Den biter dig!

Kategori: Oskar

I går hade jag en stor finne i ena tinningen, det tyckte Oskar var jätte spännande.

Oskar: Är det en finne?

Jag: Ja, vill du känna eller?

Oskar: Ja! *petar försiktigt*


Sen gick det en stund och jag kunde verkligen inte låta bli att pilla på den.


Oskar:
Akta dig! Akta, akta!

Jag: Röra vaddå?

Oskar: Finnen! Rör inte finnen, den kanske biter dig!


Oskar tror att finnar är någonslags djur som växer fram i ansiktet och bits gör de tydligen också.

Rodde & pekdonet

Kategori: Vardagligt

Jag och Rodde tjafsar om vem som ska har dator musen, för vi har bara en och ingen har tagit sig för att gå och köpa en till. Jag vill ha den för att min pekplatta är handikappad och det går inte att markera text med den. Rodde vill ha musen för att han är handikappad, tekniskt handikppad. Hans pekplatta fungerar utmärkt och jag skulle byta min mot hans rakt av om det hade varit möjligt, men han förstår inte hur den fungerar så han vill prompt ha musen.


Jag vill också ha ett MVG :(

Kategori: Personligt

Jag funderade på att söka till folkhögskola men så gjorde jag en upptäckt i dag, man får för fan inga betyg, antingn så klarar man det eller så klarar man det inte, snacka om motivations dödare. Varför ska man anstränga sig om det inte syns att man har ansträngt sig? Då kan jag ju glassa mig igenom det i stället och klara godkänt med nöd och näppe som vanligt i stället...

Jag undrar...

Kategori: Blogg

Kommer jag undan med att påstå att min blogg inte är en mamma blogg?

Earth Hour

Kategori: Vardagligt

Jag släckte inget alls, jag missbrukade el i vanlig takt. Jag tycker att den där dagen är lite som julafton "i dag ska man vara snäll för i dag är det julafton" fast i stället "släck lamporna för idag är vi miljömedvetna" båda sakerna borde man vara året om egentligen, har jag hört.

Det känns lite som hyckleri från min sida om jag skulle sitta där i mörkret, när jag skulle tända lamporna så skulle jag ändå ha på 3 datorer samtidigt, slänga batterier i soptunnan och slänga metall i brännbart, Jag är ingen miljövän, snarare miljöns värsta fiende.

Jag har precis lärt mig att slänga papper i pappersinsamligen, kudos till mig...

Naaw... Gud va gulligt, gjorde han ett ketchup hjärta på din pasta... suck... :bigeyes:

Kategori: Tankar & funderingar

Varför pratar tjejer så mycket om sina pojkvänner? Eller rättare sagt tjatar om dem, som att en pojkvän vore en ny spännande hobby eller ens ett spännande
när man har lyssnat på barn eller pojkväns tjatet i 45 minuter och man lite snyggt försöker byta samtalsämne så falnar intresset och hon räds inte att visa det tydligt
samtalsämne. Visst det är roligt att höra en del, om någon som jag bryr mig om bryr sig om något så självklart lyssnar jag men det finns väl någon måtta? Tjejer/kvinnor med barn eller pojkvänner tenderar att tappa allt intresse för allt utom just pojkvännen eller barnet, så när man har lyssnat på barn eller pojkväns tjatet i 45 minuter och man lite snyggt försöker byta samtalsämne så falnar intresset och hon räds inte att visa det tydligt.

Det är ganska sorgligt och tragiskt på samma gång att inte ha något annat att tala om än sin pojkvän
, borde inte de människorna märka att de mest får suckar och ögon som rullar in i bakhuvudet som svar på del 47 i dagens ointressanta pojkväns fakta? Missförstå mig rätt Rodde kan vara jätte spännande, för mig, men inte så värst för andra.
borde inte de människorna märka att de mest får suckar och ögon som rullar in i bakhuvudet som svar på del 47 i dagens ointressanta pojkväns fakta?
människor kanske, och han är definitivt inte min jäkla hobby. Det måste hämma hela den personliga utvecklingen, att tappa bort alla sina intressen, allt man brukade bry sig om för att helhjärtat lägga ner all sin energi och sina tankar på en annan människa och när det inte verkar gå över borde det inte kvalificera sig om någon slags psykisk sjukdom eller störning?

Jävla tjat

Kategori: Vardagligt

- Anna titta Anna, Kolla Anna titta Anna, mamma titta titta, kolla kolla....
- Ja jag ser Oskar vad vill du visa?
- Kolla, kolla, titta titta Anna, titta, kolla Anna titta.
-Ja, jag hör? Vad vill du visa?
- Titta, titta, titta Anna, Kolla Anna.


Oskar är så jäkla upptagn med att springa efter och tjata att han inte ens märker när han faktikt har min uppmärksamhet, ibland får jag saga till honom att jag hör och att han kan visa vad det nu är två-tre gånger innan han slutar med sitt "titta Anna kolla Anna, titta titta, kolla kolla"...

Min skönsång är inte att leka med

Kategori: Oskar

Oskar hatar när jag sjunger han tycker att det är pinsamt. Han håller för öronen, kiar med ögonen och skriker "Sluta sjung! TYYYST!!!" Synd för honom att jag tycker om att sjunga och inte alltid alldeles vackert, kan jag inte texten och melodin ordentligt så skrålar jag på falskt med en massa ord som jag till hälften har hittat på själv, mycket befriande.

Eftersom att Oskar absolut inte under några som helst omständigheter
vill att jag sjunger så har jag kommit på ett sätt att utnyttja det till min fördel.

Jag: Vem sa att du fick lov att leka med stekspadarna?

Oskar: Jag har dom nu, jag ska, jag måste ha dom!

Jag: Nej, lägg tillbaka dem nu!

Oskar: Nej, jag vill inte...

Jag: lägg tillbaka stekspadarna nu! Annars sjunger jag!

Oskar: Men ååå... Sjung inte jag ska...

Sen trippar han snällt ut i köket och lägger tillbaka det han har tagit. Jag ska börja leta under "tortyr" på amv när jag ska söka jobb, eller så ska jag ringa amerikanerna och fråga om det finns något ledig på guantanamo bay?

På tal om att vara smart...

Kategori: Tankar & funderingar

Jag blir lätt uttråkad, betyder det att jag är intelligent och understimulerad eller betyder det att jag är för dum för att underhålla mig själv? :D

Det är tråkigt att vara smart?

Kategori: Tankar & funderingar

Jag har hört flera gånger att intelligenta människor lättare blir uttråkade, är det så? I sånna fall varför? För att de förstår att i det mesta som vi gör bara en en massa meningslös skit eller för att de blir understimulerade? Om man är intelligent borde man inte kunna hitta på en massa överstimulerande saker att underhålla sig med?

Livspussel...

Kategori: Vardagligt

Jag hatar det ordet jag får rysningar utav att höra det ordet och varje gång någon klämmer ur sig det så skäms jag lite för den personens skull.

Så får bara barn göra

Kategori: Tankar & funderingar

När man är liten är det lätt att skaffa nya kompisar, när man är stor är det svårt.

Om jag skulle stå i kön på ica och luta mig fram till den vuxna personen som stod framför mig och fråga
"Hej vill du bli min kompis? Här, smaka på mitt godis" så hade folk trott att jag hade fått totalt psykbryt, för så gör bara barn.

Tänk att stå på en busshållplats vänta på bussen och helt plölstligt springa fram till en annan vuxen människa, banka till denne på axeln och skrika "haha! Jag kullade dig!!!" och sedan springa vidare och förvänta sig att bli tillbaka kullad. Då hade alla blivit rädda och trott att jag var psykiskt störd, för så kan bara barn göra.

Lidl cola

Kategori: Vardagligt

Ljummen Lidl cola har lite lätt smak av whiskey, och inte på det bra sättet...

Att betala eller inte betala, det är frågan...

Kategori: Vardagligt

Jag läste på fattigbloggen om att betala eller inte betala för att åka tåg och buss. Jag brukar planka eller låtsas att jag är 19 så att jag får åka på barnbiljett och betala mindre, inte för att jag
Jag måste jobba i 40 minuter för att ha råd att åka buss i 12 minuter
är fattig utan för att jag är snål. Jag tycker att det är helt orimliga priser jag tänker inte betala 45 kronor för att åka buss i 12 minuter bara för att några hjärndöda idioter bestämmnde sig för att åternföra zoner och höja biljettpriserna. Jag måste jobba i 40 minuter för att ha råd att åka buss i 12 minuter.

Egentligen är det ju inte ok att ta saker som man inte betalat för och jag har faktiskt aldrig snattat eller stulit något i hela mitt liv (om man inte räknar med när jag och jeanette snodde ett par anteckningsblock från högskoleverket) men i vissa fall så skiter jag helt enkelt i det, det är lite så och så med det där att "låna" saker från piratebay med, jag känner mig ju inte skyldig direkt, mitt samvete täcker inte den delen.

Att stå och vänta i 25 minuter på en försenad buss, mötas av en otrevlig skruttåsna till buschaufför och betala 45 kronor för det lilla nöjet, det är fel. De vill ha mina pengar men det blir förseningar eller problem så fort vädret slår om, elementen på bussen är på året om även på sommaren, blir det kallt och halt så kommer bussen
Att stå och vänta i 25 minuter på en försenad buss, mötas av en otrevlig skruttåsna till buschaufför och betala 45 kronor för det lilla nöjet, det är fel.
försent, på hösten kommer tåget för sent, på vintern med, löv på spåren, i sverige har vi fyra årstidet, varje år och ändå verkar det som att nya årstider förvånar SL om och om igen.

Att låtsas som att jag är 19 fungerar alldeles utmärkt, fast egentligen är jag 24 och Oskar är 5, och det är just den lilla detaljen som blir lite problematisk, Oskar. Innan de höjde gränsen på ungdomsbiljetterna till under 20 så var det ju under 18, så då var jag alltså tvungen att säga att jag var 17 om någon frågade, en gång var det en spärrvakt här i fittja som reagerade på det. Han frågade hur gammal jag var för att jag skulle köpa biljett till tunnelbanan och han ville veta om jag skulle ha vuxen eller ungdom, jag sa att jag var 17 och han sa "oj du måste ha fått barn tidigt, det måste ha varit tufft" Jag visste inte vad jag skulle säga så jag ljög "eee... he he, jo jag var 15, det är väl tidigt..." så snål är jag.

Jag är en katastrof på två ben

Kategori: Personligt

Om jag vill göra något så vet jag att jag kan och att det kommer att bli bra. Så jag försöker och jag klarar det jag tar mig för, men sen när jag har klarat vad det nu är jag ville göra då börjar jag alltid tvivla
"nämn en enda sak du har gjort rätt i ditt liv"
"hjälp det kanske inte var så bra i alla fall? Tyckde de att jag var dum i huvudet? Fan nu gjorde jag fel igen!". Så jag är rädd för att göra fel, väldigt rädd, jag gör hellre inget alls än att göra fel. Det är inte så att jag skäms eller tycker att det är pinsamt när jag gör fel, jag vet knappt vad skam betyder längre, jag har skämts så mycket i mitt liv att jag klarar alltid att fejsa min egen spegelbild, oavsett vad.

Misslyckande är världens värsta känsla, att känna sig liten misslyckad och dålig. Behöver jag säga att jag är ganska oföretagsam? Jag är bra på att göra fel, jag är
"Nu fick han rätt igen, du gör alltid så här"
en katastrof på två ben. Jag skulle kunna kladda ner en lista som skulle ta minst en timme att läsa med att min små och stora screw ups jag har gjort. De flesta fokuserar hellre på misslyckandet än det faktum att man faktiskt försökte, det är tröttsamt. De gånger jag har fått höra att jag har gjort rätt eller gjort något bra kan jag räkna på 2 händer utan att använda alla tio fingrar. Att ha en neggo buarklack som sitter, stirrar, satsar pengar och väntar på nästa misslyckande är inte särskilt motiverande.

Jag vet att jag kan, kanske inte på förta försöket och jag kanske tar tid på mig, men jag kan faktiskt.

Får man lura barn? :)

Kategori: Vardagligt

Oskar sover, jag fick honom att somna 1,5 timme tidigare i dag. Jag var trött så jag serverade middag 1,5 timme tidigare, badade honom 1,5 timme tidigare, ja jag sköt alla rutiner 1,5 timme bakåt helt enkelt. Så när jag sa 1,5 timme tidigare än vanligt att han skulle sova så gick han snällt till sin säng, jag sjöng blinka lilla stjärna sen sov han efter 3 minuter, hur skönt som helst. Jag var inte riktigt säker på att han skulle köpa det, men han gick på det hur lätt som helst. Han behövde ju uppenbarligen sova lite extra eftersom att han däckade nästan omedelbart.

Mer sömn till trötta Oskar, mer "fri från barn tid" till Anna. Alla vinner.

Låt någon annan än blomsterhandlarna dra nytta av din död

Kategori: Tankar & funderingar

Jag och min syster pratade om det där med att ge blommor när någon har dött, varför gör man det egentligen?
Det vore mycket bättre att skänka bort pengarna till tex barncancerfonden i den avlidnes namn, om personen har avlidit pga en sjukdom så skulle man ju kunna skänka pengarna till forskning om den sjukdommen eller om det finns en fond som stödjer människor som är offer för samma sjukdom. Om jag skulle dö så skulle jag föredra att pengarna gick till välgörande ändamål än till en massa blommor som ändå bara kommer att vissna bort på en dag. Jag skulle hellre se att min död gynnade någon annan än blomsterhandlarna.

Är mannen är ett riktigt svin som inte vill ha sex med en gravid kvinna?

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag läste något intressant på fl nyss, det var en kvinna som hade problem med att hennes man inte ville ha sex under tiden som hon var gravid.
Vill man inte så vill man inte, ett nej är alltid ett nej. Eller gäller det bara när det är en kvinna som inte vill och säger nej?
Om en kvinna hade startat en tråd om att hon inte ville ha sex under graviditeten då hade de flesta varit förstående "naaw, stackars dig, din man får vänta, klart att du ska slippa" . Men riktigt så låter det inte nu, för många av de andra i tråden tycker att mannen är ett riktigt svin som inte vill ha sex med en gravid kvinna.

Har kvinnor patent på sexvägran under graviditeten? Det är ju en omställningför män med, kanske inte en kroppslig sådan men en emotionell och kanske psykisk omställning. Varför skulle en kvinna bli mer ledsen av att ens partner inte tänder på en eller inte har någon lust alls än vad en man skulle bli, vem bestämmer vad som är gilltiga skäl för att inte vilja ha sex?

Vill man inte så vill man inte, ett nej är alltid ett nej. Eller gäller det bara när det är en kvinna som inte vill och säger nej? Antingen
När hon vill ha snopp då ska maken stå till tjänst, och om hon inte vill ha sex då ska maken knipa käft, acceptera, le och vara glad
så gäller det väl båda eller ingen. Ska allt bara vara på kvinnans vilkor när hon är gravid? När hon vill ha snopp då ska maken stå till tjänst, och om hon inte vill ha sex då ska maken knipa käft, acceptera, le och vara glad."Nej men detta handlar ju om att han inte tänder på sin gravida kvinna, varför gör inte vissa det? Många män kanske tycker att det är osexigt och "fult" men det är ju ändå samma insida. Jag kan tycka att det är "kallt" av männen att göra så."

"men stackars dej !!!! jag hade blivit galen och tvångskört honom till en psykolog som fått banka vett i skallen på karlsloken ... "Males also played with balls while females fancied cooking pots

Kategori: Genus & jämställdhet

http://www.wtopnews.com/?sid=668497&nid=502

En person på Fl länkade till den här artikeln och menade på att det bevisade att det var naturligt att pojkar valde att leka med bilar och bollar och flickor dockor och grytor.

Det är alltså apor som har fått en massa leksaker att leka med, för att de ska se om det är någon skillnad på vad honorna och hanarna föredrar att leka med. Men när man läser den här meningen "Males also played with balls whilefemales fancied cooking pots" eller "Like little boys, some male monkeys moved a toy car along the ground" så tycker jag att det blir jävligt svårt att ta det på allvar. Kan man verkligen dra någon slutsatts av att en hona leker med en gryta? Springer aphonorna i afrika runt med grytor och lagar mat på sina ap-spisar? Skulle inte tro det...

Och att aphanarna föredrog bilar, samma där, är det hanarna som lagar bilen där ute i djungeln? Kör de runt i sina små ap-bilr där nere i afrikas djupaste djungel, terrängkörning? Och sern tycker jag att det är lite lustigt "Males also played with balls" Jag må vara dum nu, men jag trodde verkligen att en boll om något var en könlös leksak, jag trodde att det räknades som en neutral leksak? är det hanarna som lagar bilen där ute i djungeln? Kör de runt i sina små ap-bilr där nere i afrikas djupaste djungel, terrängkörning?

Schimpanserna är närmre släkt med människan än aporna den kvinnan valde till sitt experiment, hade de inte varit mer passande att välja det som ligger närmast oss själva?Jag är nyfiken på varför hon valde att inte göra det med schimpanser, det ska jag googla sen när jag får tid...

Här är det bara halvklart

Kategori: Vardagligt

Jag känner mig lite värdelös i dag, jag skulle städa, diska och fixa tvätten och jag är fortfarande inte klar, usch vad lat jag är... Jag fastnar framför saker hela tiden, datorn, tv:n i telefonen, ursäkter och undanflykter finns det gott om :D

I vanliga fall så brukar jag göra listor på vad jag ska göra för jag är helt värdelös på att organisera i huvudet, eller jag är inte bara dålig på det jag klarar inte av det. Annars far jag bara omkring och pillar på saker i stället för att böja på ett ställa, göra färdigt, gå till nästa. Jag måste sakna den delen i hjärnan som man använder när man organiserar och gör saker i rätt ordning.

Avundsjuka?

Kategori: Om föräldrar & barn

Och på tal om amning och avudndsjuka som jag också har sett komma på tal ett par gånger, avunsjuk på vadå? Jag har ammat, skaffar jag fler barn så kan jag välja att amma igen. Även de kvinnor som inte kan amma kan ju faktiskt låta sina barn snutta ändå? Jag tycker att det är en ganska konstigt argument, allt man inte tycker om eller föredrar grundar sig ju inte i svartsjuka eller avundsjuka.

Jag är en avart som inte borde tillåtas att föröka mig

Kategori: Om föräldrar & barn

De senaste dagarna så har Elakaste barnet i sandlådan, Anaiah och Lady Dahmer skrivit om amning eller rättare sagt offentlig amning. Jag tycker givetvis att man ska få amma offentligt, det är inte ens en fråga om att få lov eller inte få lov, det är bara helt självklart att man ska kunna göra det. Jag har själv ammat när jag har varit ute, i köpcentrum, busshållplatser, mc donalds och diverse andra mer eller mindre bekväma platser, hade jag kunnat slippa det så hade jag men ammar man så har man liksom inget val.

"Ammande mammor tycker att det är jobbigt att amma ute bland folk pga andra människors inställning till offentlig amning" Jag tror att mycket av det där sker i ens egna huvud, de flesta skiter faktiskt blankt i om man ammar eller inte, ingen har någonsin kastat en ond blick på mig eller klagat när jag har ammat. Att amma är det "normala" i sverige, i sverige ska man amma och inte nog med det när man inte ammar då ska man tycka att det ser gulligt, vackert och mysigt ut, i alla fall om man är kvinna.
Jag irriterar mig om någon ammar när jag äter, jag har undvikit det själv i den mån det går, men de har ju lika stor rätt att vara där som jag, så jag lever helt enkelt med min irritation
Jag irriterar mig om någon ammar när jag äter, jag har undvikit det själv i den mån det går, men de har ju lika stor rätt att vara där som jag, så jag lever helt enkelt med min irritation. Jag förstår själv att det är mitt problem och ingen annans. Sen att jag kan gnälla i disskusioner på internet är en sak, det är inte så att jag skulle gå och tracka ammande mammor för nöjes skull i verkliga livet.

Jag tycker att amning för egen del är omysigt, äkligt och avskyvärt och de känslorna känner jag även fast i mindre dos när jag ser andra människor ammar. Men jag begär inte att folk ska anpassa sig efter min smak och mitt tycke, ammar gör de flesta för att de måste inte för att de tycker att det är roligt och underhållande, det jag har svårt för är de riktiga extremfall som man stöter på väldigt sällan (thank god) där de låter bröstet hänga ute när de rapar barnet eller när barnet har ätit klart och kvinnan av någon outgrundlig anledning låter bröstet hänga ute i alla fall, för då handlar det inte om amning längre. Jag tar gladeligen hänsyn till det när det krävs, men jag är inte särskillt glad i att behöva ta hänsyn till att någon är lat och gör det bäkvämt för sig, annars, please go ahead, låt er inte störas av mg.

Om man tycker att man blir dömd som ammande kvinna, testa bara som ett experiment att svara "Nej jag ammade bara för att det var nödvändigt" när man
andra människor tycker att jag borde söka vård, som att jag på allvar är sjuk på något sätt för att jag inte tycker om att amma
får kommentarer som "åh, visst är det mysigt att amma"
, då möts man ofta av tystnad och peronen tittar på en med äckel och avsky i blicken och sen klämmer de fram något i stil med "ja, jag tycker då minsan att det är det bästa som finns, jätte mysigt!". Måste man bara för att man är kvinna tycka om att amma? Eller som en vänlig människa på FL skrev till mig när jag erkände att amning inte är min favorit syssla snarare tvärt om "Du borde fan inte skaffa fler barn! Fy vad ledsen jag blir när jag läser det du skriver!!!" andra människor tycker att jag borde söka vård, som att jag på allvar är sjuk på något sätt för att jag inte tycker om att amma. Jag är en avart som inte borde tillåtas att föröka mig.

Även många av de mest fria tänkarna snöar in sig på det där med amning
, Låta bli att amma gör man bara om har en giltig anledning till det. Och eftersom att det inte finns giltiga anledningar (du ska alltid försöka lite till, och igen och igen) så blir du aldrig godkänd. På bvc fick jag mig en avhyvlig när den ordinarie bvc tanten var på semester, för den tillfälliga bvc tanten tyckte att det var fruktansvärt av mig att jag hade slutat amma strax innan Oskar var 5 månader, för amma gör man i minst 6 månader. Att han bet av halva min bröstvårta och inte ens släppte taget när jag skrek, det spelade ingen roll alls, det är fult att inte vilja amma.

Ska man behöva be om ursäkt för att man inte ser amning som vackert
, mysigt och underbart både att själv amma och att se på det?

du är inte snäll buhu...Jag vill inte, vill INTE! Hör du! jag vill inte! Buhuhu....."

Kategori: Vardagligt

Jag har tvättdag i dag, jag hatar tvättdagar, jag får ont i ryggen, det tar en jävla tid och det slutar iprincip slltid med att jag skriker och att Oskar gråter. Oskar är alltid snäll de första 2-3 vändorna till tvättstugan, sen har han fått nog, då ligger han där utslagen på hall golvet, vägrar ta på sina skor och sparkar mig när jag försöker ta på honom skorna. Efter en stunds sparknde och otaliga "jag vill inte" så brukar jag tappa tålamodet och skrika åt honom och sen gråter han "du är inte snäll buhu...Jag vill inte, vill INTE! Hör du! jag vill inte! Buhuhu....." jag hatar tvättdagar...

"Iiingen förstååår, huur dåååligt jaaag måår"

Kategori: Blogg

Jag slöläste fattigbloggen lite och det är riktigt roligt att läsa kommentarerna, även fast att de flesta är positiva och trevliga så känner sig vissa människor arga och känner sig hånade av experimentet. Varför blir man arg? Meningen med hela grejen är väl att folk ska förstå hur det faktiskt är att gå på bidrag, visst det handlar bara om en månad, det är inte på riktigt men varför är det fel? Det är som att tjocka människor skulle bli arga på en person som ska leva en månad i fatsuit för att uppleva hur överviktiga behandlas anorlunda (om de nu gör det ens) är det förbjudet att försöka gå i en annan människas skor? Är det hånfullt att försöka ge en bild av hur vissa människor faktiskt lever?

Men de roligaste kommentarerna kommer från människor som bara vill tala om att "de faktiskt har det bra mycket värre" då hör jag den där sången från lejonkungen spelas i mitt huvud "iiingen förstååår, huur dåååligt jaaag måår".

Jag såg precis en kvinna på tv som sa:

Kategori: Genus & jämställdhet

"Det knepigaste med att gå på en lesbisk dejt är att komma fram till vem det är som egentligen ska betala"

Jag är inte glassmissbrukare

Kategori: Vardagligt

Jag kom på att jag låter som värsta fettot i inlägget jag skrev innan :D Men jag behöver faktiskt äta något, jag har gått ned 6 kilo de senaste elva dagarna och jag har knappt vågat äta alls. Jag har levt på typ fyra-femhundra kallorier om dagen och vissa dagar har jag inte ätit alls, så det är inte lika hemskt som det låter, jag kan faktiskt leva utan glass :)

Mohaha!

Kategori: Vardagligt

Jag kom på ett sätt att trolla fram glass som jag kan äta utan att få ont, ha ha fuck you gallstens jävlar!

Mitt gula jag

Kategori: Vardagligt

Jag känner mig lite hypokondrisk, jag har läst om gallstenar och komplikationer idag, tydligen kan det leda till gulsot så nu springr jag och kollar in mina ögonvitor hela tiden "jo visst fan är jag gul, ögonvitorna är gula, min han är gul, hela jag är gul! Hjälp! Jag kommer att dö!" Fast tydligen så är jag inte gul, det är bara jag som ser det i alla fall.

På tal om gul, när oskar var nyfödd så låg han på neonatalen
och en gång när jag kom dit så hade jag en jävligt konstig konversation med en av sköterskorna där.

Söterskan: Vi tror att Oskar kanske har gulsot så han kanske måste sola. (vad sola innebär vet jag inte)

Jag: Varför tror ni att han har det? (han såg ju inte gul ut)

Sköterskan
: han ser lite väl brun-gul ut.

Jag: Ni vet att hans pappa inte är svensk va? Han kommer från bolivia.

Sköterskan
: Ööh, jaha... Jo det skulle kunna vara det.

Och gissa vad? Han hade inte gulsot, han var faktiskt bara brun.

På en armlängds avstånd och personliga sfärer

Kategori: Tankar & funderingar

Jag tycker att det är grymt obehagligt när främmande eller halvfrämmande (de flesta välbekanta med faktiskt) människor inte har vett att hålla sig utanför min personliga sfär, människor som står alldeles för nära eller som, gud förbjude, lägger en hand på en axel
han satt för nära, la händer på knän, axlar och pratade face to face med typ en decimeters mellanrum, han var en väldigt, väldigt obehaglig människa
eller ett knä. Oinbjuden kroppskontakt är obehaglig, oavsett anledning. Min kusin hade en kompis som inte fattade den där med att inte entra andra människors personliga utrymmen, han satt för nära, la händer på knän, axlar och pratade face to face med typ en decimeters mellanrum, han var en väldigt, väldigt obehaglig människa.

Det är obhagligt att sitta ned på en fullsatt buss
, för att man vidrör personen man sitter bredvid, eller om man står upp och håller i en av stängerna och råkar röra en annan människas hand, hjälp... Jag förstår ju att det är jag som är lite vrickad, men det gör det inte mindre obehagligt. I min familj så har vi aldrig varit sånna som har varit särskillt kramiga eller nästan suttit på varandra, självklart så har vår föräldrar kramat oss och så men det har ju inte varit dagligt förekommande direkt när man har varit lite äldre. Jag tycker att det är lite små läskigt när någon som jag känner hälsar med en kram, jag vill gärna ha alla människor på en armlängds avstånd om det inte är absolut nödvändigt att göra på ett annat sätt.

Mot Oskar är jag naturligtvis inte så, han får klättra och klänga på mig bäst han vill, jag vill inte att han ska bli lika skadad som mig :D och med Rodde nästan inte, eller jag ligger
om jag ligger still och håller tyst varför måste du hålla fast mig?
inte still och kramas och är tyst, alltså jag "gosar" inte (gud vad jag hatar det ordet) det är också lite panikartat, ligga still och vara tyst, och kroppskontakt på en gång, det går bara inte. Hur länge måste jag då ligga still? Måste jag verkligen vara tyst, jag vill ju prata? Och om jag ligger still och håller tyst varför måste du hålla fast mig? Nej jag tycker inte om det.Va fan...

Kategori: Vardagligt

Nu spelar min granne alldeles för hög musik igen... Han är en jävla rövfinne. Kan inte skaffa sig bättre musiksmak i alla fall? Och varför måste han ibland lyssna på samma låt 5 gånger i rad, har han brist på musik? Eller är han bara skadad på något sätt? Han VET att alla stör sig, han har fått många klagomål på sig, men han bara skiter i det, varför, VARFÖR!? är det så jävla svårt att sänka volymen?

"Kalle! Sitt ned och kissa, du har för fan en rosa tröja på dig"

Kategori: Genus & jämställdhet

Varför är det mest yngre föräldrar som verkar ha snöat in sig på det där med tjej och kill saker och färger? Vad gjorde föräldrarna med oss på 80 och 90-talet? Man hör sällan någon över 30 yttra sig om vad som är "riktiga flickor" eller att "pojkar ska vara livligare än flickor, det ligger i deras natur". Borde inte de som är yngre ha kommit längre än de som är äldre?

"Det har alltid varit så varför ändra på det?!!!"
Varför är det så jäkla viktigt att kämpa för att ha kvar tjej och killfärger? Dessa föräldrar måste vara väldigt förvirrade och osäkra individer. Tror de att de ska glömma vilket kön deras barn har om barnet är klätt i fel färg? Vissa av dem medger ju till och med att deras döttrar inte får lov att välja bort rosa och prinsessor. för det SKA riktiga flickor ha och tycka om. Det är alltså inte ens för barnets skull, för att barnet är litet lagom hjärntvättat utan det är för att mamman har fel i sin hjärna.

Big no, no...

Kategori: Om föräldrar & barn

Lady dahmer skriver om amning samtidigt som man har sex, jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, jag tycker inte att det är ok under några som helst omständigheter, man får härda ut. Inget barn sitter fast i bröstet 24/7 i 2 år utan det handlar om betydligt kortare tid än så, så det är bara att härda ut.

jehovas och andra religiösa fåntrattar

Kategori: Religion/Ateism

Jag är rätt facinerad av religiösa människor, men inte på det bra sättet, utan mer facinerad över deras dumhet. Om någon häver ur sig tex "må gud vara med dig" då upplever jag det nästan som stötande, jag har tänkt mycket på varför
det är roligt (och visserligen konstigt) med männikor som har en massa knäppa och konstiga hemmasnickrade påhitt när det gäller religion
det stör mig och jag blir förnärmad av det för det är ju skt löjligt egentligen. Å andra sidan så tycker jag att det är roligt (och visserligen konstigt) med männikor som har en massa knäppa och konstiga hemmasnickrade påhitt när det gäller religion, som en avlägset ingift släkting (om det finns något som ens heter så vet jag inte :D) om har en del konstiga ideér, när vi var hemma hos henne i sommras så sa hon plötsligt "jag hoppas att det kommer andra hit, det vore trevligt" Jag visste inte vad jag skulle säga, vad fan svarar man på det "öhh.. ja, jo, eeeh, trevligt"?

Jag tror att min irritation beror mycket på att många religiösa människor gärna vill "smitta" av sin tro om de får chansen, jag vill inte bli smittat, jag är visserligen inte rädd för att bli smittad, men tanken på att de ska dra ned andra i fördärvet med dem stör mig, som jehovas tex. Människor med hemmasnickrade ideér brukar oftast inte försöka värva andra utan de är nöjda med att tro det de tror i sin ensamhet eller att mest bara ta upp det med likasinnade.

Jehovas de jävlarna, de stör mig mest, de har haft en 5 år lång kampanj här som helt uppenbart går ut på att värva Rodde. De kommeroch ringer på våran dörr och vill bara prata med den som talar spanska, alltså inte mig. Jag tror att de tycker att jag är ond, eller rättare sagt de har lärt sig att jag är ond för när de ringde på
då ringde jag till deras jehovas kyrka (jag vet att det är lite överdrivet) och hotade dem med att polisanmäla dem för religiös förföljelse (kan man ens göra det? :D) eller trakasserier
dörren i början så försökte jag lite vänligt att be dem att inte komma tillbaka "no jehovas por favor, kom inte tillbaka, nej, no espanol, gå er väg" Tror ni att de bryr sig? Precis, nej. De kom igen och igen och igen. Tillslut så lät det mer " men för fan dra här i från, kom inte tillbaka ta din jävla tidning och gå någon annanstans" Tror ni att de slutade komma? Nej.

De kom och deklarerarde att de inte ville prata med mig utan med den som talade spanska
, då svor jag bara lite och smällde igen dörren, men de fortsatte att komma i alla fall. Så då ringde jag till deras jehovas kyrka (jag vet att det är lite överdrivet) och hotade dem med att polisanmäla dem för religiös förföljelse (kan man ens göra det? :D) eller trakasserier. Slutade de att försöka? Nej, faktiskt inte helt och hållet, de kommer fortfarande ibland. En gång tryckte de ned en sån där jehovas tidning i min brevlåda, då la jag mig på knä och skickade ut den igen genom brevinkastet, de dansar limbo på mina nerver....

Jag ser väldigt religiösa människor som svaga människor som inte riktigt klarar av att leva i verkligheten, som måste underkasta sig något större och mäktigare än dem själva. Jag tror att jag är alldeles för
jag är anledningen till om det går bra i mitt liv, det är jag som får anstränga mig, inte gud
egotrippad för att gå runt att vara tacksam över det som går bra i mitt liv, jag är anledningen till om det går bra i mitt liv, det är jag som får anstränga mig, inte gud. Det är ett sätt att befria sig själv från ansvar, det är alltid guds plan.

"Nu är det gula ägg på våra fiskpinnar!"

Kategori: Vardagligt

I dag rotade jag fram mina påskris prydnader (jag har ingen aning om vad det egentligen kallas) som jag köpte för tre år sedan, jag köpte en jävla massa på åhlens sen kastade jag in dem med julsakerna i garderoben, i julas hittade jag dem när jag rotade längst inne i skåpet. Så nu har vi "påskris". Det är fel sorts pinnar och jag har inte en blekaste aning när det är påsk (vi firar inte påsk) men Oskar är glad. Fast han förstår inte att det heter påskris, inte ens påskpinnar gick in. Han säger "nu har vi gula ägg på våra fisk-pinnar".

Hur knepigt är det egentligen?

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag har läst hur många gånger som helst om hur förfärligt svårt det ska vara att få igång sexlivet efter att man har fått barn, nedspydda kläder, bäbis som hänger i tutten 24/7, trött, sliten, sömnbrist, man känner sig ful, osexig. Jag känner mig som ett ufo, jag känner inte igen mig.

Visst Oskar ville bli ammad hela tiden när han var vaken, så länge är jag med, men sover inte andra människors barn? Sover inte spädbarn typ 12-14 timmar
Nedspydda kläder har jag inte knatat runt i spya=klädbyte
spritt över dygnet? Nedspydda kläder har jag inte knatat runt i spya=klädbyte. Trött och sliten har jag varit men sen är det väl lite en prioriterings sak, det kanske kan vara värt att sova en halvtimme mindre någon gång ibland för att slippa att sexlivet dör ut totalt? På tal om ful och osexig, jag tänker inte så värst mycket på min egen sexighet för jag ska ju inte ha sex med mig själv, jag fokuserar mig ju på personen som jag ska ha sex med, eller blir folk tända av att någon tänder på dem?

Jag kände liksom inte att jag behövde vara tiptop på alla plan fyra veckor efter att jag hade fått barn, jag var ursäktad. Jag tror som sagt att det är lite en prioriterings fråga, om det inte handlar om fysiska besvär.

Jag och Oskar ska åka och luncha...

Kategori: Oskar

-Hmmm... Lilla magen säger: Jag vill ha mcdonlds, och mamma jag vet, mcdonalds finns faktiskt i skärholmen!

"Vad fan har du gjort?! Du ser ju ut som Adolf Hitler!?"

Kategori: Vardagligt

Många barn brukar ha klippt sitt eget hår när de var små, men inte jag, jag klippte Emmas hår och sminkade henne med en blå tushpenna det såg förjävligt ut och våran mamma
jag klippte Emmas hår och sminkade henne med en blå tushpenna
blev inte glad alls. Efter det har jag fixat med Emmas hår en gång till när Emma var 13 och jag var 15 när våran mamma var i danmark. Emma hade ljust blond/gult hår och en hackig lugg jag trodde nästan att min mamma skull börja gråta när hon såg det, det var ett under att Emma inte grät när hon fick skåda mitt verk för första gången.

På tal om Emma och hår, När Emma var 15 så ville hon ha syntlugg
, raka allt hår på huvudet och bara lämna en remsa med hår på mitten av huvudet som är kammad åt sidan, typ som en ledsen tuppkam, vi har aldrig fått lov att göra något ens i närheten av extremt med vårat hår, ingö mörka
det var ett under att Emma inte grät när hon fick skåda mitt verk för första gången
förger, inga gälla färger, inga frisyrer som sticker ut det minsta lilla. Och nu skulle Emma gå hem och visa vår mamma vad hon hade gjort, jag var så tacksam att det var Emmas hår och inte mitt. Det första vår mamma sa när hon såg Emmas hår var "vad fan har du gjort?! Du ser ju ut som Adolf Hitler!?" .
Hulkat mig och bölat framför datorn och försökt att googla fram hur länge jag har kvar att leva

Kategori: Vardagligt

Jag har haft gallstens anfall, igen, 18 timmar på raken utan uppehåll totalt omysigt. Jag har sovit ungefär 20 minuter på hela natten, och det var i badkaret. Det är det enda som gör det lite
Jag har tyckt väldigt synd om mig själv fast att det var helt självförvållat
bättre, varmvatten på ryggen eller magen på höger sida. Jag har tyckt väldigt synd om mig själv fast att det var helt självförvållat, jag hade ju ett anfall senast i onsdags har jag för mig och sedan vågade jag inte äta ordentligt men i går så fyllde Rodde år och jag överdosserade aningens på glassen, sen kom det.

Jag har suttit och hulkat mig och bölat framför datorn och försökt att googla fram hur länge jag har kvar att leva
(ja, jag överdriver lite) och
för förstagången någonsin när jag har sett kellogs special K reklamen så tycker jag inte att hon är dum som väljer flingor framför chokladtårta
för förstagången någonsin när jag har sett kellogs special K reklamen så tycker jag inte att hon är dum som väljer flingor framför chokladtårta. jag får se det positivt, jag har gått ned 3 kilo senaste veckan pga av min matskräck (eller rättare sagt fett skräck), så nu hoppas jag att jag har lärt mig, jag BORDE ha lärt mig nu, äter jag fet mat, godis, glass eller chips så får jag lida ordentligt för det. Det kanske är precis den sparken i arslet som jag behöver.

Att be eller inte be bordsbön?

Kategori: Religion/Ateism

Jag har tänkt på en sak, om man skulle vara bortbjuden på middag hemma hos några nya bekanta och alla har sattit sig till bords och familjen visar sig vara kristna och börjar be bordsbön och man själv är ateist eller tror på något annat vad gör man?

Tittar hur de andra gör och låtsas be lite grand och håller tyst om vad man tror eller inte tror på?

Låter bli att be och berättar att man inte är troende?

Låtsas be med och berättar efter att man inte är troende för att slippa det i framtiden?

Skulle det vara ohyffsat eller respektlöst
att inte be med om man är bortbjuden på middag hem till en kristen familj?

satsdelar och stavningshandikapp

Kategori: Blogg

Jag är duktig på särskrivningar, att skriva dem alltså. Inte för att jag slarvar utan för att jag helt enkelt inte vet bättre.
annars hade jag i godan ro fortsatt att skriva om barn vagnar, sjuk sköterskor eller sär skrivningar
Enda anledningen till att jag är medveten om det är för att jag får det påpekat för mig titt som tätt, vilken jag är väldigt tacksam för annars hade jag i godan ro fortsatt att skriva om barn vagnar, sjuk sköterskor eller sär skrivningar. Så nu har jag utvecklad särskrivnings paranoia, jag skriver ihop ord som INTE ska vara ihop skrivna, självklart beror också det på att jag inte vet bättre. Jag borde ha gått till skolan lite mer och fikat skorpor och kollat på lilla huset på prärien med Carro lite mindre.

Det är ganska handikappande att inte kunna stava ordentligt, att särskriva plenty och att inte ha en
när jag bemödar mig att slå upp satsdel på wikipedia så förstår jag inte vad flera av orden i förklaringen betyder
aning om vad en satsdel är, och när jag bemödar mig att slå upp satsdel på wikipedia så förstår jag inte vad flera av orden i förklaringen betyder, jag känner mig bokstavligt talat handikappad.

Jag kom på ett bra sätt att snabbt ta reda på vilka ord som vill vara ihop och vilka som vill vara isär, google, För skriver jag fel så kommer frågan "menade du: ******". Men ett litet problem är att alla andra felskriva idioter, med mig inräknad, stavar fel i bloggar och forum så reagerar inte google på vissa ord, det blir alltså fel ändå. Men skam den som ger sig, jag ska bli en rättskriven idiot till slut.

Jag ska duscha och sminka mig utan publik

Kategori: Oskar

Rodde tog med Oskar till lekparken så att jag skulle få duscha och göra mig i ordning i fred, väldigt skönt att slippa ha honom med huvudet hängandes in genom dusch drapperiet.

- Mamma, mamma, mamma, vad gör du? Duschar du? Har du tvål där?


Och att slippa att han står på toalettlocket bredvid spegeln och rotar i mitt smink.
.
- Åh! Fin! Jag provar den, titta jag har färgen på min näsa så jag är så fin nu! NEEEEJ! Jag vill inte tvätta näsan!!! Jag är ju fin!!!

Födelsedagar och datorlösa dagar

Kategori: Vardagligt

I dag fyller Rodde år och jag kommer förmodligen inte stt skriva mer här i dag, för Rodde har önskat sig i present att han ska slippa ha mig mängandes över datorn halva dagen. Jag kommer få abstinens besvär, en hel dag utan dator hur ska det gå till?

Dum, dummare och dummast

Kategori: Blogg

På senaste tiden så har jag snubblat in på otaliga bloggar skrivna av tjejer som är mellan 15-18 år gamla, en väldig massa av dessa bloggar gör att jag ställer mig själv
om de inte frivilligt framställer sig som de ytliga, otrevliga och korkade små monster som de mer än gärna verkar vilja bli sedda som, så måste onormalt många gravida kvinnor ha knarkat under graviditeten på 90-talet
frågan: är de en hel del av 90-talister dumma i huvudet? Varför vill man framställa sig själv som ytlig, otrevlig och ointelligent? För om de inte frivilligt framställer sig som de ytliga, otrevliga och korkade små monster som de mer än gärna verkar vilja bli sedda som så måste onormalt många gravida kvinnor ha knarkat under graviditeten på 90-talet. För något lider man ju utav om man inte har kommit längre när man är så pass gammal.

Eller är de uppfostrade till att bli så pass narcissistiska att de gör vad som helst för att få uppmärksamhet och synas? Det spelar helt enkelt inte längre någon roll om uppmärksamheten beror på att man är duktig, gör något bra och är en bra människa eller om uppmärksamheten beror på att man är pantad, irriterande och beter sig som ett litet svin?

Oskar har kommit på ett nytt sätt att få sin vilja igenom

Kategori: Oskar

Oskar: Får jag titta på tåget Thomas?

Jag: Nej, nu blir det ingen mer film i dag.

Oskar: Men åh... Ingen tycker om mig...

Jag: Varför säger du så? Vi älskar dig ju Oskar, det vet du.

Oskar: Ja! Så då får jag se på tåget Thomas!?

Jag: Nej, vi älskar dig men Thomas får du titta på i morgon.

Oskar: MEN ÅAAAH!!! ALLA HATAR MIG! JAG HATAR DIG!!! DU ÄR INTE SNÄLL!!!

Spetsgardiner och pimpade balkonger

Kategori: Fittja

När jag var ute med Oskar och vi var på väg hem till lekparken så roade jag mig med att glo in genom folks fönster och att spana deras balkonger (på avstånd givetvis) Det är roligt att se hur andra människor har det hemma. Här i fittja är det dock lite speciell inredning som är "inne" spetsgardiner, kristall lampor och plastblommor is the shit här, det är lite roligt att det som vissa människor ser som jätte tacky kan ses som väldigt fint av andra.

Min systers pojkvän sa till min syster
(när han var väldigt full och arg) att det såg fattigt ut hemma hos mina föräldrar, de flesta nordborna skulle hävda motsattsen, vi är helt enkelt inte så värst flådiga i norden utan går för mer simpelt och stilrent, fast jag gillar nog mer indiska möbler och tyger och saker som glittrar och skimmrar jag är som en skata, men det är en helt annan historia.

Roligast är det med de som har försökt att pimpa sina balkonger och misslyckats fatalt
, plastblommer, gb glace parasoll, vattenskadade tavlor och världens största parabol, jag kan inte göra annat än att småle och hoppas att det bara är en massa skit de har ställt ut där pga platsbrist.

Lekparks elände

Kategori: Vardagligt

Nu ska jag och Oskar gå till lekparken, jag hatar verkligen lekparken det är det tråkigaste jag vet men gå dit varje dag måste jag ändå... Men Oskar tycker att det är skit roligt så det är bara att bita ihop och vara glad.

Kan det inte bara bli varmt och torrt
så att det finns en massa barn i lekparken för Oskar att leka med så kan jag dra med min dator och sitta ute. Oskar får leka och träffa kompisar och jag får leka med datorn, lata mig och få friskluft, multitasking :D

Din mamma ser ut som ett russin

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag tycker att det är väldigt lustigt att sitta och slö läsa trådar på fl där det diskuteras hur gammal man ska vara innan man skaffar barn. Jag finner det väldigt intressant att det inte är ok att säga att man är för ung för att skaffa barn när man är 17 år menv det är är helt ok att öppet tycka till om 30+ mammor "Det är synd om barnen att få en sådan gammal och pinsam mamma som aldrig orkar att leka" man skulle kunna tro att det handlar om 60-åriga gamla damer, men nej, de menar kvinnor som är strax över 30.

Vart har de fått ifrån att alla barn skäms om de har en mamma som är 5-10 år äldre än vad kompisarnas mammor är?
När jag var 9-10 år så hade jag ingen vidare koll på om min mamma var 25, 34 eller 42 och även om jag hade vetat det så hade jag skitit fullkommligt i det, om man har så
"Jag kanske fick barn när jag var 20, men jag kommer i alla fall aldrig att bli en sån där russin mamma som mitt barn blir mobbat för i skolan"
åldersfixerade barn så har man helt klart misslyckats med sin uppfostran och smittat över sin åldersnoja på barnen. Jag vet inte heller vart de har fått ifrån att människor som är över 30 har förlorat all rörelseförmåga, att de bara sitter still, alltid.

De där lite halv vansinniga påståendena känns mest som ett sätt att hävda sig på "Jag kanske fick barn när jag var 20, men jag kommer i alla fall aldrig att bli en sån där russin mamma som mitt barn blir mobbat för i skolan". Om man är så säker på sin sak, varför har man då ett stort behov av att racka ned på andra som har valt att göra anorlunda? Om man känner sig trygg och tillfreds med sitt beslut så har man inget behov av hävda sig och försöka sätta sig över andra.

Hur stora offer är vi egentligen?

Kategori: Genus & jämställdhet

Är kvinnor i västvärlden förtryckta? Är vi slavar under utseendes fixeringen?
Jag tycker inte att vi kan kalla oss förtryckta, vi väljer att leva upp till de ideal som finns, mer eller mindre, det är inte förtryck om man har ett val. Vi väljer att se ut som en skock med får vi vill vara likadana som alla andra, se bara på alla modebloggar det spelar ingen roll vilken du läser det är samma skit i alla. Jag tycker inte att problemet är utseendes fixering eller sexuallisering, problemet är att man inte bedöms efter hur man är som individ utan efter hur man klär sig, hur och om man sminkar sig, vilken sexuallitet man har och om man är smal, tjock, vältränad eller fet.

Jag ser inget fel i att sminka sig eller inte sminka sig, om man rakar sig eller ej rakar sig eller hur man klär sig, jag tycker att det är roligt att man kan ge en hint om vem man är genom hur man väljer att se ut, men det krävs lite mod för att våga visa vem man är genom sitt utseende. Jag tror att de flesta snarare väljer att visa vem de skulle vilja vara snarare än att visa vilka de faktiskt är, för det kan inte vara möjligt att det skulle finnas så många likadana människor i samma land.  Jag tror att de flesta snarare väljer att visa vem de skulle vilja vara snarare än att visa vilka de faktiskt är

Jag kallar mig inte feminist, har nog aldrig riktigt gjort det
. Jag får ofta intrycket av att det bara är ytterligare ett fack att placera sig i och jag är väldigt oklar över innebörden av ordet, alla definierar det olika "lika lön för lika arbete" ok jag är med, "sluta raka sig och sminka sig" men nu vill jag inte vara med längre....Jag tror på att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön, sexuallitet, uteseende eller nationalitet . Jag vill inte placeras i ett fack, för i nästan alla fack finns det en outtalat dresscode och jag gillar att få se ut och göra precis vad fan och hur fan jag vill.

Sen om man ska tala om offer för ideal så är det ju inte bara kvinnor som faller offer utan även män, det är lika få som vill dejta en ful fet finnig kille som vill dejta en ful fet finnig tjej. Jag är jäkligt tacksam över att jag är kvinna och inte man om man ska tala om utseende, jag får ha kostym, kjol, byxor, slips, läppstift, högklackat, flats, jag får klä mig hur jag vill, hur ofta ser man en man i kjol eller läppstift? Jag kan trixa och fixa hur mycket jag vill med mitt utseende utan att någon ifrågasätter min sexuallitet (vilket jag i och för sig skulle skita fullkommligt i om någon gjorde) eller tycker att jag är konstig, man är på många sätt mer fri som kvinna än som man.

"Anna sluta nu!"

Kategori: Vardagligt

Jag har sovit jätte konstigt både i går natt och i dag, jag vaknade på natten av att Rodde sa "Anna sluta nu!" Då låg jag på mage och viftade med händerna framför mig. Så har jag hållit på två nätter nu, snarkat, viftat och pratat, Jag trakasserar Rodde i sömnen så att han inte kan sova.

Oskar om sina "maskerad" bilder

Kategori: Oskar

- Men... Jag ser ut som liten gris, usch inte fint, jag var ju så vidrig!

Oskar och bajs frågorna

Kategori: Oskar

Oskar frågar alltid om lov innan han ska gå och bajsa.

- Mamma får jag lov att bajsa?

Svaret blir alltid det samma.

- Du får bajsa när du vill, du behöver inte fråga, bajsa på du bara
.

Men han fortsätter att fråga, han frågar inte om han får ta mat ur kylen, leka med mitt smink eller gå och byta kläder en han frågar ALLTID om han får lov att bajsa.

Oskar - Maskerad bäbisen

Kategori:Jaj ärj schuk

Kategori: Vardagligt

Jag somnade i tid (eller i alla fall tidigare än vanligt) igår, jag sov som en liten gris. Så märkte jag i dag på morgonen när jag vaknade att jag var helt uppsvullen i hela halsen, det gör inte ont men jag kan inte prata normalt. Så nu låter allt jag säger som bäbisspråk "Jaj kjan nte prjata årjdenlit"  ha ha, jag hoppas att det går över snart.

Zzzz...

Kategori: Vardagligt

Nej, nu ska jag gå co lägga mig, i tid för en gång skull. Jag sov ungefär 1,5 timme på hela natten tack vare de där jävla gallstenarna. Jag har inte sovit ordentligt på hur länge som helst, jag somnar oftast sittandes i soffan framför tv:n och sedan vaknar jag på morgonen dagen efter och inser att jag har gjort det, igen. I dag ska jag somna i min säng.

Det smakar riktigt illa...

Kategori: Vardagligt

När man precis har borstat tänderna och dricker cola 3 minuter efteråt.

Älskling, ska vi skaffa oss ett litet fotbollslag?

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag läste precis en trådstart på FL, det var en mn som skrev om att han och hans fru var oense om i fall de skulle skaffa fler barn eller inte. De har två barn, hon vill ha minst ett barn till, han vill inte ha fler alls. Hon anklagar honom för att beröva henne det barnet hon vill ha..

Så vem har sista ordet när det gäller att bestämma hur många barn man ska skaffa? Jag tycker att den som inte vill ha fler ska inte behöva offra sig för det är ett stort nsvar att sätta ett liv till världen, ett liv som man kommer att ha ansvar för i minst 18 år om man inte kan ta att ens partner inte vill ha fler barn då får man packa ihop och skaffa någon ny som är barnsugen.

Sen tycker jag att det är lite fult att anklaga någon att beröva en ett barn
, speciellt om man redan har ett par stycken redan, varför tar man inte upp sånt till diskusion lite tidigare i förhållandet? Då skulle inte en person som ville ha fem barn gifta sig med någon som bara ville ha ett eller två.

Arga gallstenar

Kategori: Vardagligt

Jag tycker synd om mig själv i dag, eller jag har tyckt väldigt synd om mig själv ända sedan igår kväll, Jag har haft gallstensanfallet från helvetet från klockan 01:00 ungefär fram tills klockan 13:00 i dag. Det gör inte bara ont, jag plågas och lider när jag får gallstensanfall, jag lovar att jag inte överdriver. Det går ju att operera, fast det behöver jag egentligen inte för det är mitt eget fel att jag får det, om jag skulle äta mindre fett så skulle jag förmodligen inte få det alls.

Nu kommer jag knappt att våga äta alls, det kommer nog att gå en vecka minst innan jag vågar äta ordentligt igen för nu har jag känslan i färskt minne. Men sen, som vanligt, så kommer minnet att blekna och så sakta men säkert så återgår jag till min super ohälsosamma livsstil igen, och sen om typ 6 månader igen så kommer jag att ligga där och vrida mig i plågor och ångra mig bittert.

Sist när jag var på sjukhuset så sa jag till doktorn att jag hade försökt att gå ned i vikt, men sedan hade jag svullat en dag och då hade jag givetvis fått jävligt on, värsta fettöverdos chocken, och jag vet ju att risken fanns då sa han lite skämtsamt:

- Förlåt, men du får ju faktiskt skylla dig själv du vet att det inte är bra att äta så, men se det positivt, det är som ett naturligt antabus, äter du fel får du ont.

Är jag lite ofrisk?

Kategori: Vardagligt

Jag har världens spånigaste ovana, nu har jag flera gånger kommit på mig själv med att härma smileysarnas miner när jag skriver ut dem på fl, är det en skratt smiley så öppnar jag minnen lite biter ihop tänderna och drar upp mungiporna, är det spy smiley så öppnar jag munnen lite och hänger ut tungan och så vidare, inte tydliga grimascher, utan bara lite grand. Det känns lite ofriskt?

Slampor och osäkra hämmade flickor

Kategori: Tankar & funderingar

Lady dahmer skrev idag om att vara en "slampa" och om att kalla någon för slampa. Jag tycker att det är ganska
"du skola ej knulla utan ring på fingret"
intressant varför tjejer kallar varandra för slampa (för ofta är det just tjejer som brukar det ordet) är det för att man är avundsjuk på den där tjejen som får snopp oftare än en själv? Är det för att man är osäker på sin egen sexuallitet och känner sig hotad av de som inte är lika hämmade? Är det uppfostran eller tradition "du skola ej knulla utan ring på fingret"?

Självklart så är man inte hämmad och osäker bara för att man inte väljer att sex med många olika partners
, men man är heller ingen billig hora om man väljer att göra det. Har man sex av den rätta anledningen, att man vill själv, varför skulle det vara fel?

Att springa runt och kalla andra tjejer för slampa tycker jag tyder på att man är dåligt uppfostrad, har jävligt kass empati och att man helt enkelt inte är en särskillt bra människa. Måste man sänka andra för att höja sig själv så är man en ganska liten, pinsam och osäker ursäkt till människa.

Smärtstillande

Kategori: Vardagligt

Emma har varit hos doktorn och kollat sin onda fot och jag fick precis det här sms:et: ......................................................... ....................................................................
"jag fick massa rolig medicin precis, nu ska jag hem och bli drogad! JiHoo!"
................................................................................

Konsten att banta bort ett barn

Kategori: Om föräldrar & barn

Ok, ibland läser jag saker som är så dumma att jag nästan tappar andan...

"När jag var höggravid så vägde jag 86 kilo, efter att min dotter var född så vägde jag 74 kilo. Nu har jag gått ned 15 kilo till så jag har alltså varit jätte duktig och gått ned 27 kilo totalt"


Får man verkligen räkna som att man har bantat bort barnet, fostervattnet, moderkakan och allt annat slafs som kommer ut genom fittkanalen
, är det verkligen "viktminskning"?
kan jag stoltsera med att jag har "bantat" bort nästan 20 kilo på en vecka?
Jag hade havandeskapsförgiftning och hade lagrat helt absurt mycket vätska i kroppen, jag fick ha skor i storlek 41 istället för mina vanliga 36:or, jag såg ut som en stor överfylld michelingubbe. Vätskan försvann ju efter att jag hade blivit förlöst och efter ungefär en vecka så vägde jag 2 kilo mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid, kan jag stoltsera med att jag har "bantat" bort nästan 20 kilo på en vecka?

Jag vill också sjunga

Kategori: Vardagligt

Min syster Emma har knåpat ihop låten i youtube klippet här nedan, fan jag vill också spela in! Jag har en massa studiogrejer hemma, eller de är Roddes och jag vet int ens om jag får lov att leka med dem, men jag vill. För jag kan faktiskt också sjunga, och det bara måste jag påpeka för att det är nog den enda riktiga syskonrivaliteten som har varit mellan mig och Emma - vem sjunger egentligen bäst?


Last word

Kategori: Tv-serier

Jag ska snart titta på sista avsnittet av L word, sista avsnittet någonsin. Skit tråkigt, jag gillar ju verkligen L word.
Jag får väl trösta mig med att se om alla säsongerna från början, om och om igen :(

Konversation med någon som är besatt av sina barn och har tappat bort sin egen identitet totalt

Kategori: Om föräldrar & barn

- Hej! Hur är det med dig?

- Jo tack, Lisas hallsfluss har gått över och lille Nils har varit lite krasslig senaste veckan.

- Ööh, ok? Ja det låter ju jobbigt. Vad gör du annars?

- Ja, Nils och jag går ju på babyrytmik och Lisa har ju ridkolan, det tycker hon jätte mycket om.

- Jaha... Måste skynda mig nu, he he, vi hörs. (förhoppningsvis inte)

- Lisa och Nils vinka hejdå, vinka nu! (tar upp babyns hand och viftar den frenetiskt fram och tillbaka)

Transa-fåårmers

Kategori: Oskar

I dag var vi på Mc donalds och Oskar fick en transformers leksak i sitt happy meal.

- åh! Jag fick en Transa-fåårmers

"Öööh, du.... Jag måste nog flytta in"

Kategori: Vardagligt

Jag pratade med Emma för en stund sedan, hon berättade att i dag på jobbet så hade hon hade gått med sina foppa tofflor på ett vått och blankt kakelgolv, det var tydligen ingen bra idé, hon fick ringa en vikarie och ta en taxi hem och gå
hon hade gått med sina foppa tofflor på ett vått och blankt kakelgolv, det var tydligen ingen bra idé
till doktorn i morgon.

Då berättade jag om när jag och Rodde för några år sedan hade druckit typ 5 öl för mycket
och vi var på väg hem till Roddes päron, vi gick på en skogsstig med en massa rötter och stenar och jag fick för mig att det skulle vara en mycket god idé att springa där (alltså halvkrypa och rangla fram fort) och det gjorde jag, behöver jag
en skogsstig med en massa rötter och stenar och jag fick för mig att det skulle vara en mycket god idé att springa där
ens berätta att jag ramlade?

Men jag var full, glad och välbedövad så jag rete mig upp och gick vidare, kände ingenting och efter det minns jag heller ingenting. Morgonen efter så vaknade jag och skulle gå på toa, försökte ställa mig på golvet och fick en obehaglig överaskning, jag kunde inte stå på mitt ben. Det var bara vrickat eller något sådant o allvarligt, men det gjorde förbannat ont. Det tog ett dygn innan jag ens kunde stödja på benet.

Emma blir lite inspirerad av min historia
och det går upp en snilleblixt för henne som heter duga.

- Men! Det är ju jätte smart att göra så om man går hem med en kille, ramla och vricka benet, sen säger man bara "Sorry jag måste sova här jag har ont, jag kan inte gå hem" och har man tur och bryter benet så säger man "öööh, du... jag måste nog flytta in".

Amningsdagis och tutt-taffseri

Kategori: Om föräldrar & barn

Nej nu tycker jag att de flippar ur på fl, ordentligt.

Några nötter tycker att det är ok att dagis personalen låter barn gräva ned händerna i deras tröjor och grabba tag i deras pattar
, för vissa barn finner det tröstande, vissa hävdar att det är det som är det proffesionella att göra, inte att dra gränser.
Sedan vandrar de vidare i diskussionen till att det skulle vara ok att dagisfröknarna ammade barnen, what the fuck?!
Det låter helt absurt, hur många dagisfröknar är det ens som traskar omkring med mjölkfyllda tuttar? Eller ska de få torr tutta även fast kvinnorna inte har någon mjölk? Vissa kvinnor snöar ju in sig helt när de får barn.

Om barnet är så jävla tuttfixerat att det inte kan klara sig några timmar utan att bli tuttade eller att dra och smeka på någons bröst då är det barnet förmodligen inte redo för dagis än. Har de missat helt att det inte är en personal på ett barn utan snarare 5-6 barn per personal på småbarnsavdelningarna?

Hormonstinna graviditetsmonster

Kategori: Tankar & funderingar

När man är gravid, om man inte gråter för småsaker, känner sig ful, fet och äcklig, blir ett hormonstinnt monster eller får humörsvängningar från helvetet är man onormal då? Det var en kvinna på fl som beklagade sig över att hon kände sig fet, dassig, hade fult hår och var finnig för att
ett hormonstinnt monster med humörsvängningar från helvetet
hon var gravid och då skrev jag att hon kanske borde jobba lite på sitt självförtroende. Hon ifrågasatte om jag någonsin hade varit gravid för då borde jag veta hur det känns, och jag svarade att jag faktiskt kände mig ungefär som vanligt. Då kommer det en tredje person och mer eller mindre påpekar att jag är ett specfall.

Jag tycker inte att man kan skylla hur mycket som helst på de är hormonerna
, all vett och sans flyr inte sin kos när
all vett och sans flyr inte sin kos för att man är gravid
man blir gravid och ibland så kanske man ska sätta sig ned och tänka igenon varför man känner som man gör och inte bara hipp som happ reagera som en galen åsna och tycka att allt är ok bara för att man är gravid. Men visst blev jag tjockare när jag var gravid precs som alla andra, man ser inte särskillt het ut, men va fan jag tyckte att jag var ursäktad. Vad skulle jag ha gjort? Hållit in magen med en gördel?

Hur kunde jag vara så dum att tro att JAG skulle kunna göra något rätt?

Kategori: Vardagligt

Om någon i min närhet kommer med en hel eller halv vansinnig idé om något de vill göra så brukar jag försöka vara uppmuntrande, och även om det är mindre lite mer realistiska påhitt.

- Jag vill bygga en rymdraket.
- good for you! kör på det!


Jag tycker att man ska uppmuntra varandra att göra det man brinner och det man drömmer om
för det finns nog en hel del idér och påhitt här i världen som har låtit vansinniga eller orealistiska som faktiskt har blivit genomförda, även om de flesta misslyckas så finns det ju faktiskt de som lyckas.

Jag kan bli jävligt irriterad och besviken på att jag inte alls får samma respons av vissa av de människorna som jag omger mig med, när jag i stället blir ifrågasatt och bemött med tvivel och tvekan.

- Kommer du verkligen att göra det då?
- Klarar du det?
- Du brukar säga det, ja....
- Igen? Du vet ju hur det gick sist? .

Ibland förstår jag inte varför, är jag så orealistisk att jag behöver plockas ned på jorden? Är det fel av mig att tro att jag faktiskt kan göra något, att jag kanske skulle lyckas? Även om jag inte
Man tappar ju motivationen ganska ordentligt av att folk alltid tvivlar på ens förmåga
lyckas eller om resultatet inte blir som jag hade tänkt mig, är det hela världen? Man tappar ju motivationen ganska ordentligt av att folk alltid tvivlar på ens förmåga "jag kanske inte kan? Tar jag mig vatten över huvudet nu? Hur kunde jag vara så dum att tro att JAG skulle kunna göra något rätt?".Touchdowns & toalettvatten

Kategori: Vardagligt

En gång för ett par år sedan när en person var och hälsade på hemma hos mig (jag vet inte om hon skulle uppskatta om jag nämnde namn i det här sammanhsnget) så skulle hon gå på toa och göranummer 2. 1 minut efter att hon har låst toadörren så hör jag henne skrika glatt och fnissigt.

-TOUCHDOWN!

Jag förstår ingenting? Touchdown vadå? Så när hon kommer ut i från toan så frågar jag vad det var hon hade ropat och varför, och jag får ett jävligt konstigt svar, fast ganska roligt.

- Jag ropade touchdown, det är när korven rör vattnet innan den släpper från röven.

Ja, så tråkigt har jag i dag, jag har så tråkigt att jag utvecklas baklänges tillbaka till bajs och kiss åldern.

Skrivkramp

Kategori: Vardagligt

jag är helt tom i huvudet i dag, jag har verkligen ingenting att skriva om, jag är trött och oinspirerad och det har inte hänt något intressant eller speciellt alls i dag, tråkigaste dagen på länge, så nu gnäller jag av mig här, för jag är ganska gnällig i dag....

Att spamma bloggar för att få fler läsare

Kategori: Blogg

Debatt på devote.se om det är ok att göra reklam för sin egen blogg i kommentarer på andra bloggar.

"De senaste åren har bloggvärlden växt och skapat både roliga samarbeten och arbetsmöjligheter. Detta har lett till att allt mer letat sig in i bloggandet och även ökat konkurrensen. Nu har en del bloggar börjat göra reklam för sig själva - på andras bloggar"

En riktig klassiker är ju "hej, fin blogg! kolla in min bloggtävling!"

Jag tycker faktiskt inte att det är ok,
det är lite som att tigga på tunnelbanan, 99% av tåget kommer att tycka att du är en irriterande idiot, men sen finns det alltid ett par puckon som kommer att kasta ett par 50-öringar på dig
det är lite som att tigga på tunnelbanan, 99% av tåget kommer att tycka att du är en irriterande idiot, men sen finns det alltid ett par puckon som kommer att kasta ett par 50-öringar på dig. Varför kan man inte hitta ett vettigare sätt att lura in folk, som att skriva en riktig kommentar på ett bar sätt så att folk vill se vam som har skrivit den, kanske? Det är ju lite roligare än folk som bara klickar in sig för att se vem idioten som spammar är.Emma & vampyrerna

Kategori: Vardagligt

Min syster Emma har tjatat ihjäl sig om den där vampyr filmen "twilight" och i går så gjorde jag slag i saken och tittade på den, jag vet inte riktigt om jag tycker att den är vldigt bra eller ganska dålig, den kändes så oavslutad när den var slut och så var den mer som en tv serie än en film. Hadfe det varit en tv serie så hade jag nog älskat den, men som film? Jag vet inte... Jag måste nog se den igen.

Föderskornas exlusiva förening

Kategori: Om föräldrar & barn

Nu är det en ny "har man fött barn om man har gjort kejsarsnitt?" tråd på fl, det är så jävla larvigt, varför är det så viktigt att hävda att man har fött barn?
Om jag hade fått välja så hade Oskar ploppat ut på något alternativt sätt, typ blivit teleporterad eller något
Varför är det så viktigt att inte fel personer påstår sig ha fött barn? Hur ut, när ut, var ut, vem fan bryr sig? Det är som att det finns en exlusiv kvinnoklubb som alla vill in i "föderskornas exlusiva förening" är det därför man skaffar barn? För att hävda sig och dunka sig på bröstet och berätta hur duktig man är och sedan söka bekräftelse på det resten av livet?

Varför ligger det så mycket prestige i frasen "att föda barn"? Jag har gjort kjsarsnitt, helt ok för jag bryr mig inte. Om jag hade fått välja så hade Oskar ploppat ut på något alternativt sätt, blivit teleporterad eller något så att jag slapp få varken magen eller fittan sönderslamsad, målet är väl att få ut sitt barn inte vilken kanal det kommer ur?

69 kommatecken 90

Kategori: Vardagligt

Jag var i matäffären för en stund sedan, det är verkligen skitdyrt med grönsaker. Speciellt på coop, när man går från den affären så känner man sig rånad och plånboken blir våldtagen flera gånger om. Ekologisk gurka 69,90:- helt sjukt.

Att ha sex för att få bekräftelse

Kategori: Sex & kroppsligt

Det är två personer på FL som tjafsar om i fall det är skadligt att ha sex med för många partners, alltså på det själsliga (psykiska?) planet. Jag tror att det kan vara så i vissa fall men i andra inte, jag tror att allt beror på varför man gör det. Att ha sex för att få bekräftelse för att det känns bra att "någon vill ha en"  och för att man vill känna sig åtråvärd tror jag är ett skadligt skäl, att bjuda ut sin kropp för bekräftelse tror jag inte är särskillt hälsosamt i längden.

Sen tycker jag att det är lite billigt att ge av sin kropp för att bli bekräftad
av en okänd person fast att vad den personen egentligen tycker är helt oväsentligt, men fram för allt så är det sorgligt. Eller om man gör det för att lla andra gör det, också riktigt dålig anledning.

Men för de allra flesta så tror jag inte att det är skadligt
så länge man inte drar på sig diverse sjukdommar och man gör det för att man vill så är det lungt.

"Nej! Ingen får se mina kalsonger! Jag vill ha mina byxor, släpp!"

Kategori: Oskar

Jag har precis varit på 5-års kontroll med Oskar på bvc, han tyckte att det var ganska roligt, i alla fall till att börja med.
Sen kom den fram, sprutan, då var det inte roligt längre alls. När ordet spruta ens kom på tal så började han backa in i ett hörn och viftade vilt med händerna framför sig.

- Nej, nej, nej, nej, ingen spruta, nej, nej, nej!


Men spruta blev det ju i alla fall, Oskar skrek och bölade i 10 sekunder sen var det över, och han var verkligen skit förbannad på bvc tanten, han tyckte inte att hon var snäll längre alls. Sen skulle hon titta på hans eksem som han har vid knän, men han hade bestämt sig för att han inte ville ta av sig eller ens dra ned byxorna så han höll i byxlinningen för kung och fosterland.

- Nej! Ingen får se mina kalsonger! Jag vill ha mina byxor, släpp!


Men till slut så fick hon titta på dem i alla fall
. Oskar var inte glad alls på bvc tanten när vi gick därifrån, han ville knappt säga hej då, han tycker att hon är världens elakaste person nu. Han kommer över det.

200 gram själ

Kategori: Religion/Ateism

Jag startade en tråd på fl för ett tag sedan "när tycker du att man är tillräckligt gammal för att börja ha sex?" och naturligtvis så kommer det en norsk krsten knäppgök som tycker att sex ska hållas inom äktenskapet, men det var inte det som gjorde personen till en knäppgök, för alla får tycka vad de vill även fast att jag tycker att det är jävligt underligt. Men i alla fall, tillbaka till vad knäppgöken sa:

 "Som jeg sa så er sex det mest intime en kan ha med en person av motsatt kjønn.. En blir ett med den personen.. Som å lime to ark sammen..om du river dei fra hverandre så sitter en del av papiret igjen på det andre."

Har man typ 200 gram själ att disponera och slösar man för mycket så blir man ett själlöst kolli?

Av att läsa andra inlägg som samma person har skrivit så förstår man att hon menar
att man lämnar kvar en del av sin själ hos den man har haft sex med, jag bara undrar vad kommer härnäst? Att man upphör att existera om man har för mycket sex? Har man typ 200 gram själ att disponera och slösar man för mycket så blir man ett själlöst kolli?

Men om jag lämna 2g själ med någon, så borde det ju vara lungt eftersom att, den personen tydligen lämnar kvar ett par g själ hos mig med. Kan man lära sig att lämna kvar mindre själ än genomsnittet och fortfrande ta lika mycket? Då skulle man kunna vara en självampyr, coolt, då hade man kunnat samla ihop till en supersjäl, sen hade man kunnat knulla hur mycket man vill.

Att det ska vara så jävla svårt att städa sitt eget rum...

Kategori: Oskar

Jag: Kom igen nu Oskar städa upp allt du har släng ut på golvet, jag orkar inte tjata mer.

Oskar: Du är inte snäll!!! Hu Hu Huuuu.... Mitt liv är förstört! Det är ditt fel, du förstör mitt liv!


Tjatet fortsätter...

Jag: Städa nu Oskar, varför kan du inte bara städa så slipper vi att bli arga på varandra?

Oskar: Det går inte, jag kan inte städa. Jag orkar inte för jag har slut på muskler.

Kokkåsböllar

Kategori: Oskar

Jag bakade kokosbollar med Oskar i dag, eller säger man att man har bakat om man har gjort kokosbollar?
Oskar tyckte att det var skitkul, men han förstör mer än vad han hjälper till. Han ville tex inte ha margarin i för han trodde att det var ost.

-NEJ! Mamma det finns inte ost i kokkåsböllar!

Sen tog han margarinet och lade tillbaka det i kylen, flera gånger. Sen gav han upp när han fick ta av pappret och titta att det faktiskt inte var ost i paketet.

stackars telesäljare

Kategori: Vardagligt

Jag: Jalla! (trodde att det var Cissi, det är bara hon som har dolt nummer)

Telesäljare: Ja... Hej har du din mamma eller pappa i närheten?

Jag: Nej, de är i halmstad.

Telesäljare: Jaha, då får jag återkomma.

Jag: ok, gör så.

Det är ju egentligen mig de vill prata med, mina päron bor ju i halmstad, men jag förstår att de trodde att jag inte var så gammal efter mitt mycket (o)mogna utrop när jag svarade, fast det är ärligt talat inte första gången, jag har svarat med mitt vanliga "hej, det är Anna" och de har ändå frågat mig om jag har min mamma hemma :-D

Ont i magen, tandagnissen, ledsen och upprörd

Kategori: Tankar & funderingar

Hur orkar människor som bara gnäller hela tiden att leva med sig själva? sånna människor som vaknar på morgonen och är strålande glada men minsta lilla sak som går fel får hela deras värld att rasera, ett tuggumi under skon, en försenad buss eller en person som inte reagerar exakt som de hade tänkt sig. ont i magen, tandagnissen, ledsen och upprörd.

Det måste vara oerhört jobbigt att leva när ens lycka är så skör att minsta lilla skit sak som inte följer detaljplaneringen eller förväntningarna kan rasera hela ens universum.

Vem vill leva ett detaljplanerat liv? Det är inte meningen att livet ska levas efter ett schema eller uppfylla varenda önskning eller förväntning som man har, det är överaskningarna som gör det roligt, ibland mer roligt, ibland mindre roligt.
Att leva sitt liv totalt ut planerat i förväg är ju som att få oinslagna julklappar på julafton, inte lika spännande.
Har man inte vett att sluta gnälla och bli halvhysterisk vid minsta motgång, så benåda i alla fall omgivningen från dina känslosvallningar.

Silikonpucklar och sjukskrivningar

Kategori: Samhälle

Diskusion på fl:är det rätt att man ska få plastik operera sig för sin egen fåfängas skull och sedan sjukskriva sig efter operationen och få pengar från försäkringskassan?
Varför skulle samhället betala för din eller min fåfänga?
Jag tycker att det är fel, det borde man absolut inte få göra om det inte handlar om rekonstruktionskirurgi för människor som tex har haft cancer eller fysiska besvär där en operation är nödvändig. Varför skulle samhället betala för din eller min fåfänga? Desutom så tycker jag att det borde markeras att det inte är riktigt sunt och friskt att karva i kroppen hur som helst enbart på grund av fåfänga, skaffa silikonpucklar kan du göra på din semester.

Då skulle jag hellre se att de som led så mycket av sin egen utseendefixering
skulle få terapi eller passande psykvård.
Det finns ju människor som får för sig att en kroppsdel förpestar deras liv och de vill amputera, det kan vara en hand, en arm, ett ben eller något annat, det får man inte göra, då anses man inte vara frisk. Men om man
Varför fixa problemet med kirurgi istället för att fixa huvudet som det är fel i?
är en liten nätt tjej på 45 kilo så skulle det vara friskt med DD-kupa? principen är den samma, man fixerar sig på att en viss kroppsdel eller en viss del av kroppen skulle vara roten till det onda, sedan vill man fixa problemet med kirurgi istället för att fixa huvudet det är fel i.

Roddes inre homofob

Kategori: Tankar & funderingar

Efter mycket om och men så fick jag se "patrik 1,5" i alla fall, men Rodde hade svårt att tygla sin innre homofob, jag sneglade på honom när det var sex/kyss/någon
Rodde hade svårt att tygla sin inre homofob
form av kroppskontakt mellan två killar - scener, han höll fan iför sina ögon! Sedan kläckte han ur sig att det var onaturligt, det är pinsamt att vara så trångsynt och inte ens ha vett att skämmas för det. Jag blir väldigt irriterad över att han inte kan knipa igen, jag vill absolut inte att homofobin ska smitta av sig till Oskar.

Jag är ganska facinerad över att de flesta killar som lider av bögskräck i varierande grader tycker att det är hur hett som helst med tjejsex, kanske är det dags att slå upp orden dubbelstandard och dubbelmoral i närmsta tillgängliga lexikon?

Jag skulle faktiskt vilja ha tag på barnböcker om regnbågsfamiljer till Oskar, om han lär sig att acceptera att alla människor är olika redan som liten så har man minimerat risken för att han ska bli ett trångsynt
Jag skulle vilja ha en barnbok till Oskar om en regnbågsfamilj
arsel som vuxen. Jag skulle vilja ha en barnbok om en vanlig familj fast med två mammor eller två pappor eller två mammor och två pappor, men det verkar ju inte finnas, väldigt konstigt för jag tycker verkligen att det borde finnas, jag kanske får knåpa ihop en själv?

Hip hop och ledsna öron

Kategori: Vardagligt

När Rodde fyller år så ska han få trådlösa hörlurar av mig, han och hans jävla hip hop det är så att öronen gråter Det är inte musik, det är en tortyr metod.

Jag vill, jag vill, jag vill!

Kategori: Vardagligt

Jag försöker att övertyga sura-måndags-Rodde att se "Partrik 1,5" med mig, jag borjade tjata på åhlens i dag för flera timmar sedan, jag har inte direkt gjort några direkta framsteg, men jag tjatar väl vidare...

Hurtbulle måndag

Kategori: Vardagligt

Nu är det månad igen och jag hatar måndagar, eller egentligen så hatar jag Rodde på
på måndagen så hoppar han jämfota ur sängen och börjar rabla saker som ska göras
måndagar
. Rodde är ledig på söndag och måndag varje vecka, på söndagar sover och latar han sig och lovar att han ska rycka upp sig dagen efter och gå ut och göra något med mig och Oskar. Sedan händer det alltid något under natten mot måndagen, för när han vaknar på måndagen så hoppar han jämfota ur sängen och börjar rabla saker som ska göras under dagen.

-Vi måste diska, gå till försäkringskassan, kasta tidningarna i pappersinsamlingen, gå till banken, klä på er vi ska göra det nu!

Sedan går han ett par varv i lägenheten, klagar på maten jag har handlat
, gnäller för att det är kallt, beklagar sig över att hans favorit tröja inte är ren. Sedan upprepar han det gång på gång.

-Gå till banken, diska, städa försäkringskassan, pappersinsammlingen.

Han vill alltså inte göra något alls med mig och Oskar
, bara valla omring oss och springa runt och utföra en massa halv oviktiga ärenden. Efter att han har vallat runt oss på hans ärenden och bråkat om att jag städar för långsamt så är han trött, och riktigt sur, det är hurtbulle måndag, det slår aldrig fel.
Jävla sur fitta.

Att föda barn är att göra rätt för sig

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag läste precis en tråd på FL där det diskuterades om det var provocerande med kvinnor som valde bort att skaffa barn.
En person tycker att det är onaturligt för kvinnor att inte vilja skaffa barn, att man inte har "gjort rätt för sig" om man väljer bort att klämma fram en unge, personen tycker också att det är fel att sterilisera sig om man inte vill ha barn för fertilitet är en gåva och om man nu inte vill utnyttja den för egen vinning så borde man föda fram ett barn och ge det till någon som har förtjänat det.

Det är verkligen något av det dummaste jag har hört, har man inte uppfyllt sina kvinnliga plikter
om man inte har fött ett barn? Och varför skulle man bli gravid, bära ett barn i 9 månader, föda och sedan ge bort det till "någon som förtjänar det"? Personen med de vrickade åsikterna var givetvis man också, då är det ju lätt att sitta och tycka till om vad det motsatta könet borde använda sin kropp till.

Flickor, att prinssesor lever lyckliga i alla sina dagar, det händer bara i sagorna

Kategori: Tankar & funderingar

Jag har alltid undrat vad det är för tjejer som drömmer om ett stort prinsessbröllop från att de är små flickor och tycker att det ultimatat målet med livet är att få bränna av 200 000 på att få lalla runt i en elfenbensvit klänning, pärlor, tiara, ha den
bränna av 200 000 på att få lalla runt i en elfenbensvit klänning, pärlor och tiara
perfekt tårtan med en massa lull på i EN dag. Varför? Är det för att få visa upp sig? titta på mig, Idag är jag märkvärdig? För mig känns det jäkligt larvigt att vuxna kvinnor är beredda att skulldsätta sig upp till tänderna för att få leka prinsessa i en dag,

Om man tycker att det viktigaste med giftermål är att ha ett vackert bröllop, då gifter man sig av fel anledning. Du kommer att vakna dagen efter ditt bröllop och inse att nu är det över, du är ditt vanliga halvdassiga jag, fast med en massa skulder.
Vräkiga bröllop är till för dem som har råd att betala för det, kärlek ska vara gratis, är det inte det och din kärlek kostar ett stort pinsamt dyrt prinsessbröllop så kanske du ska tänka över om det är rätt att gifta sig? För älskar man någon tillräkligt så så borde det inte behövad en shitload av pengar för att bekräfta att man vill leva resten av sitt liv med den man älskar.

Borde inte vuxna vara mer intressana än barn?

Kategori: Tankar & funderingar

Jag kollade igenom min gamla blogg för ungefär fem dagar sedan och började få lite panik, det låter ju som att barn är min hobby, det är det absolut inte. Så jag tänkte att jag skulle skriva mindre om det för jag börjar känna mig ganska insnöad på just saker som
Jag har FL detoxat, Läst om andra saker som inte handlar om barn, jag har försökt att tänka på vad som engagerade mig innan jag blev drabbad av "allt handlar barar om barn" syndromet
handlar om barn. Jag har FL detoxat, Läst om andra saker som inte handlar om barn, jag har försökt att tänka på vad som engagerade mig innan jag blev drabbad av "allt handlar barar om barn" syndromet, men Jag kan inte skriva. Det är som en jävla sjukdom, en sjukdom som jag alltid har lovat mig själva att jag inte ska tillåta mig själv att bli drabbad av.

Är det en försenad reaktion?
Det började för ett år sedan, inte för fem år sedan (Oskar är fem år) så jäkla roligt och intressant är det ju inte, det kanske är för att det finns så mycket att reta upp sig på? Jag är ju ganska lätt retlig, är det ett tjafs så står jag inte tyst och lyssnar utan jag harklar mig och bara måste lägga mig i, dålig Anna, dålig. Och när jag har haft bloggen så har jag kunnat vräka ur mig vad jag vill utan att bli emotsagd, oftast, till skillnad från på FL. Så vräkt ur mig har jag.

Barn kan inte vara en hobby, de är ju människor, människor är förvisso intressanta men borde intre vuxna vara mer intressanta än barn? Det kanske är för att jag är lite halvisolerad, jag börjar bli galen. Som en galen katt tant eller en knasig gammal gubbe som spendrar hela sin tid på modeltåg, så som man blir när man tappar greppet totalt, går in i en bubbla, luften utan för bubblan är längre inte ett alternativ.

Jag såg en tråd på FL där de diskuterade hurvida man hade ett riktigt liv om man inte hade barn, min första tanke var ungefär "hell yeah! spela tvspel, supa sig full, sluddra, somna klockan 6 på morgonen och sova till 3 på eftermiddagen, göra vad man vill när man vill, bara för att man kan" jag tycker att det borde räknas som att leva, jag har i alla fall levt från dagen som jag föddes. Om man inte tyckte att man hade något liv innan man fick barn, stackars dig.

För om det är så att man inte lever på riktigt innan man får barn
, betyder det att Oskar inte lever på riktigt nu? han har ju inga barn? Är mitt liv mer meningsfullt och på riktigt än vad
jag sitter här kvart i fem på morgonen och ord diarréar för mig själv
min syster Emmas är bara för att jag har barn men inte hon. Emma är i göteborg och roar sig och har sig med an massa människor, jag sitter här kvart i fem på morgonen och ord diarréar för mig själv för att jag som vanligt inte kan sov, sen sover jag i 3-4 timmar, vaknar, lever, kan inte sova igen, sover 3-4 timmar. Samma sak varje dag. Men jag lever (ibland lite på låtsas).

Ikea + löningshelg = Jävligt mycket folk

Kategori: Vardagligt

I dag har jag och Oskar varit på Ikea och jag har lärt mig att första lördagen efter löning är inte bästa dagen att åka dit. Det var lite ullareds känsla på det, trång, irriterat, svårt att få luft och man står i vägen för någon hela tiden. Oskar sa på vägen dit att han ville fika så det lovade jag honom att han skulle få göra, problemet var bara att det var omöjligt att fika på ikea. Visst han hade kunnat köpa sin bulle och läsk, men han hade fått stå upp och äta den i affären för att det var så mycket folk, så vi fick fika på ica kvantum i stället.