Oskar fyndar...

Kategori: Oskar

Han hittade två gamla djungelvrål som skräpade i min väska "mmm gott!" sen kastade han in dem i munnen, urkel....

Varför gör barn så? Eller är det bara min som äter gamla godisar ur handväskor och fyndar under soffan?

Jag ska bli som hiv-mannen, fast med svinkoppor istället

Kategori: Vardagligt

Jag har svinkoppor sägert 25-30 stycken och alla sitter i ansiktet, givetvis. Jag kan ha få dem pga min piercing men det hoppas jag inte, för den vill jag ju ha kvar... Jag var på apoteket i dag och skulle köpa en massa bakteriedödande saker för att ta död på dem.

Tanten på apoteket som jag frågade om hjälp med vad jag skulle köpa tittade på mig som att hon var rädd för mig sedan räckte hon fram snabbt fram lådan med salva till mig och ryckte bort handen snabbt som fan i samma sekund som jag greppade om den "Du vet väl att det är jätte smittsamt, tvätta händerna!" väste hon lite barskt. Jag hade precis tvättat mina händer 2 minuter tidigare i centrumet just för att jag skulle handla och gå till banken, så att jag inte skulle starta värsta pandemin med svinkoppor i hallunda centrum.

Men det var inte roligt att säga, så jag sa "Jaha jaså, det ska man? Du har inte handsprit också då?"
Så blev hon tvungen att ge mig en förpackning till och rycka bort handen ännu snabbare för nu var hon ju liksom övertygad om att jag verkligen INTE hade tvättat mina händer. Jag har ju inte ens svinkoppor på händerna.

Oskar ser en gammal man som saknare en del tänder

Kategori: Oskar

- Titta den gubben har också tappat tänder!!

Och det skriker han givetvis så högt att både gubben med de tappade tänderna och alla som befiner sig typ 50 meter bort hör det....

Jag vet att Nalle Puh är en ko, för google sa så

Kategori: Tankar & funderingar

Från början när jag började hänga på familjeliv.se så blev jag sjukt frustrerd över att de allra flesta verkade helt oförmögna att se saker på mer än bara ett sätt. Jag blev helt förvirrad när hela diskussionen helt plötsligt bara var ett helt virrvarr av länkar till artiklar och diverse forskningsrapporter, alla länkarna sade emot varandra.

Helt lönlöst att ens orka engagera sig, för båda lägren hade "rätt". Båda sidor hade funnit bevis på att de hade rätt. Och visst jag tyckte att den ena sidan hade mer rätt än den andra, den sidan som hade bevis för att mina åsikter var rätt givetvis. Jag tänker på det varje gång jag googlar något och det finns två helt olika sidor av samma mynt, jag tror på det som gynnar mig. Det är egentligen sjukt trångsynt och jag är helt värdelös på att vara objektiv, hittar jag ett pytelitet bevis för att jag kanske har rätt, då har jag ju rätt. Ungefär.

Som den där jäkla amningsdebatten som dyker upp på fl med jämna mellanrum, amningsförespråkarna får det att låta som att bröstmjölk besitter allehanda magiska egenskaper och kan typ bota allt från aids till ebola, och motsatta sidan hävdar givetvis att bröstmjölk inte har några fördelar alls och att ersättning är minst lika mirakulöst. Ingen lyssnar, ingen tar in ett skit av vad andra sidan har att säga. De hade lika gärna kunnat skriva en monolog istället och stoppat den i byrålådan, för diskussionen kommer aldrig att komma någon vart i alla fall, det är bara en grupp med envetna människor som för det mesta bara är där för att lära andra människor att de har fel, de vill vinna eller tjafsa.

Jag tror att de flesta människorna tar till sig den informationen och vetenskapen som säger det de vill höra. Diskussionen om amning och alkohol är ungefär den samma, alla tycker att det är superrätt med de nya rekomendationerna som säger att det är ok att dricka ett par glas vin och sedan amma. Jag tror inte att det egentligen beror så mycket på att folk får en aha upplevelse och tänker "Jasså? då lärde jag mig något nytt" utan det handlar nog mer om att det är mer behändigt att få ta sig ett par glas med rödvin på den där middagen och amma samtidigt än att sitta och pumpa för glatta livet en och en halv dag innan. För när man ser att någon vågar ifrågasätta om det verkligen är så bra att amma och att dricka vin samtidigt så kommer genast vin-drickar-mamma-mafian och biter huvudet av förädaren.

Självklart så tror jag på att det är ok att dricka en glas vin och sedan amma efter en timme, för jag vill ju att det ska vara sanningen.


Entourage

Kategori: Tv-serier

Jag har snöat in mig helt på entourage, jag kan sitta och glo på det 6 timmar på raken, det börjar nästan bli lite ohälsosamt löjligt. Jag kan inte sluta och nu börjar jag få lite ångest för nu har jag snart sett klart alla avsnitt som har sänts :( Jag älskar Ari Gold, vidrigare och otrevligare människa får man leta efter, men har är djävulskt rolig.

Skaffa öronproppar om du är kinkig

Kategori: Tankar & funderingar

Är det oförskämt eller respektlöst att prata högt på tex ica? Ska man prata med en lägre ton och låta bli att prata om personliga saker så fort man lämnar hemmet? Jag läste i min systers blogg att hon och min mamma hade haft en diskussion om det, så jag började fundera på det.

Jag pratar lika högt på ica, h&m, bussen eller tåget som jag gör hemma så då är jag väl väldigt respektlös då, och det skiter jag faktiskt i, vill jag prata så gör jag det. Och om precis vad jag vill. Visst det kanske inte är helt ok att gasta på ett bibliotek eller att säga "fitta" när man går förbi en barnfamilj, men det tror jag att de allra flesta förstår själva. Varför skulle jag prata tystare på ica? För att någon annan tycker att jag är jobbig och borde hålla käften? Hänsyn ok, men det får finnas gränser.

Jag har tänkt på det de senaste dagarna, och faktiskt så är folk rätt tysta av sig både på ica och på bussen. Jag känner faktiskt att om jag ska åka med någon till tex skärholmen så tänker jag inte sitta och hysha mig själv för att någon trött människa som är bitter och grå kanske stör sig på att jag talar i normal samtalston, vi lever ju i ett fritt land.

Jag har blivit så pass matad med dumma sociala spelregler att jag har blivit helt avtrubbad när det gäller sådant trams som tex:

"folk glor om tjocka människor äter för mycket mat och det ser väldigt otrevligt ut att göra det bland folk"

"Man behöver inte säga vad man tycker jämt, hur skulle världen se ut om alla sa vad de tycker"

"Skratta tystare, det är jätte jobbigt för folk att höra på"

osv...

Man får ju bara lust att sätta sig på en allmän plats, äta 6 mums mums direkt ur lådan som man balanserar på sina feta lår, prata högt och inte hymla vad man  egentligen och tänker, och skratta högt precis hur mycket man vill.

Nej tyvärr, för du har ingen snippa.

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag såg märkligaste saken i skärholmen igår, en mamma var på kappahl igår och när jag stod i kön så stod det en mamma med två barn framför mig och ska betala ett par långkalsonger/tights som har regnbågens alla färger moln, djur, växter, grönt, rosa, blått, gult osv.

Mamman till kassörskan: Är det här tjej eller killbyxor? (pekar på sin son samtidigt som hon säger det)

Kasörskan:
Hmmm... (tittar igenom byxorna, letar efter lappen med tvättråd, synar byxorna uppifrån och ned)

Kassörskan:
Det står inget i byxorna så jag vet faktiskt inte, men jag tycker att det ser ut som tjejbyxor.

Mamman:
Nej, då vill jag inte ha dem. (hon lägger ifrån sig byxorna och går, sonen ser besviken ut)

Vilken patetisk människa, hade kassörskan sagt "det ser ut som killbyxor" istället då hade hon ju köpt dem!? Jag tycker att byxorna hade fungerat alldeles utmärkt till både tjejer och killar. Jag blev helt stum av att se attdet finns människor som tar så allvarligt på det där med tjej och killkläder att de är beredda att lägga tillbaka kläderna om det visar sig att klädesplagget kom från "fel" avdelning.

En eller två?

Kategori: Tankar & funderingar

Om sisamesiska tvillingar skulle åka tåg eller buss skulle då få betala för en eller två biljetter. En kropp, två personer. Jag är sjukt sugen på att ringa till sl och fråga...

Konsten att uppfostra en mammagris

Kategori: Om föräldrar & barn

Vad är det egentligen med kvinnor som blir ledsna och upprörda över att deras småbarn tyr sig mer till pappa än till mamma? Skaffar man barn för att bli bekräftad? Borde inte det ultimata vara att barnet känner sig lika trygg och bekväm med både mamma och pappa? Jag har väldigt svårt för de kvinnor som vill ha sig en liten mammagris, man måste ju vara sjukt osäker och liten som människa om man behöver ett litet barns uppmärksamhet och favoriserande för att få bekräftelse. Det låter faktiskt inte riktigt friskt.

För att inte tala om hur egoistiskt det egentligen är. Tänk om pappan känner likadant, tänk om han blir ledsen när lilla Lisa bara vill vara med mamma. Lägg desutom till att mamman aktivt arbetar för att bli favoriserad och för att vara förälder nr:1. Man är två om att skaffa barn, man ska uppfostra barnet tillsammans och båda borde ju anstränga sig för att ha en god relation till barnet, hur kommer det sig att vissa tycker att deras eget ego är viktigare än pappans relation till barnet, pinsamt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bostadsbidrag och penisar

Kategori: Samhälle

För ungeför tre år sedan så ansökte jag om bostadsbidrag, jag står på kontraktet så det är alltså min lägenhet och jag var den som skulle ha pengarna för jag och Rodde har aldrig haft delad ekonomi. Jag fyllde i alla papper och skickade med kopior på det som behövdes. Efter ett tag kommer det ett brev adresserat till Rodde från försäkringskassan. Då hade de flyttat plats på oss jag var nu sökande B och Rodde var sökande A, alltså den som fick brevet adresserat till sig.

Jag ringde då upp till försäkringskassan och ville förklara för dem att det hade blivit fel. Jag trodde att jag skulle storkna när jag fick höra att det inte hade blivit fel, brevet blev adresserat till Rodde för att det är han som är snoppen i familjen. Om en man och en kvinna var sambos så gjorde de alltid mannen till sökande A och adresserade då brevet till honom. Jag blir lite lätt skitförbannad och säger att de ska rota fram mitt hyreskontrakt som jag bifogade och se att det visst var jag som skulle vara sökande A, det var ju bara mitt namn på kontraktet.

Men icke, det hjälpte inte. Jag säger "du får  ursäkta men jag är fullt kapabel att öppna ett jäkla kuvert och läsa mitt eget brev om MITT bostadsbidrag fast att jag inte har en balle" då ska de förklara sig och inleder med "men lilla gumman..." och är extremt nedlåtande. Jag är fortfarande fly förbannad över det, jag ringde säkert 20 samtal för att försöka få mitt eget brev adresserat till mig själv, helt utan framgång, jag bemöttes mest av en massa äldre sura kärringar och gubbar som tyckte att jag var dum i huvudet.

Det kan låta som en skitsak, det är ju bara ett namn på ett brev, men det är ju MITT brev som handlar om MINA pengar. Jag kan inte förstå att jag inte kunde få mitt namn på mitt brev för att jag inte hade någon penis. En handläggare erbjöd mig att jag kunde få skicka in en ny lapp och skriva mig som sökande A, men sen sa han att deras datorsystem skulle ändra mig rakt tillbaka till B igen med det samma. Då började jag envisas med att det var dags att byt datorsystem, behöver jag säga att jag fick ge upp och att de sket fullkommligt i att jag inte ville finna mig i att inte få mina brev adresserade till snoppen i familjen?

Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me

Kategori: Tankar & funderingar

Hur många chanser ska man ge en person som ljuger, går bakom ryggen och missbrukar ens förtroende egentligen? Jag är en sådan person som gärna ger oändligt mång chanser till bättring, 2:a, 3:e och med en viss person så är jag nog inne på 1764:e chansen. Jag tror att alla kan bättra sig om de vill, men vad fan ska man egentligen göra med sådana människor som gång på gång lovar bättring och sen går och fuckar upp igen efter tre dagar?

Sen känner jag mig alltid som en riktig jubelidiot, var jag verkligen så dum att jag gick på det igen? En gång till? Det är så att jag börjar skämmas över att ens erkänna att jag fortsätter att utsätta mig själv för det. Jag tänker alltid att jag kan ändra på mig, vara lite bättre, bara lite. Då kommer det inte att hända igen. Men det fortsätter att hända, jag kan inte bättra mig för det är inte mitt fel, jag kan stå för det jag gör men jag kan aldrig ändra på någon annan, det blir bara mer och mer uppenbart.

Jag blir förbannad när jag tänker på att den där människan utnyttjar att jag är snäll, jag är för snäll.
Jag skulle ha dresserat honom från början och inte låtit honom pissa på mattan och tugga på mina skor. Jag har svårt för att säga till att det räcker nu, för jag blir inte tagen på allvar de gånger jag har försökt, vad gör man?

Försök att förstå dig på det här om du kan

Kategori: Tankar & funderingar

"Jag tycker att män ska klä sig i manliga kläder och vara män och kninnor ska klä sig i kvinliga kläder, jag gillar inte män i klänningar"

3 minuter senare...

"Nej jag har inget emot transvestiter eller transexuella, jag tycker bara inte att alla män ska ha klänning och pumps"

17,5

Kategori: Kost och hälsa

Jag vägde mig idag och jag har gått ned 17,5 kg. Jag är duktig *klappar mig själv på huvudet* på 10 veckor, jag är väldigt nöjd :)

Alla snoppar ska också ställa sig upp och hjälpa till att duka av bordet.

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag, Elin och Viktor har varit ensama hemma nästan hela förra veckan för vår mamma har varit i spanien och pappa varit ute och jobbat någonstans. Vi skulle städa och hålla det någorlunda rent efter oss eftersom att vi är rätt så duktiga på att stöka ned (kläder på golvet, handukar, disk, grus och allt på fel plats, typ) Jag och Elin städade. Men snoppen (Viktor) han har inte riktigt lärt sig det där med att städa och hjälpa till.

I går var båda mina föräldrar hemma och då hade vi tjafsat i två dagar om Viktors ohjälpsamhet. Jag ber Viktor att hämta tvätten ur tvättmaskinen för att jag stod och hängde tvätt, så han hämtar hälften av tvätten och det ligger kvar 5 plagg i maskinen som han vägrar att ta ut. Jag tvättade han jävla kläder också så jag tyckte att han kunde masa sig tillbaka och hämta resten, men nej. Elin säger "du borde fan skämmas för dig själv, hur jävla svårt är det att hjälpa till?!" mina föräldrar har suttit och hört allt som jag, Elin och Viktor har sagt, men ingen av dem säger till Viktor när han gnäller och inte vill hjälpa till, men när Elin säger till honom då vaknar de igen, för då ska Elin givetvis ha tillsägelse för at hon var dryg mot Viktor....

Han har gjort kanske 10% av vad jag och Elin har gjort, men vem säger tillhonom? Ingen. För Viktor har något som jag och Elin inte har, en snopp.

Hej ojämställda familjen. Vi är en sådan släkt/familj där det för det mesta är så att på släktmiddagar så är det kvinnorna som dukar av och männen sitter på sina lata arslen och lapar öl. Jag skäms för att erkänna det, men så är det. Men nu har jag och Elin bestämt att nästa gång det är middag och männen och pojkarna (tro inte att barn med snoppar är undantag) sitter kvar när det är dags att duka av så ska jag och Elin också sitta kvar "Vi hjälper till när snopparna ställer sig upp och hjälper till" japp precis så tänker vi göra.

För några år sedan när jag sa "konstigt är det att ingen med balle hjälper till?" när det var dags att duka av så var det en i min familj/släkt med snopp som sa "Jag är inte dum nog att hjälpa till" vad fan är det för jävla inställning? För jag tänker fan inte vara dum nog att serva på snopparna och duka av deras tallrikar, plocka strumpor från golvet osv efter en sådan jävla kommentar.

Btw igår när vi började jämföra vad Viktor hade gjort med det vi hade gjort för att påvisa att han faktikt hade latat sig en hel del (han hade inte ens städat sitt eget rum) så hävdade min pappa att jag och Elin inte hade städat alls, tack pappa, vi har faktiskt tvättat städat, dammsugit, dammat och torkat golvet på hela undervåningen och hållit ordning llt under hela veckan, och sedan bara för att skydda Viktor så påstås det att vi inte har gjort något alls, schysst, thank you very much.


- Jag kan inte bädda rent i min säng, det är svårt.

- Alla dina systrar kunde det när de var lika gamla som dig.

- Det är skillnad, jag är kille.


Fast jag förstår Viktor faktiskt, han vill inte hjälpa till, han skiter i det och han slipper undan. Det kan han tacka sin balle för.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vad är meningen med att spruta en tjej i ansiktet?

Kategori: Sex & kroppsligt


Anonym killkompis:

- Men det är liksom "ha ha! in your face! Förnedrad!".

Precis som jag anade, och precis så skulle jag känna mig, förnedrad. Vad är grejen liksom, det känns ju inte olika beroende vart de lägger satsen? Jag trodde att det bara var porrskadade småkillar som hade fått för sig att det är hett, men tyvärr finns det ju en massa porrskadade stora killar som är precis lika bakom flötet.

Sen undrar jag varför tjejer går med på det? Vad får man ut utav att bli spermad  i ansiktet och hur kan man inte känna sig lite billig och underlägsen?

Att sova eller inte sova, det är frågan.

Kategori: Vardagligt

Jag borde ha sovit för länge sedan för jag måste gå upp klockan 7 i morgon, det suger. Det är roligt att sova på morgonen, mindre roligt på natten. Jag tycker om att vara vaken när alla andra sover. Och jag tycker om att sova när alla andra är vakna. Rätt märkligt egentligen med tanke på att jag är hypersocial och har mundiarré utan dess like, jag kanske behöver hålla käften och vara ensam egentligen?

När Emma håller i kameran kan det inte bli mer än fel

Kategori:

Bilder från halmstad
Småstadsfolk

Kategori: Tankar & funderingar

Om man bor i en småstad eller by där man även är född och uppvuxen, typ åled i halmstad. Man jobbar i grannbyn, är gift med en annan halländsk inföding, alla ens vänner är likadana alltså halländska infödingar. Man läser mest bara lokaltidningen, lämnar halmstad endast ett par gånger per år och då är det för astt uträtta ärenden i typ falkenberg. På tv ser man på postkodlotteriet, bingolotto och tävlingprogram typ whipeout, att göra en uttflykt är att åka in till "staden" alltså den centrala delen av byn där det finns 20 riktiga affärer och lite småbutiker eller att åka till den lokala stranden.

Man har koll på vad alla grannar heter, vad de jobbar med, vem som är otrogen med vem och vem som slår sin fru till jul och midsommar. Semester på en annan ort eller ett annat land inträffade senast 1981 och det var en weekend i göteborg med mamma och pappa. Ett fasansfullt brott är när majbritts cykel blir stulen eller när rådjuren äter upp ens tulpaner. Vokabuläret består av en massa hittepå ord som tex cykelen, nykelen, näma och målln.

Är sådana människor lyckligt ovetandes eller bara helt bakom flötet?

Kvasten & Molly

Kategori: Oskar

Min fabror heter Karsten och hans hund heter Ollie, men det förstår inte Oskar så han kallar dem för Kvasten och Molly.

- Molly saknar morfars familj, han saknar Kvasten.

Det förstår han inte heller "Molly" är en hon inte en han.

Danska grisar på gafflar

Kategori: Vardagligt

I dag har jag varit ute med Emma och David. så jag är lite halvnykter just nu. Vi träffade Fredrik och Elias, de dansade. Jag har typ inte dansat  sedan 1997 ellter typ vi tidernas begynelse, det spelar ingen roll vad jag får i mig, dansar gör jag icke. Vi har lyssnat på dansk musik i bilen och varit super danska (vilket vi visserligen är) gris på en gaffel, vad är det för jävla text egentligen?

Vi har varit på östra stranden och en skitläskig pittbull luktade på mig.

Som Elin säger: Dö din fula jävel, dö.

Kategori: Personligt

Jag är arg på precis allt och alla idag, Jag är så arg att jag känner hur det pulserar i mitt huvud. Jag är arg på Oskar för att han tjatar ideligen utan avbrott "får jag glass, får jag godis, får jag juice, får jag en klubba, får jag ett äpple, kan jag få tuggummi?!" om och pm och om igen. Jag är arg på gubbjäveln som hörde rally på gångvägen och nästan körde på mig, jag är arg för att jag lärde Oskar att säga "lär dig köra bil jävla idiotjävel!", jag är arg för att Oskar upprepar det varannan minut. Jag är arg för att det är stökigt som fan för att jag har varit sjuk och haft ont och bara har orkat plocka undan det värsta under tiden, jag är arg för att jag måste städa upp allt själv och för att någon (Rodde) inte har hjälpt mig ett skit undertiden som jag var sjuk.

Jag är arg för att jag måste tvätta och vika kläder, jag är arg för att jag fick betala maten i dag med mina pengar som jag ska ha när jag och Oskar är i halmstad. Jag är arg för att Okars iteddy är sönder och jag vet att han kommer att vara om en vild rabiesapa på tåget i morgon i 5 timmar.

Jag är arg för att aldrig någon jävel lyssnar på vad jag säger, nästa person som svarar mig med "mhm..." eller "hmm" kommer jag att tappa mitt inte särskillt långa tålamod på, vad fan är det för jävla idé att jag ska lyssna och svara på en massa meningslösa skit problem, men ingen pallar att lyssna på mina meningslösa skitproblem, ensidig konversation är tröttsam. Jag vill bara vara ärlig och säga "seriöst det där ämnet har avhandlats 47 gånger nu under ca 198 timmat, jag brydde mig inte första gången, och fortfarande, jag skiter i det" men det säger jag inte för jag är en sån där snäll person som lyssnar på andra och försöker ta deras konstigheter på allvar. Jag ska fan sudda lite i min telefonbok.

Btw, vad är grejen med att bara prata om sig själv hela tiden? Har folk inga andra intressen nuförtiden? Fan vad hopplöst det är med människor som inte intresserar sig för något alls om det sker utanför den kvadraten som de själva vistas i, tråkiga meningslösa människa, du kan inte vara din egen hobby och ditt enda intresse? Sådana människor gör mig också arg, varje dag.

Men argast är jag nog på Rodde, för att han väcker mig med att stå och gapa på Oskar och vara på sitt vanliga mans-pms:iga humör
. För att han blir arg på mig för att jag inte vill kolla upp hans resväg på sl.se bara för att han är för lat för att göra det själv, för att han skäller ut mig för att vi inte hade bröd hemma fast att han själv har gått förbi mataffären två gånger på morgonen. Jag vill bara ge honom ett karate slag över huvvudet så att han klyvs itu, ladda ned en massa virus till hans dator eller aldrig mer komma hen ifrån halmstad igen när jag har åkt iväg, eller alltihop faktiskt.

Men vad fan är nu detta?!

Kategori: Tankar & funderingar

Jag var nere i min lokala turk-kiosk och skulle handla mig en fanta, Oskar fick syn på en ask med pokkemon (stavning?) tuggummin för 5:- så de fick han, sen tog vi hissen hem. När vi kommer hem så öppnar Oskar sin tuggummi ask och vad ser jag om inte en drös med tuggummi-cigaretter?! Han hade ALDRIG fått dem om jag hade vetat det, varför tillverkar man godis som ser ut som cigaretter till småbarn? Är det tobaksföretag som har kommit på den "geniala" idén?

Det var inte det värsta, det fanns fler kända barnfigurer på de där luriga askarna bla Shrek, så det är ju helt uppenbrt menat att locka till sig barn. Varför skriver de inte på askarna vad det är? Är det för att lura dumma jävlar som mig som annars brukar säga nej till det?

Hoppas att du får cancer, tyfus, böldpesten, hiv, klamydia, svin och fågelinfluensan och får amputera ett par ben din jävel

Kategori: Samhälle

Jag har märkt en sak om jag faktiskt tycker är lite besvärande, väldigt många tycker att sjukvården borde vara mycket dyrare eller att all vård borde vara privat och att man ska få bretala hela summan ur egen ficka. Jag undrar om de människorna vet vad det egentligen kostar att bli sjuk? Eller att föda barn för den delen, en vaginalförlossning kostar ca 25 000:- och ett kejsarsnitt ca 40 000:-, men om det inte går något vidare så skulle man få punga u tmed ca 60 000:- för det är så mycket en svår förlossning brukar gå på. Är det så att alla som tycker att man ska få betala för sin egen sjukvård är rika? Tragiskt nog så är det inte så heller, många lever i någon vanföreställning att "sånt händer inte mig".

Hur kan man skita i att det finns folk som inte skulle ha råd att få vård och kanske dö pga att de inte kunde betala för sig? Om man får cancer tex, om jag inte missminner mig helt så kostar det i genomsnitt drygt 400 000:- vem fan sitter och klämmer på så mycket pengar? Vilken bank vill låna ut pengar till en cancerpatient som kan kanske inte kommer att överleva och kunna betala tillbaka? Det är rätt uppenbart att de som tror på ett sådant system inte bryr sig särskillt mycket om sina medmänniskor, sin granne, syster, mamma, pappa, barn och så vidare.

Jag blir skitarg när jag råkar läsa när någon idiot uttrycker sådana åsikter, hoppas att du får cancer, tyfus, böldpesten, hiv, klamydia, svin och fågelinfluensan och får amputera ett par ben din jävel, så kanske du lär dig att vara lite mer ödmjuk och medkännande.

Oföretagsamma jag

Kategori: Personligt

Jag har jätte mycket saker som jag skulle ha gjort för länge sedan som jag bara har skjutit upp "till i morgon" det har hunnit bli morgon en jäkla massa gånger nu och jag börjar få lite ångest över det...

De gräver i min arm

Kategori: Personligt

I dag så såg mina blodprov bättre ut så jag håller förmodligen på att bli "frisk" igen. Den manliga sköterskan som tog blodprov på mig idag grävde runt ordentligt i mina armar, jag kände nästan att jag var tvungen spy för att det var så äckligt men han blev klar innan det han gå så långt. Jag har i alla fall smärtstillande så att jag kan knarka mig glad i flera dagar nu, jävligt skönt att slippa ha ont.

De stjäl mitt blod

Kategori: Personligt

I dag var jag på akuten, jag har tydligen inflamation i gallblåsan. Men jag fick smärtstillande så nu känner jag mänsklig igen för första gången på två veckor. Men jag måste tillbaka till sjukhuset i morgon igen och titta att det inte blir värre. De ville boka in en operation för att t bort min gallblåsa för att jag skulle kunna äta fett igen, jag sa att jag vill behälla min gallblåsa om det inte blir absolut nödvändigt att ta bort den, det är ju bra att jag håller mig borta från fett, jag har fått i mig fett så att det räcker till en hel livstid redan.

Sen upptäckte jag en av mina dolda talanger idag, jag är jätte rädd för att ta blodprov och uppenbarligen så kan jag spänna mig så pass att jag stoppar blodet så att det inte kommer något blod i provrören fast att de rotar på där inne i min arm. Jag kämpade som en hora för att slappna av (utan någon större framgång) det gör ju bara saken värre att spänna sig men jag kan inte slapna av även fast jag försöker. Men de fick två burkar med små blodslattar tillslut i alla fall.