens annans. Jag vet däremot inte hur andra som gör abort resonerar för jag har aldrig varit med barn. Har däremot haft en kille som tillsammans med sin flickvän gjorde abort och hans ord när han berättade det har gjort ett så start intryck att jag alltid kommer vara noggrann med preventivmedel!  Ett bra inlägg om aborter finns här, detta inlägg är för aborter! : http://anaiah.blogg.se/2010/august/utkast-aug-25-2010.html#comment • John G säger:

  2010-08-28 | Bloggadress: http://lsmv.blogspot.com

  Hej!  Jag är medlem i MRO - organisationen som kör runt med lastbilen. Jag vill bara påpeka att det är helt idiotiskt att vara emot abort som preventivmedel, men för abort annars. Om ett foster är en människa så bör dödandet av detta betraktas som ett mord - om inte, så vad spelar det för roll?  Och om "illegala aborter" - det sker inte så många sådana i verkligheten. Siffrorna är generellt sett högt överskattade, det har till och med en föredetta ledande medlem i den abortliberala rörelsen erkänt (Bernard Nathanson heter han). Vidare så överlever över 95 % av de som begår dem. Dessutom går inte andra länders statistik att helt tillämpa på vår situation; det är nog få kvinnor i Sverige som skulle bli så desperata att de skulle ta abort om det var illegalt. Vi har en generellt sett hög levnadsstandard. Att däremot kvinnor i typ Kenya begår illegal abort kan jag förstå, och givetvis skulle illegala aborter inte ske i lika hög grad i Sverige som där om vi förbjöd det.  Och dessutom är argumentet inte särskilt bra, samma argument används ju för att legalisera droger; "folk tar ju droger ändå, varför inte legalisera det?". Det är mycket folk gör ändå som vi måste lagstifta emot för att markera.  Vi skulle gärna diskutera det här ämnet utan bilder, men det går inte. Vi är förövrigt inte samma organisation som Ja till livet (vilket skribenten i aftonbladet tycks tro). Ingen har på fullt allvar diskuterat abort sedan 1970-talet, och vi har insett att det som krävs är shockterapi - vi måste tvinga fram en diskussion. Om du tänker efter så inser du nog att det här är samma strategi som använts mot nazism (bilder från förintelsen), apartheid (bilder som visar segregation) och slaveri (bilder från bomullsplantager). Den fungerade då, även om den alltid varit kontroversiell.  Själv bor jag på Irland och kan intyga att abortförbudet inte alls blivit någon katastrof - folk här mår rätt bra faktiskt. Visste du förresten att kvinnor är mer benägna att vara emot abort än män? Många abortliberaler vill ju få abortmotstånd till att vara en form av kvinnoförtryck, men så är det inte alls (SIFO från 2006 visade att 11 % av männen och 26 % av kvinnorna vill ha striktare abortlagstiftning).  Det här inlägget blev lite rörigt, men jag hoppas du förstår vad jag ville säga :) Du är välkommen att höra av dig om du vill, och på min blogg (som jag inte uppdaterat på evigheter men ändå) kan du hitta flera inlägg om abort.  Mvh,

  /John G • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-28 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Hej John G  Illegala aborter har jag dålig koll på (jag personligen, har inte använt mig av det argumentet). Men jag kan hålla med om att "folk kommer att göra det ändå" argument kanske inte är det bästa, för så är det med allt som är olagligt, folk gör det ändå. Annars skulle vi inte behöva några fängelser eftersom att det inte skulle finnas några brottslingar.  Jag har varit inne på MRO:s hemsida och det är fullt med ganska osmakliga filmsnuttar och bilder, jag berörs inte av att se aborterade foster, jag tycker att blod, operationer och så vidare är äckligt, jag blir svimfärdig av att se skiten vilket gör att jag avlägsnar mig ganska omgående när jag stöter på sån skit. Att det finns på hemsidan är en sak, att tex dela ut lappar till vuxna människor är en sak, men att trycka det i ansiktet på vuxna och barn tycker jag inte är någon bra taktik, jag tror inte att det hjälper er sak. Folk tänker inte på abortfrågan, folk blir förbannade på er istället.  Jag tycker definitivt att abortförbud är kvinnoförtryck, utan tvekan. Även fast att vi skyddar oss så kan vi bli gravida (jag känner flera kvinnor som har råkat ut för det), vilket gör att vi riskerar att bli gravida och tvingade att bli mammor om vi har sex, snacka om att hämma den kvinnliga sexualiteten, om man absolut inte vill ha barn så är blir ju avhållsamhet det enda alternativet, eller kastrering (vilket är ett större ingrepp för kvinnor än för män).  Folk blir upprörda när aborträtten ifrågasätts, just för att det är en rättighet, om någon ville ta bort rätten till föräldrapenning, fri sjukvård eller fri skola så skulle folk också bli upprörd. Visst är det skittråkigt att det görs så många aborter varje år, speciellt när massor av de oönskade graviditeterna hade kunnat undvikas. En abort kostar ju samhället pengar och för en del kvinnor och män, psykiskt lidande.  Men jag tror att om man börjar inskränka aborträtten och jobba för att så få som möjligt ska göra abort, då börjar man i fel ände. Jag tror på bättre sexualundervisning i skolorna, att vuxna tar ett större ansvar redan från början att lära ungdomar om preventivmedel, könssjukdomar och säkert sex, jag tror att det i längden skulle ge så mycket mer än att bara lobba mot aborter. Att förebygga oönskade graviditeter borde vara den ultimata lösningen. • MRLennart säger:

  2010-10-11 |

  Det mest inressanta tycker jag själv är vad som händer med dom små liven. har man den insikten så kan det bli en livlig diskussion. är det nån som vågar ta den??? det verkar inte så. den är mer intressankt än själva aborten men det går att vifta här och tjoha där och blunda för vad som händer dom. Det ska man nog tala om
Kommentera inlägget här: