abortmotståndare borde jobba mer med att förebygga oönskade graviditeter istället för att motarbeta önskade aborter

Abortmotståndare är ju roliga, speciellt de som är lite lagom fanatiska. Nu har några av dem kört runt med lastbilar som är prydda med bilder på aborterade foster. Vilka stjärnor. Jag skrev faktiskt om det i min förra blogg att jag och en av mina kompisar hade sett abortmotståndare på stan med plakat med liknande bilder, då blev jag anklagad för att ljuga.

De vill ha upp "abortfrågan på dagordningen" som det så fint låter. Det är ungefär lita jävla intelligent som när en rasist vill ifrågasätta invandringspolitiken och drar igång diskussionen genom att gapa eller skriva "ut med alla jävla blattar" Ingen tar en på allvar efter att man har gjort ett totalt och fanatiskt arsle av sig själv. Någon krossade rutorna på en bil, synd att ingen satte eld på den.

De födda människornas rätt måste överträffa de oföddas, ofödda foster som inte kan leva utanför livmodern har ingen rätt och borde inte ha någon rätt. Riktigt lustigt är det också att köra runt och hävda att man värnar om ofödda barn, samtidigt som att man exponerar redan födda barn för bilder som kan ge dem mardrömmar i dagar efteråt, skickligt.

En av proffs-idioterna säger "Vi är inte ute efter att göra människor arga, men det är ett kvitto på att folk blir berörda. Förhoppningsvis funderar man på varför man blir arg i stället för att fortsätta vara upprörd" Jag blir irriterad, men inte berörd. Jag blir inte berörd för att jag är för abort, abortera på för all del, abort är bra. Irriterad blir jag för att det finns de som har gjort abort som kanske får det tryckt i ansiktet samma dag eller veckan efter, kanske är det någon som ångrar sig och mår dåligt, sen ska de få det tryckt i ansiktet, sjukt smaklöst, små barn som får se skiten.

Jag kanske ska protestera mot styckmord genom att åka runt i en lastbil med bilder på styckade människokroppar? Eller varför inte porrreklam i bolibompa? Döda och stycka en ko på t-centralen för att visa folk vart kött kommer ifrån? Lite jävla finess får man väl ändå ha.

"Nasrin Sjögren gjorde en abort vid tjugo års ålder, och det ångrar hon i dag. Hon är upprörd över hur unga gravida tjejer bemöts av vårdpersonal" Jahadu Nasrin, du kanske ska uppsöka en psykolog och bearbeta ditt trauma istället för att köra ned det i halsen på förbipasserande?

Precis som jag har skrivit förr så tycker jag att abortmotståndare borde jobba mer med att förebygga oönskade graviditeter istället för att motarbeta önskade aborter.

Kommentarer

 • Sandra säger:

  2010-08-24 | Bloggadress: http://bebislarv.blogspot.com

  Jag håller med dig från första till sista sidan, det finns liksom ingenting som du inte har rätt i och därmed har jag inte så mycket mer att säga. • Anki säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://cirkusanki.blogg.se/

  Instämmer till fullo. Det är bara att ta en titt på länder där abort inte är tillåtet, kvinnor skadas och dör varje år efter illegala aborter och abortförsök. Och att tvinga någon att föda ett oönskat barn är ju direkt vansinnigt, det finns redan alldeles för många sådana fall i världen.  Bättre att lägga krutet på förebyggande insatser och ha kvar lagliga aborter om/när olyckan väl är framme. För aborter kommer aldrig att upphöra, de kommer bara bli betydligt mer riskfyllda om de förbjuds. • Ingo säger:

  2010-08-25 |

  Med din inställning borde väl barn upp till ett antal år inte heller ha några rättigheter? De klarar sig inte själva bara för att de är ute i det fria, då borde det väl vara lagligt att ta livet av dem också för att det blev lite jobbigt? Varför inte ta livet av alla som inte klarar sig helt själva; funktionshindrade, äldre etc? Din sluledningsförmåga bygger på egoism och lämnar tyvärr lite att önska...  Angående bilderna; Det är så här sanningen ser ut. Om den är för äcklig att titta på kanske det är dags att ändra sanningen istället för att behöva blunda för den? • Ingo säger:

  2010-08-25 |

  Glömde en sak; det är väl inte abortmotståndarna som ska jobba för oönskade graviditeter? Även om man kan säga att bilderna är ett sätt att göra det på så är ansvaret alltid individens.  Unga mödrar är de enda som kan låta någon annan betala priset för deras leverne och "misstag". Och jag tycker det är vidrigt och själviskt. • juanna säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://www.fruntimmersbloggen.se

  O så drar Ingo i väg till ytterlighetens land.

  Argumentationen är löjlig.

  Så löjlig att jag inte ens ids argumentera.  Abortmotståndare borde lägga ner sin energi på redan födda barn. Miljontals som har ett helvete i fattigdom,blir sexuellt utnyttjade, svälter, dör i botbara sjukdomar.  Varför bryr ni er inte om kvinnor som av en eller annan anledning anser sig tvingade att göra abort och dör i abortkomplikationer? (fattigdom, sexuellt våld osv).  Fanatismen skappar skygglappar och ni vägrar se att vi människor lever under olika förutsättningar.

  Ni vill göra er till gudar och bestämma över kvinnors kroppar.  Dra igång en kampanj för män istället med era äckliga bilder: "Använd kondom! Om inte, kan resultatet bli som på bilderna".

  Sluta att skuldbelägga kvinnor.

 • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  "Med din inställning borde väl barn upp till ett antal år inte heller ha några rättigheter? De klarar sig inte själva bara för att de är ute i det fria, då borde det väl vara lagligt att ta livet av dem också för att det blev lite jobbigt? Varför inte ta livet av alla som inte klarar sig helt själva; funktionshindrade, äldre etc? Din sluledningsförmåga bygger på egoism och lämnar tyvärr lite att önska... "  Jo men visst, det var ju precis det jag menade :rolleyes: Det är skillnad på en cellklump eller ett outvecklat foster och på en levande människa, det säger sig själv.  "Glömde en sak; det är väl inte abortmotståndarna som ska jobba för oönskade graviditeter? Även om man kan säga att bilderna är ett sätt att göra det på så är ansvaret alltid individens."  Bilderna är fan inte ett sätt att motarbeta oönskade graviditeteter, vilket bullshit. Så det är det du säger, att det handlar om rent skuldbeläggande? Att individen ska känna sig skyldig och ge fan i abort eller skydda sig?  På tal om egoism, unga mödrar och så vidare, ingo du är en jävla tomte.

 • Fia säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://lusth.org

  Om vi skulle förbjuda abort i Sverige (hela världen) så undrar jag lite snabbt över konsekvenserna. Jag tror inte att man får människor att skydda sig bättre om man förbjuder abort så det är ingen lösning på att få kondomförsäljningen att stiga i taket så att säga.  Det scenario som jag ser framför mig då att jorden snabbt överbefolkas och de som faktiskt gör abort ändå kommer att antingen dö eller bli skadade för livet. Härlig lösning liksom.  Istället för att förbjuda abort så känns det väl lite mer vettigt att undervisa i högre grad om preventivmedel så att ingen behöver bli oönskat gravid. Oftast handlar det om okunskap. Kolla bara in på familjeliv där folk tror att avbrutet sex är ett sätt att skydda sig på. Bullshit med tanke på att karln sprutar ut små mängder spermier hela tiden. Det är konstigt att så många vuxna kvinnor och män inte har fattat det än. Kunskap is the shit, med kunskap kommer man långt och med kunskap kan man också göra sig av med onödiga aborter. Med onödiga aborter menar jag aborter där man helt enkelt slarvat eller inte tänkt.  Att slänga upp bilder på aborterade foster på lastbilar och köra runt känns som värsta tonårsfasonerna där man inte tänkt steget längre än näsan. Precis som du Anna skrev så vem tänkte på de barn som går på gatorna? Har ofödda foster mer rättigheter än redan födda? Vem ska svara på frågorna om vad det var för något konstigt till de barnen? Inte helt sjysst, inte helt normalt. Vad fan tänker man med egentligen? • Hannes säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://exagitate.blogspot.com

  Detta var mycket bra läsning. lagom agiterat men ändå sakligt och resonerande. 10p • Elin säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://elinastrid.blogspot.com

  Ingo, haha vilken idiot!  Att värdera ett foster högre än den kvinna som ska tvingas föda fram ett barn hon inte vill ha är IDIOTISKT. • Emma Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://emmakaagaardkristensen.blogg.se/

  BRA ANNA!!! • Anaiah säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://anaiah.blogg.se/

  Ingo, bilder från tarmoperationer, hjärnoperationer och hjärnoperationer brukar också få folk att reagera starkt. Innebär att det är dumt att skaffa sig en sjukdom då eller? Det är ju så sanningen ser ut, då borde man ju palla med att se den eller hur? • CrimsonAnna säger:

  2010-08-25 | Bloggadress: http://metalanna.blogspot.com

  Jag såg en debatt mellan en anti-abortorganisation och Birgitta Ohlsson (tror jag det var) när de hade annonser med liknande bilder. Hon sade något mycket klokt "Jag skulle kunna visa upp bilder på kvinnor vars underliv blivit sönderfrätta av tvättmedel, men jag gör det inte". Jag håller med om det du skriver Anna. • Rafael säger:

  2010-08-26 |

  Tycker du resonerar dåligt och mest sysslar med pajkastning. Ser att dina svar till kritiker inte direkt bemöter argumenten utan mer sysslar med oseriösa personangrepp. Det stöder intrycket att du saknar hållbara argument.  "Ingen tar en på allvar efter att man har gjort ett totalt och fanatiskt arsle av sig själv. Någon krossade rutorna på en bil, synd att ingen satte eld på den."  Nog tar jag det mer seriöst om någon visar autentiska bilder. Bilden visar en förtigen verklighet. Verkar det inte mer oseriöst och fanatiskt att önska att man sätter eld på meningsmotståndarnas bilar?  "ofödda foster som inte kan leva utanför livmodern har ingen rätt och borde inte ha någon rätt."

  Detta implicera att också ett åtta eller nio månaders helt saknar rättigheter (det vore alltså inte fel med att döda ett sådan ofött barn) Låter det rimligt? Dessutom, varför ska förmåga att leva utanför livmodern vara kriteriet för rätt till liv?  ". Irriterad blir jag för att det finns de som har gjort abort som kanske får det tryckt i ansiktet samma dag eller veckan efter, kanske är det någon som ångrar sig och mår dåligt" Men om nu bilderna inte avslöjar en hemsk verklighet vad är då skälet till upprördhet, är det inte för att bilderna avslöjar att de som gör abort borde känna skuld? Att abort är fel? (Vilket också betyder att de som förespråkar och påverkar till detta också har skuld).  "Jag kanske ska protestera mot styckmord genom att åka runt i en lastbil med bilder på styckade människokroppar?"  Ja om det verkligen var så att vi levde i ett samhälle där styckmord var sanktionerat av staten och etablissemanget så vore det en god idé för att väcka liv i förhärdade samveten att visa bilder på det. Extrema omständigheter kräver extrema åtgärder.

 • Emma Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-26 | Bloggadress: http://emmakaagaardkristensen.blogg.se/

  Jag tycker det är intressant att det är män som vekar vara mest aktiva inom abortmotståndet... kolla på svaren här "Rafael" och "Ingo" låter som killnamn enligt mig...  Jag undrar när män ska sluta försöka kontrollera kvinnors liv. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-26 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Rafael Du får tycka att det är pajkastning om du vill, det bryr jag mig inte om. Det där om att sätta eld på bilar, du har inte läst min blogg förr antar jag, allt jag skriver kanske inte ska tolkas bokstavligt, och jag skulle aldrig elda bilar, men om någon annan hade gjort det så hade jag ryckt på axlarna åt det.  Jag tycker att det är smaklöst, jag tycker att det är skitäckligt med blod och sånt kroppsrelaterat över huvudtaget, det är inte direkt så att jag skulle njuta av att se en dokumentär om operationer eller barn födsel, det finns fler än jag som känner så. Dessutom så tycker jag att det är sanslöst idiotiskt att barn får se skiten, hade en sån där bil kört förbi och min son hade blivit rädd så hade jag seriöst blivit asförbannad.  "Detta implicera att också ett åtta eller nio månaders helt saknar rättigheter (det vore alltså inte fel med att döda ett sådan ofött barn) Låter det rimligt? Dessutom, varför ska förmåga att leva utanför livmodern vara kriteriet för rätt till liv?"  Så vitt jag vet så kan foster som är åtta, nio eller sex-sju månader för den delen leva utan för livmodern. Står det mellan att rädda ett åtta månaders foster eller modern som bär på fostret så är det självklart för mig att rädda modern. Oavsett vad man definierar som liv så tycker jag att det är helt sjukt att tvinga kvinnor att föda barn som de inte vill ha, snacka om brist på sympati och empati, både för föräldrarna och barnet. • magdalena säger:

  2010-08-28 |

  Hmm, å ena sidan tycker jag det är bra att folk "chockas" och stannar och tänker efter lite - ett barn är ett barn även om det inte är fött än - å andra sidan är det inte bra att små barn kan se sådana äckliga bilder...

  Men abortmotståndarna har en poäng som inte tagits upp här än. Nämligen att sedan fri abort infördes i Sverige på 70-talet har ungefär en miljon (!) ofödda barn aborterats. Sverige har ett "demografiskt underskott", dvs att det föds för få barn i förhållande till hur många gamla det finns. När vi går i pension om x antal år finns det antagligen inte tillräckligt med personal på sjukhus och äldreboenden åt oss - för Anna och Sixten och Hassan som kunde tagit hand om oss blev tyvärr aborterade nån gång på 90-talet... • magdalena säger:

  2010-08-28 |

  En sak till - jag har träffat många tjejkompisar som ångrat sina aborter, men aldrig någon som ångrat att de valt att föda sina barn!!! • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-28 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Vi kan inte börja tvinga kvinnor till att föda oönskade barn för att ska tänka på nativitetstal och sånt skit, det tycker jag är ganska iskallt faktiskt. Jag tror nog att det är bättre att höja lönerna för vårdpersonal i så fall så att det blir mer attraktiva yrken.  På tal om att ångra barn, att ångra sitt barn är nog extremt ovanligt. Jag känner flera som har gjort abort och de säger alla att det inte är något som de grämer sig över, det är risken man tar när man gör abort och det måste falla på det personliga ansvaret att väga av situationen. • magdalena säger:

  2010-08-28 |

  När sa jag att man ska tvinga kvinnor att föda barn?!

  Ingenstans.

  Jag påpekade bara att det är ett problem - och inte bara här utan i hela västvärlden - att det föds för få barn.

  Men det är nog i grunden en följd av ökande egoism i samhället (postmodernism kan man också säga ;-) ). Man sätter sig själv framför sina barn och andra.

  Det samhället skulle kunna göra vore att öka stödet för t.ex. unga kvinnor som blir gravida och gör abort för att de inte har råd att föda sitt barn. Stödinsatser vore inte bara ekonomiskt bistånd utan även möjligheter att studera halvtid så att det inte är en katastrof att behöva välja mellan att skaffa sig en utbildning och föda barn.

  Jag kan f.ö. berätta för dig att det inte alls är ovanligt att ångra abort eller få psykiska problem efteråt. Och det är även ganska vanligt att man får ångest flera år efteråt, inte nödvändigtvis precis efter aborten. Kolla länken:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/abort-ger-ofta-langvarig-angest_487109.svd • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-28 |

  Jag menade inte att du sa det, utan att det är en direkt konsekvens av att inte ha fri abort.  Jag håller med om att stöd för de som behöver det hade varit bra, så att man inte behöver välja mellan att bli en fattig ensamstående mamma eller att göra abort och få det bättre, givetvis så borde det finnas hjälp för att de som vill behålla sitt barn ska få möjlighet att göra så. Det och att samhället och skolan blir bättre på att informera om säkert sex och att vi får bättre sexualundervisning i skolorna.  Jag vet att det är folk som får problem efter en abort och att det finns de som mår dåligt, självklart så är det väldigt tråkigt att det blir så, därför är det viktigt att man känner att man verkligen har möjligheten och att man jobbar aktivt för att förebygga oönskade graviditeter. • Anki säger:

  2010-08-28 | Bloggadress: http://cirkusanki.blogg.se/

  Det finns väl ytterst få svenska kvinnor idag som med tårarna rinnande tvingar sig själv till abort på grund av ekonomiska skäl? Snarare tycker jag att "problemet" är det motsatta, folk som inte ens är kapabla att ta hand om sig själva skaffar barn, gärna i unga år och helst flera på raken.  Under min studietid träffade jag ett flertal ensamstående unga kvinnor med småbarn som pluggade, det finns redan massor med alternativ på både halvtid, kvartsfart och distans på massor av utbildningar så det är inget problem för den som verkligen vill att pussla ihop det. Att studera under småbarnsåren är dessutom tidsmässigt smart eftersom man oftast kan planera sitt pluggande och det är många lektioner och föreläsningar som är frivilliga.  Barn kräver både tid och pengar, och det bör man vara beredd på när bestämmer sig för att föda ett. Det är lika för alla och är man inte kapabel att ta det ansvaret så bör man fundera på om man verkligen är lämplig som förälder.  Att man sätter sig sig själv framför en icke önskad ofödd varelse är inte speciellt konstigt heller, det har kvinnor i alla tider gjort, då med mer eller mindre lyckade resultat varför vi ska vara tacksamma över att vi har möjligheten att välja lagliga aborter som utförs av kunnig personal under kontrollerade former. Det är naturligtvis tragiskt att en del kvinnor mår dåligt efteråt, men det är långt ifrån alla som gör det. Tyvärr innebär inte en barnafödsel per automatik ett lyckligt slut för alla inblandade. Sociala/mentala/hälsorelaterade problem, bortadopterade barn, fosterhem, trassliga släktförbindelser med mera är i alla fall enligt mig inte bättre alternativ än det egoistiska beslutet att abortera ett oönskat barn.  Det ultimata vore ju naturligtvis att inga oönskade barn blev till överhuvudtaget, men det är tyvärr en utopi. • magdalena säger:

  2010-08-29 |

  Det är klart att det redan finns många starka ensamstående mödrar som studerar. Men Anki: ditt inlägg luktar lite elitism tyvärr. Om man tex går på gymnasiet och blir gravid, rekommendar skolsköterskan nästan automatiskt att man gör abort - visst man är ung, man har ännu ingen egen inkomst, man är känslomässigt inte så stabil än - men man borde ändå få en fair chans att föda och ta hand om sitt barn! Det krävs ett bättre skyddsnät i samhället så att även "svaga" föräldrar får chans att bli föräldrar.

  Och barnet borde också också en rätt till att få födas - även om det inte "per automatik [blir] ett lyckligt slut för alla inblandade." Livet garanterar inte lycka, men det är ändå ett liv där man ibland kan vara det...

  Och det finns inget lyckligare ögonblick än när man håller sitt barn i famnen för första gången, tro mig, även om det var "oönskat" från början. • Rafael säger:

  2010-08-30 |

  Anna Kaagaard Kristensen, jag tycker inte dina argument har blivit bättre.  ”jag skulle aldrig elda bilar, men om någon annan hade gjort det så hade jag ryckt på axlarna åt det.”

  Ok, du önskar, det inte eller gör det inte, men du rycker axlarna åt att någon bryter mot någons demokratiska rätt till yttrandefrihet genom att bränna upp dennes bilar. Att visa autentiska bilder är alltså fanatiskt och ”fel”, men att vara likgiltig mot angrepp mot den dyrbara yttrandefriheten är alltså helt sunt enligt dig.  ”Jag tycker att det är smaklöst, jag tycker att det är skitäckligt med blod och sånt kroppsrelaterat över huvudtaget, det är inte direkt så att jag skulle njuta av att se en dokumentär om operationer eller barn födsel, det finns fler än jag som känner så”  Det är klart du tycker bilderna är skitäckliga, de visar ju en äcklig verklighet, det brutala dödandet av oskyldiga ofödda människor. Det vore konstigt om du inte reagerade, och det är just därför bilderna bör visas, de visar hur fel abort är.  ”Så vitt jag vet så kan foster som är åtta, nio eller sex-sju månader för den delen leva utan för livmodern.”  Så kriteriet för huruvida man ska få döda ett barn är det om det kan leva utanför livmorden? Hur kan det ens vara etiskt relevant? Det betyder också att rätten till liv då är olika i olika länder, och olika vid olika tidpunkter eftersom teknologin för att hjälpa barn att överleva utanför livmodern är beroende på den teknologiska utvecklingen. Hur kan man ha en sådant uppenbart absurd kriterium för ett så viktigt sak som människoliv?  ”Står det mellan att rädda ett åtta månaders foster eller modern som bär på fostret så är det självklart för mig att rädda modern.”  Vad jag vet så är det få om ens någon förespråkare för de oföddas rätt till liv som anser att deras rätt till liv väger tyngre än de som redan födda. En avvägning måste i extrema fall ske, men de allra allra flesta aborter är inte i valet mellan barnet och modern.  ”Oavsett vad man definierar som liv så tycker jag att det är helt sjukt att tvinga kvinnor att föda barn som de inte vill ha, snacka om brist på sympati och empati, både för föräldrarna och barnet.”  Nej det som är sjukt och som verkligen saknar brist på sympati och empati är att anse det rätt döda en annan människa bara för att den är mindre och befinner sig i en livmoder. Ingen vettig person anser det empatisk att döda någon annan människa. Dessutom visar studier att även de som utför abort mår dåligt, så abort är dåligt för alla. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-30 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Rafael Självklart så tycker du inte att mina argument är bra, dugliga nog tycker du nog först att de är när jag börjar hålla med dig.  Sen måste du begripa att jag inte betraktar abort av ett ofött foster som "dödande av en annan människa" Jag tycker att kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar är viktigare att värna om än ett fosters rätt att födas. Alla kvinnor mår inte psykiskt dåligt av en abort, jag känner kvinnor som har gjort abort, vissa fler än en och de säger att de är nöjda med sitt beslut. Skulle olyckan vara framme och jag skulle bli gravid så skulle jag göra abort, jag vill inte ha fler barn, det skulle göra att jag skulle bli tvungen att ändra mitt liv och mina planer ganska ordentligt och det är saker som jag inte är beredd att offra för en cellklump. De där bilderna berör mig inte, jag får ingen aha-upplevelse och börjar tycka att abort är fel, jag tycker att blod är äckligt that´s it.  Jag tycker att det fungerar bra med de lagarna kring abort som finns i dag fungerar bra, däremot så tycker jag inte att folk ska behöva känna sig pressade till abort på grund av ekonomi, utbildning, ålder eller andra omständigheter, de som vill behålla sitt barn ska också få hjälp så att de kan göra det.  Tycker du att det är humant att en kvinna ska tvingas att föda ett barn hon inte vill ha? Ett barn som är ett resultat av en våldtäkt? Ska en 13-åring bli tvingad att bli mamma? Tror du att det ligger i barnets bästa intresse att födas in i en familj där det är oönskat, eller som kanske inte klarar av att ta hand om barnet på grund av tex alkohol eller drog problematik?

 • Rafael säger:

  2010-09-02 |

  Anna Kaagaard Kristensen, du har fel på alla punkter.  "Självklart så tycker du inte att mina argument är bra, dugliga nog tycker du nog först att de är när jag börjar hålla med dig.”  Nej det är inte för att någon håller med mig jag anser att deras argument är bra, utan huruvida de följer principerna för korrekt argumentering, och dina ”argument” följer inte på långa vägar de principerna.  'Sen måste du begripa att jag inte betraktar abort av ett ofött foster som "dödande av en annan människa" Jag tycker att kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar är viktigare att värna om än ett fosters rätt att födas. . . det är saker som jag inte är beredd att offra för en cellklump. De där bilderna berör mig inte, jag får ingen aha-upplevelse och börjar tycka att abort är fel, jag tycker att blod är äckligt that´s it.'  Nej det är klart att du inte betraktar ofödda foster som små människor, det är ju det som egentligen avgör frågan. Är de människor är ju rätten att bestämma över sin kropp ganska underordnad. Men de som är emot de oföddas rätt till liv har aldrig mig veterligen visat att ofödda personer (inom ett visst datum) faller utanför ramen för att räknas som människa. Varje försök att göra så har visat sig också leda till att nyfödda bebisar eller handikappade, osv också saknar människovärde. Att påstå att det är en cellklump är lika löjligt som att påstå att ett fött barn eller vuxen är en ”cellklump” naturligtvis är allt biologisk liv i en mening cellklumpar. Så länge man inte bevisat att just ofödda foster inte av någon mystisk anledning har människovärde bär man en stor skuld för att förespråka det dödande som fortgår. Att du kan se bilderna och inte förstår att abort innebär dödandet av en liten människa kanske säger mer om hur förhärdad du är? Du tycker blod är äckligt men att blodet kommer från en söndertrasad liten människa tycker du inte är äckligt?  ”Jag tycker att det fungerar bra med de lagarna kring abort som finns i dag fungerar bra, däremot så tycker jag inte att folk ska behöva känna sig pressade till abort på grund av ekonomi, utbildning, ålder eller andra omständigheter, de som vill behålla sitt barn ska också få hjälp så att de kan göra det.”  Men många, många vittnar om att de känner sig pressade till abort. Låt oss då säga att: abortförespråkare borde jobba mer med att få alla oönskade graviditeter att bli önskade istället för att motarbeta dem också vill ändra attityden till de ofödda, samt arbeta för att ingen ska känna sig pressad att göra abort.  ”Tycker du att det är humant att en kvinna ska tvingas att föda ett barn hon inte vill ha? Ett barn som är ett resultat av en våldtäkt? Ska en 13-åring bli tvingad att bli mamma? Tror du att det ligger i barnets bästa intresse att födas in i en familj där det är oönskat, eller som kanske inte klarar av att ta hand om barnet på grund av tex alkohol eller drog problematik?”  Här är ett bra exempel på dina logiska fel.

  (1) Falska generaliseringar (de allra, flesta aborter sker INTE pga våldtäkt, låg ålder, alkohol, drog problematik.

  (2)Bortseende från alternativen ( Du bortser ifrån att samhället istället för att döda fostret bör bekosta stöd och hjälp till 13 åringen, där det är oönskat, eller alkholproblem finns.)

  (3)Cirkelresonemang: Här gör du det grövsta felet som allas-rätt-till-liv-motståndarna ofta gör. Du förutsätter det som ska bevisas, nämligen att ofödda inte har människovärde. För hur kan det någonsin ligga i barnets intresse att bli mördat? Skulle du resonera likadant om det gällde ett fött barn? Skulle du då förespråka dödshjälp? På vilka grunder bör man anse att de ofödda inte har ska räknas som människor?! Varför anser du då att barn är människor?

  Hela din världsbild är cynisk och egoistisk, istället för att förespråka ett samhälle där alla människors har rätt till liv (även oföddas) anser du att barn är mindre viktiga än, som du säger, ”mitt liv och mina planer”. Och du gnäller när några visar bilder på en hemsk verklighet. Tänk om. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-09-02 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Rafael Hade jag velat gå en kurs i retorik och diskussionsteknik så hade jag gjort det, du får gärna bemöta det jag skriver, men jag är faktiskt inte intresserad av att du ska sitta och betygsätta mina argument.  Jag tycker fortfarande att kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp är viktigare än ett fosters rätt att födas, du hugger på allt annat som jag skriver, men det har du tydligen inget att säga om? Tycker du att det är rimligt att en kvinna ska tvingas att vara gravid i 9 månader, med alla fysiska påfrestningar och kroppsförändringar och allt vad det innebär och dessutom tvingas att föda ett barn som hon inte vill ha? Är det rimligt tycker du?  När jag var gravid så blev jag så sjuk att jag höll på att dö, min son föddes för tidigt (han var kvar på sjukhuset i 3 veckor efteråt) och jag fick göra akutkejsarsnitt, det tog månader innan jag var återställd fysiskt och psykiskt, det är risker man tar när man är gravid, är det rättvist att kvinnor ska tvingas till att ta risken att liknande saker händer dem, fast att de inte ens vill ha barn? Är det jämställdhet? En man kan bara vända ryggen till, betala en dryg tusing i månaden och sen är han fri.  Sen måste du förstå : Jag tycker att det är fel att det finns kvinnor som känner sig pressade till abort, ingen, absolut ingen ska behöva bli pressad till ett sådant beslut och jag tycker att det är viktigt att de som vill behålla sina barn ska få all hjälp och det stöd de behöver.  1: Det vet jag redan, men man bör ha i åtanke att det förekommer.  2: De som behöver och vill ha hjälp bör få det och de som inte vill ha det ska ha möjligheten till abort. Du glömmer en ganska viktig sak när det kommer till missbruksproblem, vad tror du händer med ett foster som har blivit utsatt för narkotika och/eller alkohol under graviditeten?  3: Jag anser att barn är människor och att de har samma människovärde som alla andra människor, jag ser helt enkelt inte ett foster som en person med rättigheter som ska trumfa över den kvinnans rättigheter som bär på fostret.

  Sen finns det faktiskt fall där jag kan tycka att dödshjälp kan vara mer humant, förutsatt att personen själv vill det.  "Hela din världsbild är cynisk och egoistisk, istället för att förespråka ett samhälle där alla människors har rätt till liv (även oföddas) anser du att barn är mindre viktiga än, som du säger, ”mitt liv och mina planer”. Och du gnäller när några visar bilder på en hemsk verklighet. Tänk om. "  Du får tycka vad du vill om min världsbild. Vadå tänk om? Så min världsbild blir först korrekt enligt dig när jag börjar hålla med dig? Jävligt underligt resonemang.

 • Rafael säger:

  2010-09-16 |

  Anna, det är svårt att inte ”betygsätta” dina argument då de är så uppenbart dåliga.  ”Jag tycker fortfarande att kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp är viktigare än ett fosters rätt att födas, du hugger på allt annat som jag skriver, men det har du tydligen inget att säga om?”  Jo det är just det jag har sagt någonting om hela tiden. Du resonerar hela tiden i en cirkel och förutsätter att de ofödda inte ska räknas som människor. Ingen skulle anse att en siamesisk tvilling har rätt att döda den andre med samma motivering. Alltså, ditt argument förutsätter det som ska bevisas. Vi anser inte att andra intressen och rättigheter väger tyngre än värdet av människoliv i andra fall, varför göra det bara för att en individ ännu inte hunnit födas?  ”Tycker du att det är rimligt att en kvinna ska tvingas att vara gravid i 9 månader, med alla fysiska påfrestningar och kroppsförändringar och allt vad det innebär och dessutom tvingas att föda ett barn som hon inte vill ha? Är det rimligt tycker du?”  Ja det tycker jag, av flera skäl. 1. Eftersom ett människoliv väger tyngre än de andra övervägande du nämner, 2. Kvinnan som gör abort mår ofta sämre av aborten än av att föda sitt barn i det långa loppet, 3. Hon har (med få undantag såsom vid våldtäkt) utfört den handling som har som naturlig konsekvens att ge upphov till barn och bör därför acceptera det som är den naturliga konsekvensen av handlingen. De allra flesta accepterar och älskar sitt barn även om de inte kände så under graviditeten.  ”När jag var gravid så blev jag så sjuk att jag höll på att dö, min son föddes för tidigt (han var kvar på sjukhuset i 3 veckor efteråt) och jag fick göra akutkejsarsnitt, det tog månader innan jag var återställd fysiskt och psykiskt, det är risker man tar när man är gravid, är det rättvist att kvinnor ska tvingas till att ta risken att liknande saker händer dem, fast att de inte ens vill ha barn? Är det jämställdhet? En man kan bara vända ryggen till, betala en dryg tusing i månaden och sen är han fri.”  Nej det är inte rättvist att mannen kan komma undan så lindrigt och att allt ansvar hamnar på kvinnan. Men orättvisan blir inte mindre av att man mördar en oskyldig tredje part som inte rår för någonting av det du nämner. Snarare tvärtom, orättvisan öka eftersom en helt oskyldig individ blir bragd om livet.  ”Sen måste du förstå : Jag tycker att det är fel att det finns kvinnor som känner sig pressade till abort, ingen, absolut ingen ska behöva bli pressad till ett sådant beslut och jag tycker att det är viktigt att de som vill behålla sina barn ska få all hjälp och det stöd de behöver.”  Vad bra, då är vi överrens om något i alla fall.  ”De som behöver och vill ha hjälp bör få det och de som inte vill ha det ska ha möjligheten till abort. Du glömmer en ganska viktig sak när det kommer till missbruksproblem, vad tror du händer med ett foster som har blivit utsatt för narkotika och/eller alkohol under graviditeten? ”  Vad som händer är att fostret riskerar att bli skadat vilket är hemskt, men blir det mindre hemskt av att mörda det? Skulle du resonera likadant om ett barn var skadat av droger, att det är rätt med infanticid?  ”Jag anser att barn är människor och att de har samma människovärde som alla andra människor, jag ser helt enkelt inte ett foster som en person med rättigheter som ska trumfa över den kvinnans rättigheter som bär på fostret.”  På vilka grunder anser du att en individ är en person med rättigheter efter födelsen, men inte före födelsen?  ”Sen finns det faktiskt fall där jag kan tycka att dödshjälp kan vara mer humant, förutsatt att personen själv vill det.”  Ja, det är precis vad som är väntat, när det är ok att mörda en individ i livets början, varför inte i livets slut? Och det värsta är att man motiverar det med att det är så ”humant” Precis på samma sätt motiverade också nazisterna sitt mördande ibland. Varför inte också avliva utvecklingsstörda och handikappade? Är inte det också mera ”humant”? De är ju en belastning för sin omgivning. De uttrycker kanske förvisso inte en sådan vilja, men å andra sidan gör inte heller de ofödda det. Förlorar man respekten för människoliv i någon form så tappar man respekten för allt liv för om människovärdet blir relativt så kan det alltid motiveras att det inte är värt att leva given någon annans intressen.  ”Du får tycka vad du vill om min världsbild. Vadå tänk om? Så min världsbild blir först korrekt enligt dig när jag börjar hålla med dig? Jävligt underligt resonemang.”  Det var inget underligt resonemang, eftersom det inte var ett resonemang alls, det var en uppmaning. Tydligen utan framgång. • EnEvighet7 säger:

  2010-09-20 | Bloggadress: http://www.youtube.com/user/enevighet17

  Vad är detta om inte en liten människa? Det är verkligen helt sjukt att vi har fri abort ända upp till vecka 18/22. Se på klippet och avgör själva!  http://www.youtube.com/watch?v=XyLOHhEwuVg  Det är en sak att inte vilja förespråka ett totalt abortförbud, men varför ska foster inte ha några som helst rättigheter? • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-09-20 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Rafael Eftersom att det verkar vara komplett omöjligt för dig att acceptera att jag inte resonerar som dig när det kommer till vad som är liv och vilka rättigheter ett foster ska och inte ska ha så är hela diskussionen ganska meningslös.  Jag accepterar att du inte tycker som mig, givetvis så håller jag inte med dig bara för det, men jag accepterar och respekterar att du har din åsikt och att du brinner för det som du tror på, men jag kommer aldrig att hålla med dig. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-09-20 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  EnEvighet7 Vi har fri abort till vecka 18 efter det är det bara tillåtet av speciella skäl.  Om man inte har fri abort och inte förbjuder abort, vad är mellantinget? och vilka rättigheter ska ett foster ha? Hur ska det fungera?
Kommentera inlägget här: