Falu-Oskar

Kategori: Oskar

Jag stod i köket och skulle laga middag nu i kväll, Oskar får syn på falukorven, som han hellst vill äta rå.


Oskar (hoppar och skriker): Snälla, snälla! Får jag en bit falukorv?!

Jag: Nej, du får vänta tills maten är klar.

Han går fram till mig och tar min ena hand och börjar sniffa på den, jag tyckte att det var konstigt.

Jag:
Varför gör du så Oskar?

Oskar
: ååh.. Du luktar så jätte gott mamma....mmmm........Får jag korv nu då?!

Nice try!

kacker-polack-a

Kategori: Vardagligt

Jag googlade "ämnen att blogga om", jag är helt avdomnad i huvudet, oinspirerad och lat, så vad ska man göra? Men alla verkar vara lika avdomnade och trötta
Jag antar att de allra flesta skiter helt och fullkommligt i om jag äter baljväxter och hur min dator är
i huvudet som jag är, bara en massa skit tips som "Äter du baljväxter? Vilken är din favorit?" eller "beskriv din dator in i minsta detalj". Jag antar att de allra flesta skiter helt och fullkommligt i om jag äter baljväxter och hur min dator är.

Min granne poppar fortfarnde på för fullt, jävla kacker-polack-a.

Basen pumpar, väggen skakar

Kategori: Fittja

Nu spelar den jäveln musik igen, basen pumpar, väggen skakar.... Jag vill verkligen inte vara en gnällkärring, men jag kommer snart att springa ned till hyresvärden och klaga.

Vad är det för fel på honom?!
Varför kan han inte bara spela lite, lite tystare?

Jävla imbecill...

Alla mina grannar är nutcases

Kategori: Fittja

Jag har god lust att strypa ena grannen som bor vägg i vägg med mig, han tycker om musik, alldeles för mycket och för högt, varje dag i timmar. Han har fått klagomål på sig flera gånger, det vet jag för att han knackade på här för ett tag sedan och var arg och frågade om det var vi som brukade ringa hyresvärden och klaga. Jag sa att det inte var vi och att vi inte brukar höra hans musik särskillt ofta, vilket vi inte gjorde då heller. Efter det så vet jag inte vad som hände för då gick det ifrån att låta in till oss en gång var tionde dag till att det blev varje dag och mycket högre än innan.Jag tycker att man ska kunna lyssna på musik och föra liv på dagarna, visst, men när man måste lyssna på utz, utz musik så att vägen skakar sammanlagt 3-4 timmar varje dag, då har det passerat ok.

Jag kom på ett bra sätt att få honom att sänka volymen, banka i väggen, rätt effektivt. Ibland när han inte hör då väntar jag tills låten tar slut sedan bankar jag innan nästa börjar. Men förra veckan fick han nog av bankandet. Jag hade suttit och stört mig på oljudet från klockan 10 till nästan 12 så jag bankade i väggen, 1 minut efter det så är det någon som bankar på min ytterdörr, och där står han, arg som ett bi "VEM ÄR DET SOM BANKAR? ÄR DET NI?! KLOCKAN ÄR TOOOLV!!!"

Jag är inte så värst bra på att bli konfronterad av ilskna musikspelande polacker
som jag måste träffa i hissen sen, så jag börjar fnissa och skratta och klämmer fram att han gärna får spela musik, men bara sänka volymen lite grand. Han stirrar på mig med stora arga ögon och skakar på huvudet sedan vänder han sig om och går och slår igen sin dörr. Det är ansträngd stämmning om vi råkar åka i samma hiss och han spelar på som vanligt, lika högt, lika länge.

Fotsvett, fotjuice eller fotsvamp?

Kategori: Oskar

Oskar har svårt att förstå det där med fotsvett.
"det luktar fotsvamp"
Han sätter sig i en bekväm position, kör upp stortån i näsan och säger "det luktar fotsvamp" och jag försöker gång på gång förklara "Oskar, Fotsvett heter det, eller fotjuice, men absolut inte fotsvamp" men icke, det går inte in.

En massa bruna pluttar som kikar fram ur snön och sanden

Kategori: Vardagligt

I dag var jag i lekparken med Oskar, han gick och satte sig i sandlådan, då ser jag att det är en massa bruna pluttar som kikar fram ur snön och sanden, hela sandlådan var fylld med kattskit! Det var säkert 200 små bajskorvar, jävla utekatter. Varför skaffar man katt om den ska springa runt och hitta på fanskap i tätbebygda områden? Att katten kan bli överkörd det skiter jag i, men att de skiter i sandlådor, pissar och skiter i människors trädgårdar, not ok.

Vad är det för skillnad på utekatter och andra skadedjur som tex råttor egentligen? Det är väldigt respektlöst att skaffa en katt och sedan låta den springa runt vind för våg ute ensam, bor man på landet så visst, fine. Jag vill att mina barn ska kunna gå ut och leka i lekparken utan att vada i kattskit. jag hoppas att det kommer en dag när katten inte kommer hem
Vad är det för skillnad på utekatter och andra skadedjur som tex råttor egentligen?
mer, när den har "flyttat till en gård på landet där den får springa allt vad den orkar i det fria varje dag" eller vad det nu är man brukar ljuga ihop för barn när husdjuren dör.

Tjocka Viktor

Kategori: Oskar

Låg på sängen och pratade med Oskar idag om magar (Oskar valde samtalsämne...) Och om Viktor nallen, en nalle som min bror Viktor hade när han var liten, den är en rund boll med ett litet huvud och små stumpar till armar och ben, den är fet helt enkelt, den nallen döpte Viktor till "Tjocka Viktor" när han var liten.


Oskar:
Du har en stooor mage!


Jag:
Jaha, ja det har jag väl...


Oskar
: Stor som Viktor nallen.


Jag
: Så stor?

Det är en rund boll med ett litet huvud och små stumpar till armar och ben, den är fet helt enkelt


Oskar
: Nej, den är

liten.


Jag
: Så mamma har en liten mage?


Oskar
: Nej, Viktor nallen är liten.

Tack Oskar det värmer...

Mina pattar, min ponani, mitt val.

Kategori: Om föräldrar & barn

Har suttit läst en tråd på fl om amning nu i nästan en månad, jag blir fortfarande lika facinerad över hur det kan finnas människor som tror att de kan dömma andra efter vad de gör med sina egna kroppar, vissa verkar ha snurrat till det lite och verkar nästan ha fått för sig att amma eller inte amma är en fråga om liv och död.

Det är big no no att säga att man inte vill amma (som att man ens måste be om lov...) då är man lat, egoistisk och bekväm och om man slutade att amma för att det inte fungerade, då har man bara inte försökt tillräckligt, om det inte fungerar så skall man tydligen flänga runt på amningsmotagningar, samtalsterapi eller ta hjälp av amningshjälpen.

 

Finns det ingen förståelse för att det finns de som har sår på bröstvårtorna, knappt har sovit på typ 3 månader, barn som inte blir mätta och vrålar för full halls i tid och otid, de som är så utmattade och mår så dåligt att de sitter och gråter halva dagarna, hur långt skall man gå innan det är tillräckligt? Innan man med gott samvete kan säga att man har

Män kan har rätten att alltid bestämma över sina egna kroppar, det har kvinnor med, utom när det kommer till barnafödande och matning av barn
fått nog? Att man ger upp?

Män kan har rätten att alltid bestämma över sina egna kroppar, det har kvinnor med, utom när det kommer till barnafödande och matning av barn, för barn skall minsan komma ur fittkanalen och födan skall enbart bestå av oersättliga kroppsvättskor som bara kan komma ur just dina egna bröst, för du vill väl inte vara lat, egoistisk, bekväm och en dålig mamma?


De som dömmer hårdast är givetvis kvinnor
, hur kommer det sig att vissa har snöat in sig totalt på det där? Varför engagerar det så många hur andra föder och matar sina barn? Och tjatet om att man gör det för sin egen skull, visst fan gör man det, precis som att fittfödarna och de som ammar gör det som de vill och det som de tycker är rätt, men de står md ryggen fri bara för att de följer normen.

Mina pattar, min ponani, mitt val.

Smaskens

Kategori: Oskar

Oskar gräver djupt i snoken, gör ett fynd, tar ut fingret, tittar på fyndet och säger:


"Hmmm,...jag ska äta den!"

Kottar i öronen, oskar?

Kategori: Oskar

Ibland undrar jag om Oskar är hörselsskadad, det är som att prata med en vägg, som nyss tex.


Jag
: Du får inte bygga tågbana på vardagsrumsbordet, bygg på golvet.


Oskar
: *tystnad* (bygger vidare)


Jag:
Hör du vad jag säger? Lyssna! Ta ned tågbanan Oskar, nu.


Oskar
: *tystnad, ingen rektion alls* (hämtar fler bitar att bygga med)


Jag viskar jätte tyst:
Gooodis


Oskar
: Vad sa du mamma? vad sa du?


Då jävlar reagerar han!
Jäkla unge! Han lider av "jag blir döv när samtalsämnet inte passar mig" syndromet...


Plasttuttar

Kategori: Sex & kroppsligt

Hittade en tråd på fl med frågan "kan en intelligent tjej ha bröstinplantat?" Och jag måste nog säga (hur fördomsfull jag än må vara) att jag tror nog att silikontjejer är lite dummare än genomsnittet.  Visst jag fifflar för fullt med mitt utseende sminkar mig, färgar håret, vaxar mig lite här och där och jag skulle inte gå ut klädd i en sopsäck (även om det ibland inte är jätte långt ifrån). Men från det till att skära, klippa och slajsa i kroppen och utsätta sig för onödiga risker tycker jag är ganska långt.


Och för vad? Tuttar?
Alla som gör det proppsar alltid på att "jag gjorde det för MIG, för att JAG ska må bra" Jag undrar, varför mår du bra av det?

En hel del av de där "jag gör det för mig" kvinnorna & tjejerna plötsligt får en underlig förkärlek för absurt uringade toppar
  Jag tycker bara att det är så konstigt att en hel del av de där "jag gör det för MIG" kvinnorna/tjejerna plötsligt får en underlig förkärlek för absurt uringade toppar och klänningar. Jag tror jag vet vad det är som gör att de mår bättre, uppmärksamheten, det är ingen hemlighet att stora halvblottade bröst drar till sig manlig (och även kvinnlig) uppmärksamhet.

 

Om min dotter eller son skulle komma hem när hon eller han var 18 år eller 30 med för den delen, och säga att hon/han ville plastikoperera sig så skulle jag bli uppriktigt ledsen och känna mig misslyckad som förälder, jag vill ju att mina barn ska vara glada och trivas med sig själva, man ska inte behöva känna att man måste ta till något så drastiskt för att leva upp till våra orealistiska skönhet ideal.

kommentarer som "det är en bra investering" är bara tragiska
Och kommentarer som "det är en bra investering" är bara så tragiska att jag blir fundersam över om det inte är lika bra att hela männskligheten utplånar sig själv innan det går för långt, ser man sin kropp som en ren affärsrörelse då har man problem. Bra investering inom vilken branch btw, Prostutition, Porr eller glamourmodell?

Vidriga tantrumpor?

Kategori: Oskar

I dag var jag och Oskar på badhuset, Oskar badar, jag tittar på. Att ta md Oskar in i omklädningsrummet var pinsamt, han har precis lärt sig ordet "vidrigt" och det använder han flitigt. Lite extra flitigt i dag.


Oskar:
Uhu! Tantrumpor är vidriga!


Jag:
SHHH! Nej alla människor har rumpor, det är inte vidrigt.


Oskar:
AAH! Nakna tanter i duschen VIDRIGT!


Jag:
det är inte vidrigt att vara naken, man måste vara naken när man duschar.


Oskar:
Alla tanter kan se min badde (balle) Oskar är naken, vidrigt!


Jag:
Alla har sett snoppar förut, det är ingen som tycker att det är vidrigt.


Det var hur pinsamt som hellst, alla "vidriga" tanter
med "vidriga" tantrumpor gav oss mördarblickar, förutom ett par som log mot oss lite ansträngt...

 

Får jag lov att klappa kotten i dushen älskling?

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag blir inte riktigt klok på kvinnor (män med för den delen) som har invändningar mot att deras partner onanerar i duschen eller över huvudtaget utan deras inblandning. Nu har jag läst det flera gånger på fl och nu i dag på aftonbladet.se. Hur kan man bli svartsjuk och känna sig bedragen av att någon drar en runk i duschen?


Hur kontrollerande får man egentligen bli i ett förhållande?
Det är lite samma sak när det kommer upp till diskussion vart gränsen för otrohet går och vissa svarar "vid tanken" jag tycker att det är riktigt fruktansvärt.

tvångsvårdas och medicineras för sin dåliga självkänsla
  Tankeotrohets polisen får gripa mig då för jag är i sånna fall en riktig otrogen-i-tanken-hora, varför är man egentligen ihop med kontrollerande crazy mother fucker som vill förbjuda en att tänka på sex som inte innefattar dem själva och vill förbjuda onani?


Jag anser nog att om man känner sig hotad av att ens partner onanerar
eller är "otrogen" i tanken så borde man nästan tvångsvårdas och medicineras för sin dåliga självkänsla och dåliga självförtroende, det kan inte vara hällsosamt varken för den man lever med eller för en själv.

Oskar och väggmålningarna

Kategori: Oskar

Oskar tycker om att rita och måla, det är ju roligt att han är kreativ, men det är lite mindre roligt att han har svårt för att hålla sig till att bar rita på papper. Om han lämnas obevakad med pennor eller kritor så färglägger han väggar, element, golv, leksaker, böcker, når han bara så kommer han att rita där.


För ungefär ett år sedan så ritade  han en massa kludd på väggen
bredvid  sin säng och det skulle tydligen föreställa spöken.  Sen på kvällen när han ska gå  och lägga sig så kommer han in i vardagsrummet och står och putar med under läppen.


Jag:
Vad vill du Oskar?

han var rädd för spökena på väggen som han själv hade målat dit


Oskar:
Jag kan ju inte sova där nu....


Jag:
Nehe? varför inte?


Oskar
: Det finns läskiga spöken vid min säng, Oskar är rädd nu.


Han vågde alltså inte sova i sin egen säng
för att han var rädd för spökena på väggen som han själv hade målat dit, Jag undrar fortfarande om det var planerat....

Barnmisshandel

Kategori: Oskar

Oskar: Mamma, du gör illa mig.


Jag:
Nej det gör jag ju inte?


Oskar
: Jo, dina ben ger mig stickor.


(tre dagar sedan jag rakade benen sist )

Fiskarna i helsingborg äter inte människor

Kategori: Oskar

I september förra året så skulle jag, Emma, David, Elin och Oskar åkta till danmark över dagen. I bilen på väg från halmstad till helsingborg så pratade vi med Oskar om hur roligt det skulle bli att åka båt. När vi började närma oss så började Oskar "Jag vill inte åka båt" och det sa han många gånger. Vi fortsatte bara att säga att det skulle bli jätte roligt.

vi kommer att komma under vattnet och fiskarna kommer att äta på oss

När vi hade parkerat bilen och Oskar såg båten så gick det ifrån att han inte ville åka båt till att han verkligen, verkligen, VERKLIGEN inte ville åka båt, men han var inte ledsen, han bara beklagade sig. Vi envisades fortfarande glatt med att båt var minsan jätte roligt.


Efter att han hade sattit första foten på båten så brast det totalt tårarna sprutade och han gallskrek, inget man sa eller gjorde hjälpte, han ville inte titta i affären, inte titta på vattnet, ingenting alls. Bara gråta och "jag är rädd, jag är så rädd!".
Jag frågade vad han var så rädd för och han svarar "vi kommer att komma under vattnet och fiskarna kommer att äta på oss" 5 minuter efter det så slutade han att gråta och vågade sig ut och titta. Jag har ingen aning om vart han har fått ifrån att han skulle bli uppäten av fiskar, men han är i alla fall inte rädd längre.

Frrr.. Frrr.. Frrr-färrrgblind?

Kategori: Oskar

Jag har fösökt att lära Oskar färgerna ett tag nu (ett par-tre år) enda färgen som verkar sitta nårgorlunda är grön. Så i dag höll jag på att fråga ut honom, som vanligt.


Jag:
Vilken färg är det här? (pekar påmina gröna skor)


Oskar
: Hmmm... Jag vill inte.


Jag
: Men jo, det börjar på Grrrr...


Oskar:
Grrrrr...Grrrr...Grrrrr...


Jag:
Grrrr-ö...


Oskar
: Grrr...Grrrrööö...Grrr-röd!