Kyrkliga barntimmar och Carola Häggkvist

Kategori: Religion/Ateism

Idag pratade jag med min mamma, hon berättade för mig varför jag inte har gått på kyrkans barntimme. Min mamma ville att jag skulle gå där men då sa min pappa "Fan heller, hon kanske blir hjärntvättad och blir som Carola Häggkvist" så det blev inga barntimmar i kyrkan. Tack pappa, du räddade mig :D

I dag är allt skit

Kategori: Vardagligt

Rodde är skit, Jag ser ut som skit, jag känner mig som skit och sist men inte minst så har jag skittråkigt, Fast nu har jag lekt med mitt smink och jag ser ut som ett 70-tals luder, då såg jag inte ut som lika mycket skit, eller egentligen gör jag det men i alla fall en annan sorts skit, förändring är bra, anorlunda är roligare än alldagligt.

Jag lever lyckligt i verkligheten, men ha det roligt i din disneyfilmstillvaro bara

Kategori: Om föräldrar & barn

När man gör ultaljuds undersökning, lyssnar på sitt barns hjärta, ser sitt barn för första gången så är det meningen att man ska känna sig extatisk, allt ska förvandlas till en magisk disneysaga och det ska vara den absolut lyckligaste stunden i ens liv. På fl finns det gott om kvinnor som sitter och vässar tänderna och väntar på att hugga dem som inte har upplevt "magin" som en person skrev på FL:

 "Jag jagade plus på stickan efter mitt ma och läängtade. När jag fick plus hände något märkligt... Inga fåglar sjöng och ingen regnbåge dök upp i rummet. Jag spillde urin på handen och började gråta. Mitt första vul gick jag ifrån och mådde uppriktigt dåligt eftersom jag inte hade börjat gråta och upplevt ett mirakel. Det betyder inte att jag är mindre lycklig. Faktiskt!"

Jag kan ärligt talat säga att första gången jag såg min son var inte den lyckligaste stunden i mitt liv och det var absolut ingen magi, det var bara riktigt skumt och konstigt. För det första kände jag mig knarkig som aldrig för (jag vet inte vad de gav mig men jag blev riktigt konstig utav det) det var mer "Jag har en egen människa, märkligt! ska jag älska honom mest i världen nu? Men jag har ju bara träffat honom i 10 skunder... Hur ska det gå till?".

Ska man bli behandlad som att man är känslomässigt handikappad bara för att man inte svävar på små rosa moln? Sen så är det lustigt hur de som sitter på små rosa moln gärna ser ned på de som fortfarande har båda fötterna kvar på jorden. Det händer något med vissa kvinnor efter att de har fått barn, de tar verkligen i vid förlossningen och en del av hjärnan kommer med ut på köpet, jag är övertygad om att det är den delen som gör att man kan känna empati och förståelse för andra människor. Jag är helt säker.

En riktig surkärring

Kategori: Vardagligt

Rodde har mans-pms idag igen, det borde vara jag som är pms-ig men icke jag är helt pms befriad och det har jag alltid varit. Han är en riktig surkärring (och mer sur lär han bli när han läser det här). Vad är egentligen grejen med att gå runt och tjura och vara på dåligt humör?

Elak, trångsynt och oempatisk

Kategori: Tankar & funderingar

Jag har suttit och läst en massa diskussioner på internet de senaste dagarna. Det är facinerande hur elaka, trångsynta, oempatiska och osympatiska vissa människor kan vara.
Om det skulle finnas solklart rätt och fel i alla frågor här i livet så borde ju någon ha tryckt en jäkla manual som man kunde leva efter
Jag ser absolut inget fel i att diskutera en fråga om många tycker olika om, men vissa människor är helt oförmögna att se att det kan finnas mer än ett alternativ som är rätt. Saken är ju den att om fem personer tycker olika i en fråga så tycker ju givetvis alla fem att de sitter på sanningen, det brukar jag också tycka, men sen måste man faktiskt förstå att inte alla som är oliktänkande är dumma i huvudet, de tycker bara anorlunda.

Om det skulle finnas solklart rätt och fel i alla frågor här i livet så borde ju någon ha tryckt en jäkla manual som man kunde leva efter. Jag stör mig något grymt på människor som inte kan ta en diskussion, man behöver inte ens komma överens i slutändan men man behöver inte flippa ut å det grövsta när man inte
Människor som har ett obotligt behov att lägga sig i, spy galla, klaga på och tillrättavisa andra människor måste lida av något eller leva riktigt tråkiga liv
lyckas omvända alla som inte håller med. Det finns en person på FL som retar gallfeber på mig, jag har inte stött på henne på ett tag nu (som tur är) hon får mig att vilja kasta datorn i väggen, spola ned modemet och skrika rätt ut. Jag kanske har haft otur och stött på en massa människor som känner likadant inför mig :D

Det finns de som är riktigt dumma ihuvudet också visserligen, men det tycker jag oftast för att de inte accepterar andra människors val och det liv de lever. Jag skulle tex aldrig klä min dotter (om jag hade haft någon) i rosa volanger och barbie prinsesskläder men alla andra är fria att göra det, jag skiter i vad du gör, det är ditt problem, jag kanske skulle lägga mig i om det var en diskussion om just prinsessklänningar eller skriva det i min blogg men jag skulle aldrig helt sonika knata fram till dig och medela dig om hur fult jag tycker att det är. Det ger mig liksom inget.

Människor som har ett obotligt behov att lägga sig i, spy galla, klaga på och tillrättavisa andra människor måste lida av något eller leva riktigt tråkiga liv, jag är riktigt nyfiken på vad som flyger runt i huvudet på människor som försöker att omvända hela världen till små mini me's.


Än ser jag inte i kors

Kategori: Vardagligt

Jag har inget att göra, jag sitter och flummar för mig själv (på ett icke knarkigt sätt ). Jag har testat klart vinet nu, en hel flaska själv, vin är bra, det blir så mycket roligre då. Strumpan kommenterade att hon inte förstår varför man dricker saker saker som smakar skit bara för att det innehåller alkohol, jo det ska jag berätta, för att man blir lika berusad av alkohol oavsett om den smakar skit eller om det är gott, jag bejakar min inre fjortis, fast häxblandning skulle jag nog inte palla att tvinga i mig längre även min inre fjortis har en gräns.

Och jag kom att tänka på en sak, efter en flaska vin så borde jag vara aspackad men det är jag inte, alltså väger jag åt helvete för mycket.... Jag tror till och med att jag kan skriva lite lagom illa sådär, som vanligt alltså.
Det är spännande med modiga människor som står för sina åsikter

Kategori: BloggOm man inte kan stå för det man tycker så kanske man inte ska säga det? Eller tänka sig för varför man inte kan stå för det innan man postar i väg det? Sure jag kan vara en fet kärring, men jag är en fet kärring som står för det jag tycker och säger, så det så.

Man går inte ned i vikt av att äta kitkat

Kategori: Kost och hälsa

Lady Dahmer skriver om att tjocka människor inte tar ansvar för sin egen övervikt, så sant som det är sagt. Jag diskuterade det på fl senast igår och då är det människ0r som väger 100+ som häver ur sig "tjocka människor kan äta nyttigt och ha bra kondition" Sure, visa mig en, en enda sådan person? Förnekelse kallas det för. Jag dör lite inombords varje gång jag hör en tjock person säga "jag äter inget onyttgt alls" eller "det är mina gener" give me a break.... Du kommer aldrig, aldrig, ALDRIG att kunna gå ned i vikt försen du tar ansvar och inser att du har dug själv att skylla, och ämnesomsättning i all ära, men blir din sjukdom verkligen bättre av burger king?

Jag väger för mycket för att jag är lat och äter för mycket, simple as that, vill jag gå ned i vikt så får jag äta mindre och nyttigare och dra mitt arsle ut och motionera. Även om man har långsam ämnesomsättning så kan man gå ned i vikt, man kommer bara att få kämpa lite hårdare och så tar det lite längre tid. Att vara tjock är ett val för de allra flesta människorna och om man misstänker att något är fel så bör man uppsöka läkarvård för att få hjälp med det, inte diagnosticera sig själv med obotlig fettma och sen gömma sig bakom det.

Fredag, fredag, förbannade fredag

Kategori: Vardagligt

Fan vad tråkigt jag har, jag har roat mig i typ en timme med att stirra på datorn och snurra tuggummi runt fingret, sncka om hjärndöd underhållning....

Jag hatar fredagar, det borde heta dagen-som-påminner-dig-om-att-du-inte-har-något-liv-dagen, fast det kan bli lite jobbigt att trycka i en almanacka (stavas det så? Märkligt...).

Nu ska jag fortsätta att lyssna på Emilie Simon och tycka synd om mig själv.

Med vänliga hälsningar/ Patetisk

Ditt envetna fanskap

Kategori: Oskar

Både i går och i dag har Oskar gjort allt vad han kan för att provocera mig, jag blir fan galen. Han gör saker som han inte får sen tittar han på mig under tiden och hånflinar, när jag lyfter iväg honom därifrån så går han genast och påbörjar någon ny jävelskap, Jag vill bara dunka mitt huvud i vägen, hårt, riktigt jävla hårt. Han börjar på en gång när han vaknar sen fortsätter han tills han iprincip somnar av utmattning. Han klättrar på tvhyllan, släcker av frysen, bankar i väggen, kastar saker, skriker, svär, drar av mina strumpor, byter tvkanal, slänger ut smuttstvätt på golvet och jag skulle kunna fortsätta att rabbla i en timme.

Jag har försökt att göra saker tillsammans med honom och att sysselsätta honom, men icke inget hjälper. Vi skulle rita, då ritade han på sin mage, sitt ansikte och sin ben i stället. Han har fått bada, då skvätte han vatten över hela badrummet och hällde vatten i tvättkorgen. Vi skulle kolla på film då hoppar han i soffan femtioelva gånger. Vi har varit i lekparken, men då sticker han bara därifrån så att jag får springa efter honom och släpa tillbaka honom under vilda protester.

Vad fan ska man göra med ett barn som tigger uppmärksamhet när han redan har 100% uppmärksamhet?

Sen tappade jag tålamodet och skrek åt honom "FÖR I HELVETE! DET RÄCKER NU! FATTAR DU?! iNGET LÖRDAGSGODIS, INGEN WALL:E, INGET BARNPROGRAM OCH DU FÅR GÅ OCH LÄGGA DIG TIDIGT, LÄGG AV!!!!" och vad gjorde han då? Han hångarvar mig rätt upp i ansiktet, det finns inte svordommar nog att uttrycka vad jag känner för honom just nu...Är det bättre att mer eller mindre säga "Jag är en toffel" än att säga att man inte orkar?

Kategori: Tankar & funderingar

Varför är killar rädda för andra killar? Jag har pratat med flera av mina tjejkompisar om det och det verkar ganska vanligt. Läskigast är tydligen killkompisarn och chefen, det är skräck på hög nivå tydligen.

Tydligen så är en manlig chef läskig. Om chefen skulle säga "du ska jobba varenda röd dag som finns de kommande två åren" då skulle nötterna nicka och le, komma hem och gnälla, men that's it. Om man har fast jobb så behöver man inte kämpa för att bli chefens slyna längre, det är meningslöst. Roligast är det när killar säger ja till mer eller mindre vrickade saker och arbetstiden, sen när man frågar varför de inte sa nej så får man svaret "det går inte" eller "det är inte så lätt" Jo det går visst och det är lätt: Nej, N-E-J, nej.

Killkompisarna är också läskiga, det förstår jag inte alls, det är höjden av löjlighet. Att vara rädd för sina egna kompisar? Kille A ringer till kille B och frågar om han ska med ut och dricka öl, kille B var ute igår och orkar inte gå ut igen, säger han då att han inte orkar? Nej klart att han inte gör, hanklämmer fram "Öh asså kan inte får inte för regeringen" regeringen är givetvis flickvännen då. Det övergår mitt förstånd, är det bättre att mer eller mindre säga "Jag är en whimpig toffel" än att säga att man inte orkar? De flesta killarna beter sig jävligt odd tillsammans med sina kompisar, vad är grejen?

Varför är det rätt att lära sina barn att gud finns men fel att lära dem att gud inte finns?

Kategori: Religion/Ateism

Är det fel att jag lär Oskar att gud inte finns? Jag hade tänkt att låtsas om inget och låta honom komma fram till det själv men sen tänkte jag på det och egentligen varför skulle det vara mer fel att lära honom att vara ateist än vad det är att uppfostra sina barn till att vara vegetarianer, feminister, kristna, judar, moderater eller vänsterpartister?

Varför är det rätt att lära sina barn att gud finns men fel att lära dem att gud inte finns?

Det finns några saker som jag väldigt högt önskar att min son inte blir och det är religiös, homofob, rasist, pedofil, våldtäcktsman, kvinno eller barnmisshandlare, kristdemokrat eller moderat. Nu säger jag inte att alla sakerna är lika dåliga, bara att alla är dåliga.

Jag konfirmerade mig inte och jag är glad över, att jag tänkte så långt fast att jag bara var 15år, jag kommer ihåg att jag och Johanna sa "presenter får man på julafton och tårta när man fyller år, palla att konfirmera sig om man får allt ändå". Jag kommer att ge Oskar presenter om han låter bli att konfirmera sig med, bara för att han inte ska bli girig och döpa sig och konfirmera sig bara för att få presenter. Men sen hoppas jag att jag kommer att lyckas att uppfostra honom till att inte sälja sig så billigt.

Hämnden är ljuv

Kategori: Vardagligt

Ibland brukar jag koppla upp mig på min grannes bredband om jag ska ladda ned något för deras bredband är snabbare, nu har jag kommit på att bredbandet mycket väl kan vara min musikspelande idiot grannes, fast jag vet inte helt säkert. I går kom jag på en jätte bra idé (eller en jävligt elak idé egentligen) om jag får reda på att det är hans bredband så har jag god lust att koppla upp mig och ladda ner för glatta livet och sedan låta det stå och ladda upp dynet runt och hoppas på att polisen kommer och tar hans dator till slut, man kan ju alltid hoppas att det blir så i alla fall, mohahaha!

Fast nä, det är lite väl ondskefullt...

Fan vad jag är nöjd med min barnuppfostran

Kategori: Oskar

Jag: Oskar, vem är gud?

Oskar: En fantasi man!

Ibland vill jag bara säga...

Kategori: Personligt

Det är inte mig det är fel på, det är dig.

Jag tycker faktiskt att det känns lättare att tillfoga sig själv smärta än att överlåta det till någon annan

Kategori: Personligt

Jag testade att sätta i min peircing i högra sidan läppen igen, jag har inte haft den på över 5 år så gissa om det hade växt igen duktigt? Det hade det, men skam den som ger sig, det var bara att trycka till tänkte jag. Problemet är att det var det halvan av hålet som sitter i munnen som hade växt igen, det gör alltså jävligt ont. Men med lite is och våld kan man göra vad som helst :D

Jag är jätte rädd för nålar, nu är det bättre men när jag var yngre så kunde jag inte andas och fick jag nästan dödsångest av att tänka på att någon annan skulle nåla mig. Så när jag ville pierca mig så kom jag på en jätte fiffig lösning, jag nålar mig själv och det har jag gjort många gånger 2 i näsan, 2 i läppen och ett par i öronen. Det är nog ganska dumt egentligen, att göra det själv gör nog ondare än när nägon annan gör det. Fast jag tycker faktiskt att det känns lättare att tillfoga sig själv smärta än att överlåta det till någon annan, oavsett om det gör ondare för då har jag kontroll själv.

från 23 till 29

Kategori: Blogg

Nu hade jag 29 i lix (läsbarhetsindex) Jag avancerar, från lättläst barnbok á la max potta till lite knepigare lättläst barnbok á la nicke nyfiken, eller nåt :)

Simsalabim, typ

Kategori: Tankar & funderingar

Jag var precis inne och skulle titta på Ionas wiccapage och så märkte jag att den var borta, det tycker jag var tråkigt. Jag som hade tänkt att ta mig värsta nostalgitrippen :( När jag var yngre så älskade jag den sidan, jag var sjukligt facinerad av wicca och häxkonst jag visste med all säkerhet att magi var sanning. Nu i dag tror jag visserligen inte alls på magi utan jag tror att det fungerar mer som affirmationer, genom att tex utöra en ritual för att få ett arbete så motiverar man sig genom ritualen så att man anstränger sig lite extra. Inte helt värderlöst alltså.

Jag tror att det är ett alldeles utmärkt sätt att motivera sig själv och att sparka sig själv i arslet för att ta ansvar och kontroll över sitt eget liv, resten ser jag bara som en massa symbolik och redskap för att lyckas med det men vill ta sig för. Jag tycker att det är väldigt intressant och lärorikt att läsa om, till skillnad från andra religioner som jag mest tycker består av en jäkla massa regler och gränser för hur man ska leva sitt eget liv. Jag tycker att den grundläggande levnads moralen är vettig också "An harm you none, do as you will" (gör vad du vill så länge du inte skadar någon) mycket lätt att leva efter och det är egentligen den enda "regel" som man behöver leva efter för att vara en god människa.

Människoförakt

Kategori: Tankar & funderingar

Lady Dahmer skrev om sitt manshat, jag har tänkt på det där och jag har inget hat riktat mot bara män eller kvinnor, jag är nog människohatare, vissa dagar så är jag verkligen beredd att ge upp mitt hopp på männskligheten. Kvinnor är korkade och vi sabbar för varandra, missta dig inte, jag är inte mycket för "systerlighet" och sådan skit men seriöst, vissa dagar hör och läser jag saker skrivna och sagda av kvinnor där den ena saken är dummare än den andra. Några riktiga prakt exempel är "Nu har jämställdheten gått för långt!" eller "kvinnor borde få dra sig hemma 2 månader innan förlossningen för att vila och bona om sig, det borde staten betala" eller "Min dotter ska bara ha rosa och få vara en riktig flicka". Fast min absoluta favorit är den att kvinnor måste amma annars sabbar man anknytningen, men män kan få precis lika bra anknytning utan att amma fast att han jobbar 40 timmar i veckan, förbannad jävla dubbelstandard!

Många kvinnor vill vara det svagare könet, ha hjälp med att öppna burklock som sitter hårt, tycker att det är värt att få lite lägre lön och vill att mannen ska plåstra om knät och blåsa när de har snubblat i klackskorna. Sen andra halvan av idiotligan skall ha allt på lika villkor, så länge det är på kvinnans villkor vill säga.

Män är ofta oempatiska svin, de har lärt sig att sätta sig själva i främsta rummet sedan de för första gången sa "mamma". Jag är övertygad om att de flesta män innerst inne tycker att de borde ha sista ordet när det kommer till att bestämma saker i ett förhållande. Många män utnyttjar det faktum att de tjänar mest i förhållandet för att styra och ställa. Kvinnor har oftat blivit uppfostrade att vara mer empatiska, förstående och accepterande och det är mer ok för oss att visa känslor och ofta tjänar mannen mer än kvinnan i ett förhållade och det gör kvinnor svagare både kännslomässigt och ekonomiskt, livet är så mycket lättare om man har lärt sig att skaka av sig skiten eller gråta i garderoben istället. Män står för största delen av sexualbrott och faktiskt så är män överrepresenterade i brottsstatistiken överhuvudtaget.

Både män och kvinnor brukar dömma en kvinna som har mycket sex hårdare än en man som gör exact samma sak.

Kvinnor är vimpiga mesar och män är egocentrerade grisar.
Jag är ingen bitterfitta, jag är nog mest bara bitter.*Varning för vilda generalliseringar* :D

Äntligen X2

Kategori: Vardagligt

Haha :D såg att jag blev så jävla överexalterad över min nyvunna (och tillfälliga) frihet att jag dubbetpostade inlägget.

Äntligen!

Kategori: Vardagligt

Rodde har åkt till jobbet och Oskar har jag parkerat framför tv:n med en macka, rena rama jävla semestern.

Äntligen!

Kategori: Vardagligt

Rodde har åkt till jobbet och Oskar har jag parkerat framför tv:n med en macka, rena rama jävla semestern.

Min hjärna kommer snart att implodera eller smälta och rinna ut ur mina öron

Kategori: Personligt

Oskar gör inget annat än att tjata, han har inte öppnat sin mun på 2 dagar nu utan att tjata.

- Anna, Anna, får jag godis Anna, Anna, Anna, lyssna Anna, Titta Anna!

Och Rodde är inte bättre han, han tjatar också som en 5-åring.


- Anna, vad ska jag äta till frukost Anna? Anna jag älskar dig Anna, Vad gör du Anna? Vart ska du Anna?

De behandlar som som att jag vore anställd att serva på dem och besvara en massa meningslösa frågor som de enkelt kan ta reda på svaret själva. Min hjärna kommer snart att implodera eller smälta och rinna ut ur mina öron, jag vill aldrig höra mitt eget namn igen. Oskars tjat är en sak (hur förbannat irriterande det än må vara) Men Rodde? 29 år gammal och ska ha hjälp med allt och fråga om allt, btw så har jag riktigt risigt betalt för att vara anställd av de där två slavdrivarna 0:- i månaden och otacksamma är de också.

De senaste dagarna har det kännts som att de försöker att suga livslusten ur mig, och med strålande framgång också. Jag vill rymma hemifrån...

Vi svullade som två sumosar

Kategori: Vardagligt

Jag har precis pratat i telefon med Jeanette, det var riktigt roligt faktiskt, lite för roligt tror jag för vi har pratat i telefon i 3 timmar idag, fast å andra sidan så var det ju länge sedan vi pratade senast. Jag och Jeanette brukade hänga med varandra jämt för si sådär 6 år sedan och vårt största gemensamma intresse var öl, öl och att äta, fan vad vi åt. Vi kunde göra en hel plåt med varma mackor vräka i oss det, glass med chokladsås till efterrätt och sen chips och godis som efterrätt på glassen, vi svullade som två små sumosar. Fast givetvis inte varje dag.

I love U

Kategori: Vardagligt

Jag älskar mina gallstenar, jag har gått ned 11,5 kilo på 5 veckor. Jag tänker aldrig operera mig.

Kycklingar ruvar inte på chokladägg

Kategori: Vardagligt

Ni vet sånna där slogan tävlingar som brukar finnas i mataffärer? Jag vann en sån en gång, en påsk slogan till marabou på coop för fyra år sedan. Jag och Malin var på Coop och slötittade sen fick vi syn på en massa ansöknings lappar till den där tävlingen och vi drog fram pennor och skrev den ena dumma saken efter den andra sammtidigt som vi asgarvade och peppade på varandra att hitta på "bättre" idéer (Jag, Malin och humor, det kan inte sluta väl). Det slutar i alla fall med att jag stoppar i en lapp med en pinsam och omogen ursäkt till slogan och skriver telefon nummer och "Anna Kristensen 14 år" högst upp.

Sen åker jag till halmstad i en vecka och glömmer mobilen hemma. När jag kommer hem och kollar telfonsvararen så har jag ett medelande från coop, jag har vunnit och ska hämta ut min vinnst i kundtjänst. Så jag går dit och när jag kommer och säger vem jag är så ser de givetvis att 14-åriga Anna är en vuxen person som har barn, några ur personalen står och fnissar mnedans de rotar fram lådan. En kvinna ur personalen fnissar fram " Är det DU som har skrivit det där?" jag svara "öh, jaa....". Jag vet inte riktigt vad jag tänkte egentligen när jag stoppade lappen i lådan, men jag vet att jag inte hade en enda tanke på att jag skulle vinna...

Det var en kyckling med en pratbubbla så slogan var altså menad att vara det om kycklingen sa, slogan var: Det är inte skit jag har i rumpan utan jag sitter här och ruvar på marabous choklad ägg. Pinsamt var ordet....Och vad har jag lärt mig av det? Absolut ingenting :D Den som vågar göra bort sig har roligare än den som inte vågar.

Franz allergi

Kategori: Vardagligt

Jag har ztv på i bagrunden, de spelar Franz Ferdinand, jag är allergisk mot Franz Ferdinand. De är så jävla dåliga att jag är helt säkert på att de döda skulle hålla för öronenen om man spelade upp det på en kyrkogård. Eländigt, outhärdligt oljud.

"Älskling eftersom att du inte tycker om att knulla så tänkte jag göra det med en kompis istället?"

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag såg en tråd på fl "Skulle ni "göra slut" med er partner om h*n inte vill ha sex?" 58,33% skulle inte det. Jag skulle definitivt göra slut på eländet om personen jag var ihop med inte skulle vilja ha sex och valde bort det av egen fri vilja, varför ska jag vara ihop med en person som inte ens vill ha sex med mig?

Visst sen är inte allt i ett förhållande med det är absolut en av de viktigaste delarna. Pratar man
Hela ideń med att leva i ett monogamt platoniskt förhållande är ju helt vrickad
inte jätte mycket så kan man prata med någon annan, tycker man inte om att göra samma saker så kan man kompromissa lite och sen göra resten med någon kompis och så vidare, men sex? "älskling eftersom att du inte tycker om att knulla så tänkte jag göra det med en kompis istället?" Nej jag tror inte att det skulle bli populärt alls. Hela grejen med att leva i ett monogamt platoniskt förhållande är ju helt vrickat, man kan inte tvinga till sig sex, och om en person inte vill så vill den inte men då kanske man inte ska förvänta sig att det kommer att accepteras och tas emot med ett leénde och förståelse.

Myror äter inte tuggummi

Kategori: Vardagligt

Jag sitter i lekparken med Oskar, Han har fått tuggummi och så hittar han en myra när han sitter i sanden och leker så han försöker bjuda myran på tuggummi.

- Meeen muuran ät din luch muuran! Nej kom tillbaka!

Haha, det märks att han är släkt med mig, fast jag gjorde iof tvärt om, jag var en riktig myrplågare när jag var liten. Jag kommer ihåg att det bodde en massa myror under en stenplatta i trädgården och jag yckte att de borde flytta, så jag blandade socker och shampo i en hink sen lyfte jg på plattan hälde ned sörjan där och la tillbaka plattan. Jag hoppades på att de skulle blu ugna på sockret, äta det och sedan dö av att det var shampo på sockret.

Sen brukade jag låta våran hund Ludde gräva i en stor myrtack i skogen sen tittade jag och Emma på och skrattade när man såg hur myrorna sprang i vild panik, jag var riktigt snäll jag när jag var liten.

Wikipedia vart är du när jag behöver dig?!

Kategori: Personligt

Jag tycker att smarta människor är lite läskiga speciellt de som är mycket smartare än mig de är väldigt läskiga. Om jag skulle diskutera en tråd på fl eller ha en diskussion i verkligheten och en person börjar slänga med ord som jag aldrig har hört talas om eller diskutera saker som jag inte har en aning om så vill jag bara avlägsna mig snarast möjligt, eller sjunka genom jorden och försvinna helt. Att vara mindre intelligent är pinsamt, visst hade jag kunnat lära mig något, men då måste jag ju erkänna att jag är mindre vetandes, förnedrande å det grövsta speciellt om det är något som jag borde ha bemödat mig att ta reda på själv.

Jag tror att jag lider av seriösa mindervärdeskomplex.

Jag är ingenting

Kategori: Personligt

Jag har funderat på vad jag vill ska göra av mitt liv när jag blir stor i ganska många år, nu är jag stor och jag är ingenting och jag vet fortfarande inte vad jag vill göra... Det var lättare när jag var liten för när man är liten så tror man fortfarande på dn där skiten att man kan bli precis vad man vill astronaut, president, konstnär eller professionell glassätare.

Jag och 5 av mina tjej kompisar trodde typ att vi kunde bo tillsammans när vi blev stora och vi skulle bli kända och skitbra på alla sätt och vis, vi var 12 år och vi hade seriemördat varandra flera gånger om det hade hänt. Så nu är jag okänd och skitdålig istället :D

Jag vill också ha!

Kategori: Vardagligt

Fan vad irriterad jag blir på alla jävlar som äter mjukglass... Speciellt de jävlarna som äter mjukglass med karamellströssel, jag vill bara springa fram och putta omkull dom.

Om jag inte får äta mjukglass, så ska ingen göra det!

*sur, missunsam och egoistisk*

Nej grabbar asså, det där är fan inte ok alltså...

Kategori: Tankar & funderingar

Läser en tråd på FL där ts är förbannad över alla smaklösa trådar i sandlådan "Hur kan man som vuxen människa skämta om såna saker. Vissa saker skojar man inte om" vad får man skoja om egentligen? Jag har så smaklös humor att jag nästan knappt vågar stå för det, desto smaklösare desto bättre.

Som tex när min lillebror kompisar satt och drog jude skämte, jätte rolig tycker men de flesta tycker att det är rätt stötande.

Viktors kompis: Vad är världens snabbaste fordon? En jude på cykel i tyskland. Vad är världns näst snabbaste fordon? En jude på en cykel med punktering i tyskland.

Alla andra: Hahahaha!

Viktor: Nej grabbar asså, det där är fan inte ok alltså... Min farfar dog i ett koncentrationsläger....

Alla andra: *stora ögon och tystnad* (Jag tänkte, Vad fan snackar han för skit!?)

Viktor: Han slog ihjäl sig när han ramlade ur ett vakttorn, Hahahah!

Finns det saker som verkligen inte är ok att skämta om? Jag tycker personligen att det är ganska milt att starta en tråd på FL som ligger i sandlådan där man ljuger ihop att man skiter i att använda bilbarnstol för att man tycker att det är onödigt, det är ju ganska harmlöst och halva nöjet är ju att vissa missar att tråden ligger i sandlådan och flippar ur totalt :D

Bor vi fortfarande i grottor och jagar vår egen föda med spjut?

Kategori: Genus & jämställdhet

För att vara en bra mamma så ska man amma, trösta, bada, mata, leka, kamma, bära, alltid vara tillgänglig, inte dricka, inte bry sig om sig själv, plåstra om, lyssna, prata, kolla på bolibompa, kunna namnen på alla ungens nallar och en hel drös andra saker. Men för att vara en bra pappa krävs oftast inte så myket, bara att han "hjälper till" som folk så fint brukar uttrycka sig.

"Jo min man han är duktig, vi är jämtällda, han "hjälper till" med barnen"
Kvinna! Driver du med mig?!

En kvinna som tar hand om sina egna barn kan aldrig vara duktig, hon gör bara sin plikt. Hur kan man hjälpa till med sina egna barn, det är väl snarare att ta sin del av ansvaret? När Oskar var liten så kunde jag amma, trösta och bära honom tills jag nästan var kallsvettig när han gaphalsade sig för glatta livet sammtidigt som jag blev tillrättavisad (du ammar fel, testa det här, nu gör du fel, varför i helvete har han ingen mössa?!") och sedan när han var lite glad så kunde Rodde hålla honom och gulla lite. Då kom det "åh, vad du ska vara glad för att Rodde är så duktig med Oskar".

Nej du, subba, säg att du inte sa vad jag tror att du sa?! För det är just kvinnor som har den där hjärndöda uppfattningen om att de med snopp bara är sidekicks som kliver in med en hjälpande hand när de behagar, eller det finns garanterat män med men de har i alla fall haft vett att knipa käft om det. Jag är duktig, jag är duktig som fan, jag har tagit mina 50% + 40% extra, men Rodde är duktigast förhan har minsan hjälpt till med 10%. Bor vi fortfarande i grottor och jagar vår egen föda med spjut?

Om jag hade haft snopp så hade jag också kunnat gulla lite med mitt barn framför släkt och vänner, bocka och le, ta emot stående ovationer för min manliga duktighet och hjälpsamhet och sen gå och svepa några öl med mina peeps. Vilken jävla semester.

Rodde dissar min utmärkta stilkänsla

Kategori: Personligt

Jag: Oh! jag hittade skor jag vill ha i dag, knallgula ballerinor mer gula rosetter.

Rodde: Anna... snälla....

Jag: Det var du som sa att jag skulle köpa nya skor!

Rodde: Varför måste dina skor vara i konstiga och fula färger jämt?


Rodde har tjatat i månader att jag ska köpa nya skor, jag har halvslitna svart-vita converse med dödskallar på som jag har haft på mig varje dag de senaste 2 åren, mer eller mindre. Jag har haft dem som allväderskor (fungerar utmärkt om man inte är rädd för att bli lite blöt eller få blå tår) snö, regn, sol, inget, och jag menar inget, har hindrat mig från att ha mina dödskalle converse, behöver jag säga att jag älskar mina skor?

Nu hittar jag äntligen ett par skor som jag möjligen kan tänka mig istället för conversen och så gnäller han bara.

Jordgubbstjuv

Kategori: Oskar

Jag har sagt till Oskar säkert femtio gåger att han ska fråga innan han tar saker ur kylen, så ser jag honom stå framför tv:n och smaska på en jordgubbe, så jag blänger arg på honom och väntar i säkert 10 sekunder på att han ska reagera, så säger han mellan jordgubbs tuggandet "oj! Får jag ta?" Egentligen hade jag god lust att ta den ifrån honom, men det kändes taskigt...

hon är minst sagt väldigt unik

Kategori: Fittja

Jag och Oskar brukar gå till samma lekpark varje dag och ibland kommer det en jätte lustig mamma md sitt barn. Hon är hårdspacklad, har högklackade stövlar, hår som ligger perfekt och är alltid väldigt välklädd, inget fel med det. Men, hon borstar av bänken innan hon sätter sig ned, även om den är ren, om något barn skvätter sand 3 meter bort så blänger hon ilsket på ungen och börjar frenetiskt borsta av sina kläder, även fast att hon inte har fått sand på sig.

Hon tittar på allt och alla som att de/det är smutsigt och äckligt, hon är minst sagt väldigt unik. En gång när hon stod nära sandlådan så råkade Oskar skvätta lite sand på henne och då blängde hon på honom och fräste ilsket åt hoom på något språk som lät som polska "zhwehat hsbdksm mjzzwznh!!". Varför klär man upp sig som att man ska på modevisning när man ska till lekparken om man är så jäkla känslig?

Jag sitter av tiden

Kategori: Personligt

Jag hatar rutiner, att göra samma saker varje dag för att man ska. Egentligen så har jag inte så värst mycket tanke bakom mina rutiner, det har bar blivit så för att jag lätt hakar upp mig på att göra saker på ett visst sätt, när jag vaknar så går jag direkt till datorn i några minuter, sen frukost, dator, lunch, lekparken, affären, lekparken igen på vägen hem, dator, laga mat, äta, städa undan efter middagen, kolla på simpsons med oskar, dator, bada oskar och pyjamas, natta oskar, dator, kolla på according to jim, dator, slöglo på tv tills jag somnar och sen börjar det om igen.

Jag har precis nyligen kommit på mig själv med att upprepa allt jag gör på precis samma sätt i stort sett varje dag, 6/7 dagar, tragiskt och redigt långtråkigt. Jag har tänkt på i flera dagar att jag ska avika från mitt mönster men jag gillar inte förändringar så mycket, jag får ångest och ont i magen, det är obehagligt att inte göra allt på rutin, hur tråkigt det än må vara. Jag är världens värsta fegis, jag tycker att allt är läskigt.


Emma: Men vill du inte ha körkort?
Anna: Nej! Jag har ingen impulskontroll och det verkar läskigt.
Emma: Men då kan du ju åka till halmstad när du vill utan att boka tåg och så?
Anna: men tänk om jag får motorstopp mitt på motorvägen vad gör jag då?

Senare i samma konversation

Emma: Vill du inte åka på semester?
Anna: Nej jag vill inte flyga och inte åka till konstiga länder
Emma: Varför inte?
Anna: För att planet kommer att krascha och det finns konstiga djur i konstiga länder.
Emma: Men shit, är du seriöst så rädd för allt?


Precis så feg är jag, på riktigt. Alla människor jag omger mig med är ganska förutsägbara, mina dagar ter sig alltid likadant jag vet precis hur allt kommer att utspela sig och jag blir i princip aldrig överaskad.

Jag måste faktiskt skärpa mig och sluta leva i min lilla låda, nästa vecka ska jag göra något obekvämt varje dag måndag till söndag, kanske inte jätte obekvämt och jätte ovant men lite i alla fall. för nu lever jag med mina förutsägbara människor i min förutsägbara vardag och sitter i princip mest bara av tiden, Men jag börjr skärpa mig på måndag för jag behöver tid att vänja mig vid tanken :-D

"han säger: wobla blobli bla bla FACK! Jag hör!"

Kategori: Oskar

Jag sitter och kollar på tv4 komedi och efter att Eddie Murphy har sagt "fuck" ungerfär 25 gånger på 5 minuter så säger Oskar  "han säger fack (fuck) många många gånger!" och jag försöker ljuga "Nej, nej han säger något annat".

Sen satt han tyst i 2 minuter och lekte och pillade med sina tåg sen skriker han plötsligt
"han säger: wobla blobli bla bla FACK! (fuck) Jag hör!" Så nu fick jag byta kanal....

Han reagerar på det bara för att om jag sparkar lilltån i bordet eller bränner mig så är det vara det första som kommer ur min mun.

Vänta på hissen i 15 minuter bara för att det är några barn som har hijackat den

Kategori: Fittja

Nu när det börjar bli varmt ute så börjar alla barnen hänga ute på gården och i lekparken igen, det har nästan inte varit en enda unge i lekparken här på hela vintern. Vad gör de på vintern egentligen, kollar på tv? Men i alla fall en sak som jag tycker är lite läskigt här i fittja är att föräldrarna skickar ut småbarn på 1,5-2 år med äldre syskon (typ 5-7 år) bara det att när de har kommit ut så leker ju det äldre syskonet och ger blanka fan i lillebror på 1,5 år som vankar omkring för sig själv och äter sand och pinnar, jag låter inte ens Oskar gå ut och leka själv här för man ser ju inte till lekparken från de flesta av lägenheterna här. Många av kvinnorna är ju ändå hemma hela jäkla dagarn kan de inte ta sig en timme eller två att dra med sig småbarnen till lekparken?

Varför skaffar man 4-5 barn om man inte orkar ta hand om dem? Och leker i hissen gör de också när det börjar bli varmt ute, då kan man få stå och vänta på hissen i 15 minuter bara för att det är några barn som har hijackat den och har den som lekstuga, ohyffsade snorungar (jag vet, jag vet, det är egentligen föräldrarnas fel). När hissen inte kommer så brukar Okar säga "Mamma, vi måste veeerkliiigen flytta härifrån", jag kan bara hålla med.

En gång i veckan

Kategori: Vardagligt

Rodde är ett riktigt arsle, han har gått i väg och gjort saker efter jobbet de senaste 6 dagarna (han slutar alltid mellan 22 och 23:00) och nu bestämde han sig för att slå på stort och dra iväg i dag igen, alltså för 4:e gången på en vecka. Det fega fanskapet har inte ens vett att ringa innan han åkte från stan och säga att han åkte iväg, utan det gör han när han är på betryggande avstånd, så att jag inte kan säga något.

Vad fan drömmer han om, jag kan säga massor i alla fall det är liksom en dag i morgon också. Jag är faktiskt inte en sån där elak ock kontrollerande flickvän, utan tvärt om jag är väldigt snäll och tollerant när det kommer till att han ska ut och roa sig, alldeles för ofta desutom. Men nu har han utnyttjat det för sista gången, nu har jag tröttnat på att vara dumsnäll, en gång i veckan är det från och med nu, hör du det Rodde? E n g å n g i v e c k a n.

Du är nästan 30, skaffa dig en hobby eller nåt.

Håll dina skitiga tassar borta från min prinsessklänning!

Kategori: Genus & jämställdhet

Jag satt och läste igenom kommentarer på ett inlägg som Lady Dahmer har skrivit om att klä sitt barn i kläder som inte är könstypiska och jag blev lite inspirerad. "Låt tjejer vara tjejer o killar killar" det är ett av mina absoluta hat-citat, låt barn vara barn skulle jag snarare vilja säga, det spelar ingen roll om man är pojke eller flicka när man är liten, det finns ingen poäng i att främja skillnaderna från stunden då barnet tar sitt första andetag och att barn skulle bli förvirrade av att inte få klä sig i könstypisk kläder (det har jag lärt mig på FL, självklart) är direkt urlöjligt, det har.

Jag tycker att det är sjukt roligt när människor som inte har valt att klä sina barn könsneutralt känner sig manade att försvara sig, om man inte tycker sig göra fel så behöver man inte skriva ett lång utlägg och försvara dotterns rosa disney prinsess t-shirt.? Oskar har inte könsneutrala kläder det mesta kommer från killavdelningen, enfärgade eller randiga plagg, manchester brallor, strech jeans i roliga färger, t-shirtar med monster, slipsar eller ränder och finstickade tröjor, jag gör det lätt för mig, är lat och snål, absolut noll tanke bakom.

Jag är riktigt riktigt nyfiken på varför någon blir provocerad av detta "När jag köper kläder till Ninja så är det med omsorg och eftertanke. Allt sockersött går bort. Allt som är för könsstereotypiskt avstår jag ifrån. Inga klänningar, ingen spets, inget rysh-pysh. Inget som signalerar "Jag är en söt flicka,, behandla mig därefter"." Vad beror ilskan/irritationen/besväran på? Är det för att de känner sig som lata föräldrar som aldrig ens ha orkat ägna en tanke åt det själva? Är det för att de är så hjärntvättade av idén att "pojkar ska vara pojkar och flickor ska vara flickor"?

De kan gå ihop sig göra pins á la "rör inte min kompis" och istället trycka nya "håll dina skitiga tassar borta från min prinsssklänning" eller "min pappa säger att man blir bög om man klär sig i rosa".

Hurtbulle mammor vs. kräk på pyjamasen-mammor

Kategori: Om föräldrar & barn

En sak som jag har undrat över är varför så många upprörs av nyblivna mammor som lyckas att snabbt bli av med sina graviditetskilon? Jag läste en krönika i en tidning för några år sedan (jag kommer tyvärr inte ihåg vilket) som var skriven av en kvinna som upprördes väldigt
nu är Oskar 5 år och jag har precis fått barn -ursäkten har passerat sitt bäst före datum med råge
av nyblivna mammor som jobbade på att få bort sitt babyfettet, sminkade sig eller klädde upp sig, för när man var spädbarnsmamma då var det minsan normalt att bara vilja vara med sin bäbis, vara lite småfet och springa runt i sin nedspydda pyjamas dagarna i ända. Visst finns det nog de som trivs med det men kan det inte vara så att de som upprörs av de som lyckas rycka upp sig så snabbt efter känner press, missunsamhet, avundsjuka eller på något sätt känner sig hotade av de där hurtbulle mammorna?

Jag önskar att jag hade tagit itu med det tidigare, för nu är Oskar 5 år och jag har precis fått barn -ursäkten har passerat sitt bäst före datum med råge
, nu räknas jag nog mest som, lat, oföretagsam och karaktärslös. Visst jag hade inte velat vara ett hårdbantande spån á la Posh spice, men jag blir faktiskt lite fascinerad av de som har lite go och inte låter sig förfalla bara för att de får barn.

Varför tycker vissa att det är så självklart att bara för att man får barn så ska man vilja släpa benen efter sig
i nedspydd och smutsig
när man var spädbarnsmamma då var det minsan normalt att bara vilja vara med sin bäbis, vara lite småfet och springa runt i sin nedspydda pyjamas dagarna i ända
pyjamas se ut som en luffare, ha +10 på vågen och sen vara glad över det? Är inte det viktigaste att man själv trivs med sättet man väljer att hantera det på? Det är ju en ganska stor omställning hur man än väljer att leva sitt liv efter att man har fått barn, låt folk luffa runt i pyjamasbyxor eller svettas på promenaden med den nya bugaboon, varför spelar det roll för dig?

Självömkan och ilska

Kategori: Oskar

Oskar har barn-pms idag, humörsvängningar (det pendlar mellan raseri och storgråt) och självömkan. Kankse inte snällt att säga men det ska bli skönt när han går och lägger sig i kväll. Det kanske till och med blir kväll lite extra tidigt idag....

det helst vara vitt, kallt och så ska snöa eller så ska det vara grått och regna

Kategori: Personligt

Det är skönt att det är grått, regnigt och lite halvkasst väder, då kan jag med gott samvete slippa sitta halva dagen i lekparken. Det är roligt för Oskar att hänga i lekparken inte så mycket för mig. Jag gillar inte solen heller, om jag får välja så ska det helst vara vitt, kallt och så ska snöa eller så ska det vara grått och regna.

Jag hade en plan, som solen förstörde. Mitt hår är jätte slitet och ungefär hälften av det har gått av för att jag har färgat håret för mycket, så jag färgade håret till en färg som skulle smälta in i min kommande utväxt, och det fungerade väl ok, men nu de senaste dagarna när jag har suttit i solen så har min utväxt blivit solblekt ett par nyanser så nu ser det helt plötsligt förjävligt ut. Jag har fått mer fräknar också, nästan dubbelt så många (jag har redan en satans massa till att börja med).

Sen är det alltid varmt så att jag blir illamånde och så måste jag kisa med ögonen för att solljuset är för starkt och då får jag huvudvärk, jag hatar solen.


Jävla mini dator

Kategori: Vardagligt

Stor nackdel med att ha en netbook istället för en normalstor laptop: den väger nästan ingenting så om man tar med den ut när det blåser mycket (som i dag) då måste man hålla i datorn när det blåser till annars flyger den iväg. Jag fick precis tag i den i sista sekunden.

Mundiarré

Kategori: Oskar

Oskar driver mig till vansinne, han pratar mer än vad jag gör (inte helt lätt att lyckas med) och när han inte pratar så gör han ljud "blubb, blubb, huuu, huu, hmhm, hmh, blubb, BLUBB, hmmmmm hm!" Han sjunger alltså inte, bara oljud. Men mest prat, oavbrutet, hela tiden. Jag blir tvungen att säga till honom ibland "snälla Oskar 1 minut, sen kan vi prata, bara en pytteliten minut får du vara tyst sen får du prata" och sen klarar han att vara tyst i ungefär 15 sekunder.

Det är väl trevligt att han pratar, jag är ju ganska duktig på det själv, men hela tiden?

Min bror hyser inga sympatier för barnmisshandlare

Kategori: Vardagligt

Det finns en vidrig video på internet som förmodligen är filmad med en nannycam där barnvakten tar tag i det ena barnet (som ser ut att vara 4-5 år) kastar ned henne på golvet och sparkar till henne, och efter några sekunder så gör hon om det en gång till och sparkar till ungen en gång till så att det ser ut som att hon slår ansiktet i golvet, Jag såg ungefär 10-15 sekunder mitt i bara, jag tänker inte länka till det för det är vidrigt och jag önskar att jag hade sluppit att se det.

MSN konversation
[02:04:16] Viktor säger: asså jag kollade på den videon med barnmisshandeln igen
[02:04:49] Viktor säger: asså för det 1a. så önskar jag att det aldrig hänt För det 2a. så önskar jag att jag va där så jag kunde döda kvinnan
[02:05:05] Viktor säger: hade helt seriöst kunna slå och sparka henne till döds och må bra utav att gör det
[02:05:23] Anna Kaagaard Kristensen säger: nej inte döda, ge henne en redig whopass varje dag - resten av henne liv
[02:06:20] Viktor säger: hade helt seriöst kunnat sparka och slå henne så att hon sprecis överlever varje dag i 40 år tills hon dog den vakra dagen jag fick stampa in hennes ansikte och see allt blod rinna ur från henne
[02:06:56] Viktor säger: asså det låter säkert stört men jag har verkligen ingen empati för sånna mäniskor
[02:08:06] Anna Kaagaard Kristensen säger: inte jag heller, men jag kulle hellre typ spela rysk roulette med henne. knäpp, nehhe vi försöker igen, knäpp, haa ha där hade du tur, knäpp snart kommer det, PANG! nu e du död...
[02:08:23] Viktor säger: hahahha


Varför är det ok att se människor utnyttjas, förnedras eller exploateras i ett sammanhang men inte i ett annat?

Kategori: Sex & kroppsligt

Jag har tänkt på det där med att människor utnyttjas inom sexindustrin (framförallt kvinnor brukar det ju vara som kommer på tal) många tycker att det är etiskt fel att konsumera porr. Det finns ju faktiskt många andra branscher där människor utnyttjas och exploateras. Det är ju en viss dubbelstandard i att gå och handla i affärer som använder sig av underleverantörer som utnyttjar barnarbete och låter människor jobba under ganska inhumana förhållanden och sen att gapa om att porren kränker och utnyttjar.

Britney Spears är väl ett prakt exempel på en människa som inte har mått särskillt bra i nöjesindustrin, droger, alkohol och psykiska besvär, och hon är ju tyvärr inte den
Det är ju en viss dubbelstandard i att gå och handla i affärer som använder sig av underleverantörer som utnyttjar barnarbete och låter människor jobba under ganska inhumana förhållanden och sen att gapa om att porren kränker och utnyttjar
enda, men vem har inte gottat sig i skvallertidningar för att läsa om andra människors misär och elände? Ingen ser ju något fel i att köpa Britneys cd som hon tjänar pengar på och i sin tur har köpt droger för. Vad är det som gör att människor har hakat upp sig just på porren när de flesta människorna stödjer saker som är betydligt mer eller lika moraliskt förkastligt utan att blinka var och varannan dag?

Ett till exempel är ju "den rätte för Rosing" hur många har inte sett Linda Rosing skämma ut sig på bästa sändningstid, hon framstod ju som ytlig, pinsam och väldigt osympatisk, det har hon i och för sig alltid varit i tv-rutan men hon behöver ju uppenbarligen uppmärksamheten av någon outgrundlig anledning. Hon utnyttjas ju av tv och tidningar för jag tror inte att de flesta intresserar sig av Linda för att hon är en bra människa, för att hon är intressant eller för att hon har gjort något bra som är värt att
Varför är det ok att se människor utnyttjas, förnedras eller exploateras i ett sammanhang men inte i ett annat?
uppmärksamma utan just för att hon är pinsam, patetisk och för att få sig ett gott skratt. Det är underhållande att sitt och kika mellan fingrarna och att skämmas å hennes vägnar så pass att man ryser.

Varför är det ok att se människor utnyttjas, förnedras eller exploateras i ett sammanhang men inte i ett annat?
Vad är det som gör att just porrindustrin är det värsta att "stödja"?
Diska ett glas och en gaffel varje dag

Kategori: Vardagligt

Jag såg precis reklam för yes diskmedel "räcker i upp till 6 månader" hmmm, och hur sällan får man lov att diska iså falll?

Fjortis språk

Kategori: Vardagligt

Jag hörde en 14-15 åring som pratade i sin mobiltelefon idag på tåget, hur förstår de varandra gentligen?

- ja bah, öööh ok.
- Ne och så tog ja bort han från playahead, ha ett bra liv liksom
- mhmm, han bah öh, va? ja bah, mmm visst.
- eller hur! Ja bah blev äkta irriterad typ.
- jo, sen kom hon å ville ha tillbaka hons mobil

Oskar och rövet

Kategori: Oskar

Oskar har lärt sig att säga röv, och han sliter ordet med hälsan.

- Jag är naken du ser mitt röv.

- Ha ha! Jag slog dig på rövet!

- Jag vet, i soffan sitter man på rövet.


Sneak a peak

Kategori: Om föräldrar & barn

Strumpan & co skriver om människor som brukar sneak a peak när man ammar för att det är så fint med amning. Jag minns det väldigt väl, de flesta kvinnor, välbekanta, vänner, ingift
våga trycka ned den där knappen så ska jag jävla springa efter dig, brotta ned dig, slita kameran ur händrna på dig och stampa på den mer än en gång
släkt, halvt obekanta tror att det alltid är grönt ljus att titta och om man sätter sig i ett annat rum så tar de för givet att de är med bjudna som sidekicks under amningen. Och människor som en vågar vifta med en kamera när man sitter där och redan känner sig lite lätt obekväm och utelämnad, då fick jag bara lusta att hytta med fingret och gast "våga trycka ned den där knappen så ska jag jävla springa efter dig, brotta ned dig, slita kameran ur händrna på dig och stampa på den mer än en gång". Behöver jag ens tillägga att det inte finns en enda bild på mig när jag ammar?

Är det verkligen fritt fram att gå fram till ammande kvinnor och studera barnets sugteknik (eller vad alla närbilds tittare nu gör) bara för att man är kvinna? Måste jag känna mig bekväm med att visa mina bröst för andra kvinnor bara för att ett barn har sugit sig fast i det, jag menar jag behöver ju inte känna mig bekväm med det annars? Är ett barn ett fripass för omgivningen att inte behöva respektera att jag inte vill blotta vissa kroppsdelar för främlingar och bekanta?

Värst är det om man blir tvungen (ve och fasa) att slå sig ned på en bänk i ett köpcentrum,
Måste jag känna mig bekväm med att visa mina bröst för andra kvinnor bara för att ett barn har sugit sig fast i det?
och en förbipasserande person eller två bestämmer sig för att stanna till och "titta på bäbisen" ofta 40+ kvinnor "åh, vad lite, hur gammal? Flicka eller pojke? Vad heter han?". As mysko, jag utgår liksom att en kvinna som sitter och ammar i ett köpcentrum gör det för att hon var tvungen inte för att fylla en funktion som demonstrations monter.

Är varje gram dödligt?

Kategori: Tankar & funderingar

Emma skriver om fördommarna om att alla tjocka människor lever på mcdonalds, luktar illa och att folk rent allmänt ser ned på överviktiga människor. Det är intressant när folk börjar dra upp hur ohällsoamt det är, givetvis är det ohällsosamt att släpa runt på 20, 40 eller 60 kilos övervikt det förstår nog alla, men jag tycker att det börjar bli löjligt när det kommer till "till och med 4-5 kilos övervikt är väligt hälsovådligt" det är jag helt redo att avfärda som skitsnack.

För helt alvarligt nu, om man skulle ta en tjej på 1,60 som väger 56 kilo som äter lite lagom lite men väljer att leva på skitmat, skräpmat och godis och inte rör på sig, och sen ta en annan tjej som är lika lång som väger 67 om äter bra och nyttigt och motionerar men äter lite för mycket. Ärligt talat är verkligen 56 kilos tjejen automatiskt hälsosammare bara pga av siffrorna på vågen?

Det är den stora fettjakten, många behöver ett "rör på dig lardass" (mig inkluderad) men börjar det inte bli löjligt om man ska börja påstå att det är hälsofarligt att väga 3, 4 eller 5 kilo för mycket? det intressanta är att det är inte alls lika intressant att gapa om hurvida det är ohälsosamt med 4-5 kilos undervikt, för det har jag förstått att det är helt ok och urhemligt hurvida det är ohälsosamt eller inte.

En sak till som jag tycker är riktigt lustig som jag inte alls kan förstå, det är att när en person med 20 kilos övervikt beklagar sig över att det är svårt att gå ned i vikt så tycker folk att den personen är lat, saknar karaktär och skyller i från sig "motionera och ät mindre jävla fetto" och det stämmer, helt rätt absolut ingen kan göra något åt det förutom du själv.

Nu till det lustiga, Om en tjej med 5 kilos undervikt sitter och beklagar sig över hur svårt det är att gå upp i vikt, då är hon inte lat, hon saknar inte karaktär och det är inte undanflykter utan "förklaringar" och otroligt nog så får hon rätt mycket sympatier "stackars henne, hon kan äta hur mycket som helst och hon verkligen kan INTE gå upp i vikt" fast att det gäller samma fast tvärt om där, sluta gnäll och ät mer, det är bara du och ingen annan som kan göra något åt det.

Det finns ingen människa som kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, det är omöjligt, det vore nästan övernaturligt om det hände. De har möjligtvis en väldigt hög förbränning, men kroppen kan inte som genom magi trolla bort kallorierna utan det är enkel matematik, en normal kvinna förbränner ca 2000 kcal om dagen, om man tar en kvinna som har extremt hög förbränning och kroppen drar 2700 om dagen för att hålla sin låga vikt, då måste hon helt enkelt äta mer än 2700 kcal för att gå upp i vikt.

Om det hade varit så att vissa människor förbrukade ett oändligt antal kallorier om dagen så skulle de människorna ganska snabbt tyna bort och svälta ihjäl.

Vårväder och kläder

Kategori: Vardagligt

I dag stod jag ute och tittade på människor, det är lustigt, hälften av alla har för mycket kläder på sig andra halvan alldeles för lite, folk är förvirrade. Är det sommar eller är det fortfarande vinter? :D

Mirakel Cissi

Kategori: Oskar

I dag var jag i skärholmen med Cissi och Oskar, och det det skedde ett mirakel (typ) Oskar var snäll hela eftermiddagen, ok han pratade en hel del om bajs men betydligt mindre än vanligt. Sen på vägen hem så frågade jag Oskar varför han hade varit så snäll idag då sa han "för att jag tycker om Cissi" så jag borde kidnappa Cissi varje gång jag ska ta med honom i en affär.

I vanliga fall så brukar han skrika, gråta, tjata, gnälla, vägra att gå och bete sig som en galen rabies monchichi efter ungefär 5 minuter. Men inte idag, nu var han snäll i nästan fyra timmar.

"uuuäääää! Jag vill inte! Jag är rädd!! Jag vill ha min tand!"

Kategori: Oskar

Oskar har en lös tand, han kom och klagade på att något satt fast i hans tand som har försökte dra bort och det var tanden som glappade omkring. Jag förklarade för honom att han skulle tappa tanden typ "Jaaa du ska tappa din tand!" men han var inte lita entusiastisk utan svarade "uuuäääää! Jag vill inte! Jag är rädd!! Jag vill ha min tand!" och störtbölade, så jag visade tandlös barn på internet och efter att han hade förstått att det inte var farligt och att det skulle komma en ny tand så sa han "men tanden kommer att ramla när jag sover och fastna i min hals!", Sen var han så trött att han somnade efter 5 minuter som tur var, annars hade han gråtit och vägrat att sova.

Inte brun och smutsig som pappa

Kategori: Oskar

I dag så berättade Oskar hur han ville att hans fru skulle se ut när han blir stor (jag har frågat om han vill gifta sig med en kille, men han säger att han inte tycker om att gifta sig med illar :D).

Jag: Vill du gifta dig med en pojke eller en flicka när du blir stor?

Oskar: Med en flicka, jag vill inte gifta mig med pojkar.

Jag: Hur ska din flicka se ut då?

Oskar: ljust hår som Emma, stora tuttar, bongo rumpa och lite tjock, ljus som mamma inte brun som pappa för hon får inte vara så smutsig.

Oskar trodde alltså att bruna människor var smutsiga
, vilken jävla idé, men nu har jag förklarat för honom att bruna människor bara har en annan färg (han är ju ganska brun själv) jag tror att det har gått in, men jag får nog ta upp det fler gånger.

Batterier & lekparker

Kategori: Vardagligt

Jag sitter i lekparken jut nu, Oskar leker och jag plankar på någons bredbrand. Varför skyddar de inte sina bredband? Jag skulle inte vilja att vem som helst kunde använda mitt breband och hitta på en massa jävelskap.

Det är lite tråkigt bara att jag har världens sämsta batteri i min dator så den klarar sig bara utan ström i kanske 30-40 minuter, det suger.

Får man säga....

Kategori: Tankar & funderingar

Får man säga bög om homosexuella män? Jag använder det ordet ganska flitigt (i all välmening så klart) men jag vill inte bli som "negersägarna" som säger förolämpande ord utan att själv riktigt förstå att folk blir förolämpade.