Abort som preventivmedel

Jag får lust att garva lite grand varje gång någon gapar om det "Det är fel att använda abort som preventivmedel!!!" anledningen till att det är skrattretande är att det inte är möjligt, abort kan aldrig vara ett preventivmedel. Vet de ens om vad preventiv betyder? Det betyder att förebygga eller förhindra, man använder prevetivmedel för att förebygga en graviditet, alltså kan man inte använda sig av abort som preventivmedel eftersom att abort inte skyddar mot oönskade gravidititer utan avslutar en redan pågående graviditet, språklig fuck up med andra ord.

Abortmotståndare är dumma i huvudet, inte för att de tycker att det är fel med abort, för det får de gärna tycka det skiter jag i, utan för att de tycker att ingen ska få göra abort bara för att de tycker att det är fel. Jag diggar varken religion eller onödiga plastikoperationer, jag tycker att båda är skit rent ut sagt, men jag tycker inte att det borde förbjudas. Gillar du inte abort, ge då fan i att göra det.

Folk som gapar om att abort skulle vara mord är ännu mer dumma i huvudet, för mord är en juridisk term och i sverige är det inte olagligt att göra abort så hela argumentet är helt off, vill man propagera för det då får man bege sig till någon avlägsen och underutvecklad plats här på jorden där abort faktiskt är mord.

Det är väldigt beklämmande med de människor som anser att man ska bli tungen att föda ett barn som man inte vill ha bara för att man ta konsekvenserna och straffet för att man slarvade med preventivmedel. Det måste vara underbart att våra så ofelbar, präktig och korrekt. Det skulle människan, barnet, samhället och världen säkert må så mycket bättre utav, att en massa oönskade barn skulle födas in i en redan överbefolkad värld.

Det är också väldigt märkligt att en stor del av abortmotståndarna känner en person eller är bekant md någon som "använder abort som preventivmedel" en person som har gjort fem, sex, nio eller tolv aborter, medans att alla normal anpassade människor inte känner någon sådan. Är alla abortmotståndare vän eller bekant med samma person må tro?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 • Viola säger:

  2009-07-24 | Bloggadress: http://mummyfied.blogg.se/

  För att vara lite petig (och möjligen okunnig) nu; betyder inte mord att man planerar och sedan genomför att ta någon annans liv? Det är väl det man egentligen gör vid en abort? • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2009-07-24 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Viola: Det stämmer, om jag minns rätt. Men försök att gå till polisen och anmäla någon för att de har begåt ett mor och berätta att det är en abort, de skulle nog garva hela vägen in i fikarummet.  Abort är inte olagligt, och det är inte mord enligt svensk lag. • Viola säger:

  2009-07-24 | Bloggadress: http://mummyfied.blogg.se/

  Nej jag vet att det inte är olagligt, men själva principen är densamma.

  Dock är det väl få som gjort abort som skulle kalla sig själva mördare. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2009-07-24 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Viola: Nej det är nog få som har gjort abort som anser sig vara mördare, men det finns ju abortmotståndare som påstår att abort är mord, det jag ville få fram var att det faktiskt är lite vridet. • Anaiah säger:

  2009-07-24 | Bloggadress: http://anaiah.blogg.se/

  Det jag tycker är riktigt tragisk är att abort-motståndare alltid bortser från all forskning som visar att en kriminalisering av aborter inte minskar antalet genomförda aborter totalt, bara de legala.  En illegal abort är något av det mest riskabla man kan utsätta sig för och i värsta fall förlorar man inte bara ett liv utan två.  Alla studier visar att en kriminalisering av aborter inte minskar antalet aborter som görs och att antalet oplanerade graviditeter inte minskar.  USA angriper "problemet" i fel ende, en bättre sexualundervisning är vad de behöver, inte en försämring av kvinnors rätt till sin egen kropp och inte ett försvårande för att avsluta oönskade graviditeter. • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2009-07-24 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Anaiah: Det visste jag inte, det är ju hemskt.  Det finns så många bättre sätt att förebygga ovälkommna graviditeter på, som du skriver så är ju bättre sexualkunskap väldigt viktigt. Jag vet inte hur det är nu, men den jag fick i skolan sög.  Föräldrar borde ta större ansvar och prata med sina barn om det också och se till att de använder preventivmedel om de vet om att barnen är sexuellt aktiva. Om man är mer öppen om sex och samlevnad så kanske ens dotter kan känna sig bekväm med att berätta att hon behöver ta dagen efter piller istället för att vänta tills det blir försent. • Anna säger:

  2009-07-25 | Bloggadress: http://workingmom.blogg.se/

  ett litet inlägg i resonemanget att abort skulle vara mord. Om det nu är så att allt som innebär att planera och sedan avsluta någons liv så borde väl även slakt och avlivning av djur samt avslutande av livsuppehållande åtgärder räknas som mord?  Abort är inte mord helt enkelt.  Och säg inte att man inte kan jämföra djur och människor, ett foster har faktiskt inte status som människa i lagens mening. • Katja säger:

  2009-07-28 | Bloggadress: http://smultronduvan.blogg.se/

  Jag är inte emot abort, men jag är emot selektiv abort! • Anna Kaagaard Kristensen säger:

  2009-07-28 | Bloggadress: http://annakaagaardkristensen.blogg.se/

  Det är en knepig fråga, jag förstår att folk vill abortera sjuka och missbildade barn, men jag är lite tveksam till det där med att abortera pga vilket kön barnet har, jag tycker inte att man borde få reda på det försen efter vecka 18.
Kommentera inlägget här: