Ingen skrattar åt gudJag vet inte om jag är helt off och inte förstår meningen med den här texten, men jag tycker att den är lite underlig, själva låten är fin och jag älskar videon, men jag förstår mig inte på texten.


"No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war

No one's laughing at God when they're starving or freezing or so very poor
No one laughs at God when the doctor calls after some routine tests
No one's laughing at God when it's gotten real late and their kid's not back from that party yet
No one laughs at God when their airplane starts to uncontrollably shake
No one's laughing at God when they see the one they love hand in hand with someone else and they hope that they're mistaken
No one laughs at God when the cops knock on their door and they say "We've got some bad new, sir,"
No one's laughing at God when there's a famine, fire or flood But

God can be funny At a cocktail party while listening to a good God-themed joke
or Or when the crazies say he hates us and they get so red in the head you think that they're about to choke
God can be funny When told he'll give you money if you just pray the right way And when presented like a genie Who does magic like Houdini Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious
Ha ha
Ha ha

No one's laughing at God
No one's laughing at God
No one's laughing at God
We're all laughing with God "

Man kanske inte skrattar åt gud i svåra situationer men ärligt talat så är det inte så stor chans att man tänker på gud alls i sådana situationer om man inte är troende.
För mig är tanken att gud skulle finnas så avlägsen och absurd att jag inte ens skulle överväga att börja hoppas på att gus skulle komma och benåda mig eller någon annan. För varje sak som går åt helvete så blir jag snarare mer och mer säker på att gud inte existerar, eller om det nu mot alla odds skulle vara så att det fanns en gubbe på molnen så är han fan en elak jävel i sådant fall.

Ingen skrattar åt gud i ett krig - hur många krig skulle vi egentligen ha på våran planet om det inte vore för gudar, biblar, koraner och dylikt?


Ingen skrattar åt gud på ett sjukhus eller när de får ett negativt svar på ett rutintest - just för att antingen så är det gud som har sett till att ditt test suger balle, eller så finns det ingen gud.

Jag antar att det är dags att skylla på den egna fria viljan igen då, allt dåligt här i världen är ju människans påfund. Men gud ska ha credd för allt som går bra, är underbart och rätt. Om gud nu finns så är han inte bara ond, han är en fucking fegis som bara skyller allt som går åt helvete på sin egen skapelse. Ungefär som att bygga ett hus och sedan när det läcker in regnvatten så är det husets fel.


Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

 • elakaste barnet! säger:

  2009-07-15 | Bloggadress: http://elakastebarnet.blogg.se/

  fin video, dålig låt! • Anaiah säger:

  2009-07-15 | Bloggadress: http://anaiah.blogg.se/

  Jättemysig låt! Synd att texten är så pretto-kristen bara, då vill man ju inte höra den igen. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2009-07-15 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Anaiah: Precis, den är bra om man lyckas blocka ur allt tjafs om gud, vilket tyvärr är rätt svårt om man kan englska :D • Sandiza Hotpants säger:

  2009-07-31 | Bloggadress: http://brunettsandy.blogg.se/

  "Jag tror på Gud tillräckligt mycket för att vara rädd att han ska straffa mig om jag inte gört" brukar jag säga... Håller med dig ändå, tycker Gud är en jädra sadist om han finns. Typ som en upphovsman till en dokusåpa. :( • Shadie säger:

  2009-11-07 |

  Låten handlar om hur icke-troende ser ner på troende. Och religion är inte en anledning till krig, utan ett sätt att få många människor med sig. Det skulle finnas precis lika många krig idag som det skulle funnits om det inte fanns religioner. • My säger:

  2010-01-25 |

  Jag är inte religiös själv, men jag har numera läst på mycket om kristendomen (för att sedan gå vidare till andra religioner). Detta eftersom jag kom till insikt med att det inte är konstruktivt att såga en tro (eller vilken vardaglig åsikt som helst) som jag inte visste något om och inte lyssna på och förstå argumenten. Så nu, även om jag fortfarande inte tror, så kan jag försvara kristendomen i en del avseenden. Missförstånden hos de oinsatta, oftast icketroende som vill förbli så, är oändliga i antal. Och nu upplever jag att du har missförstått några grundpelare i den kristna tron, angående guds godhet/ondhet. Du borde läsa boken "Brev från en skeptiker" där en väldigt (nästan ovanligt) vettig kristen teolog försvarar och diskuterar tron med en skeptiker. (Och även om skeptikern blir omvänd till slut så hålls diskussionen på en rättvis nivå, tycker jag, så det kan man ha överseende med.) Jag tror att din ateism, som min, skulle vara mycket mera berättigad om du har korrekt uppfattning om religiösa begrepp och synsätt. Åtminstone grundar det till vettigare diskussioner i framtiden då man skapat sig ett insatt och faktabaserat eventuellt överläge.
Kommentera inlägget här: