En liten fet pojke & fem ballerinakex

Kategori: Om föräldrar & barn

I dag på tunnelbane perongen så står det en liten pojke i Oskars ålder tillsammans med sin mamma och sina syskon, han är ungefär dubbelt så bred som Oskar och ganska så redigt överviktig, hans mamma ger honom inte mindre än fem ballerinakex under de sju minuterna som vi väntar på tunnelbanan.

Varför gör vissa föräldrar så mot sina barn? Varför ger man sin smällfeta 7-åring en baota stor mjukglass, varför ger man en super tjock 3-åring ett weinerbröd och coca cola och varför i hela friden ger man en smällfet liten pojke fem ballerinakex?

Helt allvarligt, jag tycker inte att det är något snack om saken, det är barnmisshandel. De borde socutredas och skickas till en dietist tillsammans med barnen. Varför göder man sina barn på det sättet? Inte nog med att barnet riskerar att mobbas, känna sig annorlunda och utanför, det är desutom ohälsosamt och deras relation till mat kommer med ganska stor sannolikhet att vara problematisk livet ut.

Lilla Lisa, Arne eller Mohammed kanske blir skit glad av att få svulla i sig fyra kokosbollar på en eftermiddag, men det är ju ingen långvarig lycka, när kokosbollrna är slut då är lyckan slut. Olyckan över att vara fet, ohälsosam och annorlunda däremot, den blir långvarig. Det är rätt lätt att gå upp fem kilo, men svårt som fan att gå ned.

Jag vet att många föräldrar försvara sig med "Men vad fan vet du?! Det barnet kanske hade ätit hälsosamt hela veckan och fick unna sig i en dag?!" Först så är det ganska osannolikt och för det andra så finns det ingen anledning att ge någon fem ballerinakex, har man den kroppshyddan så är ett kex lagom och lite till. Det är inte elakt att inte ge överviktiga barn godis, det är elakt att fortsätta att göda dem. Jag skiter i om du vill skylla på mediciner, ämnesomsättningsrubbningar eller vad du nu kan komma på, godis och glass gör saken värre, inte bättre.

Det finns massor av bra alternativ till fett och sockerrik glass och godis, fruktsallad med lite chokladsås eller riven choklad på, youghurtglass eller isglass istället för gräddglas, äpplen stekta i kanel och lite socker, för att bara nämna några. Det finns ingen bra anledning eller ursäkt till att låta sina barn dra i sig en massa skräpmat, godis eller glass när de är ordentligt överviktiga. Det är hundra procent föräldraansvar som gäller, det är ditt ansvar och inte barnets.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Oskar pinsamast idag

Kategori: Oskar

I dag så sitter vi på tunellbanan och omkring oss sitter det flera asiater.

Oskar: (pekar runt på folk) Kolla han, och hon, henne, honom och han! varför finns det så många sånna på tåget!!?

Världens ointressantaste blogginlägg

Kategori: VardagligtI går köpte jag två nya tröjor. Jag älskar den med rosa och lila ränder, det är min nya favorit tröja.

(Till er som känner mig: notera att jag köpte ett klädesplagg i en annan färg än svart)

Petnoga

Kategori: Vardagligt

I morgon måste jag börja storstäda här. Egentligen är det faktiskt ganska städat och rent här, förutom att jag har startat en massa små högar med tidningar, cd-skivor, kläder ock sånt på bokhyllor och databordet och så. Men jag ska städa noga, för min mamma kommer hit på fredag och hon hittar alltid något att anmärka på min städning, så nu ska jag se till att hon inte hittar något att anmärka på denna gång. Lycka till till mig :D

Är det ett yrke att vara hemmafru?

Kategori: Genus & jämställdhet

För ett tag sedan på FL så var det en kvinna som tyckte att man skulle få lön (bidrag) från staten för att vara hemmafru, för det är ju ett yrke som vilket som helst.

Jag tycker att det är så dumt att jag nästan storknar. Varför skulle staten bidra till att göra samhället mindre jämställt? Varför ska andra skattebetalare betala för att du ska ta hand om dina egna barn och städa ditt eget hem? Att vara hemmafru är inte ett yrke, att påstå det tycker jag är direkt korkat.

Ännu värre tycker jag att det är när jag hör folk hävda att det är världens svåraste jobb att vara hemmamamma, det finns väldigt många kvinnor som arbetar heltid, hämtar och lämnar barnen på dagis, handlar, städar, tvättar, diskar, lagar mat, går på utvecklingssamtal, arbetsmöten, drar ungarna till läkaren och så vidare, de gör precis allt som hemma mammorna gör och arbetar heltid. På vilket sätt är hemmamammornas "jobb" svårare?

Vill man vara hemmamamma eller hemmapappa då får man faktiskt finansiera det själv, inte nog med att man skulle nalla en massa bidrag ur stadskassan, samhället förlorar ju också pengar i form utav uteblivna skatteintäkter för de föräldrarna som skulle välja bort att arbeta, arbetar man inte så betalar man inte heller någon skatt.

Sen undrar jag varför det i princip alltid är mammor som det talas om när det talas om hemmaföräldrar? Papporna då? Jag har aldrig hört talas om att en pappa väljer bort att arbeta för att ta hand om barn och hem, hur kommer det sig? Har män roligare jobb än vad vi har? Tycker de mindre om sina barn? För även om män generellt sett tjänar mer pengar än vad kvinnor gör så är det ju lång ifrån alla som tjänar mer än kvinnan som de lever tillsammans med.

Har du hört talas om en hemmapappa någon gång? Alltså inte en pappa som är föräldraledig och får föräldrapenning, utan en pappa som frivilligt har valt bort att jobba för att vara hemma och ta hand om barnen och hemmet?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

hemundervisning

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag satt och roade mig lite med att läsa om hemundervisning, jag trodde faktiskt att det hade varit förbjudet i sverige länge, att skolplikten innebar att alla barn skulle gå i skolan. Hemundervisning av filosofiska och religiösa skäl förbjuds enligt nya skollagen, det tycker jag är bra. Jag tror inte alls på hemundervisning.

Det är lättare att fånga upp barn som lever i dåliga förhållanden om alla barn går i skolan, att ha möjligheten att ingripa eller hjälpa i de fall där barn mår dåligt, lever i misär, blir misshandlade eller har tex dyslexi eller adhd och behöver extra hjälp av utbildad personal är mer värt än föräldrars rätt att undervisa barn hemma av religiösa eller filosofiska skäl.

Lyssna bara på den här meningen "hemundervisning på grund utav religiösa skäl" låter det inte lite läskigt? Att låta ett barn bli hemundervisat och inte få samma kontakt med omvärlden, andra barn eller vuxna som alla andra barn får, plus att det är religion inblandat i det. Jag tycker att det låter lite sektigt och läskigt.

Sverige hade 2009 endast 100 barn som var hemskolade, usa har ca 1,5 miljon.

Jag tänker att det måste bli mycket ensidigare utbildning också, i skolan kan barn diskutera, bolla idéer och lära utav varandra, vilket barn inte får som blir hemskolade.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Min blogg är veckans blogg på mammabloggarna.se

Kategori: Blogg

Blogghoreri 2 (försöka går ju)

Kategori: Blogg

Nu har jag en sån där knuff widget som visar vilka bloggar som länkar till min blogg,
vilka av mina inlägg som andra länkar till och vilka bloggar som oftast länkar hit. Det betyder att om du länkar till min blogg så kan din blogg dyka upp i listan. Så länka på och stjäl gärna mina blogg ämnen och skriv din åsikt på din blogg och länka till inlägget här som inspirerade dig, det är ju extra exponering för din blogg med :)

Ett försök att hora till mig bloglovin prenumranter


Om du vill ha en egen knuff widget så kan du skaffa det här.

"Varför vill svenska mammor inte vara hemma med sina barn?"

Kategori: Genus & jämställdhet

Japp, så stod det i en lite halvkorkad trådstart på FL, skriven av en kvinna. För trådstartaren tycker att vi lämnar våra barn för tidigt på dagis i sverige, och givetvis är ju det mammornas fel, vad annars? Jag undrar, varför vill inte svenska pappor vara hemma med sina barn? Vi tar redan ut största delen utav föräldraledigheten, ska vi då få skulden för att barn börjar tidigt på dagis med? Vi har ju för fan redan gjort vår halva av jobbet. Varför är det ok att en man inte vill vara föräldraledig och prioriterar jobbet när det inte är ok för en kvinna?

Igår var de out to get mammor som inte tyckte att det var roligt att gå hemma och dra sig "för vad kan vara med stimulerande än att se sitt underverk växa upp?".

Jag förstår inte hur man kan tycka att det är stimulerande att gå hemma och ta hand om barn. Jag är hemma med min son för att jag är arbetslös, jag har aldrig varit så understimulerad i hela mitt liv som jag är nu. Jag försöker att hitta på en massa saker som jag och Oskar kan göra, men jag skulle väl inte dra det så långt att jag skulle kalla det stimulernde att plocka smultron, baka bullar, rita, leka i lekparken, bygga pärlor och läsa saga, jag förstår inte hur de menar att det skulle vara stimulerande för mig?

Är det så att det förväntas att kvinnor skall finna det givande och stimulerande att tvätta bajsiga rumpor, torka snor och trösta gråtande barn? Blir det mindre givande och stimulerande att ta hand om sitt eget barn bara för att man har en penis?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Samsovning & negligerande egomammor

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag har suttit och slöläst lite på FL i trådar om samsovning. När blev det egentligen tabu att inte vilja samsova? Rätt få av mammorna vågar erkänna att de faktiskt valde bort att samsova för att de inte vill samsova. De flesta försöker att ursäkta sig med att barnet viftade en massa och att de inte kunde sova eller att barnet faktiskt sover bättre i sin egen säng. Varför var det så få som erkände att de faktiskt inte ville samsova?

Jag har aldrig samsovit och kommer aldrig att göra det heller, när man har ett spädbarn så ammar och bär man runt på barnet mest hela dagarna, jag vill i alla fall få lite space när jag sover. Sen blir en kvinna på FL lite tjurig när jag påpekar att jag faktiskt gärna vill kunna knulla ifred i min egen säng för det skulle störa mig om det låg en bäbis där. För man får inte låta bli att samsova för att man vill kunna ha sex för då är man egoistisk.

Jag blir riktigt facinerad över spädbarns intelligens ibland, tänk att ett spädbarn kan skilja på om han eller hon sover i en egen säng för att mamma och pappa ska kunna humpa ifred, för att någon av föräldrarna äter mediciner eller för att man bara inte vill samsova.

Jag har aldrig förstått grejen med att ha sex i sängen när man samsover, jag skulle tycka att det var grymt avtändande, det händer bara inte. Och så påstår ju de flesta att barnet aldrig vaknar när de gör det, har de lik-sex? (båda ligger på varandra, nakna, stilla och stela som pinnar).

Oftast är det AP-mammorna som lever rövare på FL när det gäller samsovning (inte alla AP mammor, så har jag sagt det) de kan inte för allt i världen förstå hur man kan välja bort samsovning och går till attack på varenda halvmodig moder som vågar erkänna det förbjudna, att hon inte vill samsova. Höjden av komik är ju när de börjar hävda att barn som inte har samsovit kommer att växa upp och få känslomässiga, psykiska och mentala störningar eller problem, jävla skrämselpropaganda. Det är väl ungefär lika sannolikt som att deras barn fortfarande kommer att sova i deras säng när de är fyllda 25.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Bloggaward

Kategori: Blogg

Jag har fått en bloggaward av mammamaffia :D

De skriver:
"Annas blogg är som en frisk fläkt i mammabloggland, totalt befriad från rosa muffluff men med många intelligenta och skarpa inlägg om aktuella ämnen. Det gör att det nästan är lika spännande att läsa bloggens kommentarer som blogginläggen. Därför skickar vi veckans award till Anna. Varsågod."

Tack så mycket! :)Barn & vapen

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag har alltid undrat varför man ger sina barn leksakspistoler, svärd och knivar. Jag har suttit och tittat flera gånger i lekparken när de leker, jagar varandra, den ena ber om nåd, den andre sätter pistolen mot hans panna och skjuter. Vill de uppfostra sina barn till små sociopatliknande monster?

Sen förstår jag inte varför de låter sina ungar dra med skiten ut till lekparken, Oskar får inte leka med leksaksvapen vi har inget sådant hemma och jag vill inte att han deltar i sådana lekar alls, och han slipper helst om han själv får välja. Han har inga krigstrauman som han behöver bearbeta så jag ser ingen anledning till att de andra ungarna ska ha honom som offer. Problemet är att de där pistolbarnen har honom som offer.

Jag tycker att det är respektlöst av föräldrarna att låta dem ränna runt ute med pistoler och knivar med tanke på att ganska många föräldrar inte tillåter sina barn att göra det och ser till att de inte blir exponerade för sådan skit på tv osv.

Idag var det ett barn som var något år äldre än honom som springer och jagar honom med sina pistoler, Oskar skriker och blir lite lätt hysterisk för han vill inte vara med, jag börjar ropa åt pistolbarnet att han skulle sluta, Men han slutar inte, han puttar omkull Oskar och låtsas sjkuter honom i huvudet ett par gånger och när Oskar börjar gråta så sparkar han till honom i ryggen. Då blev jag faktiskt riktigt riktigt helt jävla vansinnigt förbannad och skrek åt honom, då säger han att Oskar försökte slå honom fast att jag har suttit en bit ifrån och sett allt.

Det är inte första gången och förmodligen inte den sista heller. Jag sitter i lekparken i flera timmar varje dag och det här är bara mina observationer, men de barnen som har pistoler och knivar som leksaker slåss mer, retas mer och ser de andra barnens vädjan om att slippa vara med som en del utav leken, för det är ju dem som är offren i deras våldslekar.

Vad är egentligen tanken bakom att ge barn leksaker som ser ut som vapen? Finns det någon tanke alls?


Rodde kom hem en dag och var lite konfunderad, han och Oskar hade varit inne i en leksaksaffär och kollat då var det en pappa som hade köpt ett automatvapen till sin son. För det första så blir jag lite lätt chockad över att de ens säljer automatvapen i leksaksform, vad fan tänkte tillverkarna och vad tänkte egentligen de anställda i butiken när de köpte in dem? De där svinen ser ju bara pengar, jag undrar om de inte såg något moraliskt dilema i att sälja automatvapen till små barn över huvudtaget?

Varför vill man egentligen att ens barn ska leka våldslekar? Jag har funderat länge och jag kan inte förstå det, det är helt verklighetsfrämmande för mig. Det är självklart att det påverkar barnen, det är bara att titta på det där med att flickor och pojkar får olika leksaker, de påverkas utav det, det här är knappast något undantag. Hur förväntar man sig att ens barn ska växa upp och bli produktiva och välanpassade människor när man tillåter dem springa runt och leka att de knivhugger och skjuter andra barn som skriker och gråter och inte alls vill vara med?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Länk till intressant.se

Jag ger upp

Kategori: Kost och hälsa

Nu ger jag upp attl eva på proteniner och sallad, det är tråkigt, jag vill ha kolhydrater. men jag har gått ned ett helt kilo på 5 dagar (eller är det 6?) Så det får räcka.

Jävla dator

Kategori: Vardagligt

Jag hatar linux. Det var installerat på min dator när jag fick den, det är helt fullkommligt jävla omöjligt att instalera någon på den jäveln, och så kan jag inte välja vilka program jag vill, xmms, vad är det för skit? Jag vill ha winamp. 

Och terminalen ska jag inte ens börja gnälla om. En tom svart jävla ruta med vit text där man ska skriva en massa text som låter som rena rama kinesiskan, jag vet inte vad den vill?

Jag försöker läsa på internet vad jag ska skriva, men det hjälper mig inte ett dyft eftersom att jag skulle behöva någon som förklarade förklaringen för mig. jag hatar linux, skit operativsystem som får mig att känna mig som en idiot... :(

Det bottenlösa hålet

Kategori: Oskar

Oskar är på ständig jakt på mat, eller godis. Han är som ett bottenlöst hål som alrig kan bli fyllt. Om man går förbi köket för att man ska på toa då smyger han efter för att se om man ska plocka fram något ätbart, om han ska sova och ligger i sin säng och man prasslar med en tidning så ropar han "vad ska du äta!?", frågar man vad han vill hitta på då svarar han nästan alltid att han vill gå till mcdonalds eller gå och fika. Ibland säger han att han vill åka till ikea, för där kan man både äta och fika.

Han kan äta tre mackor och youghurt till frukost om han ser att man går nära kylen tio minuter efter att han har ätit klar då springer han efter för att se om någon kanske slänger åt honom något mer att äta.

En gång när jag var på utvecklingsamtal på han förskola så frågade de oss om de skulle stoppa Oskar efter andra portionen eller om han skulle få ta en tredje, för det brukade han vilja ha.

Han vräker helst inte i sig allt på en gång utan han vill gärna gå och småäta hela dagrna, han tror att vårt kylskåp är värsta Oskar buffén så han går och stjälar mackor, morötter, gröt, cola och vad som helst egentligen, kan man förtära det så tar han det, jag måste jag åka och köpa barnspärr till kylen någon dag.

Har du hittat ditt körkort i ett flingpaket eller?

Kategori: Vardagligt

Jag och Oskar brukar gå till coop och handla ganska ofta, men en sak irriterar mig, alla kör som riktiga idioer där vi måste gå över övergångstället. Så jag har kommit på ett sätt att få utlopp för min irritation, om jag ser att en bil kommer körandes alldeles för fort så skyndar jag mig som fan fram som att jag hade jätte bråttom, sen ser väntar jag och ser att bilen stannar, sedan går jag över gatan i världens snigeltakt.

Jag går det långsammaste jag bara kan och om bilförare ser riktigt sur och irriterad ut eller tittar på mig som att jag vore en idiot och skakar på huvudet, då flinar jag och vinkar, stannar till lite och säger till oskar att vinka til snälla farbrorn eller tanten som stannade. Det känns bra, hur löjligt och småaktigt det än kan låta.

Nu är ni plattade!

Kategori: Vardagligt

Idag har jag testat att mangla lakan. Varför gör man det egntligen? Det är onödigt, svårt och det blir lik förbannat skrynkligt (förmodligen på grund utav min oskicklighet, men ändå).

Abort som preventivmedel

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag får lust att garva lite grand varje gång någon gapar om det "Det är fel att använda abort som preventivmedel!!!" anledningen till att det är skrattretande är att det inte är möjligt, abort kan aldrig vara ett preventivmedel. Vet de ens om vad preventiv betyder? Det betyder att förebygga eller förhindra, man använder prevetivmedel för att förebygga en graviditet, alltså kan man inte använda sig av abort som preventivmedel eftersom att abort inte skyddar mot oönskade gravidititer utan avslutar en redan pågående graviditet, språklig fuck up med andra ord.

Abortmotståndare är dumma i huvudet, inte för att de tycker att det är fel med abort, för det får de gärna tycka det skiter jag i, utan för att de tycker att ingen ska få göra abort bara för att de tycker att det är fel. Jag diggar varken religion eller onödiga plastikoperationer, jag tycker att båda är skit rent ut sagt, men jag tycker inte att det borde förbjudas. Gillar du inte abort, ge då fan i att göra det.

Folk som gapar om att abort skulle vara mord är ännu mer dumma i huvudet, för mord är en juridisk term och i sverige är det inte olagligt att göra abort så hela argumentet är helt off, vill man propagera för det då får man bege sig till någon avlägsen och underutvecklad plats här på jorden där abort faktiskt är mord.

Det är väldigt beklämmande med de människor som anser att man ska bli tungen att föda ett barn som man inte vill ha bara för att man ta konsekvenserna och straffet för att man slarvade med preventivmedel. Det måste vara underbart att våra så ofelbar, präktig och korrekt. Det skulle människan, barnet, samhället och världen säkert må så mycket bättre utav, att en massa oönskade barn skulle födas in i en redan överbefolkad värld.

Det är också väldigt märkligt att en stor del av abortmotståndarna känner en person eller är bekant md någon som "använder abort som preventivmedel" en person som har gjort fem, sex, nio eller tolv aborter, medans att alla normal anpassade människor inte känner någon sådan. Är alla abortmotståndare vän eller bekant med samma person må tro?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Förbannade K******* & **

Kategori: Vardagligt

Nu ska jag gå och tvätta, det suger balle. Det är super, jätte, baota mycket tvätt, jag hinner aldrig tvätta allt för att de har bestämt på Roddes jobb att de ska börja tvätta sina skitiga äckliga kock-kläder hemma, alltså blir det då jag som får tvätta dem.

 Vi har fyra tvättider i den vanliga tvättstugan och två i grovtvätten så vi kan inte tvätta hur mycket vi vill så då får jag släpa med dem och efterso att jag inte vill tvätta dem i samma maskin som andra kläder för att de stinker svett, gammal mat, hushållsavfall och allmänt jäkla skitäckligt så ligger jag konstant efter med tvätten, det var så att det nätt och jämt gick runt innan.

Jag förstår inte varför de inte kan ta rätt på skiten på hans jobb för eftersom att vi bara kan tvätta en gång i veckan så är det minst sagt jävligt ohygieniskt att de blir tvättade så sällan eftersom att de inte har så mycket kläder att de kan byta varjee dag, det borde vara i deras intresse att allt är hygiensikt i köket, man vet aldrig när man får besök av hälsovårdsnämnden...

jag blir så jävla arg över det att jag får lust att skriva namnet här, i fetstil, med en länk till deras hemsida och adressen efter det så borde jag gå in på eniro och skriv en riktigt pissig recension om dem...


Snälla, får jag lov att göra abort?

Kategori: Genus & jämställdhet

I usa föreslås det att det ska finnas en lag på att pappan till barnet måste godkänna om en kvinna ska få lov att göra abort. Vilken jävla bullshit. Den dagen det är män som bär på barnet i 9 månader och föder fram det så kan de få betsämma. Det är lätt att doppa kuken och sen tro att man bestämmer över en annan människas kropp. Det är på frestande fysiskt och är inte riskfritt att vara gravid och att föda, ska en annan person få bestämma om det är något som man ska utsätta sin kropp för?

Vad händer om kvinnan vill föda och mannen vill att barnet skall aborteras? Ska de då kidnappa kvinnan och tvångsabortera fostret? Det är precis lika absurt.


Vad händer om kvinnan vill göra abort och mannen inte? Ska hans åsikt väga tyngst trots att det är ett beslut som rör kvinnans kropp? Varför ska en kvinna som lever i ett i-land på 2000-talet behöva en mans tillåtelse att slippa bära och föda ett barn som hon inte vill ha?

Varför stoppa där? Låt mannen bestämma om kvinnan får lov att jobba, om hon ska amma eller inte, när de ska ha sex, vad hon får klä sig i och om hon får lov att lämna hemmet.

Kanal 5 jag saknar dig!

Kategori: Vardagligt

Jag har sagt upp kabeltv:n här hemma för att nästan ingen kollade på tv förutom Oskar över trehundra i månaden för barnprogram känns rätt onödigt. Problemet är bara att när jag väl känner för att kolla på tv så finns det aldrig något att titta på, jag tycker mest att det är nyheter, allsångs program eller matlagningsprogram hela tiden och inget av det intresserar mig, speciellt inte allsång, jag fullkommligt hatar allsång det är så pinsamt och larvigt att jag nästan får magknip.

Hur fan överlever alla människor som bara har svt och tv4?

Genuskärringar & slagträn

Kategori: Genus & jämställdhet

Igår så fastnade jag som vanligt i en sådan där jäkla "klänning är för flickor diskussion" på FL, ser jag det så måste jag blanda mig i fast att jag vet att jag de driver mig till vansinne. Och drev mig till vansinne gjorde dem.

Det var den ena dumma idén och teorin efter det andra, och jag blev så jävla förbannad att jag var helt högröd, svettig, galen och sugen på att sula datorn i väggen. Varför väljer de att feltolka allt som man skriver? Om min son vill gå ut med en handväska, ett diadem, en rosa tröja eller med en barbiedocka i handen så tänker jag aldrig säga "nej lilla vän det går tyvärr inte för du har en penis" jag vägrar, sen skiter jag i om folk kallar mig genuskärring, idiot eller om folk tycker att "Det är fegt att använda små pojkar som slagträn i den ideologiska kampen!" för de som håller med om det sistnämda har ju helt uppenbart missat vad det hela handlar om.

Det handlar inte om att använda sina barn som verktyg för förändra eller förbättra världen, det handlar om att tillåta sina barn att vara precis så som de är utan att tvinga in dem i en mall för hur de borde vara, det handlar om att ge dem valmöjligheter, det handlar om att man hoppas på att nästa generation ska bli lite mer öppna och tolleranta för att alla människar är individer och inte bara kön.

En person skrev "Har din man klänning eller? Annars är du en riktig hycklare?" det gör mig faktiskt jävligt irriterad för det första så blir jag verkligen aldrig kallad för hycklare, jag är hyfsat konsekvent och jag strävar givetvis efter att inte hyckla (även om det givetvis händer ibland, ingen är perfekt) för det andra är hela resonemanget idiotiskt. Jag är för religionsfrihet, men min sambo är inte religiös, gör det mig till en hycklare? För det är ju exakt samma resonemang, ingen skillnad alls.

Det spelar liksom ingen roll hur många gånger jag förklarar att jag inte tycker att alla män måste eller borde gå i klänning, utan att jag är för fritt val, att alla ska få välja att vara precis hur de vill och vara precis som de är utan att behöva ändra på sig för att passa in i normen.

Ändå måste folk gasta "Jaha! Så du tycker att min man ska gå i klänning och klackar!?" eller "du låter din son testa det nu, tänk om han vill vara så för alltid och göra om sig till tjej!" eller "Vadå?? Så era barn ska få mobba min son för att han har spindelmannen?!?". Fortfarande, hur många gånger man än förklarar att det handlar om att alla själva borde få välja så går det inte hem, de tror att "genuskärringarna" är ute efter att frälsa världen, förvandla alla småpojkar till minihomos och småtransor.

Helt ärligt så spyr jag på de där jävla antifeministerna, de som tycker att jämställdheten kan gå för långt, som tycker att kvinnor inte borde få vara brandmän, som tycker att rosa är för tjejer och blått för killar, som tror att hela personligheten och allt du är sitter i könsdelarna. Är det en slump att de människorna ofta är ganska sinnesslöa? Att de suger på att argumntera, missförstår, tolkar fritt, hittar på sin egen fakta och är lite allmänt retoriskt efterblivna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Nej nej, låt den ligga älskling, det är ändå kvinnogöra.

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag reagerar lite över en svaret på en fråga i forumet på mammabloggarna.se. Frågan är "Vad uppskattas mest av er mammor, om ni har tillbringat ett par dagar hemifrån på egen hand?" Vissa svarar att det bara är en bonus om mannen har städat, tvättat och plockat undan, det är inte viktigt alls för vissa. Väldigt konstigt tycker jag, så de menar att deras män kan vara ensamma hemma med barnen och härja, stöka ned och ha sig i två dagar utan att plocka bort efter sig, menar de då att mamma skall komma hem och plocka undan efter dem sen då? De är enligt egen utsago tacksamma om de bara får kramar av familjen.

Screw kramar säger jag bara, jag har varit bortrest i två veckor och Rodde har varit hemma själv och han har skitit i att städa efter sig, sen försökte han fan krama mig när jag kom hem, allt jag såg var 50 klädesplagg spridda över hela golvet, tillsammans med 2763 popcorn, han fick ingen kram, han fick en utskällning. Helt absurt att jag skulle ta rätt på hans skit som han har strött omkring sig i 14 dagar om jag inte ens har varit hemma.

Men det är som vanligt när det kommer till hushållsysslor så ska man vara tacksam om mannen väljer att klia sig själv i röven.

Ouppfostrade rabiesapor

Kategori: Oskar

Nyss var jag och Oskar i lekparken, han lekte jag läste, jag förstår inte vart alla föräldrarna är. Är det inga föräldrar som följer med sina barn till lekparken längre? Oskar har aldrig varit i lekparken ensam och vi är i lekparken varje dag, vilket betyder att jag har ganska bra koll på vilka som är där och vilka som inte är det, föräldrarna fullkomligt lyser med sin frånvaro.

De där ungarna skulle behöva ha lite föräldrar i lekparken, de beter sig som ouppfostrade rabiesapor. Det skulle Oskar också göra om han fick härj vilt. Sen när det väl är föräldrar som har masat sina lata arslen ut till lekparken så låter de ändå sina ungar härja fritt men säger till andras barn när de gör något som inte passar dem. Som för några dagar sen, då var det två tjejer som skrek och gapade åt Oskar för att han lekte i klätterställningen för att det hade täckt varenda centimeter av klätterställninge i sand och så hade de bestämt sig för tt man bara fick gå försiktigt barfota där, annars fick man inte leka där. Vi var desutom där före dem.

Problemet är att den där klätterställningen är det det enda som finns i den där lekparken och jag vill inte att han ska klampa runt barfota bland glas och kattskit. Tjejerna skriker och gapar åt Oskar, Och Oskar skiter i det, jag med för de där ungarna kan inte ockupera hela lekparken.

Då börjar deras mommor också gasta "nej Oskar! Sluta Oskar!!" absolut inte ok, till och med mammorna tror att deras snoriga skitmonster äger lekparken och Oskar blir jätteledsen och börjar gråta, så jag ropar tillbaka "Nej för fan Oskar, klampa på du bara och behåll skorna på bara!". Och klampade gjorde han. Om blickar kunde döda hade jag blivit massmördad flera gånger om av de där egocentriska skitmammorna.

Ett försök att hora till mig bloglovin prenumranter

Kategori: Blogg

(Det är ok att låna bilder och text ur detta inlägget, bara du länkar till min blogg och berättar att det kom härifrån, och glöm inte att byta ut bloglovin ikonen i inlägget, den som är nu är länkad till min blogg)


Jag tycker att alla som brukar följa min blogg borde skaffa
bloglovin' , det är faktiskt jätte bra att ha, speciellt om man följer flera bloggar. Man håller lätt reda på vilka inlägg man har läst, vilka inlägg man vill läsa osv. Det är enkelt att skapa ett konto också, det tar ungefär 2 minuter sen är man klar.

Jag har gjort en liten guide har så att ni ska se hur enkelt det är :D

Bloglovin' hittar du här

(glöm inte att prenumerera på min blogg)
bloglovin

Världens ytligaste problem

Kategori: Personligt

Igår färgade jag håret och så fick jag en brilliant idé, att färga ögonbrynen samtidigt. Nu är jag besatt av mina ögonbryn och måste titta, fixa och pilla med dem hela tiden, jag vet inte om jag tycker att de är konstiga, fula eller om de bara inte passar på mitt ansikte, jag är ju blond egentligen så mina ögonbryn brukar ju liksom vara blonda så jag ser dem aldrig annars.

Jag ser inte snäll ut längre (jag vill gärna inbilla mig att jag brukar göra det) och så ser jag typ 10 år äldre ut, vilket iof kanske inte spelar så stor roll eftersom att det händer lite då och då att kassörskan flinar åt mig på systemet när jag försöker handla och ser sedan chockad ut när jag visar min legetimation.

Dag 1

Kategori: Kost och hälsa

Nu har jag bara ätit grönsaker och proteiner (tror jag, det var min avsikt i all fall) i dag, jag tycker att jag mår bra faktisk. Jag är visserligen jävligt trött men det beror nog mest på att jag sov typ fyra timmar i natt. Jag har gått en promenad på 50 minuter, jag hade tänkt att gå ut och gå 45-60 minuter om dagen som vanligt. Att promenera är perfekt om man är lat, inget svett och man blir inte andfådd, just like i like it.

Självklart så har jag fotat maten i sann leffebloggs anda, så att ingen skall tro att jag ljuger.
För dem som inte har en aning om vad jag gaggar om:

Fett, kolhydrater och proteiner
Jag måste testaSluta reklama din skit här

Kategori: Blogg

Jag har tänkt på det där med att droppa meningslösa kommentarer i bloggar typ "Hej! Fin blogg! Besök gärna min blogg" jag tittar alltid vad det är för nöt, och det slår aldrig fel, det är alltid utan undantag helt meningslösa skitbloggar som är dödligt tråkiga att läsa. Det spelar liksom ingen roll alls om man lyckas locka in trehundra pers, tigger till sig 40 kommentarer och har 178 "prenumererar dupå min så prenumererar jag på din" prenumeranter på bloglovin` om det är så att ingen av de 300 personerna någonsin återvänder, hela kommentarsfältet är fyllt utav "du har en fin blogg du med" och bloglovin prenumeranterna bara bockar av alla dina inlägg som lästa.

Jag förstår inte varför folk vill ha en massa meningslösa besökare som skiter i vad de skriver? En person har reklamat sin blogg i mitt kommentarsfält inte mindre än fem gånger, hur trött i huvudet får man bli? Det är meningslöst att locka in folk med en massa sketna reklam kommentarer, ingen, absolut ingen alls kommer att börja läsa din blogg pga en sådan kommentar för då har du redan lyckats ge ett intryck utav att vara en irriterande jävel.

Plumpa och idiotiska argument och kommentarer

Kategori: Genus & jämställdhet

Det finns oerhört många tankeslöa människor på fl som predikar för att det är jätteviktigt att uppfostra killar till att bete och klä sig som killar och tjejer som tjejer. Det roliga är att de som tycker att barn skall få vara barn och testa, leka med och klä sig i allt oavsett om de är pojkar eller flickor kommer ofta med vettiga argument och har tänk igenom sin sak, medans att "boys will be boys" sidan inte har någon som helst tanke bakom sitt tyckande och kommer med ganska plumpa och idiotiska argument och kommentarer. Så nu tänkte jag lista mina favorit argument och kommentarer som titt som tätt dyker upp i sådana diskussioner.

Min favorit är att barn och ungdommar idag skulle vara sexuellt förvirrade och att det skulle vara anledningen till att de super och knarkar, säg det till att 14-åriga småtjejer som springer runt i aldeles för mycket smink, stringtrosor, pushup bh och drömmer om silikon tuttar, 50-spänn på att hon hade rosa prinsessklänning när hon var liten och inte unisex kläder. Jag skulle gissa på det omvända, att de flickorna som har blivit uppfostrade till "riktiga flickor" är de framtida string och silikon bärarna.

Att man skulle vilja vara speciell bara för att man inte begränsar sina barn? Tvärt om, då har man insett att alla barn är speciella och att hur man är som individ inte bara bygger på vad man har mellan benen.

Man behöver kanske inte varaoutbildad för att ha de där helvridna åsikterna, men inskränkt och idiot måste nästan vara ett krav. Du kanske inte är outbildad men däremot så är du en superkonservativ idiot, jag vette fan om det är bättre?

Att förespråka mobbing är ju också riktigt bright.
Om man passar den ruttna attityden vidare till sina barn så lär de knappast växa upp och bli särskillt sympatiska.

Kommentaren om flickor och dockor spyr jag på, hur gammaldags får man lov att vara egentligen? Skall inte män hjälpa till med barnen? Eller är det kvinnans jobb att öva sig på ockor som barn så att hon kn passa kunskaperna vidare till sin man som vuxen?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Jag måste testa

Kategori: Kost och hälsa

Jag har bestämt mig för att jag ska testa att leva huvudsakligen på proteiner i en vecka, som ett experiment bara. Jag skall börja i morgon så skall jag se om jag går ned mer i vikt på den veckan än vad jag har gjort i genomsnitt på resten av tiden, jag ska börja i morgon. Svälta ihjäl lär jag ju knappast göra, jag har en del att ta utav...

Fett, kolhydrater och proteiner

Kategori: Kost och hälsa

Jag har tänkt på en sak, angånge lchf, gi och låg kallorikost, vad händer om man utesluter så mycet man kan utav fett och kolhydrater och lever på proteiner och sallad bara, typ fisk, kycklig eller kött och grönsallad? borde man inte gå ned i vikt som fan då? Det kanske är sjukt ohälsosamt men jag blir väldigt sugen på att ge det en vecka eller två och se vad som händer. Finns det någon sådan diet?

Det är bättre att vara lycklig än att vara normal

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag och Oskar har varit i skärholmen, det var rea på glitter så Oskar fick ett halsband med blåa plastpärlor och en liten blå handväska, han är skitglad för sin väska och sitt halsband han känner sig fin. Många vuxna stirrade på honom, speciellt panchisarna, vissa till och med stannade till och glodde. Varför gör vuxna människor så? Det är elakt att ställa sig och titta snett, garva eller stirra ut ett litet barn för att han har en väska och ett halsband, en käftsmäll på det.

För ett tag sedan var Oskar inne på diadem och nagellack, så då fick han ha det för han är ju ett barn klart att han ska få klä ut sig om han vill. Då var det vuxna människor (framför allt kvinnor) som bara var tvungna att klämma ur sig kommentarer som "men lilla vän det där är ju för flickor" vilken jävla fräckhet! Fördärva gärna ditt barn och uppfostra honom eller henne till att bli en homofobisk, inskränkt liten klon, men ge fan i mina barn. Jag skulle vilja se hur de skulle reagera om jag skulle gå fram till en flicka i prinsessklänning och klämma ur mig typ "men lilla vän, din mamma håller hårt på könsrollerna ser jag" förmodligen så skulle det inte uppskattas alls.
Oskar blir som tur är inte ledsen och vill ändra på sig när andra barn och vuxna säger att hans saker är tjejgrejer, han håller fram sin väska, sina målade naglar eller sitt diadem och skriker "JAG ÄR FIN!" jag hoppas att det kommer att sitta i och att han kommer att våga göra det han vill utan att bry sig om vad andra tänker och tycker om det, det är bättre att vara lycklig än att vara normal.

Jag är rätt nyfiken på om folk glor, fnissar och fäller kommentarer i samma utsträckning när det gäller tex en flicka med dödskalleväska eller en biltröja? Jag tvivlar på det faktiskt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är övertygad om att det handlar om bögskräck. När man frågar människor som tror hårt på det där "tjejer skall vara tjejer och killar ska vara killar" så handlar det väldigt ofta om att de tror att killar som får lov att ha en handväska, en rosa t-shirt eller ett pärlhalsband kommer att sluta som bögar.

Vad är det egentligen för fel på bögar? Oskar får vara hur hetro, homo, bi eller trans han vill, jag älskar honom för vem han är inte för vem han kommer att humpa eller om han har en snorre eller snippa.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Böcker

Kategori: Vardagligt

Idag har jag köpt böcker, två till och med. Jag brukar aldrig läsa böcker, aldrig någonsin. senaste boken jag läste var "att älska som en porrstjärna" och det måste ha varit typ 2006...

Nu ska jag bara läsa dem också.

26

Kategori: Personligt

Nu har jag gått ned 26 kilo, det känns rätt bra. Fast jag har typ 34 kilo kvar, men fy fan vad 34 känns bättre att säga än 60. Sextio det låter helt övermänskligt, då fanns det inte mycket ljus i slutet utav tunneln :D

Djur vs. människa

Kategori: Tankar & funderingar

Etik diskussion på FL "skulle du rädda ditt husdjur eller ett främmande barn ur en brand" och typ liknande trådar, hela 37% skulle rädda sitt husdjur. När jag läser sådant så tappar jag helt ärligt tron på mänskligheten, det är lika bra att vi fortsätter och jobbar mot jordens undergång, drygt en tredjedel av befolkningen är ju ändå helt dumknullad.

Vad är det egentligen för socialt missanpssade människor som tror att deras sketna skadedjur till katt är mer för världen än vad en människa är?

Jag undrar om de vet vad ordet död betyder, vad det får för konsekvenser för massor av människor. Om Berits katt dör så sörjer med största sannolikhet bara Berit, om en människa dör så sörjer föräldrarna, syskonen, vänner, kusiner, mostrar, fastrar, farbröder osv. Att man tycker att två människor ska behöva begrava sitt barn för att man ska få ha kvar sin katt, hund eller kanin då måste man lida av någon störning för det är fan höjden av egoism.


 

Häng upp dina blöta handdukar för helvete

Kategori: Vardagligt

Idag när jag skulle klä på mig så märkte jag att han hade gjort den igen, Rodde den dumme fan hade lagt en blöt handduk på mina kläder som jag skulle haft på mig idag. Jag blir bara mer och mer säker på att det inte är något misstag, för han råkar alltid lägga sina blöta handdukar på mina kläder och på min halva utav sängen, never ever, aldrig någonsin på sina egna saker. Det börja fan bli flytta isär varning på det där, i sex år har jag tjatat, skällt och varit upp i röven på honom om att sluta lägga sina blöta handdukar på andra textilier men det går inte hem, han måste vara lite lätt efterbliven eller något.

Värmeslag

Kategori: Vardagligt

Varför var det tvunget att bli så här vedervärdigt varmt igen? Är det seriöst någon som trivs i den här värmen?

Och jättevarmt var det ju mest bara för att jag var dum nog att sätta mig direkt i solen där det var vindstilla :D

Stirrar in genom deras fönster en mörk regnig kväll

Kategori: Personligt

Jag har en lite halvodd hobby, jag stalkar folk, inte som att jag stirrar in genom deras fönster en mörk regnig kväll, utan på internet. Jag hakar upp mig på en person, sen googlar jag deras namn, kollar upp dem på eniro, googlar deras telefonnummer, kollar på stayfriends, letar efter facebook profil, gamla lunarstorm konton, googlar e-mail adresser och letar efter bloggar osv.

Vissa människor är rena rama guldgruvorna, man kan hitta gamla bloggar (eller dagböcker som det kallades då) från när personen var typ 16, pinsamma gamla hemsidor och upptäcka att personen pinsamt nog fortfarande är en flitig lunarstorm besökare. Jag brukar haka upp mig på gamla kompisar, någon som jag kanske har träffat en gång, halvdana bekanta eller helt okända personer. Om en person gör eller har gjort något som jag har fastnat för, som har intresserat mig på något vis eller om de ser ut på ett visst sätt så bara måste jag kolla upp precis allt som jag kan hitta.

Efter några dagar så ledsnar jag och så hittar jag någon ny person som jag letar runt efter i några dagar eller någon vecka. Syselsättning som tyvärr har total psykopat status, väldigt underskattad underhållning :D Man vet själv att folk kan läsa ALLT som man publicerar på internet.

Jag bara vet att de är ute efter mig

Kategori: Personligt

Jag är paranoid, på riktigt. Om jag sitter ute i lekparken med Oskar och jag ser en utav fastighetsskötarna gå in i porten till mitt hus så vill jag hålla upp min väska framför ansiktet och gömma mig, jag är säker på att de är ute efter mig sen börjar jag febrilt komma på vad jag kan ha gjort för fel (kan ha något att göra med att jag har fått skäll förr, de diggar inte min tvättstuge städning).

Plingar någon på min dörr så hyschar jag åt alla som är inne i lägenheten, funderar på vad jag ska göra om det är en psykotiskmördare med köttkniv som vill mörda oss, så tar jag med mig telefonen ut i hallen och smyger fram till dörren, håller i mig i dörrposten och lutar mig fram och kikar genom kikhålet ,de får ju inte se mina fötter. På senare tid så har jag börjat noja över att det kanske inte är så smart att sätta ögat mot kikhålet, för om de har en hammare och typ en skruvmejsel så kan de ju spetsa mig i ögat.

(jo, du tänker helt rätt, jag kollar för mycket på tv).Fuskamning

Kategori: Om föräldrar & barn

Varför tycker vissa människor att det är så mycket prestige  att helamma? Om man tex skriver/säger att man har gett sin bäbis en liten slurk vatten så är det alltid någon som bara inte kan hålla sig, som inte kan inte hjälpa sig själv, sen kommer det "haha! då har du inte helammat!!!" och? Är det nu jag ska bli ledsen? Ta åt mig? känna mig dum? Sen är det ju alltid vissa som tar åt sig och försöker försvara sig, varför orkar man ens lägga ned sin energi på det? "Du lät ditt barnslicka på en banan, då har du inte helammat!" Men seriöst, screw you, på riktigt alltså, skaffa dig en hobby eller något.

Att det inte är helamning är en sak, det förstår jag. Däremot så förstår jag inte behovet utav att informera folk i tid och tid om att de inte helmmar, vad har det för betydelse egentligen?
Jag ville bara säga att...

Kategori: Blogg

Jag såg att Sockerapa hade skrivit något snällt om min blogg. Ville bara skryta lite :D

-1 hg, 100 gram, 1/10 kilo

Kategori: Kost och hälsa

I söndags hade jag en plan, jag skulle försöka stressbanta bort typ 4,5 kilo så snabbt som det bara gick, så jag åt som en förstklassig anorektiker (rekomenderas icke), motionerade minst 1,5 timme per dag och efter 3 dagar så vägde jag mig. Vad fan hade hänt då? -1 hg, 100 gram, 1/10 kilo alltså nada, inget alls.

Jag har inget tålamod what so ever, jag vill att allt ska ske omedelbart
. jag hade väl förväntat mig att typ ett kilo eller så skulle ge med sig i alla fall. Sen i går så blev jag lite lätt deprimerad, jag åt chokladpudding, latade mig, käkade en massa kyckling och surade hel dagen över mitt fatala misslyckande, sen vägde jag mig i morse, då hade jag helt plötsligt tappat bort 6 hekto av mig själv över en dag, trots chokladpudding, kyckling och laterier. Vågens vägar äro outgrundliga, eller nåt...

"Det känns bra att ha fått det gjort"

Kategori: Personligt

Jag vet inte hur många gånger som jag har hört folk säga att det är dumt att skjuta upp saker för att det "känns bra att ha fått saker gjorda" jag känner mig iprincip alltid nojig över att jag har en massa saker jag måste göra och jag är typ världsmästare på att skjuta upp saker. jag har testat att göra allt som jag ska, jag har varit färdig liksom, men jag får aldrig den där känslan att det är skönt att ha fått det gjort, att det känns bra att vara kvar. Jag nojar ändå.

Då blir det nästan värre för om jag har saker som jag borde göra då vet jag i alla fall att det händer något under tiden som jag gör det jag ska, jag gör något åt den där känslan. Men när allt är gjort och klart så är känslan kvar och det finns inget som jag kan göra åt det, för jag är ju klar. Då hispar jag över om det var tillräkligt bra, om jag gjorde rätt och över att det kommer att komma nya saker att hispa och noja över. hopplöst.

Vad är grejen med musik på bloggar?

Kategori: Blogg

Finns det något mer irriterande än när man kommer in på en blogg och så börjar datorn spela typ "tears in heaven" högt och ljudligt? Borde det inte skrämma bort folk mer än vad det drar till sig? Jag vet i alla fall att om jag tänkte börja läsa på en blogg och musik sätter igång att spela då klickar jag på X:et i högra hörnet fortare än kvickt.

Naturens lagar gäller tydligen även mig

Kategori: Personligt

Jag har kommit till insikt med en sak, mina tuttar blir inte mindre när jag går ned i vikt, de blir lite plattare visserligen, men faktiskt så händer det inte så mycket alls i det området. Jag hade liksom inbillat mig att jag skulle kunna komma runt naturlagar och gravitationen och banta till mig ett bar schyssta b-kupor, det lutar mer åt ett par oshyssta E-kupor.

jag vill inte bli en liten människa på sextio kilo (den dagen det händer haha) med värsta jätte tuttarna. Varör krymper de inte i samma takt som resten av kroppen? Bröstreduktion verkar läskigt, jag tittade på före och efter bilder, fan vad de var sneda, jävliga och konstiga efteråt.

Ingen skrattar åt gud

Kategori: Religion/AteismJag vet inte om jag är helt off och inte förstår meningen med den här texten, men jag tycker att den är lite underlig, själva låten är fin och jag älskar videon, men jag förstår mig inte på texten.


"No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war

No one's laughing at God when they're starving or freezing or so very poor
No one laughs at God when the doctor calls after some routine tests
No one's laughing at God when it's gotten real late and their kid's not back from that party yet
No one laughs at God when their airplane starts to uncontrollably shake
No one's laughing at God when they see the one they love hand in hand with someone else and they hope that they're mistaken
No one laughs at God when the cops knock on their door and they say "We've got some bad new, sir,"
No one's laughing at God when there's a famine, fire or flood But

God can be funny At a cocktail party while listening to a good God-themed joke
or Or when the crazies say he hates us and they get so red in the head you think that they're about to choke
God can be funny When told he'll give you money if you just pray the right way And when presented like a genie Who does magic like Houdini Or grants wishes like Jiminy Cricket and Santa Claus
God can be so hilarious
Ha ha
Ha ha

No one's laughing at God
No one's laughing at God
No one's laughing at God
We're all laughing with God "

Man kanske inte skrattar åt gud i svåra situationer men ärligt talat så är det inte så stor chans att man tänker på gud alls i sådana situationer om man inte är troende.
För mig är tanken att gud skulle finnas så avlägsen och absurd att jag inte ens skulle överväga att börja hoppas på att gus skulle komma och benåda mig eller någon annan. För varje sak som går åt helvete så blir jag snarare mer och mer säker på att gud inte existerar, eller om det nu mot alla odds skulle vara så att det fanns en gubbe på molnen så är han fan en elak jävel i sådant fall.

Ingen skrattar åt gud i ett krig - hur många krig skulle vi egentligen ha på våran planet om det inte vore för gudar, biblar, koraner och dylikt?


Ingen skrattar åt gud på ett sjukhus eller när de får ett negativt svar på ett rutintest - just för att antingen så är det gud som har sett till att ditt test suger balle, eller så finns det ingen gud.

Jag antar att det är dags att skylla på den egna fria viljan igen då, allt dåligt här i världen är ju människans påfund. Men gud ska ha credd för allt som går bra, är underbart och rätt. Om gud nu finns så är han inte bara ond, han är en fucking fegis som bara skyller allt som går åt helvete på sin egen skapelse. Ungefär som att bygga ett hus och sedan när det läcker in regnvatten så är det husets fel.


Läs även andra bloggares åsikter om

Oskar färglägger golvet

Kategori:

Trettio fucking fem och skrev precis både pussisar och sötisar i samma mening!

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag har precis suttit och kollat igenom en massa mammabloggar måste kolla in konkurenterna liksom (inte för att jag anser mig ha en mammablogg, även om jag har fått höra det omvända) men i alla fall, en sak som jag har suttit och irriterat mig på så pass att jag nästan blev blå, användandet utav ord som pussisar, kramisar, sötisar och dylikt, ni är vuxna kvinnor för helvete, skärp er! Det är pinsamt patetiskt och extremt våpigt.

Varför skriver man som en tolvåring i rosa prinsessklänning när man är 25+? Vad vill man få ut utav ett "pussisar på er mina läsar sötisar!" du är trettio fucking fem och skrev precis både pussisar och sötisar i samma mening! Är det så flickor blir som blir uppfostrade till att vara riktiga flickor? När jag ser dessa rosa/vita bloggar med söta blonderade kvinnor som skriver pussisar, sötisar och kramisar så vill jag bara helt sonika radera ut rosa från färgskalan, och se till att den never ever återvänder, fasansfullt är vad det är.

"Se på mig jag är bedårande, söt, snäll och gullig!" Nej seriöst, du är halvgammal, pinsam och fjompig, dina prinsessdagar har passerat sitt bäst före datum för ganska många år sedan. Ska dessa kvinnor sedan fostra en hel generation med nya fjompiga våp som skall sprida kjamisarna världen över? Det är fan ren och skär ondska, de borde stoppas.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Skoluniform - Hell no!

Kategori: Om föräldrar & barn

Bambi skrev om skoluniformer och inspirerade Lady Dahmer och nu känner jag att jag också måste lägga mig i. Jag är totalt super anti skoluniform på alla sätt och vis, det ena argumentet för är dummare än det andra. Att mobbingen skulle minska eller helt upphöra tror jag inte ett dyft på, jag undrar om de som använder det som ett argument ens har någon som helst koll på hur stor del av mobbingen som handlar om vad mobboffret har för kläder? Vet man inte det så är ju hela argumentet lika mycket värt som vakum ungefär. Desutom så lever och verkar barn och ungdommar, tro det eller ej, även utanför skolan och då klädda i sina myrorna kläder eller i sina canada goose jackor. Alltså kommer en stor del av problemet att kvarstå i alla fall, eller tror de att skolan kommer att bli någon slagt heligt territorium "nej vi kan inte mobba Linus nu för nu har han ju skoluniformen, vi tar honom på fritiden istället"?

Borde inte målet vara att alla barn och ungdommar ska lära sig att acceptera att alla är olika, ser olika ut, har olika mycker pengar och så vidare? Vad lär man dem genom att smacka på dem en skoluniform? Att alla ska vara likadana, nu är det inte ok att mobba längre för nu är alla likadana, idioti. Desutom så tycker jag att alla människor ska tillåtas att vara vilka de än vill vara och få se ut hur de än vill. När man är i skolåldern så söker man ofta efter sin identitet, testar och fixar med sitt utseende, visar vem man är, vem man vill vara eller vem man inte vill vara genom sitt yttre, varför skulle man ta bort det?

Jag skulle inte sätta min son i en skola där det var krav på skoluniform, jag vill att han ska tillåtas att vara en egen liten individ och inte bara en grå prick i den stora massan. jag ser det som väldigt negativt när man vill pressa in människor i en mall för hur man ska se ut eller vara, alla lika, alla olika.

Sen blir jag allvarligt talat lite konfunderad över att många verkar tycka att det är bra med mer disciplin i skolan. Jag gillar inte ordet disciplin alls. En lärare ska samverka med eleverna, vägleda, låta elever komma till tals och hjälpa efter behov. Att barn beter sig illa i skolan har väldigt lite med själva läraren att göra, om det kommer en drös med ouppfostrade, respektlösa ungar som inte har lärt sig att bete sig som folk så är det lite mycket begärt att det ska vara lärarens jobb att anpassa dem in i gruppen, det är föräldrarnas jobb, och att tro att en skoluniform ska trolla bort åratal av kasst föräldraskap är både naivt och korkat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Sol+Anna=gulsot

Kategori: Personligt

Jag och solen går inte ihop alls, jag har blivit brun på ena armen och inte så värst på den andra. Hur det har gått till är en gåta. Egentligen är det synt att påstå att det är brun jag blir, det ser mer ut som gulsot, jag blir gul. Så nu har jag en gul arm med flera miljoner fräknar och en vit arm med bara hälften så mycket fräknar och en hel del as snittsiga ärr över hela armen, very vackert. Långärmat.

Jag får någon sjuk narcissistisk tripp av att glo på mig själv

Kategori: Personligt

För ett tag sedan så pratade jag och Emma om en lite halvsjuk sak som både jag, Elin och Emma lider av, vi har alla ett sjukligt behov av att spegla oss, vi speglar oss i allt, tv-skärmar, blanka brödrostar, bilrutor, skyltfönster, vad som helst, finns det en blank yta så står någon utav oss där och beundrar reflektionen av sig själv. Jag vet inte vad det beror på och ett tag så trodde jag att det var något som att gjorde, att det var normalt, men sen har jag lagt märke till att alla andra kan gå förbi en blank yta utan att börja leta efter sig själv.

Jag har funderat på varför man kan bli så sjukligt facinerad av sin egen spegelbild, som tex idag så satt jag på tunnelbanan i  30 minuter och stirrade på mitt eget ansikte, jag kan inte slita mig. Det är inte så att man sitter och beundrar sin egen skönhet (tro mig, då hade jag slutat titta för länge sedan) Det är något med att se sig själv, jag kan ine sätta fingret på vad det är. Jag får någon sjuk narcissistisk tripp av att glo på mig själv, på min egen spegelbild, foton med för den delen och att glo på min bloggheader är sorgligt nog också hyffsat facinerande.

Jag är dock mer diskret än Emma och Elin, jag gör det i smyg men det är allmänt känt att både Emma och Elin är lite förälskade i sina spegelbilder
. Eller det kanske bara är jag som tror att det är i smyg, alla kanske vet att jag gör det bara att jag själv inte har insett det än? Jag kanske har en narcissistisk personlighetsstörning eller något för jag är nog sjukligt facinerad av mig själv på så många fler plan än bara ytan. Fast inte så mycket på det där överlägsna översittar sättet, eller ibland kanske, fast jag är medveten om att det bara är vanföreställningar. Jag är precis lika plain och tråkig som alla andra även fast att jag gärna vill tro att det är anorlunda :DVomera gör man bäst i hissen

Kategori: Fittja

En av ungarna i mitt hus är magsjuk, och det vet jag för att hans päron låter honom gå ut och leka ändå och då spyr han i hissen, två gånger på två dagar. Hela trapphuset luktar kräk, spya, vomering, vilket som. Det stinker. Sen försökte någon att städa upp spyan, det gick lite sådär, det blev utsmetad spya på hela hissgolvet istället. Sen kom någon av idioterna på ett sätt att maskera stanken, genom att spreja ned hela hissen med parfym. Så nu luktar det som att en galen clown har spytt herrparfym istället, parfym spya.

Positivt överaskad

Kategori: Personligt

I dag har jag gjort något som jag brukade tycka var riktigt fasansfullt, jag har entrat en provhytt, och provat något. Det var fortfarande ingen vacker syn, men mitt ass var typ 4 storlekar mindre och mina armar var bara typ hälften så feta, de brukade se ut som värsta fettläggen, nu ser det ut som två små fläsklägg istället. Och jag fick på mig ett par byxor som var 3-4 storlekar mindrte än mina gamla. Nu har jag nästan gått ned 25 kilo, 35 till vill jag ha bort, varför sikta högt när man kan nå stjärmorna liksom :)

Igår var de här igen....

Kategori: Religion/Ateism

De där jävla jehovas, den här gången knackade de inte, de skickade ned en lapp i min brevlåda där det stod om hur jag skulle kunna komma till himmeln. Jag var på inte helt riktigt bra humör plus att jag faktiskt har både tackat nej trevligt och bett dem att aldrig komma tillbaka igen på mindre trevligt sätt. Men tillbaka kommer de, jävlar kackerlackor. Så jag tog lappen, skrynklade ihop den, gick ut i trappen efter jehovas kärringarna och förklarade på ett ganska otrevligt sätt att de kunde ta tillbaka sitt jävla papper, ge fan i min brevlåda och att vi inte var intresserade av att joina någon jävla sekt. Det roligaste är att de ser lika chockade ut varje gång trots att det är samma människor som springer här hela tiden.

Jag ska sätta upp en lapp på min dörr, men jag har inte bestämt mig för vad jag ska skriva.

"Jehovas? NEJ TACK!" typ?
Bättre och mer oförskämda förslag mottages tacksamt,

Är det diskriminering att inte tillåta folk att stympa, kriga, mörda, stena och diskriminera ifred?

Kategori: Religion/Ateism

Nu är jag lite sent ute men det här är så sjukt att jag bara måste skriva om det. Fn:s råd för männskliga rättigheter anser att det ska ses som ett brott att kritisera religioner. Det är menat att det ska skydda muslimer från diskriminering. Vad har egentligen religionskritik och diskriminering med varandra att göra? Ska alla religiösa fåntrattar få göra och säga vad som helst sen ska alla utomstående se på och tiga? Jävla idioti. Är religion så pass viktigt att man är beredd att inskränka ytrandefriheten för att skydda tro?

Religion ska bli ifrågasatt och kritiserat när det behövs, är det diskriminering att inte låta folk stympa, kriga, mörda, stena och och förtrycka ifred? Jag är rätt starkt övertygad om att religion gör mer ont än gott, att människor helt i blindo gör en massa helt urvrickade saker bara för att det står i en bok som de TROR innehåller guds ord är obehagligt. Om en person skulle säga att han hade sett en grön elefant sväva genom rummet så hade folk antagit att han knarkade eller var psykiskt sjuk, men man är helt frisk om man påstår sig ha sett gud?

Jag ser inte riktigt poängen i att förbjuda religionskritik, jag tycker att det är hälsosamt att ifrågasätta det som sker i ens omgivning, att kritisera och ifrågasätta och inte bara svälja allt som kommer i ens väg. Nu förstår jag att alla inte resonerar som jag gör, men jag skiter i vad andra tycker och tänkte om mina åsikter, min tro, mitt vetande, huvudsaken är att jag vet, tror och kan vad andra tycker om det bryr jag mig faktiskt inte ett skit om, det är fritt fram att kritisera, ifrågasätta och tycka om det jag säger och gör, det är hälsosamt att bli ifrågasatt med, att tänka igenom varför man gör det man gör, varför man tycker som man gör osv, man utvecklas som människa på det sättet.

Fast nu är det iof religion det handlar om och de flesta i de kretsarna föredrar ju att stå och stampa på samma plätt i evigheters evighet.
Sen så är de kanske inte så mycket för att ifrågasätta och att tänka själv, det förtar kanske hela poängen med religion, de har ju liksom redan en färdig handbok att leva och tänka efter istället.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Samma miserabla jävla vardag

Kategori: Vardagligt

Inget nytt idag alls, bara samma skit som alla andra dagar. Allt bara upprepar sig, samma skit om och om igen. Jag kommer avlida av tristess. Det spelar ingen roll om jag mot alla odds lyckas hitta något som roar mig i fem minuter, en timme eller två, för efteråt så är allt som vanligt igen, samma vanliga miserabla jävla vardag. Bara en oändlighet av upprepningar.
"min dotter brukar ropa mitt namn, då låter jag bara bli att svara för jag vill att hon ska säga mamma"

Kategori: Om föräldrar & barn

Det finns en tråd på FL där trådstartaren stör sig väldigt på att vissa barn kallar sina föräldrar vid namn, för att det är opersonligt, sen kommer det en del givetvis en del nötter och stämmer in, för det är respektlöst, opersonligt och förolämpande att barn säger ens namn istället för mamma. Varför är det opersonligt att ens barn säger namnet istället för att säga mamma? Jag skulle snarare hävda motsattsen, jag är Anna, mamma är bara en titel. En person skriver "min dotter brukar ropa mitt namn, då låter jag bara bli att svara för jag vill att hon ska säga mamma" vilken jävla mönsterförälder.

Jag skulle gissa på att det handlar om bekräftelse, för många verkar ju tro att barn säger ens namn istället för att kalla en för mamma för att distansera sig från sin förälder typ "du betyder inte mer för mig än vilken annan människa som helst" det är faktiskt inte helt ovanligt att barn har en period när de säger en förälders namn eller bådas istället för att säga mamma eller pappa. Så jag antar att det är bekräftelse för sonen eller dottern säger mamma, alltså är jag viktigare för barnet än andra vuxna.

Lite samma grej som det där med mamma-grisandet när vissa människor tar illa vid sig för att barnet gillar pappa mer än mamma eller vice versa, bekräftelse. Det är patetiskt på en ganska hög nivå att förvänta sig att bli bekräftad av ett litet barn som inte ens kan knyta sina egna skor eller stava till sitt eget namn. Det är alltid föräldrarna som ska bekräfta barnet, aldrig tvärtom.

Man är ganska osäker som människa om man inte kan ta det på ett bra sätt och vänligt säga "kan du vara snäll och säga mamma istället?" istället för att snäsa av eller skita i att svara på tilltal. Det spelar ingen roll vad ditt barn kallar dig, du blir inte mindre mamma eller pappa för det, du vet att du är mamma och barnet vet att du är hans eller hennes mamma det är väl det viktigaste? Behandlar man sitt barn väl, gör sitt bästa, uppfyller barnets behov och är en engagerad förälder så behöver man knappast oroa sig för att barnet ska vilja distansera sig ifårn en.

Födas, föda och dö.

Kategori: Tankar & funderingar

Att välja bort att skaffa barn är något som upprör en hel del av människorna på FL, varför förstår jag inte riktigt. Är inte det en sådan sak där "sköt dig själv och skit i andra" verkligen applicerar? Argumenten till varför det är fel är ganska underhållande, för tydligen så är barnlösa människor egoistiska, omogna, omänskliga, de går emot naturen, evolutionen och de kommer aldrig att ha en aning om vad riktig kärlek är. Vissa verkar på fullaste allvar bli riktigt upprörda över att det finns människor som inte vill reproducera för att "det är faktiskt meningen att man SKA skaffa barn annars är man en riktig egoist" och det roligaste argumentet av alla måste ju vara att mänskligheten kommer att gå under om vissa väljer bort att skaffa barn. Har de missat totalt att jordens population har ökat grymt mycket senaste decenniet, från ca  2 miljarder 1925 till ca 6 miljarder år 2000, det är 4 miljarder på 75 år, världen är snarare överbefolkad.

Vad är det egentligen som är så upprörande med att inte skaffa barn? Varför känner att bebis producenter att de måste delge de frivilligt barnlösa hur synd det är om dem. Hur är det synd om dem, de har valt, de vill ju inte? Hade det inte varit värre om alla människor ploppade ut ungar likt avelsdjur åt höger och vänster trots att de egentligen inte vill ha barn, borde det inte vara mer upprörande? Jag antar att det som vanligt är så att felet inte ligger i att de inte skaffar barn, problemet ligger i att de inte VILL ha barn, för det måste man ju vilja. FL är faktiskt lite knepigt på det sättet kan jag tycka, det handlar väldigt lite om vad du gör, det är vad som pågår i ditt huvud som de vill sätta åt dig för.

Om man har ammat och egentligen inte riktigt ville så får man höra "kul för ditt barn verkligen, tror du inte att ditt barn kände att du inte ville!? Hur kan man inte vilja amma sitt barn?!" det handlar inte om vad man gör utan hur man känner och vad man tycker, då blir det jävligt knepigt.  Vad ska då de som inte vill ha barn göra? Söka vård? Hjärntvättas till att bli barnälskare så att de passar bättre in i flocken? Det är så många trångsynta, småaktiga idioter på samma ställe att jag får samma huvudvärk och blir lika snurrig som när jag försöker greppa om hur lång en oändlighet är.
.

Isbjörnar & solsting

Kategori: Vardagligt

Hur länge ska den här jävla värmeböljan hålla i sig egentligen, det börjar kännas som totyr, eller totyr har det varit i ganska många dagar nu. I dag så hjälper det inte att sitta i skuggan för det är lika kvavt och jävligt där och luften står nästan helt stilla. Jag vill ha snö, hur gärna som helst. När det är kallt kan man ta på sig mer kläder, men när det blir för varmt så kan man inte göra något alls. Jag får god lust att sätta mig i plaskdammen igen, fast det vågar jag inte för äldsta människan som sitter där i är typ sju. Nästa sommar ska jag fan åka till antarktis och rädda isbjörnar eller något för att slippa undan värmen. Fast det kanske inte heller är någon bra idé för jag har ingen aning om det ens finns isbjörnar på antarktis eller om de behöver bli räddade.


Inget slut alls

Kategori: Vardagligt

Jag såg sista avsnittet av sopranos i går, vilket jävla slut.  Jag trodde att det skulle sluta på ett lite mer storartat sätt men det var bara.... skit.

Oskar berikar sitt vokabulär

Kategori: Oskar

Oskar: Vad betyder kuk?

Jag: Det betyder snopp, men man får inte säga kuk för det är fult.

Oskar: Är det fult att säga snopp?

Jag: Nej man får säga snopp.

Oskar:
men kuk är snopp?

Jag: Det spelar ingen roll andra människor tycker att det är fult så du får inte säga det.

Hur fan ska man förklara det där? Ett ord som betyder snopp som är fult, snopp är inte ett fult ord, men vissa ord som betyder snopp är fula. väldigt invecklat, inte ens jag förstår varför kuk är fult att säga, det betyder ju snopp? Sen ska jag lyckas förklara det för en 5-åring, helt omöjligt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det såg nog rätt konstigt ut när en vuxen person satt ned i plaskdammen fullt påklädd med rinnande mascara

Kategori: Vardagligt

För en stund sedan var jag nere med Oskar vid plaskdammen utanför badhuset, han vågar inte doppa sig så han badar bara fötterna. Men om man doppar honom en gång så vågar han sen så jag brukar jaga honom och sätta honom ned en gång för att han ska kunna bada och leka med de andra barnen utan att skrika varje gång någon skvätter lite vatten. Så jag drar upp mina byxben och börjar jaga honom och sätter honom ned, då fäller han mig så att jag ramlar i och alla mina kläder blev helt genomblöta.

När jag ändå hade ramlat i så såg jag inte riktigt poängen i att gå upp igen, för det var ju betydligt skönare att sitta där i och vara svalkad än att sitta på en bänk och dö utav värmeslag. fast det såg nog rätt konstigt ut när en vuxen person satt ned i plaskdammen fullt påklädd med rinnande mascara. Whatever, det var skönt som fan.

Ska man verkligen tillåta böghatare att gömma sig bakom sin religion?

Kategori: Religion/Ateism

Jag satt och läste kommentarerna under klippet från youtube som jag postade här. Så hittar jag den här jävla nöten:Seriöst, för varje gång som jag stöter på sådant resonemang så tycker jag mer och mer att man borde tvinga kyrkan att viga homosexuella och ALLA präster ska göra det utan undantag, det gäller inte bara kristendommen, det borde gälla alla religioner och om inte alla präster, imamer och allt vad det nu heter viger homosexuella så borde man rycka deras vigselrätt ifrån dem. Och de präster som vägrar borde få sparken, rakt av.

Varför skulle det vara tillåtet att diskriminera i religionens namn? Ska man verkligen tillåta böghatare att gömma sig bakom sin religion? Det sjukaste är att människor som den personen som har slängt iväg den där kommentaren verkan lida av total avsaknad av självkritik, fördommsfulla människor förpestar världen, det gör inte homosexuallitet. Kolla tex katolska kyrkan de gillar inte homosexuallitet, men att knulla barn går bra?


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Vit som ett lik

Kategori: Vardagligt

Idag är det en bra dag, solen har gömt sig. Det hade faktiskt kunnat vara kallare ändå, men jag ska inte klaga, jag blev ju av med solen i alla fall. Solen är helt klart överskattad, jag tycker att det är lite extra roligt också att många blir helt till sig när det är sol bara för att de kan sola och bli bruna. Varför är folk då fixerade av att bli bruna? Att sitta i solen och press trots att det blir  obehagligt varmt bara för att man vill bli brun, det övergår mitt förstånd.

Jag har blivit tillsagd flera gånger att jag drar i mig saker som är mer eller mindre hälsovådligt tex aspartam (sötningsmedel som bla finns i cola light) då ska det predikas om gifter, cancer och risker. Men när det kommer till solen så är det helt ok att sitta och skålla sig själv tills man blir röd som en kräfta, utan solskydd självklart, i flera dager på raken. Jag lovar att du kommer att få cancer av solen innan jag får det av aspartam din dumma jävel.