Jag behöver inte tro

Jag har tänkt på det där med att religiösa blir bättre människor, upplever mirakel och ser världen ur ett mer magiskt (vidskepligt) perspektiv än dem som inte tror. Jag tycker faktiskt att det är det som är det fina med att inte tro. Solen går upp varje morgon och ned varje kväll, det blir höst, vinter, vår och sommar, fåglar flyger och kameler gör det inte. Jag behöver ingen gud eller någon religion för att se att inse att det är fantastiskt fascinerande att allt faktiskt fungerar och hänger ihop. För den som är intresserad så finns det förklaringar till det mesta, jag behöver inte tro. Jag kan få veta, det om något är väl fantastiskt.

Det finns så många "naturliga mirakel" att jag känner att gud är överflödig. Det finns människor som är goda och vänliga mot andra för att de finner tillfredsställelse i att vara goda människor, fåglar flyger till Afrika och tillbaka, man kan plantera mat i en kruka, vatten kommer ur kranen, internet ska vi inte ens tala om, det om något är väl ändå fantastiskt fascinerande, vi kan kommunicera och träffa på fantastiska människor som vi aldrig skulle ha stött på annars, lära oss allehanda nödvändiga och onödvändiga saker. Vi kan bota sjukdomar och medicinera bort åkommor som borde ta död på oss, solen värmer sjöar som blir till vattenånga som i sin tur kommer att regna eller snöa ned igen.

Gud eller ingen gud, jorden kommer fortsätta att snurra ändå, det tycker jag är fantastiskt.


Hur tänker du? Tror du eller tror du inte på gud?

Kommentarer

 • Tess säger:

  2010-08-11 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Vilket bra inlägg! *trycker på gilla på bloglovin'* När någon frågat mig eller om jag berättat att jag inte tror så brukar reaktionen ofta vara "men då tycker du att allt är till ingen nytta då, allt är hopplöst". Det är inte alls på det viset! Att folk inte kan inse att man kan se det vackra och njuta av livet utan att vara troende :-) • Nikita säger:

  2010-08-12 | Bloggadress: http://nikitaistheshit.blogg.se/

  Jag kan verka mycket.. Hm.. Hittar inte ordet.. Dumförklarande (!) till människor som tror när jag säger att människor som tror på gud har tappat tilliten till det lilla.  Med det menar jag givetvis inget illa, men att någon allsmäktig sorts ikon som vakar över oss skall vara anledning till att stiga upp på morgonen och omfamna den tråkiga vardagen är... "Dåligt". Fine om du känner att Gud och Jesus och hela gänget gjort ditt liv rikare så är det bra, men VARFÖR har dessa karaktärer gjort ditt liv rikare? Inte en enda präst, konfirmand eller annan religös person har kunnat svara på denna fråga på ett sakligt vis. • Lizzy säger:

  2010-08-12 | Bloggadress: http://lizzey.blogg.se/

  Det är precis därför jag tror att människor har en religiös tro. De har ett behov av att tro på något större, alternativt av enkla "sanningar".

  Det betyder inte att jag är emot att människor är religiösa, jag tror faktiskt att vissa behöver det för att orka med livet. Och då är det ju bra att de har det. • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-12 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  EXAKT sådär känner jag också. Gud är fullständigt överflödig.
Kommentera inlägget här: