Bli besviken, om och om igen

Wendela listar pinsamma tips på hur man ska behålla "glöden" i förhållandet. Förlåt alltså, men om man är i behov av en sådan lista, då har man fan problem. Livet är ingen romantisk komedi och det kommer det aldrig att bli heller. Jag kan liksom se framför mig hur det är upplagt för besvikelse "i kväll så ska jag göra saker från listan" sen tappar man tulpanvasen i golvet, ungen klirrar ena kristallglaset och sambon kommer hem och är på dåligt humör. Shit happens, sånt är livet. Inte mer med det.

Jag tror inte på konstlad romantik, det är bajsnödigt och pinsamt.
Romantik ser jag som en verklighetsflykt, det mesta som folk listar som romantiskt är sådant som inte bara händer, det är situationer och tillfällen som skapas.
Jag gillar spontanitet, tillfällen som är vardagliga men som bara råkar bli speciella. Jag och Rodde brukar spendera våra kvällar med att glo på tv serier, att jag kan komma på att jag tycker att tv-seren är ganska kass, men att jag ändå tycker att det är trevligt bara för att jag får vara med Rodde, det betyder mer för mig än, rosor, hemliga hångelplatser eller att sno sportbilagan och utpressa med sex för att ge tillbaka den (japp det står med på listan).Kommentarer

 • Fia säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://lusth.org

  Jag läste nyss det där också och funderade på om jag skulle ge mig på och blogga om det. Jag tror faktiskt att jag ska göra det men det får bli senare i så fall. Ska åka neråt i landet strax, närmare bestämt Falkenberg så det får bli ikväll eller nått sånt. :) Men jag håller med dig. Tänk dig snubbens min när man kommer där med rakhyveln i handen och tänker raka han lite sådär sensuellt. Då lär jag få jaga han genom lägenheten med den jävla hyveln för jag lär ju inte få försöka...  Nä vardagsromantik är bättre. • Anki säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://cirkusanki.blogg.se/

  Ja herregud, det var nog det töntigaste jag läst! Tycker att Terri Herrera skrev en bra krönika som sammanfattar mina spontana tankar om det hela, att antingen är man en sån som hånglar upp sin partner i hissen, eller så är man inte det.  Jag tycker det är mysigt att duka riktigt fint ibland och att hitta på något "lite extra", men det kommer ju spontant och det uppskattas av oss båda just därför. :) • LADY DAHMER säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://ladydahmer.blogg.se/

  nej jag håller inte med! (nu har jag inte läst tipsen och de är säkert urusla men...) jag tycker det är jättemysigt och fint med planerad romantik.  När den ena parten har ansträngt sig och tänkt till för att fixa nåt kul eller mysigt för den andra. Sånt får mig att känna mig väldigt uppskattad och själv tycker jag om att göra detsamma (och maken blir alltid superglad).  vi gör även spontana saker, men det ena utesluter ju inte det andra. • LADY DAHMER säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://ladydahmer.blogg.se/

  och vissa ÄR ju faktiskt i behov av tips! Och vissa HAR ju problem. det är lätt att man glömmer bort varandra och låter relationen lida när vardagen tar överhanden. Att då planera in romantik eller sex eller vad det nu må vara är ju tusen gånger vettigare än att bara låta allt gå åt pipan. • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Jag läste också den där artikeln och kände ungefär likadant. Jag hann inte ens läsa hela listan innan jag lessnade och surfade vidare.  Jag är inte mycket för saker som ska pressas fram. Det gör ju iofs att jag blir en bitterfitta ibland och tänker att livet blir nog inte blir roligare än så här. Man kanske hade mått bättre om man inte var så jävla cynisk alltid =)

 • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  LADY DAHMER Självklart så är det bra att jobba på sina problem och vissa behöver hjälp, men jag tycker att det är ganska tramsigt. Jag vet att många gillar konstlad romantik (de flesta gör det säkert) men jag får rysningar av det.  Sandra af Munkakvarn jag trivs ganska bra med min cynism :) Jag vill inte låta mig svepas iväg av en massa trams. Jag ser hellre saker för vad det verkligen är, det kanske är lite bittert ibland, men oftast är det sanningen. Det blir oftast inte bättre än så här. • Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://bloggande.ninaruthstrom.se

  Å ena sidan håller jag med dej. Det här med konstlad romantik blir ofta för mkt.

  Men någon enstaka gång IBLAND hade inte varit så dumt med lite presenter eller blommor • Sandra af Munkakvarn säger:

  2010-08-06 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Anna: Sant. Även om det inte är så gynnsamt för humöret så känns det ändå som sanningshalten i livet väger tyngre än inbillad lycka, hur tragiskt det än är. • Henrik säger:

  2010-08-07 |

  Sjukt kul rubrik på ditt inlägg! YIHAA!
Kommentera inlägget här: