Skäms Toys R us, Skäms!

Kategori: Genus & jämställdhet

Sist när jag och Oskar var på Toys R us så tog han två gratis tidningar, Boyzhood och Girlfriendz. Jag är inget stort fan av att de har gjort en tjejtidning och en killtidning, varför inte bara göra en gratis BARNtidning istället och blanda leksakerna utan att märka ut vilket kön som leksakerna är menade för? I alla fall, idag började jag bläddra i de där tidningarna och jag som redan hade väldigt förutfattade meningar om de där tidningarna blev svårt chockad när jag började bläddra, det var bra mycket värre än vad jag hade föreställt mig.

Andemeningen i tidningarna är ungefär att tjejer är söta, bryr sig om att bränna kallorier, ha mjuk fötter och gillar att vara fina och mode och sånt shit, de gillar söta djur, recept, barbie och bratz och rosa ryggsäckar är höstens absoluta måste. Killar gillar sport, superhjältar, de gillar smarta fakta och roliga historier, häftiga ryggsäckar och alla killar vet ju att det bara är tjejer som drar folk i håret.

Jag vet inte om det är Toys R us som trycker skiten, men deras reklam är i tidningarna och de delar ut skiten. Att de inte skäms. Jag börjar undra om människor som jobbar inom leksaksbranchen har något samvete, vet de vad etik och moral betyder?

Jag överväger faktiskt att ringa till toys R us och fråga hur fan de har tänkt med det här? I natt kommer jag att kasta de där tidningarna underst i pappers insammlingen och Oskar kommer aldrig mer att få lov att ta dem i affären.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Amning vs. jämställdhet

Kategori: Genus & jämställdhet

För ett par tre dagar sedan httade jag en blogg som tog amning och jämställdhet, de hade ringt till amningshjälpen och frågat om hjälp angående delad föräldrapenning och amning, de bandade samtalet och man tror knappt sina öron när man hör hjälpmammans uttalanden. Läs inlägget och lyssna på inspelningen HÄR.

Vad är egentligen viktigast? Att amma eller att arbetsfördelningen som blir när man skffar barn fördelas lika på båda föräldrarna? Att helamma gör ju tex att mamman inte kan ta första halvan av föräldraledigheten om hon skulle vilja det, jag upplever i alla fall de första sex månaderna som de mest krävande, dålig sömn, ständiga uppvak, ett barn som äter ideligen och i värsta fall till och med har kolik. Jag kände mig ganska utlämnad åt mitt öde, jag hade aldrig haft en bäbis förr, absolut noll erfarenhet med spädbarn och plötsligt så har man ansvar för en annan pytteliten människas liv. Den som får andra halvan utan föräldraledigheten har haft tid på sig att vänja in sig i det.

jag tycker att flaskmatnng är ett väldigt bra alternativ för att jämna ut naturens orättvisor, om jag får fler barn så ska jag definitivt inte amma, jag ska göra hälften, på riktigt.

Amning kanske är det bästa i sex månader, ett år eller tre, men att prioritera jämställdhet över amning tror jag ger mer i längden, barnet kan få samma kontakt med både mamma och pappa, man kan avlasta varandra och att lära sina barn att leva jämställt ger dem så mycket och jag tror och hoppas på att det kommer att få dem att växa upp och sträva efter att själva leva i ett jämställt förhållande.

Nu har det ju blivit att jag har varit hemma och Rodde har jobbat på grund utav att jag är och har varit arbetslös, jag kan försöka lära Oskar att mamma och pappa är lika viktiga och att man ska hjälps åt och dela lika, men det har ju likt förbannat blivit helt skevt i början eftersom att vi verkligen har levt efter de klassiska könsrollerna. Hans största förebillder när det kommer till jämställdhet och familjeli är de absolut sämsta förebilderna. Det är inte helt lätt att lära tvärsemot vad lever.

Rodde och Oskar har inte samma relation med Oskar som jag har, jag tröstar honom när han gråter, plåstrara om, badar honom, säger åt honom att städa sitt rum, släpar honom till mataffären, nattar honom, tvättar hans kläder och så vidare, Rodde går till badhuset med honom, tittar på film med honom och allt annat som bara är roligt, jag är chefen, Rodde är mer kompis. Blir han ledsen vill han bli tröstad av mig, vill han leka går han till Rodde.

Jag är rätt så övertygad om att det inte går att få samma relation, anknytning och kontakt med den föräldern som jobbar åtta timmar om dagen som med den som är hemma och alltid finns där. Amning en gör ju så att kvinna får ett försprång och gör så att mannen inte kan vara lika närvarande i början av barnets liv, såvida man inte har det så pass gott ställt att båda kan vara hemma och dela på ansvaret och tiden med barnet utöver amningen.

Jag har hört otaliga kvinnor bestämt hävda att deras män minsan får precis lika god anknytning till barnet trots att han är borta från hemmet tio timmar om dagen, inte tar några nattvvak och bara är ledig ett par dagar i veckan, samtidigt som de högljutt predikar om att amningen är livsnödvändigt för att man ska kunna anknyta ordentligt, annars kan anknytningen bli lidandes resten av livet, det rimmar riktigt illa. Män har mirakel anknytning, det bara händer som genom magi, genom minimalt umgänge och engagemang.Jag tror faktiskt att en uppväxt med helt jämställda föräldrar i längden överväger de tillfälliga fördelarna med amning.

Jag är arbetslös, motvillig hemmafru och dödligt uttråkad

Kategori: Tankar & funderingar

Jag är arbetslös, motvillig hemmafru och dödligt uttråkad. På senaste tiden så har jag börjat irritera mig som fan på varenda person med små namnskyltar där det står "på upplärning" och liknande, jag jämför mig, irriterar mig och och är sjukligt missunsam.

Igår var jag och en kompis på mcdonalds och tjejen i som tog beställningen i drive in:en talade kass svenska och verkade för övrigt ganska sinnesslö, fyra, det var hur många gånger hon var tvungen att höra beställnngen innan hon förstod vad vi ville ha. Jag har sökt jobb på mcdonalds mer än en gång (fasansfullt men sant) jag kan inte ens lyckas få en intervju, men den där snnesslöa  kvinnan som talar väldigt knackig svenska, hon får både en intervju och ett jobb. Sen känner jag hur uppretad, missunsam och förbannad jag blir, det är jävligt orättvist, jag talar utmärkt svenska och är inte det minsta korkad eller trög.

Egentligen så vet jag ju att hon förmodligen behöver det där jobbet minst lika mycket som jag och att hon kanske har en familj att försörja och sist men inte minst så är det väl väldigt bra att invandrare som inte kan perfekt svenska får komma ut och jobba, hon kommer ju säkerligen att bli bättre med tanke på att hon övar sig varje dag.

Men jag kan inte hjälpa det, jag jag blir irriterad på att det ena dumhuvudet efter det andra får jobb och det enda jag har fått är ett par intervjuer på nästan fem år, den ena ledde till att jag fick lite timmar här och där under ett år och den andra ledde till att jag lärde mig att det inte är en myt att kvinnor som har småbarn diskrimineras på arbetsmarknaden "du har ju barn, det var inte så bra, man kan ju inte vara hemma med sjuka barn på den här arbetsplatsen" får man ens säga så?

Det blir jag också lite lätt förbittrad över, varför är det inget problem att Rodde har barn när han söker jobb? Är det för att hans arbetsgivare tar för givet att penisarna inte vabbar? Eller är det mer ok att män vabbar?

I dag har jag lärt mig...

Kategori: Vardagligt

Att Amerikanerna på facebook inte förstår humorn i svengelska...

Inte så konstigt iof.

Smslån och ömkliga idioter

Kategori: Samhälle

Den senaste veckan har det varit löpsedlar (två om jag minns rätt) om att det är så jävla synd om folk som har utnyttjat smslån "Monika måste sälja sin soffa för att betala av smslånet" typ.

Är det verkligen synd om smslånarna? Varför lånar man pengar som man inte har råd att betala tillbaka, vart i ligger problemet med smslån? Att de gör det lätt för människor som är dumma i huvudet att låna pengar?

Jag har själv gjort min beskärda del av ekonomiska fuck ups, på kronofogden vet de vad jag heter om man säger så (inga smslån eller gigandiska skulder dock), det är mitt fel, jag har gjort en del ointelligenta saker genom åren, men jag kan inte förbanna folk som säljer saker på faktura eller att mobiloperatörerna låter mig ringa för hur mycket som helst utan att stoppa mig, det är mitt fel och ingen annans.

"Uuä! Du stinker fågelbajskorvar!"

Kategori: Vardagligt

I dag gick jag upp i ganska resonabel tid för en gångs skull, när jag går upp tidigt så får jag alltid halsbränna och blir dödligt trött hela dagen. Så upp gick jag, dödligt trött med massor av halsbränna, jag klädde på mig, fixade mitt hår (som är nytvättat btw) sen gick jag och Oskar mot tunnelbana för att vi skulle åka till skärholen.

Jag och Oskar står och väntar precis utanför spärrarna för att Rodde ska springa in och köpa en cola, och vad händer? En jävla duvjävel skiter på mitt nytvättade och nyfriserade hår, jag känner hur det blir tungt på ena sidan av huvudet och så lutar jag huvudet åt sidan och då ser jag hur den där fågelbajskorver glider av mitt hår och slabbar mot marken. Jag ville bara flå, stycka och servera den där duvan på en tallrik till någon random person som hämnd. Nu var jag dödligt trött, hade halsbränna och fågelbajs i håret.

Sen var jag tvungen att gå hem och tvätta av mitt hår, men jag var ju rädd att fågelskiten skulle slabba mot mitt ansikte, så då gick jag som en snedvriden quasimodo hela vägen hem medans Oskar gick och gapade högt och ljudligt "Uuä! Du stinker fågelbajskorvar!".

Nöff nöff

Kategori: Vardagligt

Är våld alltid fel?

Kategori: Tankar & funderingar

För ett tag sedan på FL så fanns det en tråd där någon hade länkat till en artikel om en inbrottstjuv som hade brutit sig in hos en gammal man och haft en kniv med sig, och den gamla mannen hade gett den där knivbeväpnade 20-någonting inbrottstjuven ordentligt med stryk, ts undrade om det inte var lite roligt ändå.

Och visst är det komiskt, jag tycker i alla fall att det borde ses som självförvar. Det höll ju inte alla med om (det är ju fl liksom) jag skrev att om någon skulle bryta sig in gemma hos mig och jag skulle känna mig hotad så skulle jag gladligen dunka till den personen med en hammare eller annat tillhygge ett par gånger för att klara mig undan, varpå en person blr skitsur på mig och tycker att jag är brutal, våldsam och oetisk, ungefär.

Verm skulle inte försöka försvara sig om man trodde att ens liv var ifara? Jag tror att de underskattar överlevnadsinstinkten lite grand, de skulle nog med största sannolikhet göra precis det som krävdes för att ta sig därifrån levade. Att vara så pass antivåld att man är redo att offra sitt liv för att,...vad? Dö som en ovåldsam, ickebrutal och etiskt korrekt människa?

"Gud är i sagorna som tomten"

Kategori: Religion/Ateism

Anaiah och Lady Dahmer har skrivit om att sjunga nationalsången och att gå i kyrkan på skolavslutningen för ett tag sedan, och jag har tänkt en del på det där med att gå i kyrkan på skolavslutningen. Om man bortser helt ifrån att det finns invandrare i sverige som inte är kristna (fast jag tycker givetvis att de borde tas hänsyn till) så finns det väldigt gott om okristna svenskar, jag undrar om alla Mohammed-ska-fan-inte-tro-att-han-kan-slippa-kyrkan människorna har tänkt på att långt ifrån alla svenska infödingar är kristna, det gapas ju högt om att det är de "infödda, etniskiska svenskarnas" åsikter som räknas, hur många svennebanas vill ha sina ungar släpade till kyrkan egentligen?

Jag vill inte att Oskar ska behöva gå till kyrkan på någon avslutning eller sjunga psalmer, jag är ateist och så blir han också uppfostrad, i den här familjen så är gud en fantasi man, som Oskar säger "gud är i sagorna som tomten". Vill man uppfostra sina barn religiöst så ligger det helt på föräldrarna, skolan och samhället ska inte bidra till det, de ska vara neutrala.

Religionskunskap kan gärna vänta tills slutet av högstadiet och då ska det inte bara läras ut, det ska diskuteras, tas upp för och nackdelar, både det onda och det goda som religion orsakar i världen.

Jag har lärt Oskar att gud inte finns för att förekomma alla icke neutrala vuxna, kyrkliga skolavslutningar och fiskeriet från kyrkan i skolan om konfirmation, om jag är neutral ifrågan så lämnar jag det ju öppet för andra vuxna att komma in och påverka, han får tro på vad han vill men han är välinformerad om vad jag tänker och tycker i frågan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

National krokodiler

Kategori: Oskar

Jag, Oskar och Rodde kollade på tv igår kväll.


Jag: Åh kolla! Man kan samla på nationalencyklopedin, jag vill ha dem!

Rodde: Vad fan ska du med dem till?

Jag: Slå upp saker?

Rodde: *skakar på huvudet* Vad sa du att det hette? national syklopädi?

Jag: Haha! Kan du inte säga nationalencyklopedin? Det kan nog till och med Oskar. Oskar säg "Nationalencyklopedin"

Oskar: Nationla kr..i...l

Jag: Vad sa du?

Oskar: NATIONAL KROKODIL!!!

Utegångsförbud

Kategori: Genus & jämställdhet

En mupp på FL tycker att det är idiotiskt att ge sig ut tillsammans med sin bäbis den första tiden, själv satt hon hemma och väntade i 3,5 månader innan hon begav sig ut tillsammans med sin bäbis.

Ts irriterar mig, först så ska vi föda (fittkanalen eller fuskföda), sen ska vi amma (och gör vi inte det så ska vi i alla fall ha dåligt samvete), om man ammar så blir man väckt massor av gånger varje natt av hungrig bäbis (jag sov i alla fall inte ordentligt på månader), hela dagarna ska man ta hand om en krävande liten människa som inte kan göra något alls själv och behöver ständig uppmärksamhet och nu ska vi fan ha husarrest i 110 dagar också.

Jag vet att nyfödda barn kan vara extra känsliga, men att stanna hemma i över tre månader? Ska alla kvinnor med barn under fyra månader sitta hemma som fångar? För det är ju främst kvinnor som är hemma den tiden.

Om jag kommer att få fler barn så är jag faktiskt väldigt sugen på att låta Rodde vara hemma första tiden, så kan han gå upp 10 gånger varje natt, försöka trösta en otröstlig bäbis som skriker i 3 timmar utan avbrott och han kan sitta hemma och glo på oprah och våra bästa år varje dag, isolerad, eftersom att alla andra människor har jobb, hobbies och sina egna liv som tar upp deras tid. Både för att jag vill slippa och för att han ska få igen lite för att han tyckte att jag gick hemma och "vilade mig" hela dagarna.

Det skummaste med alla krav på hur en mamma ska vara och känna, är att de flestakraven och förväntningarna kommer från kvinnor. Man kan skylla på det motsatta könet hur mycket man vill, men det ändrar inte det faktum att de flesta av de stolpskott som försöker skapa dåligt samvete och en känsla av otillräcklighet hos mammor, är just kvinnor.

Jag upplever det väldigt ofta som att många kvinnor har väldans svårt att skilja på sina egna känslor och andras känslor. Fl är ju ett alldeles utmärkt exempel på det, kvinnor som älskade att amma inbillar sig att de som inte tycker om det har "problem med anknytningen" eller bara är lite lätt mentalt rubbade, Kvinnor som upplevde sin fittkanalsfödsel som himlen på jorden rackar ned på kvinnor med förlossningsskräck eller de som inte alls hade någon positiv upplevelse. De kan inte skilja på du och jag, mig eller dig. Bara för att båda har fått barn så betyder det inte att man har haft samma upplevelse, att man känner likadant eller har något gemensam, det enda som är samma är att båda har fått barn.

Jag har aldrig hört en man säga att en kvinna borde stanna hemma, inomhus, eller i alla fall långt ifrån ndra människor den första tiden, däremot så har jag hört många kvinnor säga det "Va! hade Lisa med sig lilla Nils!? Han är ju bara två månader, han borde inte vistas bland folk! Vilket dumhuvud!" . Om Nils pappa är ute och far med honom ett par dagar senare så låter det anorlunda, och när någon kommenterar det så är det oftast Lisas fel "Hur kan Lisa låta honom gå till ett köpcentrum med Nils när han är så liten?!".


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Va??!!! Finns det folk som ONANERAR när man har en partner!?

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag satt och slöläste på fl, så stötte jag på det här i en tråd:Det kan ju inte vara en normal person som resonerar så där?!  Jag har  skrivit om det förr , och jag är fortfarande rätt säker på att det inte står riktigt rätt till i huvudet på sånna där människor.

Hur kan man på fullaste allvar tro att bara för att man är i ett förhållande så skulle man ha rätt att bestämma över vart ens partner skulle få lov att röra på sin egen kropp? Vad är då nästa grej? "sluta klia dig i nacken älskling, det får mig att känna mig osäker"?

Ibland skulle ju lite självinsikt inte sitta helt fel, för det är det som det handlar om osäkra, emotionellt störda människor  som måste kontrollera  sin partner för att de ska orka leva med sig själva, jag är helt övertygad om att det är ungefär så det står till med dem.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Oskar & Hundarna

Kategori: Oskar

Oskar: Anna, du är chefen.
Jag: haha! Japp det är jag.
Oskar: Jag är också lite chef.
Jag: självklart.
Oskar: Vad är hundar då?
Jag: Jag vet inte, lägst i hierarkin typ?
Oskar: Jag tror inte att hundar tycker om härjarkiij.

Lat, trött och oengagerad

Kategori: Vardagligt

Jag har tänkt hela dagen att jag ska skriva något, jag har till och med flera olika saker som jag vill skriva om, jag har bara inte tagit mig för att börja. Jag känner mig lat, trött och oengagerad. Jag har haft en massa tråkigt skit att ta itu med också eftersom att jag har varit bortrest i tre veckor, Roddes "städning", bland annat.

Hemma

Kategori: Vardagligt

Jag kom hem i går kväll, det var jävligt skönt att sova i en riktig säng istället för på en luftmadrass som jag har gjort de senaste tre veckorna.

Regelsättare med totalt psykbryt

Kategori: Sex & kroppsligt

De senaste dagarna har jag, mina systrar och deras pojkvänner diskuterat (ibland till och med blivit lite halft om halft osams) Jag har liksom missat att det tydligen är normaltillstånd i många förhållanden att man är totalt psykparanoid och ser varenda kvinna eller man som inte är helt buttugly som ett hot.

Jag har lärt mig en hel uppsjö med mer eller mindre bisarra regler som man har inom förhållandet:

- Man får ha kvar gamla vänner av det motsatta könet, men absolut inte skaffa nya.
- Man får inte ha vänner av det motsatta könet alls.
- Man får gå tillsammans till bussen med någon utav det motsatta könet, men absolut inte ta en kopp kaffe medans man väntar på bussen.
- Man får inte sola topless eller ha strandbilder där man bär bikini på facebook, om man är tjej såklart, killar får givetvis göra det för det är skillnad (???).
- Om man är i ett förhållande så får man inte titta på film med någon utav det motsatta könet.
- Man får bli kompis med en person av det motsatta könet som man har träffat på komvux men inte en som man har träffat på en fest.
- Man får inte säga hej till en person som man har haft sexuellt umgänge med, även om de hälsar först.

Jag blir helt allvarligt förvirrad, det finns för fan lika många regler som det finns människor?!
Vart har folk lärt sig alla dessa dumheter? Jag känner mig helt socialt missanpassad när man diskuterar vad som är ok, och vad som inte är ok i ett förhållande, har jag missat ett stadium i utvckligen? Borde jag inse att jag vilken dag som helst kan bli utkonkurerad av någon hetare, smalare och snyggare verision?
Elin säger att jag är väldigt "liberal" när det kommer till regler inom förhållanden, det är helt fel, jag ser mina regler och värderingar som väldigt normala och sunda, eller jag ska nog snarar säga regel, kuken kvar i byxorna, händerna i fickan, ungefär. Det är de andra som är relationsfascister. Bara för att man älskar någon så kan man inte bete sig som en psykotisk fångvaktare som förbjuder en massa saker och sätter upp en hel lista med totalt vrickade och ologiska regler.

Hur fan kommer regelsättarna fram till vilka regler de ska sätta? En gissning är att varenda regel är baserad på svartsjuka, känns något lite dåligt i magen, japp, smash, där kom en ny regel. Eftersom att svarsjukan inte är logisk så kommer reglerna knappast att bli det heller. En sak till som jag undrar över är, reflekterar regelsättarna över om reglerna är rimliga? Om svartsjukan är motiverad? Om det finns ett verkligt hot?
Jag har diskuterat en del med en regelsättare som medger själv att hon målar in sig i ett hörn med sina egna regler, för hur lätt blir det när man inte pallar att leva upp till sina egna regler och den standard som man har sattit upp för den andre personen?

Om man känner så så fasansfullt hotad av andra kvinnor eller män borde det då inte bottna i jävligt tasigt självförtroende eller dålig självbild, typ "jag är väldigt utbytbar"? Det är för mig väldigt odd att man kan komma fram till att man har rätt att begränsa någon annans liv på grund utav sin egen svartsjuka och osäkerhet, ganska egoistiskt. Sjuklig svarstsjuka ska alltid vara den svartsjukes problem, för det är hos denne som problemet ligger, inte hos personen som råkar bli föremålet för svartsjukan.

Jag gör vad fan jag vill, jag är vän med vem jag vill, fikar med vem jag vill, kollar på film med vem jag vill, solar topless om jag vill ( det skulle jag inte våga :p), Jag vill inte leva med en regelsättare, jag är trogen, that's it. Rodde har samma "regler" självklart. Ju mer man släpper den andre fri desto mer frihet kan man kräva själv.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Hemfärd

Kategori:

Nu har jag varit i Halmstad i två veckor så i morgon ska jag försöka få tag i en billig biljett (snål och fattig) och åka hem, det börjar bli dags nu.

En snabb sammanfattning av vad vi har gjort under tiden här är:

Varit på stranden med Emma, Elin, Viktor, Oskar och David och solat mig och skaffat mig fler fräknar, bränt mig i solen så att jag var röd som en kokt kräfta i typ en vecka efteråt. Ingen solkräm här inte.
Byggt sandfigurer som Viktor och Oskar red på (Don ask me why).

Jag, Elin och Emma har varit fulla som kastruller, tagit en massa bilder där jag ser ut som fan och åkt aldeles för dyr taxi (som Emma betalade för att hon inte ville sätta sin fot på en buss).


Emma & ElinVi vann småpengar på jackvegasElins fejs och Emma och Elins fötterJag


Vi har plockat blåbär, men det blev inte någon särskillt lång stund för de var så jäkla gnälliga.Och så har vi gjort een jävla massa ingenting alls.

Xoxo

Kategori: Vardagligt

Smarta klubben har möte.

Anna:
Vad betyder xoxo?
Elin: Pussar och kramar typ?
Anna: Aha...
Elin: Jag har aldrig vågat skriva det.
Anna: Vill du ha ett tips?
Elin: Don't do it?
Anna: Precis!

Är du helst rik på lycka eller på pengar?

Kategori: Tankar & funderingar

De senaste dagarna har jag frågat flera personer vad de skulle välja om de fick välja mellan att jobba med något som de hatade och vantrivdes med och få shitload med pengar eller att arbeta med något som de verkligen älskade och få betydligt mindre pengar och leva ekonomiskt fattigare.

Jag blir faktiskt ganska förvånad över att ganska många bara verkar få diller så fort man nämner pengar och gladeligen väljer att arbeta med något som de hatar för att få en massa pengar. Jag skulle lätt föredra att vara ganska så mycket ekonomiskt fattigare för att få arbeta med något som jag älskade att göra, väljer man att göra något man hatar att göra fem dagar i veckan för att få pengar så måste man bli ganska olycklig i längden och lycka kan man inte köpa för pengar.

Genom att göra något man avskyr för att få pengar så blir man ju så mycket fattigare fast på ett annat plan, betyder pengar mer än lycka för människor idag?

Vad är det med pengar som är så viktigt att man är bered att försaka det som gör en lycklig, glad och tillfreds? Vad är det som man ska köpa för pengarna som möjligen kan göra en så glad och tillfreds med livet att man glömmer och förlåter åtta timmars elände, fem dagar i veckan?

Jag väljer alla gånger att vara fattigare på pengar och rikare på lycka.
Vad skulle du välja?Skulle ditt barn få lov att leka med ett automatvapen?

Kategori: Om föräldrar & barn

På tal om barn & vapen så var jag och Emma i ett par leksaksaffärer här om dagen för att leta efter sånna där Thomas the tank engine tåg som Oskar skulle köpa för pengar som han hade fått av Emma. I båda affärerna som vi var i så sålde de loads med diverse vapen liknande leksaker till barn, givetvis så var vi tvunga att ta kort på dem.

Jag anser att man måste vara helt mentalt skadad för att ge sina barn sådana leksaker, för det här är fan inga cowboys och indianer leksaker. Varför ska barn lära sig att det är roligt med krig och död? Varför inte ta i ordentligt och skapa en liten battridriven leksakstank som de kan åka runt och panga varandra med?

Jag har på allvar funderat på att dra med mig en armfull med leksaks automatvapen och dra fram dem till kassan och fråga hur fan de tänker när de säljer sådan skit till barn, tror de att de blir helt ansvarsbefriade bara för att för att det finns föräldrar som är dumma i huvudet? För att de tjänar pengar? De borde fan skämmas.

Se fler bilder på Emmas blogg


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Cykeljävlar

Kategori: Tankar & funderingar

Halmstad måste ha sveriges sämsta väder, regn och moln, regn och moln. Skit spännande, verkligen.

Inte nog med att det är dåligt väder, de cyklar som krattor och är hyfsat dryga och otrevliga, speciellt de lite äldre delarna av bonnefolket.

"tut tut era jävla badjävlar! Kasta er ur vägen för här kommer jag farandes i 90 kilometer i timmen på min treväxlade crescent!" typ.

Sen har de fan mage att bli arga om man inte flyttar sig när de kommer trots att de inte har någon plingklocka eller hojtar till så att man vet att de kommer, för i halmstad så förväntas man vara cykel-synsk, annars är man dum i huvudet.

För ett par dagar sedan var det en kärring som kom farandes i full fart, helt utan att plinga eller att säga något så hon cyklade nästan på Oskar, sen när hon var tvungen att tvärstanna så har hon fan mage att bli förbannad och skriker fram ett halvilsket "HALLÅ!!?" efter att hon hade blivit tvungen att stanna cykeln och sätta fötterna i marken.

Cykeljävlar.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Polyamori

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag och Elin har pratat en del om polyamori (att ha flera olika kärleksrelationer samtidigt) de senaste dagarna, det är lite fascinerande och väldigt odd och verklighetsfrämmande samtidigt. Idén i sig låter ju god, om man blir kär i någon annan än den som man är ihop med så slipper man ju att välja mellan att vara otrogen eller att lida i tystnad, man får både äta kakan och ha den kvar. Det låter ju jättebra.

Det låter bra om jag utgår ifrån att jag har möjligheten själv att inte vara monogam, men om jag tänker på att jag skulle behöva dela med mig utav den som jag levde med och älskade så känner jag mig faktiskt lite mindre öppensinnad. Jag är faktiskt inte svartsjuk alls, jag förstår att sex kan vara bara sex och att en kyss kan vara helt betydelselös och jag skiter fullkommligt i om min partner kollar in andra för glatta livet, men jag är egoistisk och jag tycker inte om att dela med mig. Jag skulle nog inte ställa mig jätte positiv till att den jag älskar skulle ha sex med någon annan och det desutom skulle vara känslor inblandat.

Sen så tror jag att man kan älska flera personer samtidigt, men jag tror däremot inte att det är fullt möjligt att vara kär eller förälskad i flera personer samtidigt. Så vad händer om personen som man är tillsammans med träffar en ny? Vinner då förälskelsen inte lite över att "bara" älska någon? Eller kan man vara kär eller förälskad i flera personer samtidigt? Är det bara jag som är hjärntvättad och fördomsfull?

Mina första tankar när jag hör talas om polyamori är att det antingen är så att man har en första handspartner och att alla andra bara är förströelse, eller att man egentligen inte tycker om någon av sina partnerss tillräkligt mycket för att vilja vara monogam, fast sen vet jag inte om det verkligen är något som jag egentligen tror eller om det bara är för att jag har lärt mig från att jag var liten att monogami är det enda rätta. Sen tänker jag att jag är värd att ha en person som bara älskar mig, fast å andra sidan, handen på hjärtat, vem har inte haft en veckolång crush på någon annan än den man är ihop med? Fast så länge jag inte vet om det så är det ok.

Jag försöker att vara en öppensinnad person, men jag upplever det som väldigt odd, kanske för att jag aldrig har sett någon leva på det sättet i verkligheten, vad jag vet och har sett har kommit från outsiders på 5:an typ. Det är intressant att prata om, se dokumentärer eller läsa om, men att leva det? Jag ska finna mig en polyamorisk person (säger man så? haha :) på FL eller något och få mina funderingar besvarade, fast sen så är det nog ganska individuellt hur det där fungerar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Glasögon och handikapp

Kategori: Samhälle

Min syster har glasögon, idag så berättade hon att ett par kostar ungefär 3000:- när hon behöver nya. Jag tycker att det är helt sjukt att man får betala glasögon ur egen ficka, det är ett jäkla handikapp. Folk har inte glasögon för att det är snyggt eller för att det är roligt, de allra flesta skulle nog helst slippa och det kostar en jävla massa pengar.

Hur låter det att en människa som har amputerat sina ben skulle få betala för sina egna proteser eller att en hörselskadad skulle betala för för sin egen höraparat? Ett högkostnadsskydd hade det i alla fall kunnat ha.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Är det fel att lura till sig öl på krogen?

Kategori: Genus & jämställdhet

Om någon kommer och raggar på dig på krogen på ett ganska osmidigt och slemmigt sätt är det då ok att spela med ett tag för att lura till sig dricka gratis?

Är det så att om jag låter någon bjuda mig på öl på krogen så har jag slutit ett osynligt avtal om att bjudaren senare ska få knulla mig?

I en annan blogg så var det en person som tyckte att jag "behandlade andra illa" för att jag skrev att jag hade spelat med och låtsats att jag var intresserad för att få gratis öl. Jag ser faktiskt inget fel i det. Jag tycker inte att om någon bjuder mig på att så skulle jag bli obligerad att bjuda tillbaka med min kropp.

Sure, det är lite småfult att låtsas vara intresserad för att få gratis dricka, men om de hade betet sig som män, killar eller människor istället för svin så hade jag aldrig gjort det. Jag ser det som hämd, som att jag lär dem en läxa. Tack och fuck you liksom. Är man 35 år och hänger på småtjejer som är 18-20 år då får man skylla sig själv, speciellt när man beter sig som en gammal gubbsjuk kåt jävel.

Vad tycker du?Om ditt barn tar sönder, ska du eller jag betala?

Kategori: Om föräldrar & barn

Jag har läst trådar på fl förr när det har diskuterats om man ska betala för saker som ens barn tar sönder. Om jag tex tar hem Oskar till en kompis och han leker vilt och välter en vas som kostar 300:- i golvet ska jag då ersätta vasen eller får personen stå sitt kast för att han eller hon lät vasen stå framme när ett barn var på besök?

Jag tycker att det där beror lite på faktiskt. Om jag är hemma hos en kompis och hon ger Oskar en kopp med saft och koppen kostar 250 :- och han sumpar den i golvet då får hon skylla sig själv. Man ger inte dyra saker till små barn när man vet att risken finns att den åker i golvet.

Men om Oskar skulle klätra i en bokhylla, putta till ett bord eller liknande, då är det självklart att jag ska betala. För jag som förälder borde sett till att han var lugn och inte klättrade i möblerna.

Många på fl resonerar så att om man bjuder hem en familj som har barn då har man ansvar för att barnsäkra hela huset och ta bort precis allt som kan gå sönder. För barn kommer att klättra, riva ut och springa. Jag förstår det inte alls, tar man med sina barn hem till någon så har man ju fortfarande ansvar för att de inte beter sig som ouppfostrade små monster.

Man ska absolut inte behöva barnsäkra och ställa bort halva inredningen för att våga bjuda hem sin kompis och hans eller hennes barn, människor med det resonemanget skulle inte vara välkommna hemma hos mig innan deras barn hade fyllt 15.

Hmmm?

Kategori: Blogg

Jag hade det här medelandet i min mail inbox. För det första så fattar jag inte vad det kommer ifrån? Är det något personen har fått för sig att jag har skrivit här? I någon annans blogg? Jag har aldrig skrivit att kvinnor sminkar sig för män, däremot så tror jag inte att man sminkar sig för sig själv i slutändan utan för andra människor, både kvinnor och män, man känner sig finare och tror att andra upplever en som mer attraktiv eller vacker.

Och varför ingen mail men ett mobilnummer? Knappast så att jag skulle få för mig att ringa.

Får man stjäla bara för att man är fattig?

Kategori: Fittja

Igår tvättade jag i tvättstugan hemma, då var det någon som hade stulit tvättvagnarna som man ska dra tvätten från maskinen till torktumlaren med. De stjälar som bara fan här i fittja, tvättvagnar, trasor från tvättstugan och så vidare. Det här är kort sagt inte ett ställe som man vill lämna sin cykel olåst i fem minuter.

Ofta förklaras tjuveriet bort med att det är fattiga människor som bor där, lägre samhällsklasser, de missgynnade i samhället. Får man stjäla bara för att man är fattig?

Vem har inte hört den här lama bortförklaringen "Det är för att de har det sämmre ställt, det är jobbigt att se alla andra barn och ungdommar som går runt med senaste mobiltelefonen och dyraste jackan" men tough shit. Jag vill veta sedan när varenda medelklassunge i sverige har börjat gå runt med senaste mobiltelefonen, jacka för en jäkla massa lappar och får tusenlappar i veckopeng?

Jag är rätt övertygad om att det inte handlar särskillt mycket om fattigdom, snarare kass moral och brist på respekt för andras egendom. Varför skulle man stjäla en wettex trasa och en tvättvagn för att man är fattig? Sen när blev en metallkorg med hjul standard i alla svensk hushåll? De stälar för att de vill, för att de inte bryr sig om det är rätt eller fel, de stjälar för att folk rättfärdigar det genom att säga att det är synd om dem för att de måste stjäla för att de är utanför och fattiga.

Man får inte stjäla för att man är fattig, att stjäla en cykel, en dyr jacka, en tvättvagn eller en dyr mobiltelefon handlar inte om fattigdom och överlevnad utan det handlar om girighet och brist på uppfostran och moral.

Jag har varit en sådan blekfet medelsvenssonunge och inte fan fick jag allt som jag pekade på, jag ska inte klaga jag fick det jag behövde och en hel del utöver det men inga mobiltelefoner för 3500, jackor för 5000 eller skor för 1500, hade jag bett om det så hade mina föräldrar sagt att jag fick skaffa mig ett jobb om jag ville ha så dyra saker.

Att alla förortsungar skulle bli suktade av alla svensson barn som gick runt i en massa svindyra kläder, elektronik och en massa tusenlappar är bara löjligt, för riktigt så ser inte sverige ut idag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,