Barn har kläckt ägg

Kategori: Oskar

För några dagar sedan så pratade jag och Oskar om hur barn blir till, jag försökte att vara pedagogisk och förklara så att han skulle förstå.

Hans enda kommentar efter var "Yeah! Jag har kläckt ett ägg!".

Gammal mobilbild, Oskar 3 år

Vid det här laget har väl varenda människa i sverige som har tillgång till internet sett SDs valfilm

Kategori: Samhälle

Vid det här laget har väl varenda människa i Sverige som har tillgång till internet sett SDs valfilm, filmen där gamla stackars mormor blir omsprungen av en massa läskiga muslimer i burka. Jag tycker att det är lite roligt att det ofta låter som att det är etniska svenskar som är offer för invandringen och den kassa integrationen, de största offren är nog invandrarna själva. Där jag bor är det ganska vanligt att mannen i familjen kan tala svenska helt ok, han jobbar och kommer ut i samhället, kvinnan är hemmafru och talar ingen eller dålig svenska, vissa av de äldre kvinnorna kan inte ens läsa vårt skriftspråk (det vet jag för att jag har hjälpt några stycken i mataffären och berättat när mjölken går ut, eller hur mycket olika saker kostar och liknande). Kan du tänka dig själv hur det måste vara att leva i ett land där du inte kan språket och vara beroende av din partner?

Vi är så jävla gnälliga i Sverige, många får det att låta som att vi lever i total misär, som att vi är fattiga, arbetslösa och har det allmänt svårt, givetvis är allt invandringens fel också (den ultimata favoriten är ju som sagt att skylla på muslimer). Så jävla svårt har vi det inte, vi är gnälliga och otacksamma.

Självklart så finns det saker som skulle kunna bli bättre, att ta en massa människor som talar dålig svenska, är arbetslösa i större utsträckning än vanliga medelsvenssons och är uppvuxna i andra kulturer och låta dem packas på hög är knappast det ultimata. Jag tycker att det är ganska självklart att man ska förstå och kunna tala språket i det land man lever i, i alla fall hjälpligt. Inte för min eller din skull, utan för sin egen skull. Det ska inte vara ok att det finns människor år 2010 i Sverige som inte kan skriva, läsa eller tala svenska. Det kan inte vara ok att vissa är helt beroende av andra medlemmar i sin familj för att kunna tala för sig själva, det är inte frihet.

Men hur utsatta är etniska svenska egentligen? Jag går i alla fall inte runt och ser mig över axeln efter mörka män med mustasch, gör man det så finns det medicin man kan få emot det. Invandrare ska ju vara överrepresenterade i brottsstatistiken (då räknas även invandrade nordbor in som invandrare) men en sak som folk glömmer är att invandrare även är en av de grupperna som har högre sannolikhet att utsättas för brott.

Jag skulle gissa på att många av SDs väljare är låginkomsttagare, lågutbildade och arbetslösa (och en hel del obildade bondlurkar), och nu vill de ha någon eller något att skylla på.

brottsförebyggande rådets hemsida står det "Brå har mätt 10 000 elevers attityder till muslimer, judar och homosexuella. Undersökningen visar att det finns en mindre grupp elever som kan betecknas som starkt intoleranta mot de olika minoriteterna och även som klart invandrarfientligt inställda. Den mest intoleranta gruppen kännetecknas bland annat av att den till övervägande del består av pojkar och att individerna i den oftare än andra har föräldrar med arbetaryrken, problem i skolan, brottsbelastade kamrater, en manschauvinistisk attityd och upplever en högre grad av utanförskap i samhället. En majoritet av de mest intoleranta eleverna uttrycker också sympati för extremnationalistiska partier."

De ungdomar som gnäller mest om problemen med invandring och är mest negativa inför andra etniciteter är alltså typiska lågklassare med sociala problem (alla som kunde gissa det räcker upp en hand!) Låter lite som brås beskrivning på vilken typ av människor som gör sig en karriär inom lagbryteri.

Hur roligt är det egentligen att betala pengar för att ge sitt barn något som han eller hon bara vill ha för att passa in och se ut som alla andra?

Kategori: Tankar & funderingar

Snart ska jag, Rodde och Oskar åka till skärholman och köpa en ryggsäck till Oskar. Jag tänkte att vi skulle undvika hello kitty, prinsessor, spindelmannen och disney cars. Jag vill att han ska hitta en väska som han tycker om, inte bara en som gör honom till ytterligare ett får i skocken. Det är dumt att redan som liten lära sig att hänga med i hetsen att ha det som alla andra har, hur roligt är det egentligen att betala pengar för att ge sitt barn något som han eller hon bara vill ha för att passa in och se ut som alla andra?

Jag vill att han ska ha en väska som HAN gillar, som han har valt för att han tycker att den är fin och för att den ska göra honom glad.
Jag tror inte att man i längden blir glad av att lägga sitt krut på att vara en i flocken, jag tror på att man blir gladast av att vara sig själv, att välja själv och att vara medveten om varför man väljer som man gör. Hellre lyckligt vetandes (med möjlighet att jobba på det) än lyckligt ovetandes (och inte kunna göra ett skit åt det).

Mitt barn har verkligen seriösa problem med...

Kategori: Oskar

folkpartiet. Idag kom han ut på balkongen med en sönerriven reklamlapp och sa "Det här är skit! Det är skit!" han vet inte ens vad det är han ogillar, han bara gör det. Sen har han skapat sig en prinsesskrona, av sönderklippta post-its.Om Oskar hade fått rösta...

Kategori: Oskar

Oskar gillar inte folkpartiet, han pekade på deras valaffischer i skärholmen och sa "Dom är skit!" sen pekade jag på socialdemokraternas och frågade vad han tyckte om den, han svarade "Det är lika mycket skit".(givetvis så förstår han inte vad det var han kallade för skit. Lika bra att påpeka det så att ingen tror att jag försöker hjärntvätta honom)

"Man måste inse att abort innebär att man dödar ett litet outvecklat barn"

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag läser kommentarer under Terri Herrera Erikssons krönika om anti-abort lastbilarna (wendela) det är en sorglig röra av väldigt underliga resonemang.

En person menar att man är två om att göra barn, men kvinnan är alltid ensam om att göra abort. Jahapp så gör vi det lätt för oss, killar kan alltså alltid doppa den och sen vara fria från skuld. Om mannen är helt med på att göra abort, har varit med och tagit beslutet,  är det fortfarande kvinnan som är ensam och att göra abort? Samma sekund som mannen doppar den utan att sätta på hatten på det lilla huvudet så är han precis lika "skyldig".

En annan mupp skriver "Jag tycker det är bra att folk inser vad abort innebär så de därefter kan ta ett upplyst beslut. Man måste inse att abort innebär att man dödar ett litet outvecklat barn. Men det kan vara moraliskt korrekt i många fall. Men absolut inte som ett alternativ till preventivmedel!!" Men fortfarande!? Abort kan aldrig vara ett preventivmedel.

Sen används ordet mord för att beskriva aborter, "att döda" hade fungerat, men att  kalla det bord är att vara ute och cykla, som jag har skrivit förr "
Folk som gapar om att abort skulle vara mord är ännu mer dumma i huvudet, för mord är en juridisk term och i Sverige är det inte olagligt att göra abort så hela argumentet är helt off, vill man propagera för det då får man bege sig till någon avlägsen och underutvecklad plats här på jorden där abort faktiskt är mord." Tror du mig inte? Kolla själv på NE.

En tredje person skriver " Tycker inte att aborter är helt fel men Ju färre aborter desto bättre. Kvinnor måste helt klart ta ett större ansvar för att undvika aborter" När det diskuteras om män ska ha något att säga till om vid oönskade graviditeter så gapar de högt och ljudligt om hur jävla orättvist det är att kvinnan har sista ordet. Nu är det tydligen bara kvinnans ansvar att undvika att bli oönskat gravid. Livet måste vara lätt när man är snoppfödd, ansvaret för den egna personen kommer och går lite som man känner för det, tydligen.

Sen så förstår jag faktiskt inte resonemanget bakom "man borde inte få göra hur många aborter man vill, det borde finnas en gräns" ska vi tillåta typ 5 aborter och sedan tvinga kvinnan att behålla det 6:e barnet, det låter ju inte särskilt smart. Då har ju päronen redan bevisat att de inte ens förstår hur kondomer fungerar, fem gånger, vilka jäkla föräldrar de kommer att bli.


abortmotståndare borde jobba mer med att förebygga oönskade graviditeter istället för att motarbeta önskade aborter

Kategori: Sex & kroppsligt

Abortmotståndare är ju roliga, speciellt de som är lite lagom fanatiska. Nu har några av dem kört runt med lastbilar som är prydda med bilder på aborterade foster. Vilka stjärnor. Jag skrev faktiskt om det i min förra blogg att jag och en av mina kompisar hade sett abortmotståndare på stan med plakat med liknande bilder, då blev jag anklagad för att ljuga.

De vill ha upp "abortfrågan på dagordningen" som det så fint låter. Det är ungefär lita jävla intelligent som när en rasist vill ifrågasätta invandringspolitiken och drar igång diskussionen genom att gapa eller skriva "ut med alla jävla blattar" Ingen tar en på allvar efter att man har gjort ett totalt och fanatiskt arsle av sig själv. Någon krossade rutorna på en bil, synd att ingen satte eld på den.

De födda människornas rätt måste överträffa de oföddas, ofödda foster som inte kan leva utanför livmodern har ingen rätt och borde inte ha någon rätt. Riktigt lustigt är det också att köra runt och hävda att man värnar om ofödda barn, samtidigt som att man exponerar redan födda barn för bilder som kan ge dem mardrömmar i dagar efteråt, skickligt.

En av proffs-idioterna säger "Vi är inte ute efter att göra människor arga, men det är ett kvitto på att folk blir berörda. Förhoppningsvis funderar man på varför man blir arg i stället för att fortsätta vara upprörd" Jag blir irriterad, men inte berörd. Jag blir inte berörd för att jag är för abort, abortera på för all del, abort är bra. Irriterad blir jag för att det finns de som har gjort abort som kanske får det tryckt i ansiktet samma dag eller veckan efter, kanske är det någon som ångrar sig och mår dåligt, sen ska de få det tryckt i ansiktet, sjukt smaklöst, små barn som får se skiten.

Jag kanske ska protestera mot styckmord genom att åka runt i en lastbil med bilder på styckade människokroppar? Eller varför inte porrreklam i bolibompa? Döda och stycka en ko på t-centralen för att visa folk vart kött kommer ifrån? Lite jävla finess får man väl ändå ha.

"Nasrin Sjögren gjorde en abort vid tjugo års ålder, och det ångrar hon i dag. Hon är upprörd över hur unga gravida tjejer bemöts av vårdpersonal" Jahadu Nasrin, du kanske ska uppsöka en psykolog och bearbeta ditt trauma istället för att köra ned det i halsen på förbipasserande?

Precis som jag har skrivit förr så tycker jag att abortmotståndare borde jobba mer med att förebygga oönskade graviditeter istället för att motarbeta önskade aborter.

??

Kategori: Kommentarer


Jaha, vad synd.

Barn ska inte alltid få sin vilja igenom

Kategori: Om föräldrar & barn

En del människor som ställer sig tveksamma till att klä sina barn könsneutralt (eller positiva till att klä dem efter kön, smakfråga) tycker att barnen själva borde få välja sina kläder. Jag valde åt Oskar tills för ungefär för något år sedan, nu får han inte heller välja själv, men han får vara med och välja.  Han kan få komma med önskemål. Jag tycker kanske inte att det är helt vettigt att småbarnm ska få välja sina kläder helt själva, de förstår inte varför de väljer som de gör, de är påverkade av andra barn och vuxna, könsuppdelade barnklädesavdelningar uppmuntrar knappast den fria viljan och barn förstår inte vilka signaler som de sänder ut.

Som Lady Dahmer skrev "Ponera att min dotter ville klä sig som en hora. Borde jag tillåta det? Ja, ett extremexempel, men jag vill illustrera att barn inte ska ansvara för sådant de inte förstår konsekvenserna av" för så är det, barn förstår inte, och faktiskt, vuxna borde veta bättre än att lägga det ansvaret på barnen.

Om Oskar hade fått ta på sig vad han ville idag så hade han gått till dagis i förkorta byxor, gummistövlar och t-shirt utan jacka, det var vad han tänkte klä sig i idag. Eftersom att jag är vuxen och ansvarig för honom så är det mitt jobb att se till att han har ordentliga kläder, som passar i storlek, är hela och som passar årstiden. Jag köper inte allt till Oskar som han vill ha, har han 50 klädesplagg så kanske han har valt 10 av dem och jag säger nej till mycket som han pekar på. Jag säger oftast nej till spindelmannen prylar. Oskar har ALDRIG sett spindelmannen, han vet inte vem det är, vad han gör, han vet inget alls om spindelmannen. Det han vet är att en massa andra ungar i lekparken har spindelmannen på sina kläder, han vill vara likadan. När jag frågar varför han vill ha spindelmannen på kläderna så svarar han "för att dem andra har det på sina kläder". Jag uppmuntrar inte "passa in i flocken" beteende, någon sak kan han nog få men någon reklampelare för spindelmannen kommer han aldrig att bli. Han har däremot några saker med Disney cars, både leksaker och kläder, han har sett filmen och han var förtjust i det innan masshysterin utbröt, han har valt det själv.

Det är inget fel med att inspireras av andra och att vilja vara med, men jag vill ju att Oskar ska lära sig att man inte är tvungen att vika sig och kompromissa med vem man är och vad man tycker om för att få vara med.

Jag är konstnärligt handikappad

Kategori: Blogg

Jag vill göra en ny bloggdesign, jag vill göra en som är personlig men som ändå ser skaplig ut. Det är skitsvårt. Eller kodandet är inte så svårt (tack vare designa din blogg, i kombination med tur) men jag är inte så jävla bra på att göra en header. Eller rättare sagt, vet jag vad jag vill göra så löser jag det på något sätt, men jag har ingen fantasi, inga bra idéer jag gör och gör om, igen och igen och jag blir aldrig nöjd.

Någon som har några briljanta idéer? Eller någon idé alls?

Jag tror på att tillfälliga begränsningar leder till större frihet senare i livet

Kategori: Genus & jämställdhet

En del genusOmedvetna föräldrar är tröga i huvudet. På riktigt. De menar på att man hämmar barnens möjligheter och valfrihet genom att inte klä barnen könstypiskt. Jag tror på att begränsa barn, jag tror att tillfälliga begränsningar leder till större frihet senare i livet.

Genom att inte tillåta Oskar att se ut som en reklampelare för hm´s snoppavdelning just nu, tror jag kan ge honom något lite senare i livet. Det är en av alla saker som jag tror kommer att leda till att han kommer att få bra självkänsla, att han är värd att älskas precis som han är, att han inte måste vara en typisk snopp för att duga och att det viktigaste är att man själv är lycklig med vem man är. Begränsningar är nyttiga för barn. Genom att inte tillåtas att bara göra som alla andra och bara köpa hela konceptet så tror jag att han kommer att lära sig att tänka och reflektera över sin omgivning och de krav som finns och förhoppningsvis vara medveten om att han inte behöver leva upp till dem. Det finns massor av saker som Oskar inte får, han är begränsad.

Vilken typ av frihet leder könsnormerna med alla sina begränsningar till? Att bara låta sina barn vara pojkar eller flickor, istället för att få vara barn. Vad är tanken och pedagogiken bakom det beslutet? Är det ens ett beslut? Jag skulle snarare kalla det för ickebeslut, det är ett beslut att låta andra ta besluten åt en, de andra föräldrarna, de andra barnen och klädbutikerna beslutar vad för kläder (och allt som kommer med det) ditt barn ska ha (och lära sig). Det är lätt att peka finger och leta brister i andra människors tillvägagångssätt, beslut och engagemang, men ser du någonsin över ditt eget? Vad vill du lära ditt barn? Vilka värderingar är viktiga? Vilka fällor vill du undvika? Istället för att bara ranta på för att man känner sig attackerad av allt som är annorlunda så kanske det är bra att ta fem minuter och tänka över vad du vill åstadkomma och hur.

Varför har pojkar och flickor olika kläder och olika färger? Varför är det viktigt att poängtera vilket kön barnen är utav? Varför är det viktigt att män och kvinnor är varandras motpoler? Vad är det som kommer att hända om vi inte prackar på våra barn könsroller? Är det för din skull eller ditt barns skull som det är superviktigt att bibehålla den rådande ordningen? Varför är det upprörande att en flicka inte skulle få ha en klänning? Blir du lika upprörd om en pojke inte får lov till det? Varför skulle en kille i rosa bli mer könsförvirrad eller homosexuell av att kläs i rosa än en tjej? Tål att funderas på.

Som sagt, jag tror på att tillfälliga begränsningar i vissa fall leder till större frihet senare i livet.

Vissa barn är verkligen små skithögar

Kategori: Om föräldrar & barn

Vissa barn är verkligen små skithögar. Idag var vi i lekparken och så är det en unge som säger "där är man, vi mördar honom" på bajsadålig svenska och sen gick ena killen fram och retade och puttade honom. Jag blev asförbannad och skälde ut skithögen. Japp, jag skäller på en del av barnen här, skäller som i "vad i helvete tror du att du håller på med?!" jag har tröttnat på att vädja till ett samvete som inte finns och empati som aldrig har blivit inlärt. För vissa av barnen som bor här så tror jag att det är kört, de har ingen framtid, de är dåliga människor och har inget att ge. Men ta kan de, de tar glädjen och tryggheten från andra barn, de gör lek och roliga saker till obehag.

Killar är skithögarna oftast också, ibland är det någon tjej som hänger på, men inte ofta. Det värsta är att den lilla delen killar som faktiskt har lyckats bli fullfjädrade skithål i så pass tidig ålder smittar ned fler med sina jävla dumheter, de sprider den där äckliga, killiga, macho mobbing attityden till alla som själva inte vill bli offer. Vissa barn tycker jag verkligen inte om. Inte alls. Inte ens lite.

Vad jag sa och vad han hörde var inte samma sak

Kategori: Oskar

Jag har sådan föjävlig jälva hemsk huvudverk idag. Jag hade lovat Oskar att vi skulle åka till skärholmen så det gjorde vill.

Jag sa: Idag har jag ont i huvudet så jag orkar inte höra på jobbiga ljud, eller tjata eller bli arg.

Oskar hörde:
Idag har jag huvudverk så idag får du passa på att härja och göra störiga ljud, jag kommer inte att bli arg.

Jag har lyssnat på:

"lalalala laaaaa laaa"

"babababa ba lala"


Och så vidare med diverse (ganska falskklingande) melodier i timmar.

Jag fick precis den här kommentaren:

Kategori: Vardagligt

Oskar är smart han

Kategori: Oskar

Rodde gick in på oskars rum och vad hittade han där?

Rabattkuponger till McDonalds som Oskar har klippt ut och sparat, de låg där i en fin hög ovanpå hans böcker i fönsterkarmen.

Kul att någon läser det som brukar landa rakt i pappersinsamlingen.

När man gör något så borde ju frågorna vara "vad vill vi få för resultat?" och "om vi gör så här, vad leder det till?"

Kategori: Om föräldrar & barn

Anaiah skriver om viljan att få förskolepersonalen att engagera sig mer i saker som man tycker är viktigt (och som de faktiskt ska jobba med). Jag upplever det som att de ibland gör saker som tex då ska föreställa att arbeta med genus, saker som låter bra fast utan någon direkt tanke bakom egentligen. När man gör något så borde ju frågorna vara "vad vill vi få för resultat?" och "om vi gör så här, vad leder det till?" jag hakade upp mig lite på en sak som jag hörde på Oskars inskrivning i förskoleklassen, de försökte främja jämställdheten genom att gå kille-tjej på led när de var på utflykt. Jag skulle vilja påstå att de gör raka motsatsen, det är pinsamt uppenbart att det är att poängtera vilket kön barnen är utav. Dessutom så är det ju den gamla klassiska "använda tjejer som stoppkloss för att få killar att uppföra sig" strategin.

Jag tror på att hålla koll på läroplanen, vad de ska göra och sen fråga vad de gör, hur de gör och fråga vad tanken är bakom. Givetvis så ska man respektera att de är utbildade (i bästa fall) och vet vad de sysslar med, men vi lämnar våra barn till dem, flera timmar varje dag, varje vecka och vi betalar skatt som finansierar deras verksamhet så självklart har vi rätt att fråga och få veta hur de arbetar med barnen och hålla reda på att de håller sig inom de riktlinjer som finns. Jag tror inte att man ska vara rädd för att fråga och hålla koll på vad de gör, kontakten med föräldrarna är en del av deras jobb.

"Är du muslim"

Kategori: Samhälle

Jag och Oskar var ute i lekparken precis, strax innan vi ska gå in så säger Oskar till ett barn som han leker med ibland "du kanske kan komma på mitt kalas" ja, sådär som barn brukar säga. Pojken ropar tillbaka "är du muslim?" (??!) Oskar svarade att han inte är det och pojken ropar tillbaka "Då kommer jag inte". What the fuck?? Ungen som sa det är sju år.

Vad fan är det där om? Så jävla oförskämt, taskigt och ursäkta men, fanatiskt. Jag känner bara att jag blir jävligt besviken på hela världen, vad lär folk sina barn egentligen? Jag lär Oskar att alla ska få vara med, att man kan samsas även fast att man är olika och att man ska respektera att alla människor är olika, ser olika ut och tror på olika saker. Jag blir äcklad och förbannad över alla idiotiska föräldrar som lär sina barn att vara fördomsfulla idioter, ni handikappar era barn, ni gör era barn till mobbare och avskyvärda människor, varför vill man uppfostra ett inskränkt, fördomsfullt och socialhandikappat offer?

Det är allt ifrån religion, homofobi och rasism till vilken färg på tröjan man ska ha om man är kille eller tjej. Jag börjar undra om inte större delen av mänskligheten består av lallande idioter som inte kan tänka själv.

Bloggtips

Kategori: Blogg

En del av er har säkert läst det här förut, favorit i repris.

Jag tycker att alla som brukar följa min blogg borde skaffa
bloglovin' , det är faktiskt jätte bra att ha, speciellt om man följer flera bloggar. Man håller lätt reda på vilka inlägg man har läst, vilka inlägg man vill läsa osv. Det är enkelt att skapa ett konto också, det tar ungefär 2 minuter sen är man klar.

Jag har gjort en liten guide har så att ni ska se hur enkelt det är

Bloglovin' hittar du här

(glöm inte att prenumerera på min blogg)
bloglovin

Åh jag bara älskar....

Kategori: Tankar & funderingar

tvättäkta konspirationsteoretiker. de är för roliga. "svensk media lurar oss, de ljuger. De är kommunistsvin som vill hjärntvätta oss med lögner", "man kan inte lita på statistik och sånt, de vill bara få oss att tro att det är så sanningen ser ut" och liknande, det måste vara fantastiskt jobbigt att tro att hela universum konspirerar, luras och vill hjärntvätta en. Snacka om paranoia. Fast det verkar ganska praktiskt, jag menar, man kan ju avfärda all fakta som inte passar in i ens världsbild genom att hänvisa till konspirationsteorin, väldigt behändigt.

Som en smart person sade: På med foliehatten!

"SÅ MAN KAN KÖPA RÄTT FÄRG PÅ ALLT!!"

Kategori: Genus & jämställdhet

En ung tjej på FL är upprörd över att hon inte fick veta barnets kön på ultralhudet "SÅ MAN KAN KÖPA RÄTT FÄRG PÅ ALLT!!" (trådstartarens egna caps lock). Först ville jag skriva hur löjlig hon var, sen skrattade jag lite åt det och sen kom jag fram till att det var ganska sorgligt.

Vad fan, köp neutralt eller bland, hur länge har ett barn storlek 50 liksom, 1 månad? Två månader? det borde väl till och med den mest invanda könsfascisten kunna stå ut med? Vagn och lakan, ska de också vara könskodade? Man lär sig nya saker varje dag.
SÅ MAN KAN KÖPA RÄTT FÄRG PÅ ALLT!!

Svenska skolan är lätt utvecklingsstörd

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag tycker att det är lika förjävligt och vidrigt varenda gång jag läser artiklar som tyder på att vuxna människor inte tar på allvar när barn och ungdomar blir mobbade och kränkta i skolan. Är man lärare, rektor eller annan personal och vet om vad som pågår och skiter i det eller bara försöker lite halvdant att stoppa det som händer då är man ett oempatiskt arsel, en vidrig och dålig människa. Det finns inga bra ursäkter eller bortförklaringar till att tillåta att en annan människa, ett barn dessutom, ska behöva bli utsatta för att de som är ansvariga skiter i det. Det är förjävligt att man inte ska kunna känna sig trygg med att skicka sina barn till skolan. Svenska skolan är lätt utvecklingsstörd (alternativt en hel del av dem som jobbar i den). På papper händer det massor, i realiteten väldigt lite.

Att säga "vi har nolltollerans mot mobbing" eller "Vi jobbar mycket med att förebygga mobbing" är skitenkelt det är egentligen ganska ointressant, frågan är vad det innebär, hur förebyggs det, vilka åtgärder tas till när det händer? Det tycker jag är det väsentliga, Snacka kan ju alla. Mindre snack och mer verkstad behövs.
Jag är slarvig

Kategori: Oskar

Jag är slarvig. Jäg ställer saker överallt och strör grejer runt där jag vistas. Oskar har gått efter mig i två dagar och städat efter mig, väldigt underligt. Han var nyss ute här på balkongen där jag sitter och plockade in ett par glas, godispapper och kvitton "har ingen lärt dig ANNA att man ska kasta dem här i soporna!?" sa han och viftade med godispapper och kvittona i handen.

Det finns (avlägsna) gränser

Kategori: Oskar

Ibland så säger Oskar jätteroliga saker, helt sjuka och vrickade konstigheter som skulle bli skitbra blogginlägg, men jag kan inte använda det för att det är sånt som jag vet att jag själv inte hade uppskattat alls om min mamma har lagt ut om mig. Han sa en fin fin sak igår och jag ville sååå gärna lägga ut den för det var så Oskar och så knäppt, men jag ska inte.

Om du vet hur man bygger ett höghus uppifrån och sen ner, så vill jag gärna vet hur

Kategori: Personligt

Jag bor i en dålig och liten lägenhet, i ett dåligt område, lägenheten är ful och trasig och jag borde flytta härifrån. Det är synd om Oskar också, väldigt synd om honom. Om jag fick en femma för varje gång jag hörde det så skulle jag ha varit miljonär i dag. Alla är proffstyckare när de talar om någon annans liv.

Jag pluggar, jag ska utbilda mig och skaffa mig ett (riktigt) jobb, jag håller på att betala av gamla skulder, vi sparar pengar. Jag har inte fått något jobb, vi har haft kass ekonomi, Rodde har inte haft fast jobb och jag har i ärlighetens namn varit ganska lat också. Man måste liksom börja från grunden och jobba sig uppåt. Jag är rätt trött på alla tyckerier om vad jag borde göra, flytta, bo och i vilken ordning det borde göras. Jag lever gladeligen här i ett par år och blir klar med komvux, sparar pengar och betalar av alla mina skulder om det betyder att jag slipper att dras med skiten sen, då kan jag lämna det bakom mig och leva bättre sen.

Eftersom att vi bor i en 1,5:a (eller 2:a, beroende på hur man ser på saken) så är vår hyra ganska låg, skulle vi flytta till en större lägenhet någon annanstan så skulle vi få betala 2000-3000 mer i hyra och förmodligen mer el (för att inte tala om att det är svårt att planka på bussen, jag skulle alltså behöva ett busskort) alltså pratar vi om extra utgifter på tre-fyra tusenlappar, tusenlappar som förmodligen skulle komma från min ficka.

Jag tycker att det är intressant att det verkar vara många som tycker att det är en bra idé att dra på sig mer utgifter när man ligger efter med dem man redan har, att det är bättre knöla till sin ekonomi ännu mer istället för att orda upp det man har och sen avancera. Jag lever gärna lite fattigt, trasigt och sämre nu om det betyder att jag kan få det jag vill senare.Om jag har lärt mig fel så vill jag bli rättad

Kategori: Tankar & funderingar

Jag är bra på att tycka en massa saker, om nästan allt. Även fast att det kanske inte alltid är helt tydligt så skiter jag oftast blankt i om folk håller med eller inte. Däremot så blir jag jättefrustrerad när någon missförstår, när någon tror att han eller hon vet vad jag menar och definitivt inte förstår. Då vill jag förklara vad jag menar och hur jag har tänkt, inte för att omvända personen utan för att jag har svårt att ta att det finns folk som tror att jag tycker något som jag inte tycker, jag vill liksom inte få orden lagda i min mun, dessutom så måste jag tvångsmässigt rätta den som har missförstått eller som har lärt sig fel, då menar jag inte "att ha fel åsikt" utan om någon till exempel påstår att ammade barn i genomsnitt får en iq på 180, då måste jag rätta. Om jag har lärt mig fel så vill jag bli rättad.

Ett bra exempel på det är just när man börjar diskutera genus och jämställdhet, om någon skriver "det är såna där genusmuppar som lär sina barn att vara homosexuella och att killar ska bli tjejer" då måste jag rätta, jag måste förklara att de har missuppfattat. Problemet är bara att de som klämmer ur sig såna där kommentarer tror inte att de har rätt, de vet nog till och med oftast att deras påståenden är inkorrekta, de beskriver hur de känner inför det, hur de har tolkat den lilla informationen de har stött på och istället för att processa och tänka över det, att tänka med hjärnan, så kräker de ur sig en massa högst personliga versioner och tolkningar. Jag är övertygad om att de själva vet att det är så.

Gnida röv mot tv-rutan

Kategori: Sex & kroppsligt

Wendela/aftonbladet har en artikel om någon ny dokusåpa som tydligen innehåller en del knullande. Jag har aldrig riktigt förstått mig på den typen av uppmärksamhetssökande. Knullande i tv, att häva ur sig stendumma kommentarer, skaffa vattenmelonstora silikonpattar, spela på att man är en idiot och liknande beteende, visst får man uppmärksamhet, men det är ju negativ uppmärksamhet. Det är den gamla "hellre ett rykte om att vara en hora än inget rykte alls". Jag vill gärna att folk ska se om jag gör något bra, intressant eller inspirerande, jag får gärna positiv uppmärksamhet och om någon råkar bli lite provocerad av det jag skriver så är det ok, personen kanske inte håller med mig, men han eller hon får ju förhoppningsvis något att tänka på i alla fall. Något jag inte vill ha är negativ uppmärksamhet, inte fan vill jag att folk ska se det dåliga och idiotiska jag gör, den är pinsamt, skämmigt och jag skulle få ångest.

Alla är bra på något, alla kan bli bra på något. Att knulla på tv är inte att vara bra på något, det är pinsamt. Det är inte pinsamt just för knullandets skull, att knulla är bra, det är hälsosamt och trevligt (om man skyddar sig) men det är något som de flesta ser som något privat och jag antar att de flesta av deltagarna som är med i dokusåpor inte skulle humpa öppet på en badstrand, en krog eller på annan öppen plats, varför? Jo, därför att det skulle vara pinsamt och INGEN skulle bjuda dem på kändisfester, intervjua dem eller skriva om dem med namn och bild efter en sådan föreställning, för att vinna den uppmärksamheten så måste man knulla på tv. Inför halva svenska folket. Det pinsamma är att det är rent och skärt uppmärksamhetshoreri, de är beredda att visa något av det privataste man kan göra för alla som vill titta, varför? för att bli ihågkommen som "hon eller han som knullade i tv" i en månad efteråt?

Du inser väl att....

Kategori: Kommentarer

 

Det mest komiska var att jag först trodde att det var Sandra af Munkakvarn (det var det givetvis INTE, det var en helt annan nöt) som hade kommenterat, jag satt här och kliade mig i huvudet ett par minuter och undrade om hon hade pms eller om hon och LD var osams, haha!

Det är omoget och barnsligt att tro att man sitter och klämmer på den enda rätta sanningen

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar nu men jag upplever det ofta som att unga mammor, tvärt om mot vad dem själva påstår, är extremt omogna. Till och med ofta mer omogna än jämnåriga som inte har barn. Den som inte vet med sig att jag har rätt eller känner sig träffad behöver heller inte ta åt sig. Det är som att de har hoppat över ett viktigt stadium i utvecklingen, de fastnar på 14-års trotsets "fuck you, jag är mogen och vet bäst om allt" de går aldrig igenom den perioden när de inser att de inte vet allt, att det finns mer till världen än den lilla fisdelen av världen som de själva lever i. Jag tror att de är så i många fall.

Det finns smarta, duktiga, ansvarstagande och mogna unga föräldrar som gör sitt allra bästa, det är det absolut ingen tvekan om, men de flesta verkar inte höra till den kategorin.
Kan man klandra dem för det? Egentligen inte. Erfarenheten, mognaden och kunskapen finns inte där, det är normalt att vara så när man är yngre, samma gäller för mig. Därför är det oftast ingen super bra ide att starta en barnfarm vid 14, 15 eller 16-års ålder. Åldern spelar visst in i hur man blir som förälder, det säger sig själv, sämre ekonomi, lägre utbildning, lägre mognadsnivå, sämre konsekvenstänkande, kortare livserfarenhet och svårt att komma in på arbetsmarknaden, gör man det så får man en skitlön. Det vare direkt idiotiskt att mena på att det inte spelar någon roll.

När jag läser unga (speciellt) mammors idiotiska kommentarer gång på gång "gamla mammor leker inte med sina barn, de tittar på och dricker kaffe" eller "min barnmorska sa att 14 var den ultimata åldern för att få barn" eller "jag är mogen för min ålder, jag dricker inte alkohol" så vill jag bara skriva tillbaka:

"men för fan! Ta ut huvudet ur arslet! Bara för att du är en liten snorvalp som fortfarande tycker det är lika roligt som en ettåring att åka kana så betyder inte det att de som sitter ned en stund är sämre föräldrar, din barnmorska borde gå på sinnesundersökning, eller så kanske du borde inse att hon sa det för att vara snäll. Och förresten, du. Anledningen till att du inte dricker alkohol är för att du är för ung för att gå på systembolaget och det inte finns en enda krog som är rädd om sitt serveringstillstånd som skulle få för sig att släppa in dig!"


När jag ändå håller på så vill jag berätta att:

Generell diskussion = Att inte peka ut en enskild individ, man diskuterar saken eller företeelsen, inte individen.

Sakliga argument/ saklig diskussion = när man kommer med något konstruktivt och håller sig till ämnet, utan påhopp eller person attacker. "Jag tycker att du har fel för att.../ jag tror så här för att" det är sakligt "det är synd om din man/stackars dina barn/du är ful" är osakligt.


Oskar i förskoleklass

Kategori: Oskar

Idag har vi varit på inskrivning med Oskar, han ska börja i förskoleklass på torsdag. Jag frågade en massa frågor, även fast att jag kanske inte var helt nöjd med alla svaren så verkar det okej, Oskars (förskole)lärare verkade snäll och trevlig. Jag har dock lite svårt för "det är så det är i det här området" attityden som finns. Det är en ursäkt och en bortförklaring, Jag har jobbat på förskola (dagis) i "det här området" och jag vet att det finns vissa problem men för det mesta så tycker jag att det fungerade ganska bra. När något fungerar riktigt illa så tycker jag oftast att det är personalen som man ska peka på, jag har sett min beskärda del av mindre bra personal på olika förskolor.

Jag frågade om hur de arbetade med genus och jag fick svaret att de arbetar med det invävt i det andra som de gör, men jag skulle vilja veta mer konkret hur och vad de egentligen gör, det ska jag fråga nästa gång.

det skadar massor av kvinnor psykiskt, ekonomiskt och den inkräktar på kvinnans frihet

Kategori: Genus & jämställdhet

För någon (några?) dagar sedan så skrev jag om den kvinnliga könsrollen och en del av det som jag tycker är mindre bra. Nina skrev en kommentar "Du har fullständigt rätt i att även kvinnorollen suger å ena sidan. Eftersom det också är en roll med regler och förbehåll. Varför jag inte kritiserar den lika hårt som den manliga är för att den kvinnliga stör "bara" kvinnorna själva. Den manliga ställer till det för både den enskilde mannen och omgivningen, både män och kvinnor." och så är det ju till viss del, den kvinnliga könsrollen skadar nog ingen fysisk i alla fall. Vi lär oss inte att bruka våld, tvärt om. Men däremot så skulle jag vilja påstå att det skadar massor av kvinnor psykiskt, ekonomiskt och den inkräktar på kvinnans frihet och det gäller både den enskilda kvinnan och kvinnor som grupp.

Ser man på till exempel på sverige så kanske det inte verkar lika uppenbart, vi är relativt jämställda vi har möjligheten att ro om oss själva och att ta makten över våra egna liv, men ser man på andra delar av världen så gör den stor skada. Jag tycker inte att man ska behöva leva sitt liv för någon annan än sig själv, men faktum är att kvinnor som väljer att ta största delen av- eller hela föräldraledigheten (mig inräknat) gör att kvinnor som grupp blir mindre attraktiva på arbetsmarknaden. Även fast att jag tycker att man ska leva sitt liv för sig själv och göra det som man själv blir lycklig av så är det så att enskilda individers val i det stora hela kan påverka kvinnor i stort. Jag vet inte riktigt om man ska peka på kvinnorna som "roffar åt sig" av föräldraledigheten eller om man ska skylla på arbetsgivarna som antar att alla kvinnor är likadana. Å andra sidan så har ju arbetsgivarna ganska talande statistik som att luta sig emot.

Att vi ska vara omvårdande, ödmjuka, mjuka, goda och moderliga låter rätt bra va? Men det är det inte, det är den föreställningen som gör att kvinnor som kan stå upp och tala för sig själva och inte tar skit blir sedda som subbor. Män som gör det samma har pondus. Män har pondus, kvinnor är feministsubbor.

Kvinnor framställs ofta som offer i alla möjliga situationer, det må vara sant ibland men jag tror att den föreställningen biter oss i arslet. Jag tror på att om man hör något eller intalar sig tillräckligt många gånger att något är sant så blir det en sanning, sen kan man gömma sig i offerrollen och hävda att en massa aktiva val man gör är pågrund av att man är ett offer, har varit där och har gjort det liksom. Att tänka att man är ett offer så agerar man också där efter, offermentaliteten är negativ och gör egentligen inte så mycket för oss alls. Jag brukar tänka att det finns de som vill att jag ska vara ett offer, ge efter och följa skocken, men det är mitt eget fria val om jag trillar dit eller inte. Jag är inget offer för jag väljer att inte vara det. Det jag har trillat dit på ser jag som en läxa, bättre lycka nästa gång.

Vi är faktiskt så pass lyckligt lottade att vi bor i ett land som ger oss möjligheten att inte vara offer att inte bara bli yttligared ett får i skocken. Den stora skurken är väl egentligen andra människors uppfattningar, det är extremt svårt att bara vifta med långfingret och göra precis som man behagar (så länge man inte skadar någon anna givetvis) men precis som min mamma brukar säga "du kan inte ändra på någon annan, du kan bara ändra på dig själv, så varför ens ödsla energi på att oroa sig över dem?". Precis så är det, du kan inte ändra på vad folk tänker och tycker om dig så det enda du kan göra är att jobba på att leva för dig själv istället för att se dig om efter vad andra tycker om dig, ditt liv och dina val. Som till exempel hela grejen med fördömmande blickar när man kör orakade ben och armhålor, vad är egentligen konsekvensen av att någon bli äcklad eller stött? Inget alls förutom att du känner att du inte får omgivningens gillande, tough shit, gå hem och fila på ditt mentala långfinger och bättre lycka nästa gång.

"låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar" Del: flera tusen

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag skrev precis en pinsamt lång kommentar i en blogg så den får fungera som blogginlägg här också (jag skulle skriva ett inlägg men nu har jag inte tid längre :P).

Givetvis så har du rätt att tycka precis vad du vill, men jag får intrycket av att du inte har en aning om vad det egentligen är som du kritiserar.

Det handlar inte om att barn inte ska få lov att vara det könet som de föds som, det handlar om att ge större frihet och större möjligheter till att vara den man är att få vara en individ och inte bara ett kön. Ett exempel som jag tycker är ganska bra är: om någon skulle säga att du var ful och dum i huvudet tillräckligt många gånger så skulle du börja ta åt dig och börja identifiera dig med det, även fast att det inte vars sant, för om alla säger det till dig, kan alla då ha fel? På samma sätt så påverkas ju barn, om flickor får höra "du är en prinsessa!" eller "Åååh vilken fin klänning du har och vad du är fin i håret" och pojkar får höra "vilka häftiga kläder du har idag!" och "du är stor och stark" så kommer det ju att forma barnen och påverka hur de uppfattar sig själva och vilka egenskaper som är viktiga att besitta.

Meningen med könsneutrala kläder är ju att försöka att undvika att omgivningen bemöter barnen efter deras könstillhörighet, att folk ska se ett barn, en människa och inte bara en pojke eller flicka och på så sätt förhindra att barnet lär sig att olika egenskaper är olika viktiga beroende på vilket kön man är utav.

Självklart så har dem som klär sina barn könsneutralt goda avsikter, det är ju menat att ge fler möjligheter, större självkänsla och större frihet. Det ju ett medvetet och genomtänkt val, alla kanske inte håller med, vissa kanske till och med tycker att det är dumt och då må det så vara, men det är i alla fall ett genomtänkt beslut och ställningstagande, och det är mer än vad många könstypande föräldrar kan säga om sitt (icke)beslut.

Att klämmar ur sig "låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar" tycker inte jag är schysst mot sina barn, det är inte frihet det är ett alternativ och enda valet är att gilla läget. Min son är 6 och ett halvt han får själv vara med och välja sina kläder, han väljer alla möjliga färger och han får leka med nästan vad han vill och han leker med allt från barbie och nallar till tåg och lego, han är fri att bara vara, han behöver inte vara en typisk pojke han får vara precis vem han vill, det viktigaste är att han är lycklig och mår bra.

Män är idioter - i alla fall om man ska tro Amerikanska cosmopolitan

Kategori: Genus & jämställdhet

Wendela/aftonbladet har en artikel med tips från amerikanska cosmopolitan, de 6 värsta sakerna du kan säga till din kille. Än en gång så blir män framställda som imbecilla idioter som måste behandlar som barn. Man ska tex inte ifrågasätta om en man har råd med något "Många killar värderar sig själva bland annat efter sin sin ekonomi. Att kritisera din parter för hur han handskas med pengar är det samma som att kalla honom en loser. Det kan också få dig att påminna om hans mamma". Pinsamt.

Det låter som en manual för hur man ska hantera en efterbliven apa. Sen så blir det liksom bara fel när man utgår ifrån att alla män tänker, tycker och reagerar likadant.

Vad kommer du rösta på?

Kategori: Samhälle

Snart så ska man ju rösta, den här gången ska jag också rösta, det gjorde jag inte sist för jag hade ingen legitimation (dålig ursäkt, jag vet). Jag vet inte vad jag ska rösta på, jag vet vad jag inte ska rösta på. Jag ska inte rösta blått och inte på några sverigedemokrater (dem kan var blå, gula eller aprikosa, de går fetbort ändå). Så nu måste jag läsa en massa så att jag inte blir en av alla de dumma svenskar som röstar efter att de har sett en "VILL INTE DU ATT DIN MORMOR SKA KÄNNA SIG TRYGG" afisch på tunnelbanan eller bussen.

Vet du vad du ska rösta på? Vad lutar det år?

Omröstningen Vad är mest sannolikt att du kommer att rösta på? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen läsarundersökning!

Bloggbok

Kategori: Blogg

Jag håller på att gå igenom min blogg för att jag vill göra en bok av en del av mina inlägg. Fy fan vad långa vissa inlägg är, jag förstår inte hur folk har orkat läsa en del av dem. Jag skummar igenom dem och blir trött i huvudet (jag gillar i och för sig inte att läsa). Sen så är det jättesvårt att välja vad jag ska ta med och inte, jag gick igenom 1 kategori och valde ut kanske 40-50% som jag ville ha med och jag är redan uppe i 70 sidor (A5) när jag är klar så kommer det att vara säkert 500 sidor och det är lite att ta i.

Jag överväger att sortera upp skiten efter ämne och skriva ihop och bygga på de texterna som behandlar samma ämne och på sätt få längre kapitel som handlar om de olika sakerna jag brukar skriva om istället för 400 lösa inlägg, rätta skiten måste jag ju ändå göra eftersom att min stavning inte är mycket att hänga i granen.

"Hallå se på oss vi är könsfattiga feminister"

Kategori: Genus & jämställdhet

Lady Dahmer Skrev ett inlägg om att klä sina söner i rosa, i en av kommentarerna så ställs frågan om det inte är fel att använda sitt barn till att göra ett statement.

Det verkar vara ganska vanligt att folk tror att könsneutral klädsel eller att tillåta sina barn att använda eller klä sig i något som egentligen är menat för det andra könet är någotman gör för att markera sin ståndpunk. "Hallå se på oss vi är könsfattiga feminister" ungefär. Självklart så är inte syftet att flagga sina åsikter med sina barn, det är lika absurt som att dra stutsatsen att föräldrar som klär sina barn könsnormativt tycker att alla kvinnor ska stanna framför spisen, riktigt så svartvitt och enkelt är det inte.

Jag upprepar det som jag kommenterade på Lady Dahmers blogg:


Man klär ju inte sina barn könsneutralt för att göra ett statement, för att visa sin ståndpunkt, det har absolut INGET med saken att göra. Man gör det ju i all välmening för att bana väg för att låta barnet finna sin egen väg i stället för att kratta den åt dem. Det handlar om att ge dem fler alternativ och att försöka låta dem vara egna individer istället för att bara ha pojke eller flicka att välja mellan

Mamma först, människa sist

Kategori: Genus & jämställdhet

Nina Ruthström skriver om könsroller. Det fick mig att tänka på på manshatet som jag har läst om i en hel del bloggar (alltså att hata mansrollen, inte den enskilda mannen) jag är lite konfunderad över varför kvinnorollen sällan ifrågasätts. För det handlar ju inte om att mansrollen ska vara likadan som kvinnorollen, det handlar väl om att befria människan från könsroller, att slippa leva med förväntningar utifrån vilket kön man har. kvinnorollen är säkert inget problem för den eller de kvinnorna som håller sig innan för ramarna för hur man ska agera, tycka och tänka och inte, men om man inte känner igen sig så blir det en helt annan femma.

Jag har känt mig exluderad, utanför och ifrågasatt hur många gånger som helst för att jag flyter någonstans i mitten. En typisk "kvinnosak" (som jag upplever det) är att vara familjeorienterad, att tycka om att prata om sina barn och sin familj, jag menar, en hel del kvinnor listar "barn och familj" under intressen på facebook och liknande, de tycker om att vara mamma-Lisa eller Mamma-Maja. Jag känner inte igen mig, jag är Anna i första hand, mamma i andra hand. Jag tycker att familjeprat på individnivå är outhärdligt tråkigt och jag skiter i att din unge håller på att "tanda" jag har dessutom full förståelse för att folk tycker att mitt familjeliv och mitt barn är måttligt underhållande om ens det. Ju äldre jag blir ju mer outhärdligt uppenbart är det att en stopr del av alla kvinnor försvinner in i den där mamma-dimman. Män verkar liksom stanna i verkligheten.

Jag kan liksom känna att när någon tex tar med sig sin bebis till jobbet för att visa upp och alla springer fram och ska pilla och plocka "lila bibis ååååh lijten!" och jag rycker på axlarna och känner att en bebis är måttligt spännande, att jag kanske borde gå fram och klämma fram en pipig tillgjord kommentar om att det är gulligt med små fötter eller något, bara för att jag ska slippa att känna mig som en kuf.

Jag har fått tips och råd om hur jag ska slippa känna mig som ett missfoster. Jag ska ändra på mig. Jo det är sant, det är så det sägs. Om alla tycker på ett sätt och jag på ett annat "så måste det vara mig det är fel på". Man ska liksom vara på "det där" sättet för att vara en del av den kvinnliga gemenskapen, för mig så är en bebis en liten människa, mer intressant än så är det inte.

Bebis och barn fascinationen tycker jag är det mest negativa med kvinnorollen, det är det som får oss att ta ut mest föräldraledighet, det är det som binder oss till hemmet, som gör oss ekonomiskt beroende, det är det som får oss att prioritera bort våra intressen, vår tid och oss själva. Med "oss" så menar jag givetvis "kvinnan" och inte enskilda individer. Vi har lärt oss att "mamma först, människa sist" från att vi var små och givetvis så sätter vi det i praktik samma sekund som någon ens säger ägglossning. I stället för att kräva att få sin halva av kakan så gör många precis som de har lärt sig, de tar ansvaret och är mamma först och människa sist. 

Jag behöver inte tro

Kategori: Religion/Ateism

Jag har tänkt på det där med att religiösa blir bättre människor, upplever mirakel och ser världen ur ett mer magiskt (vidskepligt) perspektiv än dem som inte tror. Jag tycker faktiskt att det är det som är det fina med att inte tro. Solen går upp varje morgon och ned varje kväll, det blir höst, vinter, vår och sommar, fåglar flyger och kameler gör det inte. Jag behöver ingen gud eller någon religion för att se att inse att det är fantastiskt fascinerande att allt faktiskt fungerar och hänger ihop. För den som är intresserad så finns det förklaringar till det mesta, jag behöver inte tro. Jag kan få veta, det om något är väl fantastiskt.

Det finns så många "naturliga mirakel" att jag känner att gud är överflödig. Det finns människor som är goda och vänliga mot andra för att de finner tillfredsställelse i att vara goda människor, fåglar flyger till Afrika och tillbaka, man kan plantera mat i en kruka, vatten kommer ur kranen, internet ska vi inte ens tala om, det om något är väl ändå fantastiskt fascinerande, vi kan kommunicera och träffa på fantastiska människor som vi aldrig skulle ha stött på annars, lära oss allehanda nödvändiga och onödvändiga saker. Vi kan bota sjukdomar och medicinera bort åkommor som borde ta död på oss, solen värmer sjöar som blir till vattenånga som i sin tur kommer att regna eller snöa ned igen.

Gud eller ingen gud, jorden kommer fortsätta att snurra ändå, det tycker jag är fantastiskt.


Hur tänker du? Tror du eller tror du inte på gud?

Amma baklänges, framlänges, i 5 år och inget alls

Kategori: Om föräldrar & barn

Tråd på familjeliv: "tycker du att det är rätt att amma på toaletten" trådstartaren tycker inte att man ska göra det. Supermodellen Giselle Bündchen tycker att det borde vara lag på att amma.

Varför tror sig folk ha rätt att överhuvudtaget lägga sig i vad andra kvinnor gör med sina bröst, vart, hur länge, något alls eller när. Det är bökigt, påfrestande och ganska mycket jobb utan att en massa amatörtyckare ska lägga sig i. Jag är till exempel inget direkt fan av varesig långtidsamning eller offentlig osmidighetsamning, men inte fan går jag runt och talar om för folk hur de borde leva sina liv eller att de ska anpassa sig efter mina preferenser.

Lag på att amma. Vad ska man då göra med de icke laglydiga, spärra in dem? Eller ska deras barn omhändertas av socialamyndigheter? Giselle gör bäst i att göra det hon är bra på, att vara tyst och se snygg ut.


Kommentar

Kategori: Kommentarer

Det är tydligen så pålästa människor gör, kallar sig för SD, slänger med glåpord och önskar livet ur folk. Givetvis anonymt också.

Straffet för att agera ut är att skolan lockar dit det trasiga hemmet

Kategori: Om föräldrar & barn

Utbildningsminister Jan Björklund tycker att det är en bra idé att föräldrar till bråkiga barn ska bli tvugna att sitta med i skolan, föräldrarna skulle då ersättas för förlorad arbetsinkomst. Det är en bra idé, i fall att man utgår ifrån att alla stökiga barn kommer från trygga och stabila hem, frågan är hur bra idé det är om det är så att mamma är en misshandlande alkoholist eller pappa är en rungande kvinnomisshandlare som sopar till mamman med jämna mellanrum. Då känns förslaget ganska sunkigt. Hur lätt är det att fånga upp de barn som kommer från trasiga hem som agerar ut och beter sig illa när straffet för att agera ut är att skolan lockar dit det trasiga hemmet?

Givetvis så finns det gott om ouppfostrade ungar i skolorna som ställer till det och stör undervisningen för de andra eleverna, men hur ska man särskilja barnen med riktiga problem från dem med slapphänta och lata föräldrar?

Varför har så många människor fått för sig att det är strävan efter ett grått, färglöst, könlöst, allvarligt, bittert och robotliknande samhälle?

Kategori: Genus & jämställdhet

Nina Ruthström har skrivit en debattartikel på aftonbladet debatt om könsbestämda barnkläder. Jag kan helt ärligt säga att jag är så trött på att diskutera det ämnet, inte för att ändamålet är dåligt eller för att jag inte tror att det är viktigt, utan för att motargumenten och motståndet man möter är helt vansinnigt. Jag förstår att det finns de som inte håller med, som tycker att det är skitsnack eller att det inte spelar någon roll och det är ok, alla är självklart berättigade till att ha sin åsikt och att uttrycka den i en debatt eller i en diskussion, men argumenten man oftast stöter på är "killar är killar, tjejer är tjejer", "jävla könskrig", "feministsubba", "ska alla barn ha grå overaller då eller", "din son kommer att bli ett vidrigt homo av att bära rosa", "ja men då kan vi ju kapa av alla könsdelar och vara som könslösa grå robotar". Idioter.

Har man en åsikt så bör man ju kunna lägga fram vettiga, genomtänkta och rationella argument och resonemang när man talar för sin sak "jag bara tycker så" eller "jag bara känner så" flyger inte riktigt tycker jag, då har man inte tänkt igenom varför man tycker som man tycker och då har man inte heller riktigt tagit ställning, man har bara gapat och svalt det som man har matats med.

Det som fascinerar mig mest är inte att det finns de som inte håller med, det säger liksom sig själv, utan att hela diskussionen om könsneutrala barnkläder och genusmedvetenhet stöter på ett sånt gigantiskt motstånd, så mycket avsky och upprörda känslor
, många verkar ta det som en väl harklad snorloska rakt i ansiktet, fast att det absolut inte är menat att kränka eller förolämpa någon överhuvudtaget. Det verkar vara ett ämne som väldigt många tar extremt personligt, trots att de inte ens har någon som helst koll på vad det innebär eller vad som är syftet med det.

Varför har så många människor fått för sig att det är strävan efter ett grått, färglöst, könlöst, allvarligt, bittert och robotliknande samhälle? Jag tänker snarare på hela regnbågens alla färger, glädje, frihet och rätten att slippa att bara vara ett kön, att tillåtas att bara vara människa.

Jag vill passa på att påminna om namninsamlingen mot könsbestämda barnkläder, skriv på här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Mamma, pappa, föräldrar

Kategori: Genus & jämställdhet

Wendela har en artikel om nystartade pappatidningar, tidningar om barn och familjeliv som vänder sig till pappor. Det är givetvis jättebra att fler och fler börjar de det som självklart att pappor ska och får vara delaktiva i sina barns uppfostran och spendera tid med dem. Jag kan ändå tycka att det är ganska tradigt att vi behöver föräldratidningar som vänder sig till kvinnor eller män, att skaffa barn, uppfostra barn och att vara förälder är ju faktiskt något som angår både kvinnor och män, jag tror på en tidning som vänder sig till både kvinnor och män, som kan visa bådas sidor, åsikter, erfarenheter och upplevelser av barn och föräldraskap, om inte annat så tror jag att det är nyttigt för kvinnor och män att se det utifrån varandras olika perspektiv, det tror jag skulle vara skitbra och skulle kunna leda till ökad förståelse och insikt i hur olika människor tänker och resonerar, kvinnor som män.

Jag känner inte igen mig i mammatidningarna (typ alla föräldratidningar alltså) de är ju uppenbarligen skrivna för någon, men jag känner inte alls igen mig och inspirationsfaktorn är noll. Jag saknar en tidning som är mer mänsklig och mindre mammig.

Att förlora är inte ett alternativ

Kategori: Kost och hälsa

Idag har jag börjat banta. Jag tävlar med min mamma, pappa och Emma (och kanske min bror?) om vem som procentuellt kan gå ned mest i vikt till den första juni nästa år (det var inte min idé, säkert någon av de andra som har fått diller på biggest loser eller nåt). Idag har jag levt på nutrilett och vatten och gått en promenad som var så lång att jag fick blåsor under fötterna (kassa skor). Nu ska jag klämma i min potatis och kyckling.

Jag planerar att vinna. Såklart.

Se på mig, se på mig!

Kategori: Blogg

Läs vad jag skriver här (du har förmodligen redan läst det, det är ett aningens omskrivet blogginlägg).

Bli besviken, om och om igen

Kategori: Sex & kroppsligt

Wendela listar pinsamma tips på hur man ska behålla "glöden" i förhållandet. Förlåt alltså, men om man är i behov av en sådan lista, då har man fan problem. Livet är ingen romantisk komedi och det kommer det aldrig att bli heller. Jag kan liksom se framför mig hur det är upplagt för besvikelse "i kväll så ska jag göra saker från listan" sen tappar man tulpanvasen i golvet, ungen klirrar ena kristallglaset och sambon kommer hem och är på dåligt humör. Shit happens, sånt är livet. Inte mer med det.

Jag tror inte på konstlad romantik, det är bajsnödigt och pinsamt.
Romantik ser jag som en verklighetsflykt, det mesta som folk listar som romantiskt är sådant som inte bara händer, det är situationer och tillfällen som skapas.
Jag gillar spontanitet, tillfällen som är vardagliga men som bara råkar bli speciella. Jag och Rodde brukar spendera våra kvällar med att glo på tv serier, att jag kan komma på att jag tycker att tv-seren är ganska kass, men att jag ändå tycker att det är trevligt bara för att jag får vara med Rodde, det betyder mer för mig än, rosor, hemliga hångelplatser eller att sno sportbilagan och utpressa med sex för att ge tillbaka den (japp det står med på listan).På tal om att inte förstå...

Kategori: KommentarerAtt vara okunnig och att inte veta bättre är ett val, ett val som bara idioter gör

Kategori: Tankar & funderingar

Jag är lite fascinerad av att en del verkar uppfatta den där texten jag skrev om att sverigedemokrater inte borde få adoptera som extremt kränkande och upprörande. Tycker man det så missar man poängen eller så är man sjukligt enkelspårig i sitt tänkande. Poängen är givetvis att det är samma argument som oftast används till att föra fram varför homosexuella skulle vara dåliga föräldrar, att visa på hur jävla vansinnigt det låter att peka ut en grupp med människor och hävda att alla i den gruppen är sjuka, dåliga föräldrar, pedofiler och allt vad folk nu kommer på.

Hur kommer det sig att det skulle vara ok att peka ut en grupp men inte en annan, egentligen. Att säga att alla sverigedemokrater är dåliga föräldrar är lika idiotiskt som att påstå att alla homosexuella skulle vara dåliga föräldrar (fast jag tror givetvis att ett barn skulle få det bättre hos homosexuella än hos sd:are, men det är min personliga åsikt). Vissa verkar ju tycka att det är rätt självklart attman ska acceptera åsikter om att homosexuella är kassa föräldrar och att de inte borde få ha barn, samtidigt så är det kränkande och fel att peka ut tex sverigedemokrater med samma argument. Jävla dubbelstandard.

Sen är jag rätt less på argumentet "folk som röstar på sd vet inte bättre, de är obildade, det handlar om okunskap" som att det vore en legitim ursäkt. Att vara okunnig och att inte veta bättre är ett val, ett val som bara idioter gör.

Hur man vet att någon är född i en hink

Kategori: Kommentarer

Efter att Lady Dahmer hade lagt ut "Anledningen till varför sverigedemokrater inte borde få adoptera" på sin blogg så kom den här kommentaren:Jag antar att personen är SD anhängare och har helt missat att en hel del av dem är korkade homofober som säger sådana saker om just homosexuella (det var liksom det som texten gick ut på om man nu är smart nog att läsa mellan raderna). Hysteriskt roligt var det i alla fall, att försöka att vrida en vriden text för att visa sin poäng fast att poängen man vill visa redan finns där fast tvärt om. Ja, ni förstår nog.

Anledningen till varför sverigedemokrater inte borde få adoptera

"Tror ni att jag är gravid?"

Kategori: Tankar & funderingar

Jag var inne en sväng på familjeliv.se och där såg jag som vanligt en sån där "tror ni att jag är gravid?" tråd. Jag vill bara gå in och skriva "köp ett graviditetstest din dumma jävel!" ska folk på fl kunna lista ut om någon är gravid eller inte? Fy fan vad korkat.

Att alla blir lyckliga i en familj är en hälsofarlig myt

Kategori: Tankar & funderingar

Elin Astrid skrev ett inlägg om en debattartikel på aftonbladet "lyckliga singlar är en hälsofarlig myt"

Jag tror inte att lyckliga singlar är en farlig myt, nog fan finns dem. Jag tror att det finns en hel del lyckliga singlar. Däremot så tror jag att det är farligare att framställa familjelivet som något som alla behöver och gör alla lyckliga. Att glorifiera singellivet är betydligt mindre allvarligt och farligt, för lever man som lycklig singel och kommer på att man har ändrat sig och vill leva med någon och skaffa barn så går det att fixa, den enda man påverkar med sitt beslut är ju sig själv. Lever man däremot familjeliv och känner att man inte trivs, saknar singellivet eller att det blir kvävande, då har man oftast bara alternativen att bita ihop och lida i det tysta eller att vara ett praktsvin som överger sin familj.

Självklart så ger man upp en del av sin frihet när man är en del i en familj, man kan inte göra, gå och vara lite som man vill eftersom att allt man gör också påverkar de andra medlemmarna i familjen. Jag är en person som behöver tid för mig själv, jag behöver få vara ifred och vara egotrippad för mig själv, det är bara sådan jag är. Givetvis är det också det som jag har fått offra, det finns inget utrymme för mig att få vara för mig själv utan barn eller sambo som flåsar mig i nacken. Ibland så känns det som att de använder upp allt syre som finns i lägenheten och det finns inget kvar till mig. Jag tycker stundvis att det är förbannat jobbigt att alltid ha människor tätt inpå, även fast att människorna är min sambo och mitt barn. jag är ett dåligt flockdjur och jag är inte så mycket för flockbeteende, det är till för tröga människor som inte kan tänka själv.

I en familj så får alla offra något, vissa kanske inte bryr sig och gärna ger upp ett och annat eftersom att drömmen och viljan att leva i en familj är större än det man ger upp. Fast vi är inte så värst familje familjiga av oss, vi åker på separat semestrar och har våra egna saker som vi gör för oss själva, vi är bara med varandra när vi känner för det, det passar nog mig bättre än vad det passar Rodde men det tycker jag att jag kan få i utbyte mot att jag är den som har fått offra mest. Jag tror inte på ett välfungerande vi om man inte vårdar jag:et.

Anledningen till varför sverigedemokrater inte borde få adoptera

Kategori: Samhälle

Det finns ju vissa som försöker vara frisinnade och toleranta som tycker att sverigedemokrater ska få adoptera. Det är lite förargligt att folk inte tänker på barnen. Barn till SD anhängare kommer att bli mobbade, jag känner verkligen ingen som som tycker om sverigedemokrater eller deras värderingar och åsikter och det delger vi ju givetvis våra barn, man vill ju inte riskera att barnen har samröre med sverigedemokrater eller ännu värre, blir en av dem.

Det äckligaste är ju att det har blivit helt accepterat att komma ut ur garderoben och vara sverigedemokrat helt öppet, vem fan vill ha det smetat i ansiktet? Det visar ganska tydligt hur jävla depraverat och moraliskt fördärvat Sverige har blivit. Sen skriker de diskriminering och yttrandefrihet varje gång någon ifrågasätter deras svineri. Jag menar om två sverigedemokrater inte kan få barn så är det ju naturens sätt att säga att det inte är meningen att sverigedemokrater ska skaffa barn. Dessutom så vet ju alla att sverigedemokrater är nära besläktade med pedofiler. Är det verkligen något som vi vill utsätta barn för? 

Jag menar, barn är ju ingen rättighet, att få barn är ett privilegium. Ett privilegium som man får göra sig förtjänt av, det hjälps inte att bara gapa en massa om diskriminering och rättigheter. Det centrala måste väl ändå vara vad som är bäst för barnet, barnens välmående måste vara viktigare än sverigedemokraters dröm om att bilda familj, alla barn har rätt till en eller två bra och vettiga föräldrar, något som sverigedemokrater inte kan erbjuda barnen. Inget barn ska behöva placeras med två sverigedemokratiska egoister som värderar sin egen lycka högre än barnets rätt till bra föräldrar.


Inspiration:
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/july/bogar-ska-inte-fa-adoptera.html
http://www.svemykon.se/text1_2.html
Länkarna hittade jag hos Elin AstridLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Charmen med att bo i höghus

Kategori: Fittja

Mina grannar som bor på våningen ovanför mig är officiellt dumma i huvudet. De har hängt gardinstänger ner mellan vår och deras balkong så att de hänger ned framför vårt ena fönster, och idag skakade de en matta från balkongen (när jag satt ute på min balkong, fräscht!) vi har sagt till dem om gardinstängerna och mannen svarade "Okej, okej" antingen så förstår han inte svenska eller så skiter han bara i att ta bort dem. Jag funderar på att såga av dem, så när de väl drar upp dem igen så är kommer det bara att vara stumpar kvar, det låter som en bra idé.

Listan på saker jag saknar

Kategori: Personligt

Bambi skriver om att komma ihåg hur det var att inte ha barn. Det gör jag, det finns dagar när jag saknar det, om jag ska vara ärlig. Så här kommer den, listan (utan inbördesordning) på saker som jag saknar att göra:

1: Gå ut utan att oroa mig för barnvakt och dricka mig asfull och sova till 3 på eftermiddagen dagen efter.

2: Att vakna tidigt på morgonen utan att behöva starta frukostservice och ligga i sängen och kolla på tv-serier tills jag nästan får liggsår.

3: Att få vara sjuk och ligga på soffan och kolla på tv-shop hela dagen och tycka synd om mig själv.

4: Att kunna prata i telefon i en hel kvart utan att bli avbruten med underliga frågor, eller svar på frågor som jag inte har ställt.

5: Gå en promenad utan att göra "jag vill inte gå så nu lägger jag mig på marken och skriker" pauser.

6: Att kunna vara hemma en hel dag och göra vad fan jag vill utan att behöva oroa mig för utfodring, städning, badning eller lekparks-tvång.

7: Att kunna se högst olämpliga tv-serier med styckade lik, mord, blod, sex och otukt när som helst på dygnet utan att riskera att ge små människor men för livet.

8: Att få ha mina saker ifred. Att slippa få saker tappade, sönderpillade och utforskade.

9: Jag saknar att leva i illusionen om att jag kan göra vad jag vill med mitt liv, när och hur jag vill, nu måste jag ju ta in andra människor i beräkningarna.

10: Jag saknar att folk förstår att mitt liv är mitt och att jag inte behöver någons huvud upp i röven eller att bli överöst med bryderier om vad som är bäst, har man barn så släpper fördämningen.