Anledningen till att jehovas går mig på nerverna

Nu har två personer frågat varför jag blir upprörd utav att jehovas kommer och knackar på hemma hos mig, det finns flera anledningar till att jag har fått nog av dem.

1: Jag tror inte på någon gud utav något slag och jag är inte religiös för fem öre och det trivs jag med, ändrar jag mig av någon anledning så kommer jag självmant att uppsöka närmsta kyrka, moské, pingstkyrka eller jehovas församling, jag anser att människor frivilligt får uppsöka religiösa församlingar, de ska inte behöva bli uppsökta. Vi må ha religionsfrihet i sverige men jag anser mig ha rätten att vara fri från religion utan att gång på gång bli uppsökt av religiösa samfund.

2: De ger inte upp, jag har tackat nej, min sambo har tackat nej, jag har hotat med att polisanmäla dem, jag har ring till deras församöling, ändå så fortsätter dem. Det är trakasserier.

3: Jag gillar inte jehovas, jag tycker att det är en jävla sekt och de borde inte få lov att gå runt ute och försöka värva nya sektmedlemmar. Inget ont om människorna som är med i församlingen men jag gillar inte jehovas som koncept.

Kommentarer

 • Fia säger:

  2009-10-11 | Bloggadress: http://lusth.blogspot.com

  Jag förstår dig fullständigt, jag skulle också bli irriterad. Riktigt sjukt irriterad skulle jag bli. Idag var det några här och plingade på när jag låg och sov. Gick i nattlinne och öppnade dörren. Tack och lov har vi egen trappuppgång och jag gick aldrig ner och öppnade utan stod uppe på balkongen och sa att de fick slänga skiten i brevlådan. Jag har supersvårt för att vara otrevlig. Undviker det in i det längsta. Men jag skulle mer än gärna bli av med de även fast de inte är här så ofta.  Värre tycker jag dock att det är med några som verkar vara ute här i Örebro och värva döva medlemmar till sin kyrka. De försöker tränga sig in på gruppbostäder där det bor utvecklingsstörda vuxna människor. De blir dock inte insläppta men verkar inte fatta att det de gör är moraliskt fel. Då blir man ju arg. Sen fattar jag inte hur de hittar alla människor för det är ju inte som att det står på eniro att jag är hörselskadad direkt. Nä de verkar fråga ifall det är någon som vet någon och sen går de vidare. Usch och fy säger jag bara. Nä jag gillar inte alls sånt där. Särskilt när de inte kan ge sig. Då blir man ju lite tokig. • Danitra säger:

  2009-10-11 | Bloggadress: http://danitra.wordpress.com/

  Du ska säga så här:

  Hörrni! Vet ni varför jag vill ha bort er? Det är för att jag var ett Vittne när jag var ung. Sen började jag och min pojkvän att knulla och när mina föräldrar upptäckte det så fick jag välja mellan församlingen eller pojkvännen. Gissa vad jag valde? • Anna Kaagaard Kristensen säger:


  Danitra - haha, ja faktiskt, om man gör situationen tillräckligt obekväm och obehaglig för dem så kanske de håller sig borta sen.  Fia - Jag brukar vara otrevlig väldigt sällan, jag har ganska svårt för det, men går någon/något tillräckligt över gränsen då kan jag inte hejda mig istället då blir jag riktigt vidrigt fasansfullt otrevlig :p  Jag tycker att det är lågt att de sattsar på att värva människor som är mer utsatta i samhället, det är det de håller på med här i fittja, de ger sig på invandrare, de tror väl att de är lättare. Så jävla lågt är det. • Sandra säger:

  2009-10-12 | Bloggadress: http://munkakvarn.blogg.se/

  Ush, jag avskyr också sådant. Lyckligtvis har jag inte sett jehovas här på länge nu. Antar att Christian skrämde dem när han öppnade dörren med en sticksåg. (Vi renoverade) • burriburrsonja säger:

  2009-10-12 | Bloggadress: http://burriburr.se

  Jehovas har kommit hem till mig en gång och då kunde jag inte för jag stod mitt i middan med två barn hängandes i byxorna.  De respekterade det väldigt vänligt även fast jag såg i deras ögon att de tyckte lite synd om mig. Inget fel i det. Det var synd om mig.  Ifall dom kommer fler gånger kommer jag nog faktiskt bjuda in dom. Jag tycker religion är intressant. Kanske har man nåt gemensamt. Jag är inte heller religiös men jag har ändå tro. Fast det är en lång historia :) • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2009-10-12 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Jag tycker att det kan vara intressant att diskutera religionm, men det är kanske inte så intressant att diskutera med mig för jag är ganska insnöad på det jag tycker :p • Tess säger:

  2009-12-11 | Bloggadress: http://highlandertess.blogg.se/

  Otroligt bra skrivet! Frihet från religion tycker jag också ingår i religionsfrihet. Som du skriver så skulle man själv uppsöka någon form av tro om man nu känner för det.
Kommentera inlägget här: